Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sous vide λοιπον! θα το δοκιμασω. Θενξ!

Εχω δει και κανουν επισης το νουα sous vide για πολλες ωρες και μετα searing και λενε ειναι τρομερο. Οποτε θα δοκιμασω και αυτο σιγουρα. Πρωτα θα χωρισω σε μεριδουλες και θα τα ψησω ενα ενα που θα παρουν και λιγοτερη ωρα.

 

Οσο για την exivos, θα υπενθυμισω οτι ερχεται χωρις ποδια, οποτε θα χρειαστει παγκο να ακουμπησει ή κατι αλλο. Αν δεν υπαρχει τετοια επιλογη ειναι εξτρα κοστος για τη βαση της.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
7 ώρες πριν, greenroadrunner είπε

Πέρα από τη μέθοδο του @sndev, προτείνω ειδικά για το φιλέτο στήθος να το δοκιμάσεις sous vide στους 60°C για 90

  • Τα 90' είναι ένα ασφαλές χρονικό διάστημα για να πιάσει το κοτόπουλο την επιθυμητή θερμοκρασία μέχρι το κέντρο και να επιτευχθεί η παστερίωση.

 Γτ ειχα τοσα χρόνια την εντύπωση οτι το safe στο κοτοπουλο είναι 75;

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, sndev είπε

 Γτ ειχα τοσα χρόνια την εντύπωση οτι το safe στο κοτοπουλο είναι 75;

Αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει οτι αν το αφησεις πολυ ωρα σε καποια πιο χαμηλη θερμοκρασια ειναι ασφαλες.

πχ στο joule βγαζει 1.5ωρα στους 65C και  2 ωρες στους 60C για ενα χοντρο κομματι στηθος.

https://www.seriouseats.com/the-food-lab-complete-guide-to-sous-vide-chicken-breast

image.png.fe8647cf1d21dde619501beb32efdaac.png

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, sndev είπε

 Γτ ειχα τοσα χρόνια την εντύπωση οτι το safe στο κοτοπουλο είναι 75;

Απολύτως σωστό είναι αυτό και είναι ο καλύτερος εμπειρικός γενικός κανόνας.

Εάν δεις στην παραπάνω ή στην παρακάτω εικόνα, η παστερίωση για το κοτόπουλο στους 165°F ή 74°C γίνεται ακαριαία. Δηλαδή μαγειρεύοντάς το με οποιοδήποτε τρόπο, μόλις η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει 74°C στο πιο χοντρό σημείο, τότε είναι βέβαιο ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα παθογόνα βακτήρια που πιθανόν να υπήρχαν στο κρέας.

How_to_Cook_Sous_Vide_Chicken_Breast_The_Food_Lab.png.bea731190caa690d1ec715913a39a349.png

Για να πετύχεις παστερίωση σε χαμηλότερη θερμοκρασία, πρέπει να διατηρήσεις σταθερή τη θερμοκρασία αυτή για περισσότερο χρόνο. Αυτό τον απόλυτο έλεγχο θερμοκρασίας μπορείς να τον έχεις μόνο στο sous vide ή σε precision ovens. Ένα από τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν είναι ότι μπορείς να φας το στήθος κοτόπουλο με ασφάλεια πχ στους 60°C, που έχει τελείως διαφορετική υφή και γεύση. Στον συνολικό χρόνο μαγειρέματος πρέπει να συνυπολογιστεί και ένα εύλογο διάστημα για πιάσει τη θερμοκρασία το κρέας μέχρι μέσα.

Διαφορετικά αν ψηνόταν συμβατικά στη σχάρα και το βγάλεις στους 60°C κινδυνεύεις να αρρωστήσεις από σαλμονέλα.

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, angel79 είπε

υπαρχει καποιος που να εχει exivos harmony να ακουσω μια γνωμη?θελω να παρω πρωτη φορα bbq και ειμαι αναμεσα σε exivos με δυο τριπλους καυστηρες, weber spirit ii 310 η'                                                          ( spirit ii 210 και napoleon rogue 365 αν γινεται εμμεσο ψησιμο και σε ψησταρια με δυο καυστηρες)...

οριο χρηματων βαρια μεχρι 600ευρω

ευχαριστω πολυ

Παρών !!   και όπως αναφέρει  ο @greenroadrunne  είμια ευχαριστημένος  ,  μια μικρή περιγραφή  μπορείς να βρεις στη σελίδα 688  , αυτό που θέλω να προσθέσω  ειναι πως η harmony   σε σχέση με τις αλλες δύο που σε ενδιαφέρουν πέρα των αλλων  διαφορών , έχει  ανοξείδωτη σχαρα  που πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς πόση διαφορά έχει σε σχέση με μια μαντεμένια σε ότι αφορά την ευκολία στη χρήση και  τη συντήρηση της .

14 ώρες πριν, angel79 είπε

 

 

  • Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, greenroadrunner είπε

Απολύτως σωστό είναι αυτό και είναι ο καλύτερος εμπειρικός γενικός κανόνας.

Εάν δεις στην παραπάνω ή στην παρακάτω εικόνα, η παστερίωση για το κοτόπουλο στους 165°F ή 74°C γίνεται ακαριαία. Δηλαδή μαγειρεύοντάς το με οποιοδήποτε τρόπο, μόλις η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει 74°C στο πιο χοντρό σημείο, τότε είναι βέβαιο ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα παθογόνα βακτήρια που πιθανόν να υπήρχαν στο κρέας.

How_to_Cook_Sous_Vide_Chicken_Breast_The_Food_Lab.png.bea731190caa690d1ec715913a39a349.png

 

Μιας κ είχα καιρο να βγάλω τα κατσαρολικα ειπα να δοκιμασω σήμερα να δω ποσο κοκκινο θα βγει απο το σακουλάκι στο τελος

SmartSelect_20210909-195006_Gallery.jpg.12e42a36f0eafc65510cdc42ebfc9fc7.jpg

Αν δε γραψω μέχρι αυριο εντυπώσεις σημαίνει με μαζέψαμε για πλύση στομαχου. Α κ το βαλα 61 να κοροϊδεύω τον εαυτό μου οτι είναι πιο κοντα στο 75😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν  έτοιμο! SmartSelect_20210909-214225_Gallery.jpg.3fe66fa2928cd25f6485e23ffa5a71c9.jpg

 Είναι ελάχιστα διαφορετικό στη γευση απο το τροπο του πετρετζικη σιγουρα ζουμερό κ tender ( πως να το πω δε ξερω αλλιώς)κ καθόλου λάδι που στο πετρετζικη βαζεις εστω κ λίγο. Κρατησα ενα σακουλάκι να δω αύριο σε τι κατάσταση θα βγει όταν ξαναζεσταθει απο το ψυγείο 

 Σιγουρα αν κάποιος έχει sous vide κ φλογιστρο (αλλιως καυτό τηγανι) αξίζει μια δοκιμή 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, sndev είπε

Λοιπόν  έτοιμο! SmartSelect_20210909-214225_Gallery.jpg.3fe66fa2928cd25f6485e23ffa5a71c9.jpg

 Είναι ελάχιστα διαφορετικό στη γευση απο το τροπο του πετρετζικη σιγουρα ζουμερό κ tender ( πως να το πω δε ξερω αλλιώς)κ καθόλου λάδι που στο πετρετζικη βαζεις εστω κ λίγο. Κρατησα ενα σακουλάκι να δω αύριο σε τι κατάσταση θα βγει όταν ξαναζεσταθει απο το ψυγείο 

 Σιγουρα αν κάποιος έχει sous vide κ φλογιστρο (αλλιως καυτό τηγανι) αξίζει μια δοκιμή 

 

Mπαχαρικα, σακουλα, sous vide (2 ωρες;;), στεγνωμα και searing?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Mπαχαρικα, σακουλα, sous vide (2 ωρες;;), στεγνωμα και searing?

αυτο , ελαχιστα μπαχαρικα γτ ποτιζει βαθιά η γεύση σακούλα sous vide 1.30 ωρα, στέγνωμα κ φλόγιστρο 

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, sndev είπε

Λοιπόν  έτοιμο! SmartSelect_20210909-214225_Gallery.jpg.3fe66fa2928cd25f6485e23ffa5a71c9.jpg

 Είναι ελάχιστα διαφορετικό στη γευση απο το τροπο του πετρετζικη σιγουρα ζουμερό κ tender ( πως να το πω δε ξερω αλλιώς)κ καθόλου λάδι που στο πετρετζικη βαζεις εστω κ λίγο. Κρατησα ενα σακουλάκι να δω αύριο σε τι κατάσταση θα βγει όταν ξαναζεσταθει απο το ψυγείο 

 Σιγουρα αν κάποιος έχει sous vide κ φλογιστρο (αλλιως καυτό τηγανι) αξίζει μια δοκιμή 

 

Happy Clap GIF

Zero carb
Low fat
Juicy
Tender
Delicious! 😋

Ωραίο και ομοιόμορφο το searing με φλόγιστρο.

 

Επεξ/σία από greenroadrunner
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δεν έχω ψήσει, όμως δεν πιστεύω ότι ψήνονται διαφορετικά από τα υπόλοιπα ψάρια στην σχάρα.

Λαδώνεις, αλατίζεις και ψήνεις.

Το σχημα του ειναι αυτο που με ανησυχει αλλα και εγω εχω καταληξει στο οτι θα το κανω οπως ολα τα υπολοιπα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Το σχημα του ειναι αυτο που με ανησυχει αλλα και εγω εχω καταληξει στο οτι θα το κανω οπως ολα τα υπολοιπα.

Στο παρακάτω λινκ, αναφέρει ότι μπορείς να τον κόψεις και σε ροδέλες

https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?t=49434

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νουά (Eye round black angus USDA Choice) 600g σε sous vide 131F/24H. Εχω βαλει και θερμομετρο γιατι δεν εμπιστευομαι πολυ το instant pot για sous vide και δειχνει 127-129F, που μου αρκει. Εχω βαλει μειγμα Old sweet smoke απο το Μπαχαρ.

Πηρα ενα μεγαλο κομματι 2,400g και το υπολλοιπο θα γινει κιμας, γιατι δεν ξερω πως θα βγει. Ειναι σκληρο και απαχο κομματι, οποτε ειναι για δοκιμη αυτο το κομματι, να δω αν θα μαλακωσει σε 24 ωρες. Αυριο τετοια ωρα θα εχει τελειωσει το sous vide και θα το βαλω στο bbq για searing. Οποτε τα υπολλοιπα αυριο.

Για την ιστορια εχει γυρω στα 12ευρω το κιλο, αλλα ο λογος που το πηρα ειναι οτι τελειως απαχο. Εχει γυρω γυρω μονο λιγο το οποιο το αφαιρεσα το περισσοτερο. 

241719581_2028858400598952_5076219957156301647_n.jpg.9403a15c5804e4720255696da53dd40f.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...