gdeli Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Για δώσε λεπτομέρειες! Αποψυγμένο; Έκανες καμιά προεργασία πριν το βάλεις για ψήσιμο; Σε τι ένταση και για πόση ώρα; 1
Trelloneritis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 36 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Χταποδάκι σήμερα… Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. 1
ilpapacha Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, gdeli είπε Για δώσε λεπτομέρειες! Αποψυγμένο; Έκανες καμιά προεργασία πριν το βάλεις για ψήσιμο; Σε τι ένταση και για πόση ώρα; Αγορασμένο από το ιχθυοπωλείο του σούπερ μάρκετ, όχι από το ψυγείο με τα κατεψυγμένα. Καμία προεργασία, απλά το άλειψα με λάδι και το έβαλα στην σχάρα. Οι διακόπτες στο χαμηλό προς μέσο. Αρκετά γυρίσματα. Χρόνο δεν κράτησα δυστυχώς. Τα έβγαλα μόλις πήραν το χρώμα της φωτό δεξιά. 3 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Μόλις τελείωσα με το ψήσιμο έτριψα την σχάρα καλά και άφησα μετά το καπάκι ανοικτό για κάποια ώρα. Αυτό κάνω συνήθως με θαλασσινά/ψάρια και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την μυρωδιά. 3 2
gdeli Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Όταν ψήνω ψάρια πλένω τον αφαιρούμενο πάτο, κάνω κυκλική μετάθεση τους ανακλαστήρες, καίω καλά την ψησταριά, και μετά ψήνω κανένα λουκάνικο ή καμιά πανσέτα. Εγγυημένο αποτέλεσμα! 2 3
greenroadrunner Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 15/9/2021 στις 7:36 ΠΜ, Fetas1979 είπε Μπορώ να καθαρίσω την ψησταριά (roque 425) με ατμό καθαριστή; Το έχει κάνει κάποιος; Έχω καθαρίσει την rogue 525 από μέσα με έναν της karcher στα 3.5bar χρησιμοποιώντας το παρακάτω βουρτσάκι. Φυσικά δεν φεύγει όλη η μαυρίλα αλλά αρκετά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Σαφώς βαθύτερο από απλό τρίψιμο του κάδου με σπάτουλα. Παρόμοιο με χρήση σφουγγαριού από την τραχιά επιφάνεια + υγρό πιάτων. Καλή εναλλακτική εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά. Θέλει υπομονή όμως... Δεν λέρωσα ή λερώθηκα όμως όπως λένε μερικοί συμφορουμίτες εδώ. Όσο ακουμπάει το βουρτσάκι και είσαι προσεκτικός δεν πετάγεται σχεδόν τίποτα τριγύρω. Από κάτω έστρωσα ένα νάιλον της πλάκας από αυτά για το βάψιμο και στη θέση του δοχείου συλλογής λίπους στερέωσα ένα κουτί από οικογενειακό παγωτό 😁. 3
ppmarkos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση θελω να κάνω σχετικά με μπουκάλα υγραερίου και προπανίου. Έχω εδώ και 3 χρόνια μια unimac με 2 καυστήρες. Δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μπουκάλα προπανίου; Μέχρι τώρα έβαζα τις απλές υγραερίου. Θα έχω κάποιο θέμα; Ο ρυθμιστής πρέπει να αλλάξει αν καταλήξω σε προπάνιο; Μπορεί να μπει ρυθμιστής με χειροκίνητη ρύθμιση; Ευχαριστω
Evgenios_V Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 15/9/2021 στις 10:03 ΠΜ, zanskou είπε ναι. αν δεν είσαι παντρεμένος, αν είσαι και θέλεις να χωρίσεις, ή αν την έχεις σε ταράτσα οπότε δεν σε νοιάζει που θα πάει όλη η βρώμα που θα εκτοξεύεται προς πάσα κατεύθυνση Σύμβουλος γάμου...!!! Στις 15/9/2021 στις 10:09 ΠΜ, imr είπε Εχω δοκιμασει να την πλυνω με πιεστικο. Η ψησταρια εγινε σαν καινουργια, και η γυναικα μου ανεβασε πιεση 😛 Το ειχα κανει στο παρελθόν... τέντες, παραθυρα, τραπεζί χαμος... ευτυχως η συζυγος το πηρε χαλαρα... ηταν και καλοκαιρακι οποτε το τριημερο που κοιμομουν στο μπαλκονι δεν με πολυζορισε... 20 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Πως να κοροιδεψεις/κλεψεις τον καταναλωτη! Καλημερα, Μπορεις να εξηγήσεις γιατι "κλέβει" με το συγκεκριμένο κομμάτι? Να μαθαινουμε και εμεις...? Ευχαριστώ
ilpapacha Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, ppmarkos είπε Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση θελω να κάνω σχετικά με μπουκάλα υγραερίου και προπανίου. Έχω εδώ και 3 χρόνια μια unimac με 2 καυστήρες. Δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μπουκάλα προπανίου; Μέχρι τώρα έβαζα τις απλές υγραερίου. Θα έχω κάποιο θέμα; Ο ρυθμιστής πρέπει να αλλάξει αν καταλήξω σε προπάνιο; Μπορεί να μπει ρυθμιστής με χειροκίνητη ρύθμιση; Ευχαριστω Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλα προπανίου. Λογικά θα το αναφέρει και το manual. Αν δεν το έχεις, θα μπορούσες να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία απευθείας https://www.unimac.gr/wp-content/uploads/2020/04/17_KEFALAIO_HOME_.pdf Σε περίπτωση που βάλεις προπάνιο, θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. Να βάλεις ρυθμιζόμενο ρυθμιστή, για ποιον λόγο; Αν «δώσεις» παραπάνω πίεση, μπορεί να προκαλέσεις ατύχημα. Μην ξεχνάς ότι 1bar ισούται με 1000mbar
ppmarkos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλα προπανίου. Λογικά θα το αναφέρει και το manual. Αν δεν το έχεις, θα μπορούσες να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία απευθείας https://www.unimac.gr/wp-content/uploads/2020/04/17_KEFALAIO_HOME_.pdf Σε περίπτωση που βάλεις προπάνιο, θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. Να βάλεις ρυθμιζόμενο ρυθμιστή, για ποιον λόγο; Αν «δώσεις» παραπάνω πίεση, μπορεί να προκαλέσεις ατύχημα. Μην ξεχνάς ότι 1bar ισούται με 1000mbar Άρα το 37 ισούται με 0,37 bar? Είχα διαβάσει κάπου κ προσπαθώ να το βρω κάποιος με ίδια ψησταριά είχε βάλει με ρυθμιζόμενο ρυθμιστή και είχε καλύτερη απόδοση. Τελικά βρήκα το manual. Απ ότι φαίνεται λειτουργεί και με προπάνιο. Να πάρω την prime της coral? Μαζί με αυτή πρέπει να πάρω και τον ρυθμιστή που δείχνει μαζί στα 15€; Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2021 από ppmarkos
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, greenroadrunner είπε Έχω καθαρίσει την rogue 525 από μέσα με έναν της karcher στα 3.5bar χρησιμοποιώντας το παρακάτω βουρτσάκι. Φυσικά δεν φεύγει όλη η μαυρίλα αλλά αρκετά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Σαφώς βαθύτερο από απλό τρίψιμο του κάδου με σπάτουλα. Παρόμοιο με χρήση σφουγγαριού από την τραχιά επιφάνεια + υγρό πιάτων. Καλή εναλλακτική εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά. Θέλει υπομονή όμως... Δεν λέρωσα ή λερώθηκα όμως όπως λένε μερικοί συμφορουμίτες εδώ. Όσο ακουμπάει το βουρτσάκι και είσαι προσεκτικός δεν πετάγεται σχεδόν τίποτα τριγύρω. Από κάτω έστρωσα ένα νάιλον της πλάκας από αυτά για το βάψιμο και στη θέση του δοχείου συλλογής λίπους στερέωσα ένα κουτί από οικογενειακό παγωτό 😁. Αμα χρησιμοποιησεις αυτο και ασκησεις και πολυ πιεση βγαζει τα παντα! μαζι και την προστατευτικη επιστρωση του καδου. Γι αυτο προσοχη! Ειναι πιο σκληρο μεταλο απο το αλουμινιο. 1
ilpapacha Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, ppmarkos είπε Άρα το 37 ισούται με 0,37 bar? Είχα διαβάσει κάπου κ προσπαθώ να το βρω κάποιος με ίδια ψησταριά είχε βάλει με ρυθμιζόμενο ρυθμιστή και είχε καλύτερη απόδοση. Τα 37mbar είναι 0,037bar (37/1000). Ο ρυθμιζόμενος ρυθμιστής δεν έχει επάνω «σημάδια» με το πόσα mbar δίνει. Συνήθως έχει ένα καρτελάκι που λέει από 0-2bar. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν με μικρότερο εύρος ρύθμισης. Καλό θα είναι πάντως να μην ξεφεύγουμε από αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής, για την κάθε ψησταριά. Αν έχεις κάποιο θέμα με την θερμοκρασία που ανεβάζει η ψησταριά, περισσότερο έχει να κάνει με την δύναμη των καυστήρων, τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής, παρά με τον ρυθμιστή και τον τύπο αερίου που θα επιλέξεις.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Μπορεις να εξηγήσεις γιατι "κλέβει" με το συγκεκριμένο κομμάτι? Να μαθαινουμε και εμεις...? Δεν ειναι μερος της μπριζολας. Ειναι μερος της σπαλας αν δεν κανω λαθος. Σε κλεβει γιατι ειναι πιο φθηνο κομματι απο τη μπριζολα και ουσιαστικα σου ειναι αχρηστο για το λογο που το θες. Γιατι οταν ψησεις την μπριζολα αυτο θα βγει σαν σολα 45 νουμερο και δεν θα τρωγεται καθολου ευχαριστα. Eδω εχει ενα βιντεο για ολο το μοσχαρι πως κοβεται. Ειναι μια ωρα αλλα βλεπεις απο που προερχεται το καθε κομαμτι και πως ακριβως το εξαγουν. 4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Τα 37mbar είναι 0,037bar (37/1000). Ο ρυθμιζόμενος ρυθμιστής δεν έχει επάνω «σημάδια» με το πόσα mbar δίνει. Συνήθως έχει ένα καρτελάκι που λέει από 0-2bar. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν με μικρότερο εύρος ρύθμισης. Καλό θα είναι πάντως να μην ξεφεύγουμε από αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής, για την κάθε ψησταριά. Αν έχεις κάποιο θέμα με την θερμοκρασία που ανεβάζει η ψησταριά, περισσότερο έχει να κάνει με την δύναμη των καυστήρων, τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής, παρά με τον ρυθμιστή και τον τύπο αερίου που θα επιλέξεις. Καλυτερα ενας σταθερος ρυιμιστης. Ο ρυθμιζομενος οντως εχει μια ροδελα και λεει απο 20mbar εως 60mbar, τουλαχιστον αυτος που ειχα παρει εγω αρχικα. Οταν ρωτησα που πρεπει να τον εχω, μου ειχαν πει "ε βαλτον καπου στη μεση"!!! Δεν εχει καθολου ενδειξεις, οποτε θα εισαι παντα στο περιπου. Ειχα μετρησει και ποσες στροφες εχει για να το υπολογισω ετσι, αλλα δεν εβγαινε γιατι ηταν κατι ακυρο απ οτι θυμαμαι, του στυλ 4.5 στροφες, και αντε βγαλε συμπερασμα. 2
ilpapacha Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Καλυτερα ενας σταθερος ρυιμιστης. Ο ρυθμιζομενος οντως εχει μια ροδελα και λεει απο 20mbar εως 60mbar, τουλαχιστον αυτος που ειχα παρει εγω αρχικα. Οταν ρωτησα που πρεπει να τον εχω, μου ειχαν πει "ε βαλτον καπου στη μεση"!!! Δεν εχει καθολου ενδειξεις, οποτε θα εισαι παντα στο περιπου. Ειχα μετρησει και ποσες στροφες εχει για να το υπολογισω ετσι, αλλα δεν εβγαινε γιατι ηταν κατι ακυρο απ οτι θυμαμαι, του στυλ 4.5 στροφες, και αντε βγαλε συμπερασμα. Ακριβώς. Στην δική μου περίπτωση δεν είχαν να μου στείλουν τον ρυθμιστή με το μανόμετρο (ήταν σε έλλειψη) και μου έστειλαν έναν χωρίς. Είπα οκ, δεν έχω κάποιο θέμα, καθώς το μανόμετρο δεν με ωφελεί σε κάτι. Έρχεται ο ρυθμιστής με τις μπουκάλες και βλέπω ότι είναι ρυθμιζόμενος. Του λέω πως θα πρέπει να τον ρυθμίσω και η απάντηση ήταν να ανοίξω όλους τους καυστήρες της ψησταριάς και να δω που κάνει καλύτερη καύση… Τα φορτώσαμε όλα (ψησταριά, μπουκάλες, ρυθμιστή κτλ), πήγαμε στο εξοχικό, μοντάραμε την ψησταριά, συνδέσαμε τον ρυθμιστή με την μπουκάλα και βάλαμε μπρος. Η ψησταριά δεν άναβε με τίποτα. Ελέγξαμε ξανά και ξανά τις συνδέσεις, αν είχαμε παραλείψει κάτι κτλ. Λέω δεν γίνεται κάτι είναι λάθος, μάλλον ο ρυθμιστής. Πάμε λοιπόν σε ένα τοπικό βενζινάδικο, παίρνουμε μια συμβατική μπουκάλα, βάζουμε μπρος και όλα καλά. Η ψησταριά έχει εσωτερικό ρυθμιστή που δέχεται συγκεκριμένο εύρος πίεσης στην είσοδο του. Οπότε έβλεπε ότι δεχόταν μεγαλύτερη του επιτρεπτού πίεση από τον ρυθμιζόμενο ρυθμιστή και έκοβε. Με την επιστροφή στην Αθήνα, επικοινώνησα ξανά με το κατάστημα και μου τον άλλαξε με αυτόν με το μανόμετρο και δουλεύει πλέον μια χαρά με τις prime. Ο ρυθμιζόμενος ήταν ο παρακάτω, με εύρος ρύθμισης 0-2bar, όπου ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να πετύχεις την σωστή πίεση Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2021 από ilpapacha 1
ppmarkos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Για να καταλάβω. Αυτός που δίνει η coral που λέει ότι συνδέεται και με ένα κλικ στις prime ρυθμιστής δεν ειναι;; Αν πάρω αυτό δεν είμαι κομπλέ;
ilpapacha Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, ppmarkos είπε Για να καταλάβω. Αυτός που δίνει η coral που λέει ότι συνδέεται και με ένα κλικ στις prime ρυθμιστής δεν ειναι;; Αν πάρω αυτό δεν είμαι κομπλέ; Αυτήν την ιδιαιτερότητα έχουν οι ρυθμιστές για τις prime, ότι συνδέονται χωρίς την χρήση κάποιου εργαλείου, καθώς κουμπώνουν πάνω στην μπουκάλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα