BadBoy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω ότι είναι λάθος, γιατί αν ήθελε απλά να προσδιορίσει το μέγεθος της παρέας, ναι μεν η ορθογραφία «πολλή» είναι σωστή, αλλά όταν έχουμε πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς παρατακτικά, βάζουμε κόμμα μετά από καθένα. Επομένως, θα έπρεπε να είναι «με πολλή, καλή παρέα» ή αν ήθελε να προσδιορίσει το «καλή», θα ήταν «με πολύ καλή παρέα», όπου το «πολύ» είναι επιρρηματικός προσδιορισμός.
Ψιτ Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Παίδες, μία ερωτησούλα για όσους έχετε προχειρο κάποιο αρχαιοελληνικό λεξικό: Που συναντάται για πρώτη φορά η λέξη τρικυμία στην αρχαιοελληνική γραμματεία; Ευχαριστώ! ΥΓ Τι θεματάρα είχε ανοίξει αυτό το παδί ο insomniaK, τι κάνει άραγε;;; :ρ
DIMITRISG Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Παίδες, μία ερωτησούλα για όσους έχετε προχειρο κάποιο αρχαιοελληνικό λεξικό: Που συναντάται για πρώτη φορά η λέξη τρικυμία στην αρχαιοελληνική γραμματεία; Ευχαριστώ! ΥΓ Τι θεματάρα είχε ανοίξει αυτό το παδί ο insomniaK, τι κάνει άραγε;;; :ρ Νομίζω στο «Τρικυμία στην καρδιά μου έχεις φέρει φοβερή σαν της θάλασσας το κύμα με χτυπάνε οι καημοί» ...των Idols 3
weissheit Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Χμμ δεν είναι απλά να έχεις πρόχειρο αρχαιοελληνικό λεξικό, εδώ χρειάζεσαι το tlg (πρόγραμμα).
Ψιτ Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Ε τότε... Κάποιος που έχει το tlg πρόχειρο ας με βολέψει, αν μπορεί!
saxos55 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δυστυχώς το TLG, τουλάχιστο στη free-online μορφή του δεν έχει τις αναφορές με χρονολογική σειρά. Αυτές είναι οι αναφορές της λέξης που βρήκε (όπου τ. είναι το τρικυμία)
weissheit Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Nαι, οι δυνατότητες που σου παρέχει πάντως αυτό το εργαλείο είναι τρομερές, αν έχεις συνδρομή. Εδώ βέβαια, με την παιδεία να παραπαίει, πας μέχρι τις βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων και δεν το βρίσκεις επειδή δεν παίζει cent!
Ψιτ Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δεν το ξερά το εργαλείο! Ωραίο!!! Είναι μία πολύ καλή αρχή, δεν πειράζει που δεν είναι με χρονολογική σειρά. Αυτό είναι σχετικά εύκολο πια. Ευχαριστώ πολύ
Ψιτ Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Απο τη στιγμή που μου δείξατε αυτό το σάιτ, έχω ψάξει δεκάδες λέξεις! Πολύ ωραίο εργαλείο!
weissheit Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Είναι πραγματικός θησαυρός!! Κάποτε μου το είχε δώσει ένας καθηγητής μου "σπασμένο" αλλά πρέπει να ψάξω το στικάκι. Αν το βρω πάντως, θα σου το στείλω, εφόσον σε ενδιαφέρει.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 «Όσον αφορά» είναι το σωστό... όχι «όσον αναφορά»...έλεος δηλαδή!
phanispal Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Να προσθέσω ότι νομίζω πως είναι όσον αφορά σε κάτι. Π.χ. «όσον αφορά σε αυτό που έλεγα προηγουμένως», ή «όσον αφορά σ' εμένα».
louilouiCK Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Εγώ προτείνω να κάτσει κάποιος να διαβάσει μερικά σχετικά βιβλία που υπάρχουν για ευκολότερη ορθογραφία και να σηκώσει βιντεάκια στο youtube να βγάλει κάνα φράκο να ξεστραβωθούμε και εμείς... άντε όλα μασημένα τα θέλετε!
DIMITRISG Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Εγώ προτείνω να κάτσει κάποιος να διαβάσει μερικά σχετικά βιβλία που υπάρχουν για ευκολότερη ορθογραφία και να σηκώσει βιντεάκια στο youtube να βγάλει κάνα φράκο να ξεστραβωθούμε και εμείς... άντε όλα μασημένα τα θέλετε! Έχει εδώ : https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1
pontez2 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Αν και το ποστ για τη τρικυμία έγινε τον Απριλιο, οταν υπάρχει αυτο το λεξικό δωρεάν σε αυτήν την ιστοσελίδα δε χρειάζεται τίποτε άλλο. http://myria.math.aegean.gr/lds/web/view.php 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα