Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

O τρόπος που έγραψες τη συγκεκριμένη πρόταση δεν νομίζω ότι χωράει παρεξήγηση...

Τέλος αν νομίζεις ότι τους τη λένε, report...

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Captain Fantastic 6/10

Η ιστορία μας εκτυλίσεται στην ορεινη Αμερική, όπου έχει καταφύγει μια 8μελής οικογένεια μη τυπικών Αμερικάνων που καυτηριάζουν την υπερκατανάλωση και τη μαζική αποβλάκωση μέσω της συστημικής παιδείας και της σκουπιδοκουλτούρας.

Οι σύγχρονοι αυτοι Ροβινσώνες ζουν στην άγρια φύση, κυνηγούν , κάνουν ορειβασία, διαβάζουν αδερφούς Καραμαζώφ και πολιτικά βιβλία, δεν έχουν τηλεόραση και περνάνε τα βράδια τους γυρω από τη φωτιά αναλύοντας τα μαθήματα της ημέρας στο ιδιοτυπο σχολείο που έχουν οργανώσει οι γονείς.

Πολιτικές συζητήσεις ακούγονται με επικίνδυνα ονοματα οπως ο Τσομσκι, ο Τροτσκι, ο Μάο, ο Πλάτωνας και απορείς που σε Αμερικάνικη ταινία αναφερονται όλα αυτά και ποιος άραγε χρηματοδότησε αυτό το τόλμημα. Περιμένεις δε από στιγμή σε στιγμή η ταινία να ακολουθήσει και ουσιαστικά μονοπάτια, αφου εχει κανει τόσο εντυπωσιακή εκκινηση. Αλλά φευ!

Ο καλύτερος τρόπος να πολεμήσεις μια ιδέα είναι μέσω της γελοιοποίησης.

Τι καλύτερο λοιπόν από το μέσο Αμερικάνο hillbilly από το να βλέπει πχ το Μαοϊστή, πρώην Τροτσκιστή έφηβο πρωτογιό της οικογένειας, με ικανότητες επιβίωσης στα βουνά και με ευρύτατη πολιτική παιδεία, να φέρεται σαν το Γκούφη όταν πρόκειται για τα προσωπικά του προβλήματα και να στέλνει κρυφά αιτήσεις για εισαγωγή στο Χαρβαρντ και στο Πρινστον, τους κατεξοχήν πυλώνες της βαθειάς συντηρητικής και συστημικής Αμερικής. Κι όταν επιλέγει μια χώρα του πλανήτη για να πάει να δει τον έξω κόσμο, δε διαλέγει την Κίνα, το Μεξικό, την Παλαιστίνη ή τη Συρία, αλλά το Ναϊρόμπι που δεν προκαλεί κανένα πολιτικό συνειρμό.

Ο αντικομφορμιστής πατέρας όταν δεν είναι ντυμένος σαν κλόουν, περιφέρεται με την λούτσα έξω ανάμεσα στα ανήλικα παιδιά του, τα οποία τα εκθέτει σε παράλογους κινδύνους για σκληραγώγηση, ενώ παράλληλα τα μαθαίνει να κλέβουν σουπερ μαρκετ στο όνομα του ...Νόαμ Τσόμσκι και της ομώνυμης επετείου που έχει εφεύρει.

Η πιο επαναστατική στιγμή του έργου θεωρείται η απόφαση για αποτέφρωση της μαμάς που έχει αυτοκτονήσει (ο κομμουνισμός και ο Πλάτωνας κάνουν κακό στα νεύρα) και η απόρριψη της στάχτης της στον υπόνομο ενός πολυσύχναστου μέρους (που’σαι καημενε Πετρόπουλε...)

Η ταινία θα μπορούσε να πει χίλια πράγματα και παράλληλα να μην καταντήσει ξύλινο φερέφωνο της ...ΚΝΕ. Δυστυχώς έμεινε στην πολύ επιφανειακή επιφάνεια και μάλιστα με τρόπο που με βάζει σε δεύτερες σκέψεις και υποψίες. Γι αυτο και η χαμηλή βαθμολογία από μένα: για τη διάψευση των προσδοκιών.

σαν rip-off της Ακτης του Κουνουπιου ακουγεται...

• Like 1
Δημοσ.

Suburra

Ψάχνοντας κάτι για το τηλεοπτικό Gomorrah έπεσα πάνω της καθώς ο σκηνοθέτης είναι ο ίδιος.Το φιλόδοξο σχέδιο ανοικοδόμησης της παραλίας της Ρώμης ελεγχόμενο από την μαφία δημιουργεί συνθήκες ειρήνης στις συμμορίες της πρωτεύουσας που κινδυνεύουν από το τυχαίο γεγονός του θάνατου μιας ανήλικης πόρνης.  Μαφιόζοι, μικροεγκληματίες, πορνες, ναρκωτικά, πολιτικοί, παπάδες όλοι μαζί μπλεγμένοι σε μια εντυπωσιακή ρεαλιστική ταινία με απιστευτη φωτογραφία, τρελό ρυθμό σαν  την απόλυτα ταιριαστή μουσική (Μ83) και καλές εως εξαιρετικές ερμηνείες. Κάτι σαν το The Wired αλλά σε βιντεοκλιπ με πολύ περισσότερη ένταση, βια και μουσική. Μου φαίνεται παράξενο που δεν εχει γράψει κάποιος για αυτή την ταινία εμένα μου άρεσε πάρα πολύ σιγουρα η καλύτερη αστυνομικη περιπέτεια των τελευταιων  χρόνων.

8.5/10 και χάνει λίγο γιατί το τέλος δεν μου φάνηκε ρεαλιστικό

Εγώ τα είχα πει όταν το είχα δει.

Α, και η πρωταγωνίστρια κ..λαρα!

• Like 1
Δημοσ.

σαν rip-off της Ακτης του Κουνουπιου ακουγεται...

Ουτε καν.

Στην Ακτη του Κουνουπιου,ο πατερας ειναι ενας απο τους πιο βαρετους και στενομυαλους χαρακτηρες που εχω δει στη ζωη μου.Χωρις εξελιξη απλα συνεχες κυρηγμα,για τα πιστευω του.

Το Captain Fantastic εξερευνει πολυ καλα και διακριτικα θα ελεγα τα μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα αυτου του εναλλακτικου τροπου ζωης.Ο Ross προσεχει να ειναι αρκετα δικαιος και για τις δυο πλευρες του νομισματος.Οκ προφανως υποστηριζει πιο εντονα τη χιπικη ζωη που κατακρινει ο πεθερος του Μορτενσεν,αλλα δειχνει να συμφωνει σε καποια σημεια και με την αλλη πλευρα,δειχνοντας οτι η ανεμελη ζωη,μπορει πολλες φορες να οδηγησει σε εγκληματικες συμπεριφορες καθως και σε σοβαρα ατυχηματα.Ο Μορτενσεν δεν θα ελεγα οτι ειναι οτι υποδειγμα πατερα,επειδη σε πολλα σημεια φαινονται εν μερει παιδαριωδεις οι αποφασεις του,αλλα εξελισσεται και μαθαινει καθ'ολη τη διαρκεια της ταινιας,οτι ισως να μην εχει παντοτε δικαιο.

Δημοσ.

Εγώ τα είχα πει όταν το είχα δει.

Α, και η πρωταγωνίστρια κ..λαρα!

Τωρα το είδα τότε γιατί το είχα χάσει δεν ξέρω. Την "πρωταγωνίστρια" την άφησα επίτηδες έξω από την καλλιτεχνική μου κριτική

Είδα και το Suntan και επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά ότι αδυνατώ να κατανοήσω και να απολαύσω τις ελληνικές ας πουμε "φεστιβαλικές" ταινίες οπότε δεν την βαθμολογώ. Είχε δυνατότητες η ιστορία αλλά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Logan

Ο γερασμένος και αποδυναμωμένος Wolverine οδηγεί μέσα από ένα roadtrip την μεταλλαγμένη κορούλα του και τον Professor X στο καταφύγιο των τελευταίων ζωντανών μεταλλαγμένων.

Πάρα πολύ (μάλλον ανεκτό αισθητικά) αίμα, βρωμιά, ταλαιπωρία, παρακμή. Μία ταινία πιο κοντά στο The road, παρά στην ιλουστρασιόν γραμμή παραγωγής της κρεατομηχανής Marvel. O Patrick Stewart μας δίνει έναν μνημειώδη ξεμωραμένο Professor X, το κοριτσάκι πολύ καλό, και ο Jackman, όπως πάντα, είναι ο Wolverine

Ο Jackman είπε πως δεν θα ξαναπαίξει τον Wolverine. Aν αυτό αληθεύει, αποχαιρετούμε την κορυφαία ενσάρκωση comic χαρακτήρα με μία ταινία  μεστή, αρκετά σοβαρή, θεαματική, όπως αρμόζει. Και μας αποχαιρετά και ο ίδιος με την τελευταία και καλύτερη εμφάνισή του.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Un secret

WIGU.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0490234/?ref_=nv_sr_3

Κατι απο Γαλλια που θα μας παει αρκετα πισω.Αψογη φωτογραφια μουσικη σκηνοθεσια με καπως αργο σεναριο αλλα θα σας αποζημιωσει με τα υπολοιπα που ανεφερα. 7.5/10

Die Welle[The Wave]

LJnKi.png

http://www.imdb.com/title/tt1063669/?ref_=nv_sr_1

Κατι απο Γερμανια που θα σας συναρπασει.Βαρια ωμη οπως πρεπει να ειναι τετοιες ταινιες.Καταπιανετε με πολυ σοβαρα ζητηματα και δινει τροφη για σκεψη. 8.5/10

El rey de la montana[King Of The Hill]

Z0LH.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1085862/?ref_=nv_sr_3

Κατι απο Ισπανια.Βαρια μυστηρια αγχωτικη.Το σεναριο ειναι οσο πιο απλο γινεται αλλα δειτε την για τα υπολοιπα που εχει να προσφερει.7/10 Επεξ/σία από Heybro
  • Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

T2 Trainspotting [2/5]

Δεν είναι ότι το «Τ2 Trainspotting» είναι μια κακή ταινία. Απλά δεν περνάει αποτελεσματικά ένα σαφές μήνυμα. Προσπαθεί να αξιοποιήσει την ιδέα τού να ζεις τη ζωή στο έπακρο, αλλά δεν το κάνει τόσο καλά αυτή τη φορά. Καλή η κινηματογραφική νοσταλγία, αλλά θα πρέπει να μπορείς να κάνεις κάτι πέρα από το να βασίζεσαι εξολοκλήρου σε αυτή. Έτσι, ενώ τα ερωτήματα παραμένουν ως προς το αν είναι η ταινία απαραίτητη, η ουσία είναι ότι η ταινία έγινε και πως υπάρχει μια συναισθηματική προσκόλληση. Αν ωστόσο δεν έχετε κάποιο δέσιμο με το «Trainspotting», το «Τ2» δεν θα σας προσφέρει πολλά.

Δημοσ.

The Man from Earth 6/10

Συμπαθητική ταινία- στην ουσία θεατρικό μονόπρακτο, αφού διαδραματίζεται σε ένα σαλόνι όπου διάφοροι καθηγητές πανεπιστημίου μαζεύονται να αποχαιρετήσουν έναν φίλο καθηγητή που αποχωρεί από το πανεπιστήμιο.

Μια τεράστια κουβέντα ξεκινάει με αυτό την αφορμή και διαχρονικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης εξετάζοντας από την σκοπια του καθενός.

Πρόκειται για μικρού προϋπολογισμου ταινία με άγνωστους ηθοποιούς, οι οποίοι μάλιστα παίζουν και ψιλοχάλια. Παρόλα αυτά, τα θέματα που θιγει είναι τρομερά ενδιαφεροντα και βλέπεται τρομερά ευχάριστα.

Στα κατά της ταινίας είναι ότι δεν ακουμπάει καθόλου την πολιτική, πιθανώς σε μια προσπάθεια να μην αγγίξει αβολα θεματα.

Η ταινία δεν έχει σεξ, ξύλο ή δράση και δε συνιστάται σε άτομα που έχουν ανάλογα ενδιαφέροντα.

Παρόλα αυτά συνιστώ σε όλους να τη δουν, ενδείκνυται για τρελό πουλμούρ και κουβέντα σε φοιτητοπαρέες.

Δημοσ.

Pollock (2000)

Μια απο τις χειροτερες ταινιες με υπεροχες ερμηνειες που εχω δει.

Η ταινια εξιστορει την ανοδο του Τζακσον Πολλοκ,ως συμβολο της μοντερνας τεχνης,και ειδικα της Αμερικανικης κουλτουρας.

Το προβλημα ειναι οτι δεν εξελισσεται με σωστο τροπο.Η ταινια αποτελειται απο απανωτα συναιθηματικα-δραματικα highlights ,τα οποια θα ειχαν βαρος και ουσια ,αν γνωριζαμε για ποιον λογο γινονται.Τις περισσοτερες φορες οι ηθοποιοι κλαινε μαλωνουν χαμογελουν,χωρις καποιον προαναφερθεν λογο.Πρεπει να υποθεσουμε απο μονοι μας τους εσωτερικους δαιμονες του Πολλοκ.

Η ταινια αυτη κυριολεκτικα μου φανηκε σαν ενα ματσο αποκομματα ειδησεων απο εφημεριδες κολλημενα μονο με βαση την χρονολογικη διαταξη τους.Ε ετσι δεν λεγεται μια ιστορια κατα τη γνωμη μου.

Παρομοιο τροπο εξελιξης ιστοριας εχουνε και οι περισσοτερες ταινιες της DC για παραδειγμα.Αποτελουνται απο καμποσες εντυπωσιακες "στιγμες",αλλα ενδιαμεσα των στιγμων αυτων δεν υπαρχουν "σκηνες" για να τις ενωνουν σωστα.

Ισως και ο ιδιος ο σκοπος της ταινιας ηταν να μας μπερδεψει και να μας ζαλισει,καθως εμεις προσπαθουμε ασκοπα να βρουμε τα νοηματα πισω απο αυτο που βλεπουμε,ακριβως οπως κανει και ενας πινακας του Πολλοκ.

Ενα 6/10.

Δημοσ.

The Absent One

Μετριοτατη. Το 2ο μερος μιας Δανεζικης τριλογιας οπου 2 misfits αστυνομικοι εξερευνουν μια ξεχασμενη υποθεση. Χιλιοφορεμενο σεναριο με πλουσιο μαλακισμενο που εχει κανει τα χειριστα, μεγαλωνει, ελεγχει τα παντα και ειναι ψυχακι μαζι με τον ανωμαλο κολλητο του.

Απο αποψη πλοκης εγιναν αρκετα leap of faith τα οποια δεν ειναι τοσο τραγικα οταν οι ερμηνειες, οι χαρακτηρες, η ατμοσφαιρα και η κυρια ιστορια τα αποζημιωνουν. Εδω δεν υπαρχουν αυτα και οταν οι σκηνες βιας ειναι οτι καλυτερο εχεις να προσφερεις (κατα ενα μεγαλο ποσοστο), ε τοτε υπολειπεσαι.

Δημοσ.

John Wick

Πρωήν εκτελεστής του υπόκοσμου σκοτώνει όλη την Ρωσική μαφία, όταν αυτή του σκοτώνει το κουταβάκι του και του κλέβει το αυτοκίνητο.

Είδα το trailer του John Wick 2 και ψάρωσα από το αρκετά γουστόζικο στυλ στο πιστολίδι, οπότε είπα να δω και το πρώτο να δω τί είχα χάσει. Χωρίς πλάκα, η περίληψή μου περιγράφει όλη την ταινία, χωρίς να λείπει τίποτα. Σχεδόν σίγουρα είναι η πιο ανούσια ταινία που έχω δει, πραγματικά ακόμη και οι πιο κακές ταινίες του Steven Seagal έχουν λίγο πιο σύνθετη πλοκή, λίγο πιο σύνθετο σενάριο. Αυτή δεν είχε τίποτα.

Καταλαβαίνω πως αυτό είναι το νόημά της ταινίας, η ασταμάτητη, έντονη δράση, αλλά ούτε σε αυτό δεν τα κατάφερε αρκετά καλά, σε πολλές μάχες το μοντάζ ήταν χάλια και φαινόταν η συρραφή των σκηνών, ενώ σε ένα σημείο, αν είναι δυνατόν, ο Keanu γέμισε το όπλο του σε γρήγορη κίνηση...

Αν βρήκα κάτι θετικό; Ε, όντως το στυλ στο πιστολίδι/κλωτσομπουνίδι ήταν κάπως καλό, ενώ και το "Lore" που αχνοφαινόταν στο βάθος (με το ξενοδοχείο, τα νομίσματα και γενικά την "τεχνική υποστήριξη") ίσως να είχε κάτι να πει, αν αναπτυσσόταν καθόλου. 

Με αυτά και μ'αυτά, έγραψα για αυτό το χάλι περισσότερα από όσα γράφω για ταινίες που μου άρεσαν. Δεν την προτείνω ούτε στους οπαδούς της ασταμάτητης δράσης.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...