papp0us Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δευτερο (και τελευταίο) update για το θέμα επιστροφή χρημάτων τελωνείου απο gearbest. Σε συνεχεια των δυο προηγουμενων σχετικών αναρτήσεων μου (βλ quote παραπάνω), εκανα αλλη μια προσπάθεια με το gearbest. Ειδου τα αποτελεσματα Με το λογαριασμό του φιλου μου (που εβαλε τελικα παραγγελια μετα το πρωτο και μοναδικο confirmation) άνοιξα νεο ticket ρωτώντας αν το promotion ειναι ακομα ενεργό γιατί θελω να παραγγείλω αλλα δυο πράγματα. Εκανα σαφή αναφορα στο προηγούμενο ticket (που πήρα το οκ - το μοναδικό) και επιπλεον έγραψα πάλι μια περιληψη (Ευρωπη, registered mail, promotion, μπλα μπλα). Η απάντηση που πήρα ήταν του τυπου "ΔΕΝ ευθυνόμαστε για τα τελωνεία, δειτε το ταδε επισημο link, μπλα μπλα)". Με το δικό μου λογαριασμό (που δεν εχω βάλει παραγγελία) μου ειχανε αρχικά (βλ παραπάνω quote) απαντησει οτι δεν καλύπτουν το τελωνειο, τους ζήτησα να κοιτάξουν πάλι το ticket και να μου απαντησουν αν το promotion ειναι valid ή μουφα ή αν λενε ψέματα και στους referal μεταπωλητες του. H απάντηση που ελαβα με κουφανε ακομα περισσότερο. Μου απαντησαν κάτι του τυπου "Συγνωμη που σας έκατσε το τελωνειο, στειλτε χαρτούρα να δουμε τι μπορουμε να κάνουμε" . Ό,τι να'ναι! Με δυο λογια το μεχρι τώρα σκορ ειναι ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ VALID - 1 OXI (ή δεν ξέρουμε τι λέτε) - 4 Τα μονα λογικά συμπεράσματα που μπορει να κατεβάσει η κουτρα μου ειναι Δεν τα γράφω καλα και δεν καταλαβαίνουν. Το θεωρώ απιθανο γιατί τα αγγλικά μου ειναι πάρα πολύ καλα και κάθε φορά γραφω σεντονια με παραπομπές, παραδείγματα, αναλυτικές ερωτήσεις, κλπ Οι εκπρόσωποι ειναι για τα μπάζα και προκειμένου να "φευγουν" τα tickets τα διαβάζουν σε dt, καταλαβαίνουν οτι θέλουν και απαντάνε όπως τους κατέβει. Ακομα κι αν τους ζητάς να το διαβάσουν πάλι ή να ρωτήσουν προϊστάμενο τους, πάλι απαντανε αρλούμπες. Επίτηδες κάνουν τους "κινέζους" και οποιος ανυπόμονος πελάτης τσίμπήσει ... τσίμπησε και μετα θα πάρει "τις συγνώμες μας" γιατί όπως σας γράψαμε "τα τελωνεια ειναι δικά σας". Με δυο λογια ξέρουν για το promotion αλλα το κάνουν γαργάρα και ετσι εκθέτουν τους κουπονάδες τους και βεβαια το ιδιο το gearbest. Εγω σταμάτω να το σκαλιζω αλλο. Τον κόπο για το κοινό καλό των συμφορουμιτών το έκανα και με το παραπάνω. Οποιος θελει να παραγγείλει απο gearbest λόγω του promotion ας τα βγάλει πέρα μόνος του, πριν ή μετα την παραγγελια. Εγω θα μεινω με banggood. Καλυτερα 10% πιο ακριβα, αλλά ξέρω τι γινεται (για οσο ισχύουν αυτα που ισχύουν) Είμαι Refferal, και στα δικά μου ticket, έχω φάει 4/4 τάπες, με το αυτοματοποιημένο "we are very sorry, but the custom charges are something the buyer has to deal with. Please check our policy," μπλα μπλα. Ωστόσο το ίδιο συνέβαινε και όταν είχαν κάνει την παπάτζα με το DPD που στέλνανε με απλό PostNL. Δεν ανέφεραν πουθενά οτι θα γίνουν Refunds, σε περίπτωση τελωνείου, αλλα τα έκαναν κανονικά. Νομίζω το ίδιο θα ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση, αφού δεν τους συμφέρει να κάνουν μαλαγανιές, έχουν ήδη μεγάλες απώλειες, απο την αδυναμία αποστολής με DPD. Έχω κάνει 2 παραγγελίες και εγώ δοκιμαστικά, αλλα φυσικά το τι και πως θα το μάθουμε σε κανα δίμηνο. Το πιο σίγουρο, είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το banggood. τι να κάνεις που κάνει τέτοιες εκτπώσεις το Gearbest και μας βάζει στο τρυπάκι. Επίσης, με τη μέθοδο του Gearbest: ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ. μην το ξεχνάτε. 2-3 μήνες, συν αναμονή να στείλετε απόδειξη συν συν συν. Ενώ φυσικά ΠΡΩΤΑ θα πληρώσετε το τελωνείο με τα ωραία σας τα λεφτάκια,και μετά θα πάρετε το Refund. Τα υπόλοιπα σας τα ειπε ο @isay .
mples Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 στείλε tracking number για να δούμε αν ειναι όντως φιλε δεν ειπα οτι ειναι τελωνειο ειπα οτι πηρα τηλ και μου ειπαν οτι ειναι τελωνειο το στατους στο tracking number ειναι στο ενα δεμα αφιξη σε αεροδρομιο 23/12 και το αλλο το ιδιο 24/12 και ακομα και τωρα τιποτα καμια κινηση δεν αναφερει τελωνειο το στατους το λεω για τελευταια φορα μου το ειπαν στο τηλεφωνο ! Τίποτα δεν έχει εκτελωνιστεί στην Ολλανδία. Σιγά μην μας κάνανε δώρο τον εκτελωνισμό οι κινέζοι. Τα μόνο που όντως εκτελωνίζονται, είναι αυτά που αγοράζονται-αποστέλλονται από τις ευρωπαϊκές αποθήκες (όσοι έχουν τέτοιες), αλλά οι τιμή είναι μεγαλύτερη από αυτή της Κίνας. Πράμα απόλυτα φυσικό. Ένα παράθυρο έχουν βρει, σε συνεργασία με τα ολλανδικά ταχυδρομεία και τα πακέτα περνάνε τράνζιτ προς την χώρα μας, άλλο που εδώ είναι μπουρδέλο και δεν είναι δυνατόν να γίνει πλήρης έλεγχος κι έχουμε την σημερινή κατάσταση με τις μεγάλες καθυστερήσεις. αυτο που λες δεν παιζει με τιποτα τα εκτελωνιζουν κανονικα σε ξευτιλα τιμες
GeorgeSmirlis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Καλά ότι θέλουν λένε να φοβίσουν τον κόσμο. Ήμουν τις προάλλες στο ταχυδρομείο να παραλάβω δέμα και ήρθε ένας κύριος στο δίπλα γκισέ και ζήτησε πληροφορίες για ένα tracking που έγραφε china send item abroad. Ο ελτατζης του απάντησε ότι είναι Τελωνείο και ότι όλα περνανε Τελωνείο κτλ κτλ. Έφυγε αγχώμενος αρον αρον. Ότι θέλουν λένε πραγματικά. Και ο τρόπος που συμπεριφέρονται ορισμένοι είναι για μπατσες.
stelios18120 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 περνανε τελωνειο για ελενχο όχι ότι περνανε ολα για χρεωση. αν δεν γινοταν ελενχος θα φερνανε ναρκωτικα και οπλα με τα δεματα (όχι πως δεν γινεται από μερικους...... )
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 φιλε δεν ειπα οτι ειναι τελωνειο ειπα οτι πηρα τηλ και μου ειπαν οτι ειναι τελωνειο το στατους στο tracking number ειναι στο ενα δεμα αφιξη σε αεροδρομιο 23/12 και το αλλο το ιδιο 24/12 και ακομα και τωρα τιποτα καμια κινηση δεν αναφερει τελωνειο το στατους το λεω για τελευταια φορα μου το ειπαν στο τηλεφωνο ! αυτο που λες δεν παιζει με τιποτα τα εκτελωνιζουν κανονικα σε ξευτιλα τιμες Γίνεται εκτελωνισμός ολόκληρα container, εκεί δεν κάθονται να ελέγξουν 1-1 τι έχει μέσα, βλέπω τη λίστα που τους δίνουν, έχουν και 2-3 κονε στο λιμάνι και μπορεί να τους βγει και το 1/3 η και λιγότερο το καπέλο
sleep_walker Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) καλησπέρα παιδιά! θα θέσω όσο ποιο απλά την ερώτηση μου μιας και έχω μπερδευτεί με όσα έχουν αναφερθεί ποιο πάνω. θέλω να αγοράσω 2 πράγματα από ένα site το οποίο στέλνει τα προϊόντα του από την Νότια Κορέα. και τα 2 μαζί + το Shipping είναι 20 ευρώ. Αφού δεν ξεπερνά το όριο των 22 δεν θα πληρώσω τον εκτελωνισμό... σωστά; έχει σημασία αν ένα από τα δυο προϊόντα είναι υγρό ή όχι; Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2017 από sleep_walker
makfil Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για το αν ένα δέμα από τρίτη χώρα θα χρεωθεί έξοδα εκτελωνισμού ή όχι. Εάν το υγρό έχει σχέση με τσιγάρο, να ξέρεις ότι έχουν αναφερθεί πολλές κατασχέσεις δεμάτων αφού απαγορεύεται η εισαγωγή.
moutsa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Για αρχή τσέκαρε αν τα αντικείμενα που θες να αγοράσεις υπόκεινται σε περιορισμούς της IATA. Κανονικά δεν πληρώνεις τελωνείο εκτός και αν θεωρήσουν ότι η αξία τους είναι μεγαλύτερη.
sleep_walker Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Για αρχή τσέκαρε αν τα αντικείμενα που θες να αγοράσεις υπόκεινται σε περιορισμούς της IATA. Κανονικά δεν πληρώνεις τελωνείο εκτός και αν θεωρήσουν ότι η αξία τους είναι μεγαλύτερη. ξέρεις μήπως κάποιο link που να λέει τους περιορισμούς; Ευχαριστώ πολύ! Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για το αν ένα δέμα από τρίτη χώρα θα χρεωθεί έξοδα εκτελωνισμού ή όχι. Εάν το υγρό έχει σχέση με τσιγάρο, να ξέρεις ότι έχουν αναφερθεί πολλές κατασχέσεις δεμάτων αφού απαγορεύεται η εισαγωγή. Όχι δεν είναι για τσιγάρο και τα 2 αντικείμενα έχουν να κάνουν με περιποίηση προσώπου. Ευχαριστώ πολύ!
themisko Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα και καλές γιορτές, Ξέρει κάποιος αν η dpd που στέλνει το δέμα με acs δηλώνει και παράδοση Σάββατο; Το δέμα είναι Θεσσαλονίκη σήμερα.Λέτε να το έχω αύριο Σάββατο Αθήνα ή απο Τρίτη πια;
jkoukos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 αυτο που λες δεν παιζει με τιποτα τα εκτελωνιζουν κανονικα σε ξευτιλα τιμες Δεν γίνεται εκτελωνισμός πουθενά αλλού. Βρήκαν ένα παράθυρο στον ευρωπαϊκό κανονισμό και σε συνεργασία (με το αζημίωτο) με τα ολλανδικά ταχυδρομεία το χρησιμοποιούν. Κι επειδή δεν μπορούν να είναι παράνομοι, στην επίσημη ιστοσελίδα τους αναφέρουν τι ισχύει σχετικά με τους φόρους και τα τελωνεία (εδώ κι εδώ). Άλλο τι κάνουν από το παράθυρο. Επιπρόσθετα ειδικά για το Priority Direct Mail, υπάρχουν στο δικό τους φόρουμ πολλά σχετικά θέματα, πελατών διάφορων χωρών που κλήθηκαν να πληρώσουν φόρους ή ζητούν εκ των προτέρων πληροφορίες (π.χ. αυτό). Βέβαια σε σχέση με τον συνολικό αριθμό που πέρασαν χωρίς φόρους είναι ισχνή μειοψηφία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι θέσφατο ότι δεν θα περάσει τελωνειακό έλεγχο.
moutsa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 ξέρεις μήπως κάποιο link που να λέει τους περιορισμούς; [/size]Ευχαριστώ πολύ! http://www.iata.org/publications/dgr/Pages/index.aspx
isay Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Feedback απο παραλαβή. Πακετάκι απο banggood, αξιας αρκετά πάνω απο 22 ευρω (οχι κινητό ή άλλος ειδος με μπαταρία), έφυγε απο Κίνα στις 24/11 με priority mail. Εφτασε σήμερα 28/12 χωρίς εκπλήξεις, αυτοκόλλητα και χρεώσεις. Στο track δεν ειχε αναφορά για ΓΕΤΑ. Στη συσκευασία καμια αναφορα για το ειδος ή τιμή και επισης καμια αναφορα για Κίνα. Σύνολο 34 ημέρες.
mples Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δεν γίνεται εκτελωνισμός πουθενά αλλού. Βρήκαν ένα παράθυρο στον ευρωπαϊκό κανονισμό και σε συνεργασία (με το αζημίωτο) με τα ολλανδικά ταχυδρομεία το χρησιμοποιούν. Κι επειδή δεν μπορούν να είναι παράνομοι, στην επίσημη ιστοσελίδα τους αναφέρουν τι ισχύει σχετικά με τους φόρους και τα τελωνεία (εδώ κι εδώ). Άλλο τι κάνουν από το παράθυρο. Επιπρόσθετα ειδικά για το Priority Direct Mail, υπάρχουν στο δικό τους φόρουμ πολλά σχετικά θέματα, πελατών διάφορων χωρών που κλήθηκαν να πληρώσουν φόρους ή ζητούν εκ των προτέρων πληροφορίες (π.χ. αυτό). Βέβαια σε σχέση με τον συνολικό αριθμό που πέρασαν χωρίς φόρους είναι ισχνή μειοψηφία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι θέσφατο ότι δεν θα περάσει τελωνειακό έλεγχο. Και ποιο είναι αυτό το παράθυρο στον νόμο αφού το γνωρίζεις γιατί δεν μας το λες? Εκτός κι αν το λες από μόνος σου γιατί έτσι το φαντάζεσαι Είναι αδιανόητο αυτό που λες φίλε αν υπήρχε στον νόμο παράθυρο θα το χρησιμοποίουσαν όλοι Είναι απλά τα πράγματα τα εκτελονιζουν με το κιλό σε τιμές τσάμπα αυτό είναι το παράθυρο και κάποιοι τα περνούν γιαυτό
isay Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Είμαι Refferal, και στα δικά μου ticket, έχω φάει 4/4 τάπες, με το αυτοματοποιημένο "we are very sorry, but the custom charges are something the buyer has to deal with. Please check our policy," μπλα μπλα. Οι αρνητικές απαντήσεις ήταν ΜΕΤΑ την ανακοινωση οτι θα πληρώνουν τελωνειο; Ηταν για παραγγελίες που θα εβαζες ή έβαλες μετα την ανακοινωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις