Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 7/6/2022 στις 12:09 ΠΜ, skskre είπε

Να πας να τη πάρεις και με τα ρέστα του budget πάρε και τη σούβλα της. Έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια από κατόχους της εδώ μέσα

Την πήρα προχθές και τη συναρμολόγησα σήμερα που βρήκα χρόνο. Δυνατή είναι δεν το περίμενα τόσο!
Στο πρώτο άναμμα για να τη δοκιμάσω και να κάψει κάνα 20λεπτό σε 10 λεπτά έφτασε 370c και χρειάστηκε άλλα 10 για σχεδόν 400c 

6cglNIj.jpg

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Την πήρα προχθές και τη συναρμολόγησα σήμερα που βρήκα χρόνο. Δυνατή είναι δεν το περίμενα τόσο!
Στο πρώτο άναμμα για να τη δοκιμάσω και να κάψει κάνα 20λεπτό σε 10 λεπτά έφτασε 370c και χρειάστηκε άλλα 10 για σχεδόν 400c 

6cglNIj.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2022 στις 10:12 ΠΜ, ilpapacha είπε

Εάν κάποιος επιθυμεί να πετύχει χαμηλότερη θερμοκρασία, μπορεί να γυρίσει σιγά σιγά τον διακόπτη δεξιόστροφα. Ουσιαστικά μετά το μέγιστο και πριν κλείσει εντελώς ο καυστήρας. Το δοκίμασα σε Napoleon, οπότε δεν γνωρίζω αν ισχύει και για άλλες εταιρείες.

Επισυνάπτω κι ένα βιντεάκι

https://we.tl/t-9g3ZbPWATW

 

Στις 1/6/2022 στις 7:31 ΜΜ, est είπε

Πολύ καλό! Επιβεβαιώνω ότι ισχύει και για Weber Q. Έκανα και ένα ψήσιμο για να βεβαιωθώ ότι η καύση θα ήταν κανονική και αδιάκοπη και όλα καλά. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάτι που πραγματικά, θα απαιτεί low n' slow.

Edit: Όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτό, η φλόγα ίσα που διακρίνεται...

512022192549.jpg

512022193412.jpg

Τελικά, δίστασα να ολοκληρώσω ένα ψήσιμο με τον διακόπτη λίγο πριν το off. Με δεδομένο ότι σε low 'n slow ψήσιμο θα άφηνα την ψησταριά χωρίς επιτήρηση για πολύ ώρα και θα πήγαινα για φραπέ, μπύρα, ούζο whatever, με ανησυχούσε η ιδέα να σβήσει η πολύ χαμηλή φλόγα με ένα αεράκι. Έτσι, επέλεξα τη low θέση του κατασκευαστή και τη διαμόρφωση για indirect που δυστυχώς στις Weber Q που διαθέτουν έναν καυστήρα, θα πρέπει να υπάρχει "ασπίδα" μεταξύ του καυστήρα και του φαγητού....

512202215410.jpg

  • Like 2
Δημοσ.

Το καλυτερο ψησιμο τσιπουρας που χω κανει!!Δεν μου κολλησαν καθολου,ενα γυρισμα μπολικο ηλιελαιο στη σχαρα,καλο καψιμο, τα ψαρια καλα στεγνωμενα σε θερμοκρασια δωματιου,χωρις λαδωμα! Οτι λεμε εδω δηλαδη!!το αλατι δεν με ενοιαξε τοσο γιατι εβαλα μπολικο στο λαδολεμονο😄 Τα εβγαλα στους 70,πολυ ωραια γευση!! medium high για 15 λεπτα

20220608-134629.jpg

  • Like 8
Δημοσ.
17 ώρες πριν, katbo είπε

To lidl εχει βάλει σε προσφορά κάποια ψιλολόγια για bbq αν ενδιαφέρεται κανείς:

https://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia/16-06-lidl-non-food/view/wishlist/page/6

Την πέτρα ψησίματος με τα 9€ την έχει δοκιμάσει κανείς;

Η πέτρα είναι πολύ καλής ποιότητας για την τιμή της. Συνήθως φέρνουν και τη στρογγυλή και την παραλληλόγραμμη, με την πρώτη να προτιμάται μάλλον και να εξαντλείται πιο γρήγορα. Πάντως είναι του ίδιου ακριβώς εμβαδού. Αν αποφασίσεις να πάρεις και βρεις και τις δύο διαθέσιμες, δες ποια σε εξυπηρετεί ανάλογα και με την επιφάνεια ψησίματος σου.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια απορία μιας και είμαι νέος στις υγραερίου με εμαγιέ σκάρες
Πως τις καθαρίζουμε συντηρούμε χρειάζονται κάποιου είδους seasoning? Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε κάποια συρματόβουρτσα  ορειχάλκινη ή ανοξείδωτη?

Την πρώτη φορά μετά το πλύσιμο τις έκαψα για κανένα 20λεπτό στο full μέχρι τους 400c όταν κρύωσαν τις λάδωσα με ηλιέλαιο και τις ζέστανα για  λιγο πάλι μέχρι 270-300 αλλά όταν έψησα αργότερα τα καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο κόλλησαν λίγο  στην αρχή
Όταν τέλειωσα τις έκαψα μέχρι 370+ για να καεί ότι έχει επάνω. Αν και τα περισσότερα κάηκαν μετά ίδρωσα στο τρίψιμο στον νεροχύτη με σαπουνάδα και με απλό σφουγγάρι για να καθαρίσει...

Αντιθέτως στη μαντεμένια πλάκα που αρχικά την έπλυνα και την καθάρισα με ατσαλόσυρμα κουζίνας και Scotch-Brite στην αρχή και μετά τής έκανα 5-6 χέρια seasoning με ηλιέλαιο τής έριξα πάνω 2 μπιφτέκια και ήταν σχεδόν σαν αντικολλητικο σκεύος...
(πασάλειμμα με το πινέλο καλό σκούπισμα με πανί να μείνει λαδωμένη αλλά χωρίς εμφανή ποσότητα λαδιού από τις πλευρές και μετά στον φούρνο στο τέρμα για μια ώρα και όταν κρυώσει πάλι από την αρχή) 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Deu164 είπε

Μια απορία μιας και είμαι νέος στις υγραερίου με εμαγιέ σκάρες

Οι εμαγιε δεν χρειαζονται seasoning, αλλα δεν εχουν και αντικολλητικες ιδιοτητες. Γλυτωνεις απο συντηρηση, χανεις απο ιδιοτητητες.

Βεβαια επειδη πολλα εχουν δει τα ματια μου, πες μας πως ειναι οι σχαρες σου. Ειναι λεια η επιφανεια οπως το εσωτερικο του φουρνου ή τραχυ οπως η πλακα απο το μαντεμι;

Στις 12/6/2022 στις 3:06 ΜΜ, est είπε

Εάν κάποιος επιθυμεί να πετύχει χαμηλότερη θερμοκρασία, μπορεί να γυρίσει σιγά σιγά τον διακόπτη δεξιόστροφα. Ουσιαστικά μετά το μέγιστο και πριν κλείσει εντελώς ο καυστήρας. Το δοκίμασα σε Napoleon, οπότε δεν γνωρίζω αν ισχύει και για άλλες εταιρείες.

Επισυνάπτω κι ένα βιντεάκι

https://we.tl/t-9g3ZbPWATW

Επιβεβαιωνω σε weber genesis 310. Δεν εχω κανει βεβαια δοκιμη για το ποσο χαμηλα φτανει ετσι.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Το δοκιμασα κι εγω το κολπάκι τις προάλλες με αρνίσια παϊδάκια. 

εξαιρετική η ιδέα για να ελαχιστοποιηση των αναφλέξεων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Οι εμαγιε δεν χρειαζονται seasoning, αλλα δεν εχουν και αντικολλητικες ιδιοτητες. Γλυτωνεις απο συντηρηση, χανεις απο ιδιοτητητες.

Βεβαια επειδη πολλα εχουν δει τα ματια μου, πες μας πως ειναι οι σχαρες σου. Ειναι λεια η επιφανεια οπως το εσωτερικο του φουρνου ή τραχυ οπως η πλακα απο το μαντεμι;

Είναι λείες όπως το εσωτερικό του φούρνου όχι γυαλιστερές αλλά ούτε και ματ κάτι ενδιάμεσο σαν satin θα το χαρακτήριζα

 

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Είναι λείες όπως το εσωτερικό του φούρνου όχι γυαλιστερές αλλά ούτε και ματ κάτι ενδιάμεσο σαν satin θα το χαρακτήριζα

Τοτε μην περιμενεις να ειναι αντικολλητικες.

Μπορεις να δοκιμασεις να τις λαδωνεις πριν ψησεις ή να ψεκαζεις με αντικολλητικο σπρευ.

Στα συν οτι εχεις ευκολο καθαρισμα με νερο και σαπουνακι.

28 λεπτά πριν, gvio είπε

Καλημερα σε ολους.

Η βουρτσα Lodge SCRBRSH παιζει σε εξαιαρετικη τιμή στο Media Markt. 

must have αν εχεις το σχαροτηγανο. Σε φλατ τηγανι ειναι περιττή. 

  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό αξίζει?
https://www.skroutz.gr/s/26345158/Napoleon-62002-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-Barbeque.html

Abrasive Scrubber Napoleon, το απαραίτητο εργαλείο για την συντήρηση κάθε ψησταριάς που διαθέτει μαντεμένιες σχάρες με επισμάλτωση πορσελάνης.
Διατηρήστε την αρχική λάμψη της σχάρας σας ότι και αν έχετε ψήσει με το σφουγγάρι καθαρισμού με λαβή Abrasive Scrubber Napoleon χωρίς τον φόβο να φθαρεί το φινίρισμα.
Η ειδικά σχεδιασμένη λαβή του προσφέρει άνετο κράτημα και παράλληλα έξτρα βοήθεια για τα πραγματικά σκληρά σημεία.

 Χαρακτηριστικά: 
Με άνετη λαβή.
Κατάλληλο για μαντεμένιες σχάρες ψησίματος με επισμάλτωση πορσελάνης.
 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Επιβεβαιωνω σε weber genesis 310. Δεν εχω κανει βεβαια δοκιμη για το ποσο χαμηλα φτανει ετσι.

 

3 ώρες πριν, zanskou είπε

Το δοκιμασα κι εγω το κολπάκι τις προάλλες με αρνίσια παϊδάκια. 

εξαιρετική η ιδέα για να ελαχιστοποιηση των αναφλέξεων 

Οπότε λογικά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες ή σχεδόν σε όλες τις ψησταριές

2 ώρες πριν, Deu164 είπε

Αυτό αξίζει?
https://www.skroutz.gr/s/26345158/Napoleon-62002-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-Barbeque.html

Abrasive Scrubber Napoleon, το απαραίτητο εργαλείο για την συντήρηση κάθε ψησταριάς που διαθέτει μαντεμένιες σχάρες με επισμάλτωση πορσελάνης.
Διατηρήστε την αρχική λάμψη της σχάρας σας ότι και αν έχετε ψήσει με το σφουγγάρι καθαρισμού με λαβή Abrasive Scrubber Napoleon χωρίς τον φόβο να φθαρεί το φινίρισμα.
Η ειδικά σχεδιασμένη λαβή του προσφέρει άνετο κράτημα και παράλληλα έξτρα βοήθεια για τα πραγματικά σκληρά σημεία.

 Χαρακτηριστικά: 
Με άνετη λαβή.
Κατάλληλο για μαντεμένιες σχάρες ψησίματος με επισμάλτωση πορσελάνης.
 

Το έχει πάρει και το χρησιμοποιεί ένας κουμπάρος μου σε μαντεμένιες σχάρες. Είναι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/6/2022 στις 5:08 ΜΜ, est είπε

Η πέτρα είναι πολύ καλής ποιότητας για την τιμή της. Συνήθως φέρνουν και τη στρογγυλή και την παραλληλόγραμμη, με την πρώτη να προτιμάται μάλλον και να εξαντλείται πιο γρήγορα. Πάντως είναι του ίδιου ακριβώς εμβαδού. Αν αποφασίσεις να πάρεις και βρεις και τις δύο διαθέσιμες, δες ποια σε εξυπηρετεί ανάλογα και με την επιφάνεια ψησίματος σου.

Εγω πάντως που εχω την πετρα την παραλληλογραμη δεν ειμαι καθολου ευχαριστημένος σε ψησιμο σε οικιακο φουρνο.

Ψηνω την ζυμη μονο με σαλτσα για 5 λεπτα με τον φουρνο τερματισμενο στους 270 και μετα αλλα περιπου πεντε λεπτα αφου βαλω τα αλαντικα, τυρι, μανιταρια πιπερια.

Στην περιπτωση της πετρας με προθερμανση 45 λεπτα στον φουρνο, η ζυμη δεν ψηνεται απο κατω, σε αντιθεση με το να την βαλω απο πριν στο ταψακι (αυτα τα fest τα αλυμινενια) που στα 5 λεπτα εχει ροδισει απο κατω και στα υπολοιπα 5 γινεται σχεδον καφε και τραγανη. Πιστευω πως η συγκεκριμενη εχει χαμηλη ικανοτητα να αποθηκευσει και να μεταδωσει θερμοτητα λογω μικρης πυκνοτητας και ποιοτητας.

Εχω δοκιμασει και ψησιμο σε 10 χιλιοστα ανοξειδωτη πλακα AISI 304 οπου εκει καταλαβαινεις την διαφορα αφου το πρωτο πενταλεπτο γινεται κατω απο 2 λεπτα για το ιδιο αποτελεσμα. Δεν βολευει ομως γιατι ειναι ασηκωτη και προτιμώ την απλη μεδοδο με το ταψακι που δεν χρειαζεται να προθερμανω καμμια πλακα για 30+ λεπτα.  

Και για να παω στο θεμα που με καιει...

παρακολουθουσα την τιμη της napoleon 525 στα 930 και δεν την πηρα γιατι ακομα ψαχνομουν σχετικα...

Τωρα εχει 1099 και δεν βλεπω να βγαινει καμμια προσφορα στο καλοκαιρι με αποτελεσμα να σκεφτομαι και προς CAMPINGAZ ή και σε φτηνοτερη με περισσοτερα παρελκομενα (σουβλα και πλακα).

Ειμαστε οικογ. με 4 (2 αγορια) και πιστευω οτι με αεριο θα ψηνω 6-10 φορες ανα μηνα  (συνηθως Burger, 5-6 μπριζολες, κοτοπουλο σουβλας) και με το αεριο θα παμε και σε τιποτα αρνισιο σε μικρες ποσοτητες.

Τωρα με καρβουνο ψηνω 1 καθε 45 μερες αλλα βαζω 5-6 κιλα κρεας και ερχονται και συγγενεις.

Και λεω τωρα...

Αναμονη για NAPOLEON ισως και 2-3 μηνες (και αν πεσει) και αγορα των παρελκομενων σταδιακα ή αγορα τωρα καποιας στα ~500-600 με ολα τα παρελκομενα μαζι?

 

Επεξ/σία από johnniek13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...