Haldol Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Έστω λοιπόν, ότι εγώ σαν αγοραστής θέλω να πάρω κάτι που έξω κοστίζει 50€, στην Ελλάδα 100€ και εσύ το δίνεις 75€. Η τιμή σου είναι υψηλότερη από τη χαμηλότερη που βρίσκω, οπότε εάν σκοπεύω να το πάρω απ' έξω έτσι κι αλλιώς, δεν θα σου στείλω καν μήνυμα! Με την ίδια λογική που όταν βρίσκω ένα προϊόν στο τάδε μαγαζί 100€ και στο δείνα 120€, δεν θα πάρω τηλέφωνο στο δεύτερο για παζάρεμα— απλά θα το πάρω απ'το πρώτο! Είναι ασφαλές να θεωρήσεις ότι μηνύματα τύπου «εκεί το βρίσκω φθηνότερα» είναι ένας έξυπνος [ή ύπουλος] τρόπος για να σε πιέσουν να το πάρουν πιο φθηνά. Στο 90% των περιπτώσεων ΔΕΝ θα πάρουν το προϊόν από εκεί που λένε, αλλιώς θα το 'χαν ήδη πάρει... Οπότε μια απάντηση τύπου «μπορείς να το αγοράσεις από όπου το βρίσκεις φθηνότερα» είναι πρέπουσα. 1
Ntinaras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 δεν κανει κακο να ρωτησεις αν εχει σκοπο να στο δωσει φτηνοτερα. αν το δινει τοτε το παιρνεις αν οχι δεν το παιρνεις.
kfyros Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 υπάρχει ο ανταγωνισμός με βάση την τιμή,και υπάρχει και η τιμολογιακή πολιτική ΟΣΠ, ή κατά το κοινώς λεγόμενο (Οπου Σε Πιάσω) !!!! Πόσοι πελάτες μου χρησιμοποιούν ΟΣΠ τεχνικές πώλησης , δε μπορείτε να φανταστείτε ... Όσον αφορά την πληροφορική, είναι μια παγκοσμιοποιημένη αγορά (από τις λίγες, γιατί αλλού δουλεύουν μονοπώλια και ολιγοπώλια),οπότε ο καθένας μπορεί να αναζητήσει το φθηνότερο.. Τώρα,αν η αγορά από το "φθηνότερο" amazon βγει πιο ακριβή με τα τελωνεία και τα μεταφορικά,ή σε περίπτωση βλάβης πρέπει να πληρώσει σεβαστό ποσό για να το στείλει στον πωλητή για επισκευή,ή χρειάζεται πιστωτικές κάρτες για να ψωνίσει και δεν έχει ή φοβάται να τις χρησιμοποιήσει στο internet,αυτά είναι πλεονεκτήματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να πουλήσεις κάτι,και όχι το ότι το αγόρασες στην Ελλάδα..
nemesiskp Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 ^^Αν αγορασεις απο το "ακριβο" αμαζον αγγλιας δεν πληρωνεις κανενα απολυτως τελωνειο οτι και να αγορασεις γιατι ειναι Ευρωπαικη Ενωση.Επισης το "ακριβο" αμαζον εχει δωρεαν μεταφορικα απο 25 λιρες και πανω,ενω το(για παραδειγμα) πλαισιο εχει δωρεαν μεταφορικα απο 85 ευρω και πανω.Δηλαδη για ενα πραγμα που κανει 50 ευρω το πλαισιο θα μου ζητησει μεταφορικα(εστω και τα 3 ευρω που ζηταει) για τα το φερει απο τις αποθηκες που ειναι διπλα στο σπιτι μου,ενω το αμαζον δεν θα ζητησει τιποτα για να το φερει απο Αγγλια!! Σε περιπτωση βλαβης το αμαζον εχει σιγουρα 1000000 φορες καλυτερο after sales απο οποιοδηποτε μαγαζι-πωλητη στην Ελλαδα. Χρειαζεσαι μια prepaid των 5 ευρω που βγαινει επιτοπου χωρις πολλα πολλα και που δεν μπορει να γινει απολυτως τιποτα. Χμμμ ναι, αν μου πει πωλητης τα παραπανω επιχειρηματα σιγουρα θα αγορασω απο αυτον και οχι απο το αμαζον.
panos2171 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 O υποψήφιος αγοραστής που θα πει ότι έξω είναι φθηνότερο παζαρεύει την τιμή για να το πάρει όσο πιο φθηνά γίνεται ακόμη κι αν το δίνεις στην ξεφτύλα. Θυμάμαι πρίν 3 χρόνια έδινα ένα PDA στα 90€ με φθηνότερο μεταχειρισμένο στην Ελλάδα τα 120€, παραπλήσια τιμή και στο εξωτερικό. Βρέθηκε άτομο που μου το ζήτησε 10€ κάτω ή ανταλλαγή με κινητό αξίας βαριά 50€. Καθένας προσπαθεί να ρίξει την τιμή ακόμα και 5€ !! Επειδή έχω πουλήσει τεχνολογικά προϊόντα συνήθως ορίζω τιμή κάτω του 50-60% της τιμής όχι που αγοράστηκε αλλά του ανταγωνιστικού προιόντος ως καινούργιο και φεύγουν αμέσως, βέβαια δεν είναι 1-2 μηνών αλλά χρόνου και βάλε. Δυστυχώς όταν είναι να πουλήσουμε ένα προιόν πληροφορικής 1-2 μήνες μετά την αγορά του σε τιμή 10-20% πιο κάτω είναι απολύτως φυσιολογικό ένας ψαγμένος αγοραστής να μην το προτιμήσει επειδή ας πούμε είναι ''του κουτιού'', θα πάει σε αυτό των 10-12 μηνών το οποίο θα είναι στη μισή τιμή ή θα δώσει το κάτι παραπάνω για το καινούργιο.
panosem Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Ειναι στο αιμα του Ελληναρα το παζαρι ρε παιδια, μη χαλιεστε αδικα...
michael92 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Ειναι στο αιμα του Ελληναρα το παζαρι ρε παιδια, μη χαλιεστε αδικα... Ναι ενώ δεν είναι φαινόμενο Ελληνάρα να πουλάς κάτι πολύ πιο ακριβά από ότι αξίζει πλέον. 3
gokuthelegend Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Εγώ ρωτάω αυτούς που παραγγέλνουν ηλεκτρονικές συσκευές από το εξωτερικό, όσο και να κοστίζουν. Άπαξ και έρθει χαλασμένη η συσκευή ή χαλάσει κατά την πορεία, ακόμη και αν είναι εντός της εγγύησης, είστε διατεθιμένοι να στείλετε το προιόν πίσω στο κατάστημα για επισκευή/αντικατάσταση; Δηλαδή είστε διατεθιμένοι να πληρώσετε μεταφορικά, να περιμένε εβδομάδες και εβδομάδες για να φτάσει το δέμα στο μαγαζί, να γίνει συνενόηση στα αγγλικά ή σε όποια άλλη γλώσσα, να περιμένε να σας την επισκευάσουν/αντικαταστήσουν, και τέλος να περιμένετε πάλι εβδομάδες και εβδομάδες για να την πάρετε πίσω; Εγώ προσωπικά προτιμώ να δείνω λίγα χρήματα παραπάνω και να αγοράζω ένα προιόν από Ελλάδα ώστε χτύπα ξύλο αν συμβεί κάτι, να έχω το κατάστημα δίπλα μου και να μπορώ να συνενοηθώ στο τσακ μπαμ.
antonl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Εγώ ρωτάω αυτούς που παραγγέλνουν ηλεκτρονικές συσκευές από το εξωτερικό, όσο και να κοστίζουν. Άπαξ και έρθει χαλασμένη η συσκευή ή χαλάσει κατά την πορεία, ακόμη και αν είναι εντός της εγγύησης, είστε διατεθιμένοι να στείλετε το προιόν πίσω στο κατάστημα για επισκευή/αντικατάσταση; Δηλαδή είστε διατεθιμένοι να πληρώσετε μεταφορικά, να περιμένε εβδομάδες και εβδομάδες για να φτάσει το δέμα στο μαγαζί, να γίνει συνενόηση στα αγγλικά ή σε όποια άλλη γλώσσα, να περιμένε να σας την επισκευάσουν/αντικαταστήσουν, και τέλος να περιμένετε πάλι εβδομάδες και εβδομάδες για να την πάρετε πίσω; Εγώ προσωπικά προτιμώ να δείνω λίγα χρήματα παραπάνω και να αγοράζω ένα προιόν από Ελλάδα ώστε χτύπα ξύλο αν συμβεί κάτι, να έχω το κατάστημα δίπλα μου και να μπορώ να συνενοηθώ στο τσακ μπαμ.Ναι, ναι και ναι.Ένας απ τους λίγους λόγους που συνέχιζα να ψωνίζω κάποια προϊόντα από Ελλάδα είναι η πιο άμεση επιστροφή κι ο λιγότερος χρόνος που υπέθετα πως θα χρειαστεί να ξοδέψω για όποια ενέργεια σε περίπτωση επιστροφής. Κάρτα γραφικών που πήρα το καλοκαίρι έβγαλε πρόβλημα κι επιστράφηκε στις 10/12/2012. Ακόμα είναι στα χέρια μου και πλέον μιλάω με την Asus απευθείας μιας κι άκρη δε βγήκε με κατάστημα/εδώ αντιπροσωπεία. Ε φακ. Γιατί να ξαναγοράσω από εδώ εγώ; Ήδη έχω φάει ΠΟΛΛΕΣ ώρες για πηγαινέλα σε κατάστημα, διάφορα τηλεφωνήματα και emails. Για εμένα προτιμώ 1000 φορές να δώσω 30€ μεταφορικά (τα οποία θα τα χα γλυτώσει αν αγόραζα απ έξω μιας και την έβρισκα φθηνότερα εκεί) και να χα ξεμπερδέψει. Δεν με χαλάει η αναμονή αλλά με σκοτώνει το να πρέπει ν ασχολούμαι κάθε 4-5 μέρες με τηλέφωνα/email/βόλτες για το τι γίνεται με την εξέλιξη της κατάστασης.
fouros Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Επειδή έρχεται το θέμα στο after sales. Παράγγειλα πριν από μερικούς μήνες ενα laptop από amazon.co.uk (τιμή 100€ λιγότερο από όσο έιχε Ελλαδα) ήρθε με 3 κολλημένα pixel στο ίδιο σημείο. Επικοινωνία με το livechat μου στέλνουν καινούργιο για αντικατάσταση (ήρθε σε 3 μέρες) και έιχα 1 μήνα να επιστρέψω το παλιό. Τα μεταφορικά ήταν στα 45€ νομίζω και αυτά επιστράφηκαν. beat that Σε επιστροφή παλαιότερα χαλασμένου switch έγινε refund κανονικά και επιστροφή 9€ για μεταφορικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις την ίδια αντιμετωπιση και refund σε Ελληνικό κατάστημα. Οπότε για μένα αν δεν το βιάζομαι κάτι προτιμώ amazon με κλειστά τα μάτια.
phanispal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Όπως ειπώθηκε ήδη, απλά δεν υπάρχει καταναλωτική παιδεία σε αυτή τη χώρα, και αυτό φαίνεται παντού γύρω μας, από posts εδώ μέσα όπως του gokuthelegend π.χ., μέχρι την απλή καθημερινότητα, ακόμα και τη γενική οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων σ' ένα βαθμό. Όπως έχω ξαναπεί, κατά τη γνώμη μου πάντα, μόνο που ανοίγεις τη συσκευασία ενός προϊόντος, αυτομάτως χάνεις ένα ποσοστό της αρχικής του αξίας το οποίο σε γενικές γραμμές παίζει γύρω στο 10% (πάλι κατά τη γνώμη μου). Οπότε μετά από 1-2 μήνες, το 10% έχει μεγαλώσει κι άλλο. Ακόμα και να μην ανοίξεις τη συσκευασία, αν έχουν περάσει 2 μήνες, πάλι πέφτει η αξία του αφού η εγγύησή του έχει μειωθεί κατά 2 μήνες, κάτι που είναι σημαντικό για πολλούς. Ο moumias και οι λοιποί, απλά κρύβονται πίσω απ' το δαχτυλάκι τους και δεν παραδέχονται ότι το μόνο που θέλουν είναι να πουλάνε όσο ακριβότερα τους παίρνει, αλλά ταυτόχρονα να αγοράζουν όσο φθηνότερα τους παίρνει. Δεν καταλαβαίνουν ότι εν μέρει το ένα αναιρεί το άλλο και πως αν όλοι έχουν αυτή τη λογική δε θα βγαίνει άκρη, Απ' τη μία ψάχνουν τα κορόιδα που θα αγοράσουν αυτό που εκείνοι πουλάνε, κι απ' την άλλη πάλι ψάχνουν τα κορόιδα (κατά τη γνώμη τους) που θα πουλάνε φθηνά. Πρόσφατα ένας πουλούσε μεταχειρισμένο Galaxy S3, 5€ ακριβότερο απ' το φθηνότερο καινούριο. Στην αγγελία του μάλιστα υποστήριζε ότι η τιμή ήταν ξεφτύλα και ότι δεν κατέβαινε άλλο. Του έστειλα ΠΜ λέγοντάς του ότι όντως είναι ξεφτύλα να πουλάς κάτι μεταχειρισμένο ακριβότερα απ' ότι το καινούριο, παραθέτοντας τα σχετικά links. Η απάντησή του ήταν: ΠΑΡΤΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΦΙΛΕ .ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ !!! Επειδή λοιπόν αυτός ήταν και είναι το υπέρτατο θύμα που πήγε και το πήρε απ' το Κωτσόβολο δίνοντας 700€ ή όσα έδωσε, θεώρησε ότι είναι λογική η τιμή που το δίνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν του πολυάρεσε που ο Κώτσος τον έπιασε κώτσο, ή που μόνος του πιάστηκε. 4
LOULATRANS Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 τα εγραψε ολα ο φανης...συμφωνω και επαυξανω.....
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Πρόσφατα ένας πουλούσε μεταχειρισμένο Galaxy S3, 5€ ακριβότερο απ' το φθηνότερο καινούριο. Στην αγγελία του μάλιστα υποστήριζε ότι η τιμή ήταν ξεφτύλα και ότι δεν κατέβαινε άλλο. Του έστειλα ΠΜ λέγοντάς του ότι όντως είναι ξεφτύλα να πουλάς κάτι μεταχειρισμένο ακριβότερα απ' ότι το καινούριο, παραθέτοντας τα σχετικά links. Η απάντησή του ήταν: ΠΑΡΤΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΦΙΛΕ . ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ !!! Λογικότατη απάντηση ... αν είχα κρατηθεί και δε σου έριχνα καμιά παναγία, το ίδιο θα απαντούσα.
mindtrapper Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Λογικότατη απάντηση ... αν είχα κρατηθεί και δε σου έριχνα καμιά παναγία, το ίδιο θα απαντούσα. Ναι λογικότατο να πουλάς μεταχειρισμένο πράγμα πιο ακριβό από καινούργιο ...
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Ναι λογικότατο να πουλάς μεταχειρισμένο πράγμα πιο ακριβό από καινούργιο ... 1 στα 2 για τον Αινσταιν τελικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα