Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Κατι τετοιο που ειναι μακρυ λογικα θα σου κανει:

SL-855189-1.jpg

 

Αλλιως παρε απο κανενα φθηνομαγαζο ενα τετοιο σετακι και προσαρμοσε το:

magnhtiko-katsabidi-kastanias-me-mytes-t

 

Και δουλεια να μην κανεις, θα σου μεινουν για καμια προχειροδουλεια.

Καλα ειμαι μωρε, απλα θελω να νιωθω πιο ανετα ;)

 

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Ευχαριστώ πολύ παίδες 

Δυστυχώς όμως αυτά δεν κανουν δουλειά ,και εξηγώ 

Η είσοδος της σούβλας στο μοτέρ, είναι τετράγωνη, οπότε τα εξάγωνα τύπου Άλλεν δεν ταιριάζουν ή και να ταιριάξουν κάπως , θα φαγωθούν τα πάσα .

Το δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι το drive , το καρυδάκι δηλαδή, είναι πολύ ρηχό, οπότε δεν μπορεί η σουβλα να μπει καν μέσα .

Χρειάζεται δηλαδή κάτι αντίστοιχο που να είναι τετράγωνο αντί για Άλλεν και το "καρυδάκι" να είναι σαν σωληνάκι για να μπορέσει να θηληκωσει.

Η λύση θα μπορούσε ίσως να δωθεί από κάτι τέτοιο 

https://www.amazon.se/KATUR-nyckellös-borrchuck-snabbväxel-omvandlare/dp/B07VVN3F6P 

Αρκεί να βρεθεί τετράγωνο το πίσω μέρος 

 

 

 

 

Δημοσ.

Εχοντας πλέον την WEBER Q2200 στο εξοχικο , ειμαι σε αναζητηση ψησταριας.

Μου εχει κανει εντύπωση η Char broil Pro S3 με τρεις καυστήρες και πλαινο SEAR zone.

Την εχω δει απο κοντα και φαινεται μια χαρα.

Αν κάποιος εχει Char broil, θα διευκόλυνε να γράψει δυο λογάκια με την εν γενει εμπειρια του.

Αν ψηνουν καλα, ποιοτητα κατασκευης, ευκολια καθαρισμου, κλπ.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fantakola είπε

 

Ευχαριστώ πολύ παίδες 

Δυστυχώς όμως αυτά δεν κανουν δουλειά ,και εξηγώ 

Η είσοδος της σούβλας στο μοτέρ, είναι τετράγωνη, οπότε τα εξάγωνα τύπου Άλλεν δεν ταιριάζουν ή και να ταιριάξουν κάπως , θα φαγωθούν τα πάσα .

Το δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι το drive , το καρυδάκι δηλαδή, είναι πολύ ρηχό, οπότε δεν μπορεί η σουβλα να μπει καν μέσα .

Χρειάζεται δηλαδή κάτι αντίστοιχο που να είναι τετράγωνο αντί για Άλλεν και το "καρυδάκι" να είναι σαν σωληνάκι για να μπορέσει να θηληκωσει.

Η λύση θα μπορούσε ίσως να δωθεί από κάτι τέτοιο 

https://www.amazon.se/KATUR-nyckellös-borrchuck-snabbväxel-omvandlare/dp/B07VVN3F6P 

Αρκεί να βρεθεί τετράγωνο το πίσω μέρος 

 

 

 

 

Δεν γνωρίζω πόσο εύκολο θα είναι να βρει κάτι plug & play, γι αυτό σου προτείνουμε λύσεις με τα «καρυδάκια». Έχουν διάφορα εξαρτήματα/αξεσουάρ και με λίγη τροποποίηση πιστεύω θα κάνεις δουλειά

https://www.toolsmania.gr/shop/exartimata-gia-mytes/karydakia-ke-antaptores-me-axonaki/antaptoras-gia-karydakia-1-4-tis-intsas/?skr_prm=WyJmMmJjY2ZhYS0wZDdlLTRhMzAtOGRlYi1mZTJjZjVkZmY1MWYiLDE2MzEwMjcyMzg0NzIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sgace είπε

Εχοντας πλέον την WEBER Q2200 στο εξοχικο , ειμαι σε αναζητηση ψησταριας.

Μου εχει κανει εντύπωση η Char broil Pro S3 με τρεις καυστήρες και πλαινο SEAR zone.

Την εχω δει απο κοντα και φαινεται μια χαρα.

Αν κάποιος εχει Char broil, θα διευκόλυνε να γράψει δυο λογάκια με την εν γενει εμπειρια του.

Αν ψηνουν καλα, ποιοτητα κατασκευης, ευκολια καθαρισμου, κλπ.

 

Νομίζω κάποιος από εδώ είχε πάρει μια Char broil και είχε γράψει και εντυπώσεις. Για κάνε ένα ψάξιμο και θα την βρεις πιστεύω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gdeli είπε

Νομίζω κάποιος από εδώ είχε πάρει μια Char broil και είχε γράψει και εντυπώσεις. Για κάνε ένα ψάξιμο και θα την βρεις πιστεύω.

Παρακολουθω το νημα πολυ καιρο και καθημερινα. Οσα απο τα παιδια αγορασαν char broil περα απο το να μας της παρουσιασουν δεν εχουν ξανασχολιασει σχετικα με την εν γενει λειτουργια τους, γιαυτο και αναμενω τις αποψεις τους. 

Δημοσ.

To γυρισα σε μπουτακια κοτοπουλο. Καλυτερο το στηθος για διατροφη, αλλα μικρες διαφορες. Οποτε πηρα 1 κιλο μπουτακια φιλετο, τα εκοψα κομματακια, εβαλα λιγη μουσταρδα και μπαχαρικα και τα αφησα κανα 2ωρο στο ψυγειο να μαριναριστουν. Τα χωρισα σε μεριδες 200γρ και τα περασα σε σουβλες. Τελικο βαρος γυρω στα 135γρ. Λιγο που δοκιμασα ηταν τελεια παντως! Ειχα και 2 ετοιμα σε ξυλακια, οποτε τα εβαλα κι αυτα με αλλα μπαχαρικα να δω τι μου αρεσει καλυτερα.

 

241632624_2754498868175308_1414401632313528239_n.jpg

241632620_3951644911614254_5066339379755052540_n.jpg

241632561_358396319282638_7149617078813539735_n.jpg

  • Like 6
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

To γυρισα σε μπουτακια κοτοπουλο. Καλυτερο το στηθος για διατροφη, αλλα μικρες διαφορες. Οποτε πηρα 1 κιλο μπουτακια φιλετο, τα εκοψα κομματακια, εβαλα λιγη μουσταρδα και μπαχαρικα και τα αφησα κανα 2ωρο στο ψυγειο να μαριναριστουν. Τα χωρισα σε μεριδες 200γρ και τα περασα σε σουβλες. Τελικο βαρος γυρω στα 135γρ. Λιγο που δοκιμασα ηταν τελεια παντως! Ειχα και 2 ετοιμα σε ξυλακια, οποτε τα εβαλα κι αυτα με αλλα μπαχαρικα να δω τι μου αρεσει καλυτερα.

 

241632624_2754498868175308_1414401632313528239_n.jpg

241632620_3951644911614254_5066339379755052540_n.jpg

241632561_358396319282638_7149617078813539735_n.jpg

Για κοτόπουλο φαίνονται λαχταριστά!

Να σε στεναχωρήσω ομως λιγο για τη διατροφη στο vs? 

Spoiler

1636182923_Screenshot_20210908-095222_SamsungInternet.jpg.a8b951df778620ef49a3a8b8f08898a0.jpg

Δοκίμασε αν μπορείς καπως να εντάξεις το βουβαλισιο κρεας. Πχ αν σου χει μακαρονια με κιμα ειναι αψογο γευστικά. Σε πριζολα είναι καπως πιο σκληρη αλλα τρώγεται γευστικά  σε burger δε μαρεσε καθολου αλλα δες διάφορες κρεατος... 

713235648_SmartSelect_20210908-095630_SamsungInternet.jpg.e336b337dd40c8b8e91c29ce67e29a7c.jpg

 

 

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

Για κοτόπουλο φαίνονται λαχταριστά!

Να σε στεναχωρήσω ομως λιγο για τη διατροφη στο vs? 

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1636182923_Screenshot_20210908-095222_SamsungInternet.jpg.a8b951df778620ef49a3a8b8f08898a0.jpg

Δοκίμασε αν μπορείς καπως να εντάξεις το βουβαλισιο κρεας. Πχ αν σου χει μακαρονια με κιμα ειναι αψογο γευστικά. Σε πριζολα είναι καπως πιο σκληρη αλλα τρώγεται γευστικά  σε burger δε μαρεσε καθολου αλλα δες διάφορες κρεατος... 

713235648_SmartSelect_20210908-095630_SamsungInternet.jpg.e336b337dd40c8b8e91c29ce67e29a7c.jpg

 

 

Καλος ο βουβαλος! Θα το ψαξω!

Το ξερω οτι εχει περισσοτερα λιπαρα το μπουτι, αλλα μιλαμε για μικροποσοτητες. Αλλωστε κοβω απο αλλου λιπαρα οποτε ειναι κομπλε πιστευω. Σημασια εχει πιστευω να τρως και κατι με ευχαριστηση για να μπορεσεις να το κανεις πιο πολυ καιρο. Τωρα με το στηθος, οτι και να του βαλεις, οτι και να του κανεις, παραμενει στηθος...

  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Καλος ο βουβαλος! Θα το ψαξω!

Το ξερω οτι εχει περισσοτερα λιπαρα το μπουτι, αλλα μιλαμε για μικροποσοτητες. Αλλωστε κοβω απο αλλου λιπαρα οποτε ειναι κομπλε πιστευω. Σημασια εχει πιστευω να τρως και κατι με ευχαριστηση για να μπορεσεις να το κανεις πιο πολυ καιρο. Τωρα με το στηθος, οτι και να του βαλεις, οτι και να του κανεις, παραμενει στηθος...

Κοίτα αν κ τελείως οφφτοπικ τα χα ψάξει παρα πολυ παλιότερα. 

Spoiler

 

Ασχετα τι λενε οι διατροφολογοι (πολλές φορές λενε αυτα που θελουμε να ακουσουμε για να μη μας ξενερώνουν εντελως κ μας χανουν αππ πελάτες) πρεπει να τρως περίπου 30 γρ λιπαρά τη μέρα. Το 5.5/30 με το 1.9/30 δεν είναι αμελητέο γτ σου κοβει καλα λιπαρά απο την υπόλοιπη μερα εφοσον τηρείς το 30αρι. Να καταλάβεις μια κουταλια σουπας ελαιολαδο είναι 15γρ λιπαρων κ παιζει σημαντικό ρολο η ποιότητα των λιπαρών αλλη του κοτόπουλο αλλη του ψαριού αλλη του ελαιολάδου κ αλλη απο αμύγδαλα (αν σου βαλε).

Για το στηθος κοτοπουλο σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλα θα σε τσιγλισω κ θα σου ελεγα να δεις το τρόπο απο το 2-6 λεπτό στο βιντεο αλλα εσυ δε θα βάλεις βούτυρο. Είμαι σίγουρος θα αλλάξεις εντελώς γνώμη για το στηθος οταν το δοκιμάσεις με αυτο το τροπο!

Προσωπικά βαζω μπαχαρικά στο κοτοπουλο πριν το τηγάνι, τζιντζερ κουρκουμα αλατι πιπέρι θυμάρι κ μετα το τηγάνι φουρνο οπως έχει αρπάξει κ οχι σε φορμα.

 

Παντως περα απο ολα αυτα τα τυπικά επειδη πριν μερικα χρονια τα εκανα 1 μηνα κατα γραμμα μετρώντας πρωτεΐνες υδατάνθρακες λιπαρα κ παρόλο που χα εντυπωσιακά αποτελέσματα απο τις πρώτες 3 4 μερες κιολας τα σταματησα στο μηνα κ κατέληξα σε αυτο που λες κ συ οτι καλυτερα να σαρεσει αυτο που τρως κ να χει συνέχεια παρα να μην ευχαρηστιεσαι κ να τα παρατήσεις. Καπως ετσι έστρωσα κ σταματησα να τρωω σαβούρες 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

To γυρισα σε μπουτακια κοτοπουλο. Καλυτερο το στηθος για διατροφη, αλλα μικρες διαφορες. Οποτε πηρα 1 κιλο μπουτακια φιλετο, τα εκοψα κομματακια, εβαλα λιγη μουσταρδα και μπαχαρικα και τα αφησα κανα 2ωρο στο ψυγειο να μαριναριστουν. Τα χωρισα σε μεριδες 200γρ και τα περασα σε σουβλες. Τελικο βαρος γυρω στα 135γρ. Λιγο που δοκιμασα ηταν τελεια παντως! Ειχα και 2 ετοιμα σε ξυλακια, οποτε τα εβαλα κι αυτα με αλλα μπαχαρικα να δω τι μου αρεσει καλυτερα.

Λαχταριστά φαίνονται! Τα ακούμπησες στην σχάρα για να τα "μαγιαρίσεις"? Αν θυμάμαι καλά έχει ένα σύστημα η weber και μπορείς να τα στηρίξεις στο ραφάκι χωρίς να ακουμπάνε (για την μαριναδα επάνω στο μαντέμι το λέω). Τελικά η μαρινάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε τέτοια κρέατα, αλλά βαριέμαι το καθάρισμα μετά ρε γμτ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gdeli είπε

Λαχταριστά φαίνονται! Τα ακούμπησες στην σχάρα για να τα "μαγιαρίσεις"? Αν θυμάμαι καλά έχει ένα σύστημα η weber και μπορείς να τα στηρίξεις στο ραφάκι χωρίς να ακουμπάνε (για την μαριναδα επάνω στο μαντέμι το λέω). Τελικά η μαρινάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε τέτοια κρέατα, αλλά βαριέμαι το καθάρισμα μετά ρε γμτ. 

Πανω στη σχαρα τα εψησα απευθειας, οχι στο συστημα που τα κρεμας. Μαριναδα δεν ειχε κατι το ιδιαιτερο, μουσταρδα και μιξ μπαχαρικων.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχει καποιος που να εχει exivos harmony να ακουσω μια γνωμη?θελω να παρω πρωτη φορα bbq και ειμαι αναμεσα σε exivos με δυο τριπλους καυστηρες, weber spirit ii 310 η'                                                          ( spirit ii 210 και napoleon rogue 365 αν γινεται εμμεσο ψησιμο και σε ψησταρια με δυο καυστηρες)...

οριο χρηματων βαρια μεχρι 600ευρω

ευχαριστω πολυ

Επεξ/σία από angel79
Δημοσ.
14 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το ξερω οτι εχει περισσοτερα λιπαρα το μπουτι, αλλα μιλαμε για μικροποσοτητες. Αλλωστε κοβω απο αλλου λιπαρα οποτε ειναι κομπλε πιστευω. Σημασια εχει πιστευω να τρως και κατι με ευχαριστηση για να μπορεσεις να το κανεις πιο πολυ καιρο. Τωρα με το στηθος, οτι και να του βαλεις, οτι και να του κανεις, παραμενει στηθος...

Πέρα από τη μέθοδο του @sndev, προτείνω ειδικά για το φιλέτο στήθος να το δοκιμάσεις sous vide στους 60°C για 90' με τελείωμα 1' στη σχάρα που για εμένα γίνεται το κάτι άλλο. Σε αυτή τη θερμοκρασία από βάρος χάνει λιγότερο από 10% και θυμίζει υπερβολικά μαλακό και ζουμερό μπούτι, που δεν πετυχαίνεται με κανένα άλλο τρόπο μαγειρέματος.

Αν θυμάμαι καλά είχες αναφέρει παλιότερα ότι έχεις sous vide.

Γράφω παρακάτω και μερικά tips που κάνουν τη διαφορά από την εμπειρία μου, που πιθανότατα θα ξέρεις ως κάτοχος, αλλά τα αναφέρω και για κάθε ενδιαφερόμενο. Κάποια είναι γεγονότα αλλά τα περισσότερα είναι υποκειμενικές απόψεις.

  • Τα 90' είναι ένα ασφαλές χρονικό διάστημα για να πιάσει το κοτόπουλο την επιθυμητή θερμοκρασία μέχρι το κέντρο και να επιτευχθεί η παστερίωση. Θεωρητικά αν τα φιλέτα σου είναι πολύ λεπτά μπορείς να τα βγάλεις και νωρίτερα.
  • Ξεκίνα με αλάτι και πιπέρι μόνο και προσθέτεις τις επόμενες φορές μπαχαρικά.
  • Όλα μπαχαρικά εισχωρούν σε βάθος και έχουν πολύ πιο έντονο αποτέλεσμα (πχ σκόνη σκόρδου) γι αυτό προσοχή στις ποσότητες.
  • Μουστάρδα, λεμόνι, ξύδι και άλλες υγρές μαρινάδες εκτός από τη δυσκολία στη σφράγιση κάνουν στο κοτόπουλο να έχει ελαφρώς ελαστική, μη ευχάριστη υφή. Πάντα είχα καλύτερα αποτελέσματα με ξηρά μπαχαρικά μόνο και γενικά στεγνό περιεχόμενο στο σακουλάκι.
  • Λάδι ή βούτυρο (εκτός της διατροφικής σημασίας) επηρεάζουν αρκετά τη γεύση γιατί εισχωρούν. Αν τα θέλεις ντε και καλά, καλύτερα στο πιάτο στο τέλος.
  • Αν η υφή στους 60°C είναι πολύ μαλακή για τα γούστα σου, πειραματίσου στο διάστημα 61°C-65°C όπου η απώλεια χυμών του κρέατος παραμένει περιορισμένη.
  • Ακόμη και χωρίς το τελείωμα σε σχάρα/φλόγιστρο το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο (η όψη όμως θυμίζει βραστό).
  • Καλό στέγνωμα με χαρτί και επάλειψη με ελαιόλαδο βοηθάει για πολύ καλύτερο searing.
  • Αν δεν ανοίξεις το σακουλάκι, και ψύξεις γρήγορα το μαγειρεμένο κρέας, αυτό διατηρείται στο ψυγείο για πολλές μέρες. Επομένως μπορείς να εκμεταλλευτείς το χρόνο ενός μαγειρέματος για προετοιμασία γευμάτων όλης της εβδομάδας.
  • Πάρε μικρά σακουλάκια για sous vide και μοίρασε τις μερίδες σου. Πολύ συχνά βάζω έξτρα μικρές ποσότητες και κρατάω μαγειρεμένο stock στο ψυγείο. Από σαλάτα, κρύο σάντουιτς, τοστ μέχρι ακόμη και σκέτο απ το ψυγείο είναι κλάσεις ανώτερο από οποιοδήποτε αλλαντικό.

Συλλέγοντας γνώμες έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ατόμων στο θέμα του sous vide chicken breast: 1) αυτοί που ξετρελάθηκαν, 2) αυτοί που δεν το μαγείρεψαν σωστά, 3) αυτοί που δεν τους αρέσει το κοτόπουλο 😁

Το μήνυμά μου που κατά είναι 99% off topic συνοψίζεται σε "βάλε στήθος κοτόπουλο στο sous vide και μπουμπούνα την genesis για να το απογειώσεις" 😆

 

2 ώρες πριν, angel79 είπε

υπαρχει καποιος που να εχει exivos harmony να ακουσω μια γνωμη?θελω να παρω πρωτη φορα bbq και ειμαι αναμεσα σε exivos με δυο τριπλους καυστηρες, weber spirit ii 310 η'                                                          ( spirit ii 210 και napoleon rogue 365 αν γινεται εμμεσο ψησιμο και σε ψησταρια με δυο καυστηρες)...

οριο χρηματων βαρια μεχρι 600ευρω

ευχαριστω πολυ

Την exivos έχει o @ηνίοχος που έχει δηλώσει πολύ ευχαριστημένος.

Έμμεσο ψήσιμο κάνεις κανονικότατα και σε ψησταριά με δύο καυστήρες, με λίγες υποχωρήσεις ευελιξίας.

Την exivos δεν την έχω δει, επομένως δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Είναι όμως διαφορετικής νοοτροπίας ψησταριά από τις υπόλοιπες που αναφέρεις.

Για τις άλλες, αν καταλήξεις σε 3 καυστήρες λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας ψησίματος και ευελιξίας η Spirit II 310 είναι άριστη.

Αν σε καλύπτουν οι 2 καυστήρες και διαθέτεις το ποσό αυτό είναι προτιμότερη η Rogue 365 λόγω ποιότητας κατασκευής. Η Weber Spirit είναι αντίστοιχη της πιο entry level Napoleon Freestyle που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

  • Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...