N3k21 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Πουθενα δεν νομιζω οτι οποιος αποφοιτησει απο μια σχολη μπορει αμεσως να δουλεψει ως επαγγελματιας σωστος . Νομιζω παντου χρειαζεται πρακτικη πειρα. Αλλη πειρα εχει ενας χειρουργος που μολιε βγηκε απο την σχολη και αλλη ενας που χειρουργει 10 χρονια. Αρα η ερωτηση ειναι παγιδα.. Προφανώς, ο σωστός επιστήμονας/επαγγελματίας χρειάζεται πείρα και συνεχή τριβή με το αντικείμενο του. Ωστόσο η ερώτησή μου κάθε άλλο παρά παγίδα είναι. Σκοπός της τριτοβάθμιας είναι η προετοιμασία του φοιτητή πριν αυτός βγει στην πιάτσα, η εισαγωγή του στον επιστημονικό τρόπο σκέψης, η βελτίωση της αντιληπτικής του ικανότητας προκειμένου να σκαμπάζει και στη συνέχεια της ζωής του και να μπορέσει να ακολουθήσει τις όποιες εξελίξεις στον τομέα του. Όταν ένας θεσμός όπως η Πτυχιακή εργασία έχει καταντήσει (πολλές φορές με τις ευλογίες των καθηγητών που απλά θέλουν να τελειώνουν) τυπικότητα και ολοκληρώνεται συχνά μέσω ξεδιάντροπου copy - paste, όταν η πρακτική άσκηση έχει μετατραπεί σε προπόνηση για τη λούφα που ακολουθεί στο δημόσιο, όταν υπάρχουν απόφοιτοι οι οποίοι περνούν σχεδόν τα πάντα με σκονάκια και παρακάλια, πως μπορεί κάποιος να σταθεί ως επαγγελματίας; Τι έργο θα επιδείξει; Πόσο θα μπορέσει να εξελιχθεί; Σαφώς υπάρχουν και καθηγητές με @@, ενώ δεν λείπουν και οι φοιτητές που παλεύουν και δε σταματούν ποτέ να μελετούν το αντικείμενο τους ακόμα και εκτός σχολής. Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι όμως, γιατί δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα; Μια εταιρεία λογισμικού made in Greece με 2-3 σοβαρούς τίτλους στο ενεργητικό της ζητάω ρε παιδιά, όχι βιομηχανία αεροσκαφών! Γιατί δεν έχουμε έστω περισσότερες ιχθυοκαλλιέργειες ή εξολοκλήρου ελληνικές ηλεκτρονικές συσκευές (έστω συναγερμούς π.χ. - δεν περιμένω να μου φτιάξουν 8πύρηνη CPU). ενταξει , ειναι νομιζω οριστικο και μπορω να αναφωνησω , do not feed the troll..μας εμπαιζει κανονικοτατα..επιχειρηματα μηδεν απλα κραζει. Σ' εμένα πήγαινε αυτό; Oh well... :-(
Praetorianos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Το επιπεδο των σχολων μας ειναι υψηλοτατο σε εναν αλλο πλανητη γιατι στον πλανητη γη ειμαστε στις τελευταιες θεσεις σκρολ μπακ και ξεστραβωσου μην λεμε παλι τα ιδια. Οι καθηγητες στις ελληνικες σχολες κατω του μετριου με ανυπαρκτο ερευνητικο εργο και φυσικα το χαρτι που θα παρεις διεθνως λογιζεται ως κωλοχαρτο στην αγορα εργασιας. Τωρα αμα εχεις παρει τιποτα ληγμενα και βλεπεις μια αλλη πραγματικοτητα καλως αλλα μην ποσταρεις τις φαντασιωσεις σου εμεις δεν φταιμε σε τιποτα . Μάθε να μιλάς, επαναδιατύπωσε κόσμια κι αν θες μιλάμε. Αν όχι, DerbySport και πολύ σου είναι. Θεωρείς πως το γνωστικό επίπεδο του μέσου πτυχιούχου κάποιου ελληνικού ΑΕΙ/ΑΤΕΙ είναι αποδεκτό; Δηλαδή διαθέτει έστω βασικές γνώσεις γύρω από το αντικείμενό του, τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει ως επαγγελματίας; Εγώ θα δεχτώ πάντως πως οι σχολές στελεχώνονται από ικανούς και ορεξάτους ανθρώπους, πως τα προγράμματα σπουδών είναι κομπλέ κλπ. Απλά αναρωτιέμαι, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη όσον αφορά τις Εφαρμοσμένες Επιστήμες και την τεχνολογία γενικότερα στην Ελλάδα; Άντε, για περισσότερο θεωρητικούς τομείς πάω πάσσο... Βάσει αυτών των οποίων υποστηρίζεις το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο ίδιο το Πανεπιστήμιο αλλά κάπου αλλού... Μίλησα για επίπεδο σπουδών κι αν είδες άφησα οργάνωση και σύνδεση με αγορά εργασίας απ' έξω. Δεν ξέρω ποιοι έχουν κάνει στατιστική και λογιστική, είναι τα πρώτα παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό. Το ότι κάποιος μπορεί να γνωρίζει άριστα τι είναι και πως εφαρμόζεται η ANOVA, ή τι είναι και πως αναλύεται μια λογιστική κατάσταση είναι θέμα επίπεδου γνώσεων. Το να μην έχει χρησιμοποιήσει κάποιος ποτέ του SPSS ή να μην έχει κάνει έστω μισό project με πραγματικά στοιχεία εταιρίας είναι θέμα οργάνωσης και σύνδεσης με αγοράς εργασίας. Εκει πάσχουμε. Για την τεχνολογία και τα λοιπά για μένα φταίει το σύστημα, ΕΞΩ απο το πανεπιστημιακό περιβάλλον. Εδώ καίμε τη Microsoft που βοηθάει τις startup, θεωρούμε διαβολικό να σπονσοράρει/παρέχει η καπιταλιστική IBM (τυχαίο)στα ελληνικά πανεπιστήμια τεχνογνωσία και τεχνολογία, θεωρούμε αδιανόητο να γίνονται πτυχιακές οικονομικών πανεπιστημίων σε άμεση συνεργασία με πολυεθνικές, το επίπεδο φταίει? Ξαναλέω αν το επίπεδο ήταν χαμηλό, δεν θα είχαμε έλληνες φοιτητές σε ξένα κορυφαία πανεπιστήμια, αυτό δεν είναι αρκετός δείκτης? Και δεν βάζω καν στο όλο πλαίσιο ότι τα ξένα πανεπιστήμια έχουν πολλαπλάσια budget και εξοπλισμό / τεχνικό προσωπικό από τα εγχώρια. Επίσης μην πέφτετε στην παγίδα να συγκρίνετε το πανεπιστήμιο άνω τραχανοπλαγιάς με την Οξφόρδη. Τα αντίστοιχου βεληνεκούς πανεπιστήμια, ίδιου επιπέδου φυντάνια βγάζουν.
rizla7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 N3k21, ο τελευταίος μα τελευταίος λόγος που δεν υπάρχει ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα όπως αναφέρεις, είναι το επίπεδο των απόφοιτων και γενικότερα όσων σπούδασαν εδω. δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
N3k21 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μίλησα για επίπεδο σπουδών κι αν είδες άφησα οργάνωση και σύνδεση με αγορά εργασίας απ' έξω. Δεν ξέρω ποιοι έχουν κάνει στατιστική και λογιστική, είναι τα πρώτα παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό. Το ότι κάποιος μπορεί να γνωρίζει άριστα τι είναι και πως εφαρμόζεται η ANOVA, ή τι είναι και πως αναλύεται μια λογιστική κατάσταση είναι θέμα επίπεδου γνώσεων. Το να μην έχει χρησιμοποιήσει κάποιος ποτέ του SPSS ή να μην έχει κάνει έστω μισό project με πραγματικά στοιχεία εταιρίας είναι θέμα οργάνωσης και σύνδεσης με αγοράς εργασίας. Εκει πάσχουμε. Δεν διαφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές. Απλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, δες το τελευταίο post του MiDi_MiLiZ π.χ. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοια άτομα, βάσει της περιορισμένης προσωπικής μου εμπειρίας εκτιμώ πως είναι -δυστυχώς- αρκετοί. Για την τεχνολογία και τα λοιπά για μένα φταίει το σύστημα, ΕΞΩ απο το πανεπιστημιακό περιβάλλον. Εδώ καίμε τη Microsoft που βοηθάει τις startup, θεωρούμε διαβολικό να σπονσοράρει/παρέχει η καπιταλιστική IBM (τυχαίο)στα ελληνικά πανεπιστήμια τεχνογνωσία και τεχνολογία, θεωρούμε αδιανόητο να γίνονται πτυχιακές οικονομικών πανεπιστημίων σε άμεση συνεργασία με πολυεθνικές, το επίπεδο φταίει? Αν ως "πανεπιστημιακό περιβάλλον" ορίζεις την σχολή + τους φοιτητές, δυστυχώς το πρόβλημα έχει και εκεί ρίζες. Κατά τα δικά μου φοιτητικά χρόνια τουλάχιστον, γνωστές "αντικαπιταλιστικές" παρατάξεις περιέγραφαν την χρηματοδοτούμενη έρευνα ως δαιμόνιο το οποίο έπρεπε να παταχθεί. Ξαναλέω αν το επίπεδο ήταν χαμηλό, δεν θα είχαμε έλληνες φοιτητές σε ξένα κορυφαία πανεπιστήμια, αυτό δεν είναι αρκετός δείκτης? Και δεν βάζω καν στο όλο πλαίσιο ότι τα ξένα πανεπιστήμια έχουν πολλαπλάσια budget και εξοπλισμό / τεχνικό προσωπικό από τα εγχώρια. Όπως είπα και νωρίτερα, διατίθεμαι να δεχτώ την άποψή σου για χάρη της συζήτησης. Ωστόσο θα επιμείνω, μπορεί να συγκριθεί ο αριθμός των φοιτητών που περιγράφεις με αυτόν των διάφορων πτυχιούχων κηφήνων που μένουν στην Ελλάδα; Συγγνώμη, δε θέλω να φανώ απόλυτος, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω (και γιατί όχι, το αναλύουμε περαιτέρω αργότερα). Επίσης μην πέφτετε στην παγίδα να συγκρίνετε το πανεπιστήμιο άνω τραχανοπλαγιάς με την Οξφόρδη. Τα αντίστοιχου βεληνεκούς πανεπιστήμια, ίδιου επιπέδου φυντάνια βγάζουν. Η ένστασή μου εδώ είναι πως το κάθε Πανεπιστήμιο Άνω Τραχανοπλαγιάς ή ΤΕΙ Κωλοπετινίτσας θα μπορούσε να είναι παραγωγικό και να παρέχει επίσης καλό επίπεδο σπουδών! Οι ειδικότητες τέτοιων σχολών δεν είναι άχρηστες. Η χαλαρότητα και ο ωχαδερφισμός όμως κατάντησαν τα πτυχία τους κωλόχαρτα. Επειδή όμως και αυτές οι σχολές υπάρχουν στα μηχανογραφικά, δεν είναι δυνατόν να τις βγάζουμε εκτός κουβέντας. Όταν μιλάμε για το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα αναπόφευκτα αναφερόμαστε και σε αυτές. Αλλιώς θα μπορούσαμε απλά να συζητάμε για το επίπεδο κάθε σχολής ξεχωριστά. N3k21, ο τελευταίος μα τελευταίος λόγος που δεν υπάρχει ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα όπως αναφέρεις, είναι το επίπεδο των απόφοιτων και γενικότερα όσων σπούδασαν εδω. δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μωρέ δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές. Αλλά σημασία τελικά έχει αν είναι ο τελευταίος λόγος ή αν είναι ένας ακόμα λόγος; Και γιατί να μη λυθεί έστω αυτό το πρόβλημα; Ένα πρόχειρο παράδειγμα: Τύπος στις ΗΠΑ (δεν ξέρω αν έχει σπουδάσει και τι) έχει ιδρύσει εταιρεία και πουλάει εφφέ μουσικών οργάνων από το νετ. Όλα χειροποίητα. Γιατί κανένα δικό μας φρούτο (π.χ. απόφοιτος ΤΕΙ Ηλεκτρονικής) δεν κάνει κάτι τέτοιο; Για έναν επιστήμονα με μεράκι αυτό θα ήταν παιχνιδάκι! Μήπως γιατί δεν έχει δουλέψει ποτέ του κολλητήρι; Μήπως γιατί δεν ξέρει να "διαβάσει" ή να σχεδιάσει ένα απλό σχετικά αναλογικό κύκλωμα; Μπορώ να σκεφτώ άπειρα τέτοια παραδείγματα (ηχεία, συναγερμοί, websites, εφαρμογές για Android - IOS κλπ) επιχειρήσεων, οι οποίες δεν περιορίζονται στην εγχώρια αγορά και είναι κερδοφόρες. Απλά τροφή για περαιτέρω προβληματισμό, ίσως έχω λάθος...
Spyros7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Το επιπεδο των σχολων μας ειναι υψηλοτατο σε εναν αλλο πλανητη γιατι στον πλανητη γη ειμαστε στις τελευταιες θεσεις σκρολ μπακ και ξεστραβωσου μην λεμε παλι τα ιδια. Οι καθηγητες στις ελληνικες σχολες κατω του μετριου με ανυπαρκτο ερευνητικο εργο και φυσικα το χαρτι που θα παρεις διεθνως λογιζεται ως κωλοχαρτο στην αγορα εργασιας. Τωρα αμα εχεις παρει τιποτα ληγμενα και βλεπεις μια αλλη πραγματικοτητα καλως αλλα μην ποσταρεις τις φαντασιωσεις σου εμεις δεν φταιμε σε τιποτα . Δυστυχώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται αλλά αυτό δε σε εμποδίζει να έχεις άποψη ως σούπερ ειδικός. Εγώ, έχοντας περάσει από 3 διαφορετικά Ελληνικά πανεπιστήμια (πτυχίο-MSc-Phd για να προλάβω τους εξυπνάκηδες) και έχοντας δουλέψει ως επισκέπτης σε πανεπιστήμια τριών διαφορετικών χωρών (Γερμανία-Ισραήλ-Ιταλία), επιβεβαιώνω απόλυτα αυτό που λέει ο Praetorianos για το επίπεδο των γνώσεων που προσφέρονται στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Εσύ βρήκες μια λίστα που αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις σε τι αναφέρεται και νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια. Κατ' αρχήν για τις λίστες αυτές, θα το 'λεγα εγώ αλλά το λέει καλύτερα το αντίστοιχο λήμμα στο γουίκι Various rankings consider measures of research excellence and/or influence, student choices, eventual success and/or demographics, on surveys, and others. Some rankings evaluate institutions within a single country, while others assess institutions worldwide. The subject has produced much debate about rankings' usefulness and accuracy. The expanding diversity in rating methodologies and accompanying criticisms of each indicate the lack of consensus in the field. Κατά δεύτερον, αν και θα μπορούσα άνετα να βρω άλλες λίστες με καλύτερα "πλασαρίσματα" Ελληνικών πανεπιστημίων, στη λίστα που παραθέτεις βρήκα το πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 279. Κοίτα λοιπόν ποιών χωρών πανεπιστήμια είναι πιο πάνω στη λίστα και πες μου πόσες από αυτές τις χώρες επενδύουν μικρότερο ή ίδιο ποσοστό του ΑΕΠ στην τριτοβάθμια και στην έρευνα σε σχέση με την Ελλάδα. Θα βρεις από καμία εως 1-2 το πολύ. Η Ελλάδα είναι εκεί που της αναλογεί και λίγο πιο πάνω σε σχέση με τα κρατικά χρήματα που επενδύονται. Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της παιδείας-έρευνας στην Ελλάδα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Όσοι αναμασάτε τα διάφορα αφοριστικά που ακούμε στα δελτία ειδήσεων μάλλον δεν καταλαβαίνετε το λόγο για τον οποίο λέγονται, που δεν είναι άλλος από την επιθυμία κάποιων γνωστών μεγαλολαμόγιων να βάλουν χέρι στην παρθένα ακόμα αγορά της 3βάθμιας εκπαίδευσης κάνοντάς τη προνόμιο των ευκατάστατων όπως είναι ας πούμε στην Αγγλία που κάποιοι ανέφεραν ως παράδειγμα προς μίμηση.
Praetorianos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 N3k21, όντως γενικά συμφωνούμε. Οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΕΝ είνα θέμα επιπέδου σπουδών, οπότε κακώς τα βάζεις στην κουβέντα, εκεί η πρώτη διαφωνία μας. Το ότι συγκρίνεται το επίπεδο όλων των ελληνικών πανεπιστημίων με τα καλύτερα ξένα είναι το δεύτερο (για μένα) φάουλ . Είναι σαν να πιάνω ένα μέτριο πανεπιστήμιο της Μάλτας/Ουγγαρίας και να το συγκρίνω με το ΕΜΠ. Φαίνεται ακραίο, αλλά είναι το ίδιο εξωφρενικό με το να συγκρίνεις ΤΕΙ μηχανολογίας/πληροφορικής στην τάδε επαρχιακή πόλη με πανεπιστήμια που βρίσκονται στην πρώτη 100αδα παγκοσμίως. αν δεν υπάρξει κάτι καινούριο, αποχωρώ, νομίζω ότι το εξάντλησα το θέμα και είπα αυτά που ήθελα. Edit: συμφωνώ και με τον Spyros7
Spyros7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Είναι σαν να πιάνω ένα μέτριο πανεπιστήμιο της Μάλτας/Ουγγαρίας και να το συγκρίνω με το ΕΜΠ. Και η πλάκα είναι ότι η Μάλτα και η Ουγγαρία δίνουν περισσότερα για την παιδεία απο μας
saya Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Kαθολου ερωτηση παγιδα. Δεν ξερω τι εννοει ο συγκεκριμενος χρηστης με την ερωτηση, αλλα εγω προσωπικα μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ενα τεραστιο ποσοστο αποφοιτουν απο σχολες μεν, αλλα οντας πραγματικα μπουμπουνες στο αντικειμενο τους. Μιλαμε για πληρη ασχετοσυνη ομως, δεν μιλαμε για "ελλειψη πρακτικης πειρας". Τυπου να εχουν κανει 6 γλωσσες προγραμματισμου στη σχολη και να τους ρωτας ποιες απο αυτες ειναι αντικειμενοστραφεις και να μην ξερουν την απαντηση, οπως επισης να μην ξερουν τι σημαινει αντικειμενοστραφης προγραμματισμος. Αν κατεχεις απο πληροφορικη με πιανεις, αν οχι, ειναι σαν να ρωτας εναν (υπθετικο πτυχιουχο 4ετους φοιτησης) αρτοποιο τι βαση εχει το ζυμαρι και να μην γνωριζει. Να μην μιλησω για τις ορδες πτυχιουχων τριτοβαθμιας που δεν γνωριζουν ουτε καταληξεις στα ρηματα να βαζουν, κι ομως κορνιζαρουν πτυχιο απο πανεπιστημιο. Αυτο συμβαινει σε συντριπτικη πλειψοηφια στους σπουδαστες του 5 εως 6 που κατα διαβολικη συμπτωση τυγχανει τις περισσοτερες φορες να ειναι και αιωνιοι. Αυτοι λοιπον ΔΕΝ επρεπε να εχουν πτυχιο στα χερια τους, αν θελαμε να μιλαμε για αξιοπρεπη πτυχια, ομως εχουν. Και στην συνεχεια αναρωτιομαστε για ποιο λογο δεν υπολογιζονται τα πτυχια απο κανεναν σχεδον πια, ενω καποτε ηταν εισητηριο για εργασια για τον καθενα, εστω και οχι αμεσα. Για μενα ειναι σαφες οτι πρεπει να αναπτυχθουν μηχανισμοι εξαλειψης του φαινομενου των αιωνιων, διοτι περα απο το παραπανω παραδειγμα με τα υποτιμημενα πτυχια, επηρεαζουν αρνητικα την τριτοβαθμια σε περισσοτερους τομεις (μερικους εκ των οποιων ανεφερα σε προηγουμενα μου ποστ). Και γενικα οποιος παιρνει θεση οτι δεν τρεχει τιποτα με τους αιωνιους και τι μας κοφτει εμας αν ο αλλος κανει 10 χρονια για το πτυχιο μου δινει την εντυπωση οτι κανει εντονη προσπαθεια για να εθελοτυφλει... edit και ασχετο και οφφτοπικ και δεν απευθυνομαι σε κανεναν συγκεκριμενα αλλα μιαλω γενικα: Τελευταια παρατηρω γενικως οτι ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που ποσταρουν, δεν ποσταρουν με σκοπο τη συζητηση αλλα με σκοπο τη διαφωνια και μονον. Με αποτελεσμα ακομα και τοπικ με θεματολογια "περιστερι αφοδευσε στο αμαξι μου, τι να κανω?" να καταληγουν ρινγκ μεταξυ των πολλων ειδικευμενων με γνωση επι του θεματος. Αυτο το λεω γιατι βλεπω οτι καποιοι εδω μεσα συμφωνειτε παρα διαφωνειτε σε καποια πραγματα, αλλα η προδιαθεση/σκοπος σας να διαφωνησετε σας κανει να μη συνενοειστε ουτε στα βασικα Δεν συμφωνω , νομιζω απλα ειναι προσωπικη σου αποψη που πας να την αναγαγεις σε καθολικη αληθεια..καθε φορα αυτο το θεωρω δεδομενο και δεν δεχομαι συζητηση οτι δεν ειναι ετσι αλλα δεν εχω και επιχειρημα , απλα ειναι ετσι ..δεν θελω να το ξαναδω. Εχεις μια αποψη οτι οσοι εχουν πτυχιο 6 ειναι ασχετοι. Οκ τι να το σχολιασω αυτι τωρα; Ενας αλλος πιστευε οτι δεν πρεπει να πληρωνει για την παιδεια καθολου και να μενει ο κοσμος αναλφαβητος. Εσυ με πειραξες;Απλα σταματηστε καθε φορα να προβαλλετε προσωπικη αποψη ως καθολικη αληθεια. Το κανετε πολλοι και σε λιγο θα νομιζω οτι μιλαω με το ιδιο ατομο.. επισης μου την δινει και ταμαλα μαλιστα οταν καποιος αντι να πει δεν θελω να πληρωνω για αλλους θα το δεχτω ρε παιδι μου, αρχιζει και βρισκει 100 προφασεις . Που δεν ισχυουν. Δεν χρειαζεται. Πες απλ δεν θελω να πληρωνω για την παιδεια . Σεβαστο .Τελος.. οχι νικ , δεν εννοουσα εσενα.
Ntinaras Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Βλέπεις πράσινο-άσπρο avatar με Gate 13 και το 13 στο nick σου κάνει για ηλικία ??? μεχρι το γυμνασιο και αντε το πολυ λυκειο εβλεπα στα θρανια χαραγμενα το παο13 και το οσφπ7 και ατομα να κυκλοφορουνε με τετοια Nicknames...υποτιθεται μετα τα 18 σοβαρευεις.οποτε μαλλον συμβαδιζει το 13 του παο με την ηλικια του.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δεν συμφωνω , νομιζω απλα ειναι προσωπικη σου αποψη που πας να την αναγαγεις σε καθολικη αληθεια..καθε φορα αυτο το θεωρω δεδομενο και δεν δεχομαι συζητηση οτι δεν ειναι ετσι αλλα δεν εχω και επιχειρημα , απλα ειναι ετσι ..δεν θελω να το ξαναδω. Εχεις μια αποψη οτι οσοι εχουν πτυχιο 6 ειναι ασχετοι. Οκ τι να το σχολιασω αυτι τωρα; Ενας αλλος πιστευε οτι δεν πρεπει να πληρωνει για την παιδεια καθολου και να μενει ο κοσμος αναλφαβητος. Εσυ με πειραξες;Απλα σταματηστε καθε φορα να προβαλλετε προσωπικη αποψη ως καθολικη αληθεια. Το κανετε πολλοι και σε λιγο θα νομιζω οτι μιλαω με το ιδιο ατομο.. επισης μου την δινει και ταμαλα μαλιστα οταν καποιος αντι να πει δεν θελω να πληρωνω για αλλους θα το δεχτω ρε παιδι μου, αρχιζει και βρισκει 100 προφασεις . Που δεν ισχυουν. Δεν χρειαζεται. Πες απλ δεν θελω να πληρωνω για την παιδεια . Σεβαστο .Τελος.. Βασικα εκανα ενα λαθος και οφειλω να το παραδεχτω. Απαντησα σε δικο σου ποστ ενω ηξερα εκ των προταιρων που παω να μπλεξω... Δευτερον, οταν μπαινεις στη διαδικασια να μου απαντησεις α. να διαβαζεις προσεκτικοτερα τι γραφω β. να μη μου βαζεις λογια που δεν ειπα, για να κανεις προσωπικη επιθεση. γ. να απαντας σε αυτα που γραφω (αν σε ενδιαφερει να συζητησεις) και οχι να σχολιαζεις το πως γραφω (διοτι δεν εχει νοημα να ποσταρεις καν, βγαινεις οφτοπικ και απλως τρολαρεις προσπαθωντας να πικαρεις τον αλλον). Τριτον, μην σου κανει εντυπωση, δεν θα λαβεις καμια αλλη απαντηση απο εμενα, γνωστη η τακτικη σου over the years οταν διαφωνεις με καποιον, εξαλλου σε οτι αφορα εμενα απο χθες προσπαθεις, ασχετα αν επιτηδες αγνοουσα τα ποστ σου. Περιμενα μην τυχον και αλλαξες μετα απο τοσους μηνες, αλλα αποτι βλεπω επανηλθες δριμυτερη. Εχε γεια και λυπαμαι που εγραψα 3 παραγραφους επιχειρηματων ή εστω αποψεων για να παρω 2 παραγραφους προσωπικης επιθεσης και ουδεμιας απαντησης επι οσων ειπα. ΥΓ. Το σποιλερ στο προηγουμενο ποστ μου που ειλικρινα δεν απευθυνοταν σε καποιον συγκεκριμενο, τωρα εχει αποδεκτη. YΓ2. Για την ιστορια, δεν με απασχολει τι σου τη δινει, επισης δεν με αφορουν καθολου οι υποδειξεις σου για το πως θα πρεπει να γραφω και τελος δεν με αφορα ποιος σε πειραξε και ποιος οχι. Για ολα αυτα υπαρχει το ξυδι. YΓ3 FYI. Αυτό το μήνυμα είναι κρυφό γιατί έχετε επιλέξτε να αγνοείτε μηνύματα από τον saya .
saya Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Βασικα εκανα ενα λαθος και οφειλω να το παραδεχτω. Απαντησα σε δικο σου ποστ ενω ηξερα εκ των προταιρων που παω να μπλεξω... Δευτερον, οταν μπαινεις στη διαδικασια να μου απαντησεις α. να διαβαζεις προσεκτικοτερα τι γραφω β. να μη μου βαζεις λογια που δεν ειπα, για να κανεις προσωπικη επιθεση. γ. να απαντας σε αυτα που γραφω (αν σε ενδιαφερει να συζητησεις) και οχι να σχολιαζεις το πως γραφω (διοτι δεν εχει νοημα να ποσταρεις καν, βγαινεις οφτοπικ και απλως τρολαρεις προσπαθωντας να πικαρεις τον αλλον). Τριτον, μην σου κανει εντυπωση, δεν θα λαβεις καμια αλλη απαντηση απο εμενα, γνωστη η τακτικη σου over the years οταν διαφωνεις με καποιον, εξαλλου σε οτι αφορα εμενα απο χθες προσπαθεις, ασχετα αν επιτηδες αγνοουσα τα ποστ σου. Περιμενα μην τυχον και αλλαξες μετα απο τοσους μηνες, αλλα αποτι βλεπω επανηλθες δριμυτερη. Εχε γεια και λυπαμαι που εγραψα 3 παραγραφους επιχειρηματων ή εστω αποψεων για να παρω 2 παραγραφους προσωπικης επιθεσης και ουδεμιας απαντησης επι οσων ειπα. ΥΓ. Το σποιλερ στο προηγουμενο ποστ μου που ειλικρινα δεν απευθυνοταν σε καποιον συγκεκριμενο, τωρα εχει αποδεκτη. YΓ2. Για την ιστορια, δεν με απασχολει τι σου τη δινει, επισης δεν με αφορουν καθολου οι υποδειξεις σου για το πως θα πρεπει να γραφω και τελος δεν με αφορα ποιος σε πειραξε και ποιος οχι. Για ολα αυτα υπαρχει το ξυδι. YΓ3 FYI. Αυτό το μήνυμα είναι κρυφό γιατί έχετε επιλέξτε να αγνοείτε μηνύματα από τον saya . Eγω σου ειπα απλως οτι η τακτικη που χρησιμοποιειτε πολλοι δεν μου αρεσει . Πχ λετε.. ειναι δεδομενο και το πιστευουν ολοι οτι το ωραιοτερο φαγητο ειναι η μακαροναδα και οποιος φερει αντιρηση περι αυτου, αιθεροβατει , αιθεροτυφλει , ειναι τρολ. Δεν ειναι δεκτη απο εμενα. Το αν ειναι η μακαροναδα η οχι το ωραιοτερο φαγητο ειναι δικη σου αποψη..ξεκινα απο εκει. Μην πας να με πεισεις οτι αν δεν το πιστευω αυτο εχω κατι λαθος.. και δεν εβαλα λογια που δεν ειπες. Το δευτερο που ειπα δεν ηταν για εσενα, ηταν για αλλον. A, επισης να πω οτι σιγα μην σου κανω και προσωπικη επιθεση..δεν κανω ποτε και τις θεωρω κατινιστικες και δειγμα εγωισμου. Ειδικα οταν γινονται απο αντρες. Οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται..
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Ξεκινήσαμε από το ενδεχόμενο να πληρώνουν δίδακτρα οι "αιώνιοι" φοιτητές και επεκταθήκαμε στα τωρινά προβλήματα της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τι σου είναι ο διάλογος, ε;
REDODIN7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Σαν πτυχιούχος εδώ και αρκετό καιρό αφού πρώτα έκανα 8 χρονια να πάρω πτυχίο πιστεύω ότι το μετρο είναι εντελώς λανθασμένο. Καλύτερα να διάγραφαν τους φοιτητές που πχ κοβόντουσαν τρεις φορες στο ίδιο μάθημα όπως στο εξωτερικό παρα αυτό. Αν θέλουν να επιβάλουν τέτοια μετρα ας κοιτάξουν πρώτα να έχουν σωστές υποδομές και μετά να έχουν απαιτήσεις.
FedonasP Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 κάτσε εσύ πως γίνεται να μην κοβόσουνα 3 φορες στο ίδιο μάθημα και να πήρες πτυχίο σε 8 χρονια??? εκτος αν είσαι γιατρός
REDODIN7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 κάτσε εσύ πως γίνεται να μην κοβόσουνα 3 φορες στο ίδιο μάθημα και να πήρες πτυχίο σε 8 χρονια??? εκτος αν είσαι γιατρός Κοβουν δεν ειπα οτι δεν κοβομουν για αυτο εφτασα στα 8 χρονια, αν ομως με διεγραφαν στο 3-4 εξαμηνο θα ηταν ολα πολυ διαφορετικα στη ζωη μου και ισος να εκανα κατι αλλο και τωρα να μην ειμαι ακομα ενας πτυχιουχος ανεργος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα