Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, toxotis67 είπε

Μαζί και στη βροχή. Ψήνεται η δεύτερη φουρνιά, στο πιάτο η πρώτη. 

619F784A-1459-4F46-B570-1D662CF9DB7C.jpeg

231D9F31-E38C-424C-B988-ECAC53886748.jpeg

τέλεια! οπότε direct κ ανοιχτό καπακι; λάδι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2124

  • ilpapacha

    1958

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

58 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Καλημέρα στην παρέα...

Ενημέρωση επί καθαρισμού ψησταριάς...ναπολεον 525 ηλικίας 1-2 μήνες...περίπου στα 10ψησιματα...λάδι στις σχάρες κάθε φορά για seasoning καθώς και πυρόληση κάθε φορά...

Μετά από 2 ώρες και αρκετό τρίψιμο έλιωσα ένα σφουγγάρι, και έκανα χρήση ξύλινης ξυστράς για  τα χοντρα...

Αποτέλεσμα μετριοτατο σε σχέση με το ότι διάβαζα ότι γίνεται "καινούργια" κτλ κτλ...εκτός και αν καθαρίζει κάποιος ανα 2-3 ψησίματα... προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω τέτοιο καθάρισμα τόσο συχνά...

ακόμα και ο ανακλαστηρας συλλογής έγινε μετριοτατος...έφυγαν τα χοντρά λόγω της ξυστράς αλλά η μαυρίλα από τα καμμενα λιποί  σε λιγα σημεία είδα ξανά το γυαλιστερο του...ας πούμε βαριά τα μισά καθάρισαν...δεν υπήρχε περίπτωση να καθαρίσει μόνο με την χρήση απορρυπαντικό πιάτων και σφουγγάρι...άκρος και αν κάποιος έχει τρόπο να το μουλιαζει με τις ώρες...

Τα ίδια με τον κάδο...μισή δουλειά...

Τόσο μέτριο αποτέλεσμα που δεν έκανα καν τον κόπο να πάρω φωτογραφίες...

Η πρόσβαση στα σημεία της ψησταριάς αρκετα εύκολη οπότε εκεί θα συμφωνήσω ότι μετράει ως καλός και εύκολος ο σχεδιασμός για καθάρισμα...

Συνοψίζοντας...ίσως είχα μεγάλες προσδοκίες και περίμενα πολλά από αυτά που διάβαζα και περίμενα να καθαρίσει όπως πχ μπορείς να καθαρίσεις έναν ηλεκτρικό φούρνο δλδ σαν καινούργιο...η ψησταριά καθάρισε αλλά καινούργια δεν έγινε σε καμία περίπτωση...

Γι αυτό λέμε, να τραβήξουμε καμία φωτό παραπάνω όσο την έχουμε άκαυτη, να έχουμε να θυμόμαστε...😂

Δοκιμή για πίτσα χθες

DA03F93B-F087-42CB-A54F-4C39198F1B9C.jpeg.167cbbc698d86e6461474fe00294c130.jpeg

7D9BA91D-FE31-4BBC-900C-93EE10A5D653.jpeg.c1b7566925e22dc6471e26a98b5295c0.jpeg
 

2A068E3D-35BD-4748-B78F-4BA798D1F568.jpeg.7be3c20764286bb4197540936c419156.jpeg

6929B19E-500E-445C-979E-3381EE4BFA3F.jpeg.f714dc6848b27fd7554da1619b6048e5.jpeg

Έτοιμες σε περίπου 4 λεπτά, η κάθε μια, και σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα από την ηλεκτρική κουζίνα.

Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες δοκιμές, μέχρι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ilpapacha ωραίο αποτέλεσμα με τις πίτσες... μπράβο...

 

Βρε το περίμενα αλλά είχα πίστει από διάφορα ποστ που ανέφεραν το έγινε σαν καινούργια κτλ και έλεγα μπορεί να έχουν δίκιο...οπότε ο λόγος που το εγρ;ψα το ποστ ήταν ακριβώς αυτός...ότι το σαν καινουργιο να μην το περιμένει κανείς ώστε να μην σκάει... οπότε manage expectations...

Στο κάτω κάτω για ψήσιμο είναι...

Καλά ψησίματα να έχουμε...!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, sndev είπε

τέλεια! οπότε direct κ ανοιχτό καπακι; λάδι;

Direct ανοιχτοί οι δυο από τους τρεις, με λίγο βούτυρο στην πλάκα. Κλειστό καπάκι αλλά ανοιγοκλείνεις για να βλέπεις. 

Επεξ/σία από toxotis67
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα μόλις πήρα τη weber spirit 310 και ποια στο leroy merlin και πήρα αυτό το σετ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-apo-metallo-81966327

Αυτό που με προβλημάτισε ο υπάλληλος είναι πως μου είπε ότι με αυτή τη βούρτσα θα γρατσουνίσω το μαντέμι εσείς τι λέτε ισχύει αυτό που μου είπε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, hightmare είπε

Καλησπέρα μόλις πήρα τη weber spirit 310 και ποια στο leroy merlin και πήρα αυτό το σετ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-apo-metallo-81966327

Αυτό που με προβλημάτισε ο υπάλληλος είναι πως μου είπε ότι με αυτή τη βούρτσα θα γρατσουνίσω το μαντέμι εσείς τι λέτε ισχύει αυτό που μου είπε;

Μα για την μαντεμενια σχάρα τέτοια βούρτσα χρησιμοποιούμε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

ΜΙα ισως ασχετη ερωτηση 

Μια ψηστρια υγραεριου ψηνει πιο καλα απο μια ρευματος ?

Από θέμα γεύσης είναι καλύτερη η υγραερίου. Θα βρεις αρκετά άρθρα για την συγκεκριμένη σύγκριση 

https://outdoorcookingpros.com/blogs/news/electric-vs-gas-grill
https://www.diffen.com/difference/Electric_Grill_vs_Gas_Grill
https://www.foodfirefriends.com/electric-vs-gas-grill/

Η επιλογή έχει να κάνει και με τις ανάγκες του καθενός.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Μα για την μαντεμενια σχάρα τέτοια βούρτσα χρησιμοποιούμε. 

Ευχαριστώ για την απάντηση και εγώ αυτό πίστευα απλά λέω να σιγουρευτώ μην την πατήσω σε καινούργια Ψησταριά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όποιον ενδιαφέρεται, στο Leroy Θεσσαλονίκης, στο τμήμα προσφορών, υπάρχει μια Weber Spirit E325 στα 699 Euro !!!

Νομίζω η τιμή είναι καταπληκτική !

https://www.skroutz.gr/s/27294770/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Spirit-E-325-GBS.html

Επεξ/σία από azografos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπω κάποιες προσπάθειες για πίτσες εδώ μέσα και αναφέρετε ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα από ηλεκτρικό φούρνο.

Η πίτσα που η γεύση έρχεται από τα υλικά μια χαρά γίνεται στο φούρνο. Απλά να έχετε κάψει τον φούρνο και τα ταψιά στους 200 από πιο πριν. Να έχουν κάψει τα ταψιά οπωσδήποτε και οχι απλά να πιάσει θερμοκρασία ο φουρνοσ. Ετοιμάστε σε μια λαδόκολλα τη πίτσα, και τελευταία στιγμή βγάζετε το κάυτο ταψί από το φούρνο, φορτώστε εκεί τη πίτσα κι αμέσως μέσα.

το ζυμάρι θα ψηθεί σωστα. Μέγα πιτσομαγειρας εδώ, η ανάγκη για ψησταριά έρχεται από κρέατα, ψάρια, λαχανικά κτλ. Οτιδήποτε εκτός πίτσας 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα στους απανταχού ψηστες!!

1) Παιδιά θα ήθελα να μοιρασετε σοφια: λεω να παρω αυτη https://www.skroutz.gr/s/17255673/Bormann-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-BBQ3000.html?from=catspan ξερω οτι Webber k broil king ειναι οι καλύτερες, ωστόσο εδω υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα τιμής.

 

Πιστευετε δεν θα αξιζει τα λεφτα της?

 

2) επίσης, φοβαμαι λιγο το υγραέριο κ για αυτο ελεγα να την συνδυασω με το coral gas go που υποτίθεται ειναι ασφαλες.

 

Τι λετε? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τίς συμβούλες σας!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

46 λεπτά πριν, dstilio είπε

Βλέπω κάποιες προσπάθειες για πίτσες εδώ μέσα και αναφέρετε ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα από ηλεκτρικό φούρνο.

Η πίτσα που η γεύση έρχεται από τα υλικά μια χαρά γίνεται στο φούρνο. Απλά να έχετε κάψει τον φούρνο και τα ταψιά στους 200 από πιο πριν. Να έχουν κάψει τα ταψιά οπωσδήποτε και οχι απλά να πιάσει θερμοκρασία ο φουρνοσ. Ετοιμάστε σε μια λαδόκολλα τη πίτσα, και τελευταία στιγμή βγάζετε το κάυτο ταψί από το φούρνο, φορτώστε εκεί τη πίτσα κι αμέσως μέσα.

το ζυμάρι θα ψηθεί σωστα. Μέγα πιτσομαγειρας εδώ, η ανάγκη για ψησταριά έρχεται από κρέατα, ψάρια, λαχανικά κτλ. Οτιδήποτε εκτός πίτσας 

Δεν πιστεύω ότι κάποιος έχει πάρει ή σκέφτεται να πάρει ψησταριά υγραερίου για να φτιάχνει πίτσες, εξάλλου υπάρχουν ειδικά φουρνάκια γι αυτό τον λόγο τα οποία έχουν αγοραστεί από κάποια παιδιά που είναι πιο ψαγμένα με ζύμες και ήθελαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το να μπορείς όμως να φτιάξεις πίτσα με αξιόλογα αποτελέσματα, ακόμα και καλύτερα από την ηλεκτρική κουζίνα, είναι θεμιτό αν και όχι, προφανώς, ο πρωταρχικός στόχος για την αγορά της.

8 λεπτά πριν, sinaola είπε

Καλησπέρα στους απανταχού ψηστες!!

1) Παιδιά θα ήθελα να μοιρασετε σοφια: λεω να παρω αυτη https://www.skroutz.gr/s/17255673/Bormann-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-BBQ3000.html?from=catspan ξερω οτι Webber k broil king ειναι οι καλύτερες, ωστόσο εδω υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα τιμής.

 

Πιστευετε δεν θα αξιζει τα λεφτα της?

 

2) επίσης, φοβαμαι λιγο το υγραέριο κ για αυτο ελεγα να την συνδυασω με το coral gas go που υποτίθεται ειναι ασφαλες.

 

Τι λετε? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τίς συμβούλες σας!

 

 

Προφανώς και υπάρχει διαφορά τιμής από τις εταιρείες που αναφέρεις, καθώς υπάρχει διαφορά στην ποιότητα κατασκευής, στην εγγύηση, στην υποστήριξη κτλ. Τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε αυτό το θέμα.

Από εκεί και πέρα έχει, επίσης, αναφερθεί ότι μια τίμια επιλογή για τα χρήματά της είναι η Naterial που έχει το Leroy.

Το υγραέριο, από μόνο του, δεν είναι επικίνδυνο. Σίγουρα όμως θέλει προσοχή το πως θα ανάψεις την ψησταριά, το πόσο συχνά θα την καθαρίζεις κτλ.

Κάποια παιδιά, αν θυμάμαι καλά ( @vforvaggelis @paylidis ) έχουν αγοράσει αντίστοιχες ψησταριές της Bormann και θα μπορέσουν να σου δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Ξέχωρα από τα παραπάνω, έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες/εβδομάδες μια σχετική βιασύνη για αγορά ψησταριάς υγραερίου. Προφανώς παίζει ρόλο η κατάσταση που βιώνουμε και το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να πάμε σε εξοχικά/χωριά για ψησίματα. Από την άλλη όμως, θα ήθελα να επισημάνω ότι η βιασύνη πολλές φορές δεν είναι κι ο καταλληλότερος «σύμβουλος». Θα συνιστούσα λίγο υπομονή παραπάνω, κι ας μην ψήσετε αυτό/κι αυτό το Πάσχα, ας το βάλετε στον φούρνο. Καλύτερα να μαζέψετε ένα μεγαλύτερο ποσό και να πάρετε κάτι πιο ποιοτικό.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα!! Σημερα θα παιξει ψησιματακι το βραδυ με σουβλακια χοιρινα- κοτόπουλο μερικα κεμπαπ και κανα 2-3 λουκανικα.. πηρα το "μαραφετι" απο τα lidl που γυριζει τα σουβλακια.. σκέφτομαι οτι αν το χρησιμοποιησω τα σουβλακια δεν θα ακουμπανε στην σχαρα και δεν θα κανουν τις γραμμες του ψησίματος.. ειναι καλυτερο να το χρησιμοποιησω ή να τα ακουμπήσω κατευθειαν στην σχαρα οπως εκανα μεχρι τώρα?? Θα γίνει η "θωράκιση" του κρέατος με αυτό ή ετσι κ αλλιως ειναι περιττό αφού ειναι λεπτοκομμενα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...