Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2504

• ilpapacha

2197

• sndev

1178

• ηνίοχος

606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fetas1979 είπε

Κοιτάξτε λίγο φλόγα. Είναι φυσιολογικό ή κάτι πάει στραβά;

IMG_20210911_150719.jpg

Αν στάζει λίπος ή υπάρχουν υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα, δεν είναι κάτι. Θα δοκίμαζα να την ανάψω, κατά προτίμηση βραδινή ώρα, βγάζοντας σχάρες/flavorizer bars για να δω την συμπεριφορά της φλόγας. Από εκεί και πέρα τραβάς φωτό/βίντεο και στέλνεις στην αντιπροσωπεία για να έχεις μια επίσημη απάντηση.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Αν στάζει λίπος ή υπάρχουν υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα, δεν είναι κάτι. Θα δοκίμαζα να την ανάψω, κατά προτίμηση βραδινή ώρα, βγάζοντας σχάρες/flavorizer bars για να δω την συμπεριφορά της φλόγας. Από εκεί και πέρα τραβάς φωτό/βίντεο και στέλνεις στην αντιπροσωπεία για να έχεις μια επίσημη απάντηση.

Ευχαριστώ πολύ φίλε αυτό θα κάνω και  θα δω.

• Like 1
Δημοσ.

Λόγω του λίπους που επικρατεί στον κάδο και στους διαχύτες το παθαίνεις. Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Το έχω κι εγώ στο μέρος που ψήνω τα λιπαρά, εκεί που ψήνω λαχανικά, ψωμιά, πίτες κλπ δεν εμφανίζεται. Φαντάζομαι με ένα καλό καθάρισμα θα επανέλθει στο κανονικό μπλε. Αν όχι, τότε ή θέλουν ρύθμιση οι καυστήρες ή κάτι παίζει με την φιάλη. Και τα δύο εύκολα διορθώνονται.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gdeli είπε

Λόγω του λίπους που επικρατεί στον κάδο και στους διαχύτες το παθαίνεις. Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Το έχω κι εγώ στο μέρος που ψήνω τα λιπαρά, εκεί που ψήνω λαχανικά, ψωμιά, πίτες κλπ δεν εμφανίζεται. Φαντάζομαι με ένα καλό καθάρισμα θα επανέλθει στο κανονικό μπλε. Αν όχι, τότε ή θέλουν ρύθμιση οι καυστήρες ή κάτι παίζει με την φιάλη. Και τα δύο εύκολα διορθώνονται.

Ευχαριστώ πολύ φίλε. Θα κάνω και ένα καλό καθάρισμα και θα το τσεκαρω.

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιες ημέρες σαν την σημερινή, που την ώρα που έψηνα, είχε δυνατό αέρα, ευχαριστιέμαι που έχω επώνυμη ψησταριά που δεν καταλαβαίνει τίποτα. 

100E16AE-BFB7-4AFF-9F70-19DEAFF21AE2.jpeg

• Like 4
Δημοσ.
Στις 11/9/2021 στις 3:09 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Νουά (Eye round black angus USDA Choice) 600g σε sous vide 131F/24H. Εχω βαλει και θερμομετρο γιατι δεν εμπιστευομαι πολυ το instant pot για sous vide και δειχνει 127-129F, που μου αρκει. Εχω βαλει μειγμα Old sweet smoke απο το Μπαχαρ.

Πηρα ενα μεγαλο κομματι 2,400g και το υπολλοιπο θα γινει κιμας, γιατι δεν ξερω πως θα βγει. Ειναι σκληρο και απαχο κομματι, οποτε ειναι για δοκιμη αυτο το κομματι, να δω αν θα μαλακωσει σε 24 ωρες. Αυριο τετοια ωρα θα εχει τελειωσει το sous vide και θα το βαλω στο bbq για searing. Οποτε τα υπολλοιπα αυριο.

Για την ιστορια εχει γυρω στα 12ευρω το κιλο, αλλα ο λογος που το πηρα ειναι οτι τελειως απαχο. Εχει γυρω γυρω μονο λιγο το οποιο το αφαιρεσα το περισσοτερο. 

241719581_2028858400598952_5076219957156301647_n.jpg.9403a15c5804e4720255696da53dd40f.jpg

Έχουμε νεώτερα;;

Εμενα χαλασε το κινέζικο sousvide κ ψάχνομαι  απο το πρωί  ποιο να παρω 😔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά να προτιμήσω broil king crown 410 με τέσσερις καυστήρες και 580€ από napoleon rogue 365 με δύο και 620€? Για έμμεσο η πιο πολλές επιλογές λόγω καυστήρων?

Επεξ/σία από angel79
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skskre είπε

Anova-αν σε παίρνει χρηματικά-

https://anovaculinary.com/anova-precision-cooker/

Ναι.. το πηρα ήδη  ,το μεσαίο με την έκπτωση κ μεταφορικα 200 βγηκε. Που πρακτικά... δε φαντάζομαι οτι θα χει διαφορά απο το κινεζικο των 70 ε που είχα αλλα θελω να πιστευω οτι θα δουλεύει για την επόμενη 10ετια κ να μη τα φτύσει οπως αυτό στη 3ετια. 

Κοιταζα κ το joule κ ενα ακομα  αλλα απο οτι καταλαβα στην Ευρώπη δεν εχει επέκταθει ακομα η φαση με τα sous vide κ δεν έχει 

1 ώρα πριν, angel79 είπε

Παιδιά να προτιμήσω broil king crown 410 με τέσσερις καυστήρες και 580€ από napoleon rogue 365 με δύο και 620€? Για έμμεσο η πιο πολλές επιλογές λόγω καυστήρων?

660 βλεπω ξεκιναει η broil king εαν ισχυει τοτε, Προσωπικά θα πήγαινα στη napoleon με 3ς καυστήρες στα 700

Εαν δεν ισχύει παίζουν κ αλλα πράγματα ρολο οπως οι ανάγκες σου.. για ποσους θα ψηνεις καθημερινά ποσο χωρο έχεις κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sndev είπε

Ναι.. το πηρα ήδη  ,το μεσαίο με την έκπτωση κ μεταφορικα 200 βγηκε. Που πρακτικά... δε φαντάζομαι οτι θα χει διαφορά απο το κινεζικο των 70 ε που είχα αλλα θελω να πιστευω οτι θα δουλεύει για την επόμενη 10ετια κ να μη τα φτύσει οπως αυτό στη 3ετια. 

Κοιταζα κ το joule κ ενα ακομα  αλλα απο οτι καταλαβα στην Ευρώπη δεν εχει επέκταθει ακομα η φαση με τα sous vide κ δεν έχει 

660 βλεπω ξεκιναει η broil king εαν ισχυει τοτε, Προσωπικά θα πήγαινα στη napoleon με 3ς καυστήρες στα 700

Εαν δεν ισχύει παίζουν κ αλλα πράγματα ρολο οπως οι ανάγκες σου.. για ποσους θα ψηνεις καθημερινά ποσο χωρο έχεις κτλ.

800 έχει η napoleon 425.οσον αφορά ψήσιμο 2-3 φορές την εβδομάδα το πολύ για 2-4 άτομα...

Επεξ/σία από angel79
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, angel79 είπε

800 έχει η napoleon 425.οσον αφορά ψήσιμο 2-3 φορές την εβδομάδα το πολύ για 2-4 άτομα...

Ναι έχεις  δικιο νόμιζα 700 είχε.

Κοίτα τώρα,  για 2 εως 4 ατομα καλύπτεσε με 3ς καυστήρες οι 4ς ειναι υπερβολικοί το χαμε αναλύσει κ παλιότερα. Καλο θα ηταν να μη πας σε 2 καυστήρες οχι γτ δε θα κάνεις τη δουλεια σου ισα ισα αλλα όπως κ να χει με 3ς καυστήρες  εχεις περισσοτερες επιλογες.

Οι 2 καυστηρες για 4 ατομα είναι οριακα οκ, οι 4ς υπερβολή. Ποιοτικά στις ιδιες κατηγορίες σαν αντικείμενα η napoleon  είναι πιο ποιοτικές ομως ειδικά εαν δε ψήνεις ιδιαιτερες κοπες κρεατος μια broil η weber 3 καυστήρων θα σε υπερκαλυψει.

Για μενα ξαναδες τι καλο μπορείς να βρεις σε 3ς καυστηρες δες εαν μπορείς να φτάσεις εκεινο το ποσο κ αν δε μπορείς για 50 100 ε μη παρεις κατι κατώτερο απλα κανε υπομονή να μαζεψεις το ποσο που λείπει γτ θα σε συνοδεύσει για μια 5ετια το λιγότερο 

Για 2 3ς φορες τη βδομαδα να βάλεις κ στο πλάνο κατι πού ίσως καθαρίζει πιο ευκολα απο κάποιο άλλο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μετα την 425...ποια ειναι η αμεσως καλυτερες με 3? η weber 310 ? και ποιες αλλες ετσι δοκιμασμενες? μεχρι 600?

Επεξ/σία από angel79
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, sndev είπε

Έχουμε νεώτερα;;

Εμενα χαλασε το κινέζικο sousvide κ ψάχνομαι  απο το πρωί  ποιο να παρω 😔

Tελικα το κρατησα 27ωρες γιατι δεν πειναγα στις 24. Το στεγνωσα και το περασα απο το lodge με ενα κουταλακι του γλυκου beef fat που ειχα κρατησει, και εκανε πολυ ωραια κρουστα. Το εκοψα οσο πιο λεπτα μπορουσα και βγηκε αρκετα καλο θα ελεγα. Μαλακο, οχι λιωμα, και σχετικα γευστικο. Το επομενο κομματι θα το κανω με σκετο αλατι, πιπερι, σκορδο, και οχι μειγμα μπαχαρικων που εβαλα σε αυτο. Γενικα ικανοποιημενος. Αν καποιος κανει διατροφη και θελει ενα απαχο κομματι, αξιζει να δοκιμασει τη διαδικασια αυτη. Αν δεν σε νοιαζει η διατροφη, υπαρχει το tri-tip που ειναι σαφως πιο νοστιμο και γινεται πολυ πολυ πιο γρηγορα. Μιλαω για value for money κοπες φυσικα. Btw απο τα 600γρ στο περιπου που ηταν βγηκε στο τελος 420γρ.

Σημερα θα κανω και το τεστ της επομενης ημερας. Να δω δλδ πως τρωγεται ξαναζεσταμενο. Αν και απ οτι εχω δει το τρωνε κρυο μεσα σε σαντουιτς.

241732596_1013573506141146_233902156636731083_n.jpg

241812182_383239476589860_6349355667049770435_n.jpg

241925474_989290411803377_4575803531639086751_n.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω καταληξει να πάρω την Rogue 425 Black - R425PK-1-GR. Στο homing στην σελιδα προιοντος λεει (Πληρωμή έως 24 άτοκες δόσεις), αλλα στην σελιδα του καταστήματος για τους τροπους πληρωμης , οι 24 δοσεις ισχυουν για > 1500 ευρω, οποτε η συγκεκριμενη βγαινει στις 10 δοσεις λογω ποσου. Η ερωτηση μου ειναι, αν γινει η αγορα απο αλλου πχ, you.gr δεν υπαρχει προβλημα με εγγυση κλπ κλπ. Και τα 2 "επισημα" καταστηματα δεν θεωρουνται? Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να παω απο κοντα να την δω και να την παρω ο ιδιος, αλλα οι 10 δοσεις ειναι λιγο θεμα.

Οποιος εχει την συγκεκριμενη, ας μου πει τι μπουκαλα χρησιμοποιει, αν χρειαζεται να αγορασω εξτρα ρυθμιστη και ιδανικα καπου κοντα στον Πειραια, ευχαριστω

Επεξ/σία από Amaretos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...