Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι... Μιας και το thread έχει από το 2005 (να τα χιλιάσει), κάποιος που θέλει να στήσει τώρα Mac OS από πού θα ξεκινήσει την αναζήτηση; Είναι πάρα πολλές οι σελίδες... Έχει γίνει κάποια ανανέωση με τα καινούργια προγράμματα (π.χ. Kalyway, κλπ).

Επίσης, για το ποιό hardware υποστηρίζεται από τις καινούργιες εκδόσεις, υπάρχει κάποιο site ή να ψάξω εδώ;

Εγώ πάντως μάλλον θα το στήσω σε ένα μικρό ξεχωριστό PC, στην δεύτερη είσοδο της οθόνης μου... αν τα καταφέρω... να κάνω δηλαδή αναβάθμιση και να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα της υπογραφής μου για το Mac OS...

Ευχαριστώ...

• Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι... Μιας και το thread έχει από το 2005 (να τα χιλιάσει), κάποιος που θέλει να στήσει τώρα Mac OS από πού θα ξεκινήσει την αναζήτηση; Είναι πάρα πολλές οι σελίδες... Έχει γίνει κάποια ανανέωση με τα καινούργια προγράμματα (π.χ. Kalyway, κλπ).

Επίσης, για το ποιό hardware υποστηρίζεται από τις καινούργιες εκδόσεις, υπάρχει κάποιο site ή να ψάξω εδώ;

Εγώ πάντως μάλλον θα το στήσω σε ένα μικρό ξεχωριστό PC, στην δεύτερη είσοδο της οθόνης μου... αν τα καταφέρω... να κάνω δηλαδή αναβάθμιση και να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα της υπογραφής μου για το Mac OS...

Ευχαριστώ...

προχωραα αφοβα λεμε

ξεκινας με iatkos s3v2

συνεχιζεις με combo update σε 10,6,8

και μετα πας για lion με xmove

ενας μινι οδηγος για αρχη (τον ειχα φτιαξει παλαιοτερα αλλα θα παιζει και στο δικο σου απλα κοιτα τι hardware εχεις για να περασεις τα αναλογα kext στην πρωτη εγκατασταση

ο οδηγος αυτος κανει πιθανοτατα για ολα τα p45 mobos

ειναι αποτελεσμα αρκετων ωρων και αρκετου διαβασματος πιο πολυ για πειραματισμο.

ειχα πολυ καιρο να ασχοληθω με hackintosh, η αληθεια ειναι οτι εχουν αλλαξει πολλα απο τα netbooks και τις leopard (10,5)εκδοσεις που ηξερα

σαν αρχη δηλωσα στο bios μου ολους τους δισκους σε ahci mode, κατα την διαρκεια της εγκαταστασης απενεργοποιησα ολους τους δισκους που δεν χρειαζομουν για να μην εχω προβληματα με τα windows)

bootαρουμε απο ενα dvd iatkos s3v2 (snow leopard 10,6,3)

το προτιμησα γιατι τα εχει ολα μαζεμενα,

αφου περιμενουμε να bootarei

ανοιγουμε το disk utility και φορμαρουμε τον δισκο σε mac os journaled που θα περασουμε τα snow leopard κατοπιν κανουμε quit στο disk utility για να συνεχισουμε την εγκατασταση.

Διαλεγουμε να κανει την εγκατασταση στον δισκο που μολις φορμαραμε

πριν την εναρξη της εγκαταστασης παταμε customize

διαλεγουμε τους αναλογους drivers /kernels/patches

εγω διαλεξα

drivers

sata/ide drivers

ntfs 3g

vga

ati

network/wired

atheros

ξεκιναμε την εγκατασταση

η εγκατασταση ηταν ιδιαιτερα ευκολη και απροβληματιστη

τελειωνει περιπου σε 20 λεπτα

οταν bootarei διαλεγουμε τις επιλογες της πρωτης εγκαταστασης

ειμαστε σε Snow Leopard 10,6,3 και δουλευει ο ηχος αλλα οχι και η καρτα γραφικων (σηκωνει αναλυση 1024χ768) (για την ati 5850)

περναμε τον combo update σε 10.6.7 που το βρισκουμε στο site της apple

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ

με το update που μολις καναμε μας εχει πειραξει και τον bootloader , με αποτελεσμα να μην bootarei ποτε

κατεβαζουμε το multibeast 3,6,0

το τρεχουμε (υπαρχει πιθανοτητα να κανει force close απο μονο του, το ξανα ανοιγουμε)

υπαρχουν 2 τροποι εγκαταστασης

εγω προσωπικα διαλεξα την EasyBeast, που ειναι και πιο noob friendly

επισης διαλεξα και

τον chameleon 2.0 rc5 ati experimental bootloader

system utilities

osx x 86 software

μολις τελειωσει και αυτο κανουμε το σταυρο μας και βαραμε restart

est voila ειμαστε σε snow leopard :-)

δουλευει ο ηχος, η καρτα γραφικων , οι usb θυρες οι εισοδοι εξοδοι ηχου

το restart power off και sleep επισης μια χαρα

γενικα ολο το μηχανημα δειχνει απροβληματιστο

το μονο κακο οταν παω να κανω migarte απο το macbook καταληγω με memory allocation error (αν εχει κανεις καμια ιδεα ευπροσδεκτη)**

**μαλλον ηταν επειδη ειχα αρκετες usb συσκευες

whan you need

http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html

http://support.apple.com/kb/DL1361

iatkos s3v2.iso (found on tpb.com)

update 1

lion update xmove

multibeast 3,9,0

update 2

Δημοσ.

ΙΑΤΚΟS L1 is out (10.7.1)

η εγκατασταση ειναι πιο ευκολη και απο windows αρκει να ξερεις τι hardware εχεις

Thanks θα το δοκιμασω να δω αν δουλευει με αυτο

Δημοσ.

Απ' ότι διάβασα όμως, μόνο σε αυτή δουλεύει το wifi , το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για μένα... Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο που να δουλεύει το wifi?

Δημοσ.

ναι

στο ειπα ειδη την πρωτη φορα που ρωτησες

δες ποια καρτα wifi εχεις και τσεκαρε το αναλογι kext κατα την διαρκεια της εγκαταστασης

Δημοσ.

Απ' ότι διάβασα όμως, μόνο σε αυτή δουλεύει το wifi , το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για μένα... Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο που να δουλεύει το wifi?

ψάξε εδώ λινκ και δες όλο το υλικό που έχεις

προτού κανείς οτιδήποτε

στην θέση components ανάλογα με την version (px 10.6.8 10.6.3 κτλ)

επίσης μπορείς να δεις και εκεί μέσα αν έχει καταφέρει κανείς με το ίδιο υλικό η τον ίδιο netbook.

ακόμα καλύτερα όμως είναι να ψάξεις ειδικά για atom kernel πρόσεχε το αυτό είναι το πολύ σημαντικό

ρίξε και μια μάτια εδώ λινκ η εδω λινκ

για να πάρεις μια ιδέα στο τι θα αντιμετωπίσεις

Δημοσ.

Είχα κάνει τον Αύγουστο μια απόπειρα να περάσω Mac στο PC της υπογραφής αλλά κάπου κόλλησα και το άφησα. Χθές ξεκίνησα ξανά την διαδικασία. Έχω βάλει στο Bios ACHI και ACPI Suspend Type = S3 (δεν έχει επιλογή STR η μητρική). Μου έχει διαφύγει κάτι άλλο από ρυθμίσεις Bios ?

Κάνω boot από DVD iatkos s.3 και στην συνέχεια πατάω F8 και γράφω -v -x pciroot=1. Εμφανίζει κώδικα αρκετών οθονών και μετά από 2-3 λεπτά εμφανίζει το μήνυμα efi_inject_get_devprop_string null trying stringdata και κάνει restart. Πού μπορεί να οφείλετε αυτό ? Ο δίσκος που κοιτάω να το βάλω (Samsung 2TB) είναι φορμαρισμένος σε ntfs αλλά από όσα έχω διαβάσει τον φορμάρω μέσα από το mac-os με το disk utility στην συνέχεια της διαδικασίας.

Δημοσ.

Παιδες θελω τη βοηθεια σας για αλλη μια φορα (και ελπιζω να'ναι η τελευταια)

παω να κανω την εγκατασταση με το iatkos l1 και μου βγαζει αυτο (βλεπε εικονες)

img20111008181829.jpg

img20111008182139.jpg

τι να κανω; σε αυτον τον δισκο ειχα εγκαταστησει παλια το hazard 10.6.6i αλλα οταν δοκιμασα και με το hazard παλι, το ιδιο μου εβγαλε!

Πρεπει να κανω κατι με τον δισκο ή να γραψω κατι αλλο εκτος απο -v;

οριστε τα specs μου:

KOYTI: Asus TA-D11 Black, Eπεξεργαστής: Intel Core i5 -760 (s1156, 2.8 MHz, Cache 8MB), Μνήμη: 4GB DDR3-1600 Ram (2 x 2GB) KINGSTON HYPER-X, M/B: ECS P55H-A Black Edition, Σκληρός Δίσκος: 1TB 1000GB SEAGATE SATA2 32MB CACHE, Οπτικό μέσο: DVD±RW Dual Layer 20x, Kάρτα γραφικών: MSI N275GTX TWIN FROZR OC ME 896MB GDDR3, Τροφοδοτικό: DEER DR-8600BTX 600W 14CM FAN

Δημοσ.

Παιδες τελικα το εκανα να δουλεψει, τωρα σας γραφω απο lion 10.7.1 που απλα δεν εχει ηχο... για να δουλεψει απλα αλλαξα τον δισκο παλι σε ahci διοτι απ'οτι φαινεται ειχε αλλαξει απο μονο του παλι σε ide...

Δημοσ.

Συγνώμη παίδες, αλλά δεν μπορώ να διαβάσω όλο το thread... Με το VirtualBox που είναι δωρεάν, θα παίξει; Κι αν ναι, έχω κατεβάσει το iATKOS L1 σε iso. Αυτό θα φορτώσω;

Επίσης μια ερωτησούλα...

Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα laptop που σύμφωνα πάντα με την εμπειρία σας να παίζει καλά με iATKOS ή κάποια άλλη καλή έκδοση αλλά να είναι σε λογική τιμή... δεν με νοιάζει δηλαδή να είναι σούπερ ή γρήγορο ή πολλές ίντσες, κλπ. Απλά να παίζει για να μπορώ να κάνω κάποια βασικά πράγματα και να εξοικειωθώ με το λειτουργικό...

Ελπίζω να μην ζητάω πολλά... ευχαριστώ πάντως εκ των προτέρων...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...