Fotis13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Τυχαίο quote για να πω την άποψή μου. Καταρχάς με ενοχλεί ελαφρώς η γενίκευση. Λές ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν γαμάτο επίπεδο και υποννοείται -συνήθως- το ΕΜΠ. Ξέρεις (και με το δεύτερο ενικό εννοώ όλους όσους λένε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ψηλό επίπεδο) πανεπιστημιακές σχολές δεν είναι μόνο οι αρχιτεκτονική του ΑΜΠ ή οι ηλεκτρολόγοι του ΑΠΘ. Πανεπιστημιακού επιπέδου είναι και το φυσικό του Καποδιστριακού ή το μαθηματικό της Πάτρας (που είμαι και εγώ). Που ακριβώς υφίσταται το υψηλό επίπεδο όταν οι μαθητές του 14 και του 15 καλούνται να γίνουν θετικοί επιστήμονες, μαθητές που πιθανόν να μην ξέρουν καν πως πρέπει να διαβάζουν; Πού είναι το επίπεδο όταν στα μισά μαθήματα της σχολής μου εξετάζομαι πάνω σε αποδείξεις θεωρημάτων τις οποίες μου ζητούν να παπαγαλίζω; Και κάτι άλλο: Αφού τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν τόσο ψηλό επίπεδο, γιατί δεν προσελκύουν και φοιτητές από άλλες χώρες, όπως π.χ. αυτά της Αγγλίας, της Αμερικής, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Τσεχίας κλπ; Επίτηδες δεν βάζω μόνο αγγλόφωνες χώρες για να προλάβω το επιχείρημα της γλώσσας. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε προπτυχιακό επίπεδο, αλλά και σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Μια απαντηση υπαρχει στα ερωτηματα που εθεσες γιατι ετσι τους συμφερει,ειναι γνωστη η ικανοτητα που εχουμε ως λαος, εμεις ειμαστε οι καλυτεροι για ολα φταινε οι αλλοι απο εθνικους μυθους αλλο τιποτε .Εδω ο αλλος πιστευει πως η παιδεια που εχουμε ειναι δωρεαν ,το γεγονος πως φορολογουμαστε ολοι γι αυτην δεν μετραει . Νομιζει δηλαδη ο αφελης οτι επειδη δεν υπαρχουν διδακτρα ειναι δωρεαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Τυχαίο quote για να πω την άποψή μου. Καταρχάς με ενοχλεί ελαφρώς η γενίκευση. Λές ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν γαμάτο επίπεδο και υποννοείται -συνήθως- το ΕΜΠ. Ξέρεις (και με το δεύτερο ενικό εννοώ όλους όσους λένε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ψηλό επίπεδο), πανεπιστημιακές σχολές δεν είναι μόνο οι αρχιτεκτονική του EΜΠ ή οι ηλεκτρολόγοι του ΑΠΘ. Πανεπιστημιακού επιπέδου είναι και το φυσικό του Καποδιστριακού ή το μαθηματικό της Πάτρας (που είμαι και εγώ). Που ακριβώς υφίσταται το υψηλό επίπεδο όταν οι μαθητές του 14 και του 15 καλούνται να γίνουν θετικοί επιστήμονες, μαθητές που πιθανόν να μην ξέρουν καν πως πρέπει να διαβάζουν; Πού είναι το επίπεδο όταν στα μισά μαθήματα της σχολής μου εξετάζομαι πάνω σε αποδείξεις θεωρημάτων τις οποίες μου ζητούν να παπαγαλίζω; Και κάτι άλλο: Αφού τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν τόσο ψηλό επίπεδο, γιατί δεν προσελκύουν και φοιτητές από άλλες χώρες, όπως π.χ. αυτά της Αγγλίας, της Αμερικής, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Τσεχίας κλπ; Επίτηδες δεν βάζω μόνο αγγλόφωνες χώρες για να προλάβω το επιχείρημα της γλώσσας. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε προπτυχιακό επίπεδο, αλλά και σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Η ύλη στα προγράμματα σπουδών είναι όντως υψηλού επιπέδου. Αυτό έγραψε ο Praetorianos και έχει απόλυτο δίκιο. Τώρα ο τρόπος διδασκαλίας, οι υποδομές, η οργάνωση και το επίπεδο των φοιτητών είναι άλλα θέματα, τα οποία συμβάλλουν και διαμορφώνουν το συνολικό επίπεδο του ιδρύματος. Εκεί είναι που υστερούν πραγματικά . Τώρα γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν προσελκύει ξενόγλωσσους φοιτητές, είναι quiz να το σκεφτείς μόνος σου. ΥΓ. Praetorianos με πρόλαβες.
NT1G Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Σε πολλές χώρες που αναφέρετε τα μάστερ και τα διδακτορικά είναι στα αγγλικά, που λέτε γιατί δεν έρχονται Ελλάδα.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Αρχικα δεν ειπα γαματο ειπα υψηλοτατο και η διαφορα ειναι οτι αν συγκρινεις αντιστοιχου επιπεδου πανεπιστημια το επιπεδο μαθητων ειναι αντιστοιχο. Για πηγαινε σε ενα μετριο πανεπιστημιο στην Αγγλια και ζητα του να σου κανει παραγωγιση με δυο μεταβλητες να δεις μεχρι που θα χασκει. Εχουν σοβαρο προβλημα (υπαρχουν αρθρα σε πολλες εφημεριδες) με το μεσο επιπεδο μαθητων, σκεφτονται να καταργησουν τα Α level λογω του οτι τα περνανε ατομα που δεν πρεπει, εκτος του οτι ειναι σχεδον αδυνατο να μεινεις. Και φυσικα επιλεγουν παρα πολλοι ασχετα μαθηματα κι οχι μαθηματικα για να βγαζουν υψηλους βαθμους. Και αναφερομαι μονο σε Αγγλια που γνωριζω, φαντασου τι γινεται σε λιγοτερο γνωστα συστηματα. Βρισκομαι σε πανεπιστημιο με υποτιθεται αυστηροτατα κριτηρια εισαγωγης και εχω στατιστικολογο που δεν ξερει τι ειναι τα διαστηματα εμπιστοσυνης. (Αντιστοιχα φυσικα εχω και φιλοσοφο που ξερει ολοκληρωματα οποτε ειναι και στον ανθρωπο καμια φορα) Για θεματα παπαγαλιας εδω στο φορουμ εχουμε παιδι που ζει στο Βελγιο και του ζητησε ο καθηγητης να μαθει τον αριθμο των σελιδων που γραφει την ταδε ερωτηση, τρελοι υπαρχουν παντου. Με τη σειρα μου τωρα κι εγω να ρωτησω/επισημανω (τριτη φορα). Γιατι μου εγραψες ΗΠΑ/Αγγλια/Γαλλια/Σουηδια και δεν μου εγραψες Ουγγαρια/Μαλτα/Τουρκια/Αλβανια. Γιατι συγκρινετε συνεχωσ τα καλυτερα πανεπιστημια στον κοσμο με τα μετρια της Ελλαδας. Εχεις εικονα απο μετρια πανεπιστημια στην Γαλλια/Σουηδια/ΗΠΑ; Επισης πολλοι πανε Βουλγαρια για σπουδες, λεει κατω αυτο για το επιπεδο; Ωραία, ας το πάμε αλλιώς. Είναι το ΕΜΠ το καλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (από άποψη επιπέδου σπουδών); Ας θεωρήσουμε πως είναι. Να το συγκρίνουμε με το Oxford, το Cambridge, το Yale; Ή με τα αντίστοιχα της Γαλλίας ή της Γερμανίας; Για σένα «επίπεδο σπουδών» είναι το τι γράφει ο οδηγός σπουδών, όπως λέει ο συμφορουμίτης από πάνω; Αν ναι, τότε πάσο. Για μένα το βασικό είναι το επίπεδο των φοιτητών, που θεωρώ ότι είναι χαμηλότερο από αυτό των υπολοίπων χωρών και ο βασική αιτία είναι ο τρόπος εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Επίσης, αυτό που έλεγε ο φίλος που σπουδάζει στο Βέλγιο είναι μεμονωμένο περιστατικό. Εγώ σου λέω ότι τα μισά σχεδόν μαθήματα της σχολής μου τα περνάς με ξερή παπαγαλία. Και είμαι σε σχολή θετικών επιστημών. Φαντάζομαι ότι δεν γίνεται το ίδιο στην Oxford (όπου για να κάνεις μεταπτυχιακό στα μαθηματικά, θες βαθμό πτυχίου 8,5). Σε πολλές χώρες που αναφέρετε τα μάστερ και τα διδακτορικά είναι στα αγγλικά, που λέτε γιατί δεν έρχονται Ελλάδα. Γνωστός μου προπτυχιακός στην Πράγα (φαρμακευτική) κάνει τα μαθήματα στα τσέχικα. Γνωστός μου μεταπτυχιακός στη Σουηδία (ηλεκτρολόγος) κάνει τα μαθήματα στα σουηδικά. 1
Praetorianos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Ωραία, ας το πάμε αλλιώς. Είναι το ΕΜΠ το καλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (από άποψη επιπέδου σπουδών); Ας θεωρήσουμε πως είναι. Να το συγκρίνουμε με το Oxford, το Cambridge, το Yale Με οποιο απο τα τρια θελεις. Θεωρεις οτι ενας καλοσ ΗΜΜΥ απο ΕΜΠ δεν μπορει με τις γνωσεις που εχει να σταθει στην Οξφορδη; Αν ναι, συγγνωμη εισαι λαθος. Αν παλι συγκρινεις υποδομες, μεσο επιπεδο φοιτητων και ονομα πτυχιου με καποιο απο τα τρια τοτε θα σε ρωτησω αν ξερεις τα ετησια εσοδα ενος μονο τμηματος απο αυτα και ποσες φορες αντιστοιχει στην χρηματοδοτηση ολου του ΕΜΠ μαζι. Και φυσικα οταν και τα τρια ειναι μεσα στην δεκαδα παγκοσμιως τι μεσο επιπεδο περιμενεις να βρεις; Δηλαδη μην παμε σε ακυρες συγκρισεις ευγενικα το λεω. Με τοσο αυστηρα κριτηρια και μπαινει ενα 7%, το ξαναγραφω, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και κανουμε συγκρισεις με uni στην Ελλαδα;
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Με οποιο απο τα τρια θελεις. Θεωρεις οτι ενας καλοσ ΗΜΜΥ απο ΕΜΠ δεν μπορει με τις γνωσεις που εχει να σταθει στην Οξφορδη; Αν ναι, συγγνωμη εισαι λαθος. Αν παλι συγκρινεις υποδομες, μεσο επιπεδο φοιτητων και ονομα πτυχιου με καποιο απο τα τρια τοτε θα σε ρωτησω αν ξερεις τα ετησια εσοδα ενος μονο τμηματος απο αυτα και ποσες φορες αντιστοιχει στην χρηματοδοτηση ολου του ΕΜΠ μαζι. Και φυσικα οταν και τα τρια ειναι μεσα στην δεκαδα παγκοσμιως τι μεσο επιπεδο περιμενεις να βρεις; Δηλαδη μην παμε σε ακυρες συγκρισεις ευγενικα το λεω. Με τοσο αυστηρα κριτηρια και μπαινει ενα 7%, το ξαναγραφω, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και κανουμε συγκρισεις με uni στην Ελλαδα; Τι σχέση έχει η χρηματοδότηση με τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις; Ή με την οριστική αποβολή σε περίπτωση αντιγραφής στις εξετάσεις; Μιλάω για βασικά αυτονόητα πράγματα. Όχι για υποδομές κλπ.
Praetorianos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Οι υποχρεωτικες παρακολουθησεις δεν λενε απολυτως τιποτα για το επιπεδο, ειτε των γνωσεων ειτε των φοιτητων. Ασε που ειναι χαζο σαν μετρο και δεν μπορει να εφαρμοστει πρακτικα. Οσο για την αντιγραφη εχεις δικιο οτι θα επρεπε να πεφτουν οριστικες αποποβολες.
saya Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Τα ελληνικα, παιδια ειναι μια πολυ δυσκολη γλωσσα που δεν μοιαζει με καμια αλλη . Δεν ειναι σαν τα σουηδικα πχ που αν ξερεις Γερμανικα κατι καταλαβαινεις. Και ανηκει στις γλωσσες που δεν διδασκονται ως ξενη γλωσσα. Μην μου τα συγκρινται με γλωσσες οπως τα ισπανικα πχ η τα αγγλικα που καποια τα μαθανε και τα κουτσομιλανε βλεποντας σαπουνοπερες στην τηλεοραση και αντε με ενα χρονο που μαθαιναν την γλωσσα η ακουγοντας τραγουδια στο ραδιοφωνο. Τωρα για θεμα επιπεδου φοιτητων . Απο αποψη γνωσεων , ναι μπορει να ειμαστε πιο μπροστα απο αλλες χωρες. Απο αποψη κριτικης ικανοτητας ειμαστε πατος. Δηλαδη καποιες σχολες στο εξωτερικο σιγουρα το κοιτανε και αυτο. Πρεπει αυτο το πραγμα να κοιτξουν να το βελτιωσουν.
fylatos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Politics/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%94%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%BD.aspx Μενει να δουμε αν ειναι ραδιο αρβυλα, το εχω ακουσει σε 3 καναλια. Παμε μαλλον σε διδακτρα σε ολους τους φοιτητες.
akpe Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Καιρός είναι να μας πουν κάποιοι πως τα 200 και 300 ευρά τον χρόνο για όλους τους φοιτητές δεν είναι πολλά
fylatos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Καιρός είναι να μας πουν κάποιοι πως τα 200 και 300 ευρά τον χρόνο για όλους τους φοιτητές δεν είναι πολλά Δεν ειναι, αν δεν πληρωνεις φορους για την παιδεια απο πριν να γεννηθείς. Βεβαια, οταν πληρωνεις οπως οι γονεις μας και υπαρχει και συνταγματικη εμπλοκη... Αντε να δουμε. Ειμαι σιγουρος οτι θα το περασουν και αυτο και τις συγχωνευσεις εν μεσω της συνεχειας στο σκανδαλο Τσοχατζοπουλου 28η ειδηση, πριν την ενημερωση για το χρωμα βρακιου της Πιπα Μιντλετον, σε στυλ: αα ναι και να μην ξεχασουμε κατι χιλιαδες φοιτητες δεν θα φοιτουν πλεον δωρεαν (ειπα για αυτο δε ξαναλεω) αλλα θα πληρωνουν 300 Ε μονο (και χαρη μας κανουν). 1
Pireotis88 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Αρκετοί που σπουδάζουν στη πόλη τους καθυστερούν να τελειώσουν ..κάνουν τη θητεία τους όπως έκανα και γω.. Όταν λέμε δωρεάν παιδεία εννοούμε ΔΩΡΕΑΝ παιδια .. Τώρα με νδ ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση οι παρατάξεις θα το κάνουν αβαβα το θεμα
viper2005 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Οι υποχρεωτικες παρακολουθησεις δεν λενε απολυτως τιποτα για το επιπεδο, ειτε των γνωσεων ειτε των φοιτητων. Ασε που ειναι χαζο σαν μετρο και δεν μπορει να εφαρμοστει πρακτικα. Οσο για την αντιγραφη εχεις δικιο οτι θα επρεπε να πεφτουν οριστικες αποποβολες. αμα γινοταν αυτο σε τουτη εδω την χωρα... πριν απο μερικες μερες μου λεει μια "τι δυσκολη που ηταν η πτυχιακη μου, ειχε και μεταφρασεις" "ποσες σελιδες ρωτω εγω" "καμια 50αρια μου λεει αυτη" "50 σελιδες μεταφραση σου ζητησε το ΤΕΙ για την πτυχιακη σου? εκπληκτος εγω" "οχι ρε χαζε μου λεει αυτη" "2 παραγραφοι ηταν η μεταφραση και 49 σελιδες αντιγραφη" ... "και που βρηκες 49 σελιδες? ερωτω εγω" "βρηκα 2 πτυχιακες στην ηλεκτρονικη βιβλιοθηκη του ΤΕΙ και εκανα 2 copy paste " ΥΓ. η γκομενα εχει παρει πανω απο 8 για την πτυχιακη... Η ύλη στα προγράμματα σπουδών είναι όντως υψηλού επιπέδου. Αυτό έγραψε ο Praetorianos και έχει απόλυτο δίκιο. Τώρα ο τρόπος διδασκαλίας, οι υποδομές, η οργάνωση και το επίπεδο των φοιτητών είναι άλλα θέματα, τα οποία συμβάλλουν και διαμορφώνουν το συνολικό επίπεδο του ιδρύματος. Εκεί είναι που υστερούν πραγματικά . Τώρα γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν προσελκύει ξενόγλωσσους φοιτητές, είναι quiz να το σκεφτείς μόνος σου. ΥΓ. Praetorianos με πρόλαβες. υψηλου επιπεδου δυσνοητες και μαθηματιστικες αντιγραφες απλως να πω πως στο ΕΑΠ ειναι χειροτερα...
REDODIN7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μπορεί να θεωρηθεί και άσχετο με το θέμα αλλα εγώ που είμαι ένα χρόνο άνεργος είπα να κάνω κάτι για αυτό και επειδή δεν βρίσκω δουλειά είπα να δω προγράμματα επιμόρφωσης. E σας πληροφορώ πως είδα ότι στην "ΑΣΠΑΙΤΕ" αν τελικά επιλεγεις θέλει 200 ευρώ το εξάμηνο όχι τον χρόνο! Όπως καταλαβαίνετε δεν έκανα καν αίτηση.
viper2005 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Μπορεί να θεωρηθεί και άσχετο με το θέμα αλλα εγώ που είμαι ένα χρόνο άνεργος είπα να κάνω κάτι για αυτό και επειδή δεν βρίσκω δουλειά είπα να δω προγράμματα επιμόρφωσης. E σας πληροφορώ πως είδα ότι στην "ΑΣΠΑΙΤΕ" αν τελικά επιλεγεις θέλει 200 ευρώ το εξάμηνο όχι τον χρόνο! Όπως καταλαβαίνετε δεν έκανα καν αίτηση. και στην ασπαιτε τι θα εκανες? θα καθοσουνα και θα ακουγες τους κοντοχονδρους καθηγητες να παρλαρουν στην αιθουσα για το πως θα βγαλετε τα πτηνα εξω απο την ταξη...? trustory
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα