Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού, λοιπόν, πιστεύεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει ο Συνήγορος του Πολίτη στο θέμα της αναδασμολόγησης, υπόβαλε την αναφορά σου και ενημέρωσέ μας.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα,ειχα παραγγειλει στις 15/09 καλλυντικα αξίας 50 ευρώ από την επίσημη σελίδα της εταιρίας καλλυντικών.Το δεμα εχει σταλεί με USPS Priority Mail International και η τελευταία ενημέρωση είναι από 18/09 όπου έχει φύγει από Αμερική.Πήρα τηλέφωνο στα Ελτα εφόσον εχει περάσει ένας μήνας χωρίς ειδοποίηση,άλλος μου λέει δεν έχει φτάσει καν Ελλάδα και μία άλλη υπάλληλος μου λέει να μην ανησυχώ και πως το πιο πιθανό είναι ότι το δεμα κολλησε τελωνείο.Έχω αρχίσει να ανησυχω οτι χάθηκε,δεν ξερω ποιον να πιστέψω.Εχω ξαναπαραγγείλει απο το συγκεκριμένο site δύο φορές και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα,τα δεματα παραδόθηκαν σε 19 μέρες το αργοτερο.Να κάνω λίγη υπομονή ακόμα η να αρχίσω να ανησυχω;

Δημοσ.

Μισο λεπτο τα εχω ξαναπειγραψει Μakfill: δεν εχω εννομο συμφερον εγω τωρα!
Και δεν προτιθεμαι να στειλω κατι, που θα υφισταται ~απλως ως 1 ερωτηση μου
:shifty:
Θα μπορουσα μεν, να αναζητησω απαντηση μεσω φιλου, ομως & για ετουτο εχω γραψει,
πως δεν σκοπευω λιγο-πολυ, να τον ενοχλησω, για τη 'θεωρια του πραγματος' και μονο..!
(σορρυ, αλλα να "καψω μια χαρη" -και μικρη εστω- διχως λογο υπαρκτο, δεν θα το κανω)
;) 

Δημοσ.

Καλησπέρα,ειχα παραγγειλει στις 15/09 καλλυντικα αξίας 50 ευρώ από την επίσημη σελίδα της εταιρίας καλλυντικών.Το δεμα εχει σταλεί με USPS Priority Mail International και η τελευταία ενημέρωση είναι από 18/09 όπου έχει φύγει από Αμερική.Πήρα τηλέφωνο στα Ελτα εφόσον εχει περάσει ένας μήνας χωρίς ειδοποίηση,άλλος μου λέει δεν έχει φτάσει καν Ελλάδα και μία άλλη υπάλληλος μου λέει να μην ανησυχώ και πως το πιο πιθανό είναι ότι το δεμα κολλησε τελωνείο.Έχω αρχίσει να ανησυχω οτι χάθηκε,δεν ξερω ποιον να πιστέψω.Εχω ξαναπαραγγείλει απο το συγκεκριμένο site δύο φορές και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα,τα δεματα παραδόθηκαν σε 19 μέρες το αργοτερο.Να κάνω λίγη υπομονή ακόμα η να αρχίσω να ανησυχω;

Τελωνειο ειναι

Κανε υπομονη αργει η διαδικασια.

Δημοσ.

Αφού, λοιπόν, πιστεύεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει ο Συνήγορος του Πολίτη στο θέμα της αναδασμολόγησης, υπόβαλε την αναφορά σου και ενημέρωσέ μας.

Εχεις καποιο λογο συγκεκριμενο να πιστευεις οτι δεν θα προσπαθησει να βοηθησει καθολου ομως Ο ΣΤΠ?

[Ειμαι σε θεση να γνωριζω] για ζητηματα 'χρονικης φυσεως': ναι, καταρχην παρεμβαινουν / <βαζουν χερι>!

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση.αν παραγγελνουμε απο banggood με priority,έχουμε παλι αυτές τις τρελες καθυστερησεις η τα δέματα προωθούνται ταχυτερα αφού εισαχθούν? Ευχαριστω.

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση.αν παραγγελνουμε απο banggood με priority,έχουμε παλι αυτές τις τρελες καθυστερησεις η τα δέματα προωθούνται ταχυτερα αφού εισαχθούν? Ευχαριστω.

γυρω στις 12-15 μερες παραλαμβανεις
Δημοσ.

Απο sportdirect δεν έχεις πρόβλημα γιατί έρχονται από Αγγλία η όποια είναι ακόμη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εγώ που ρώτησα στο ταχυδρομείο την διευθύντρια μου είπε πως όσοι το έκαναν δεν άλλαξε τίποτα γιατί δεν έχουν χρόνο απο το τελωνείο να τα ξαναδούν

Είναι ν απορείς που δε ντράπηκε καθόλου, προσπαθούν να αποθαρρύνουν τον κόσμο ότι τάχα δε γίνεται τίποτα λες κι είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε, Άμα εμείς δεχόμαστε τα χαράτσια τους χωρίς να αντιδράμε αυτό ακριβώς θέλουνε κι αυτοί.

Και τι παει ν πει δεν έχουν χρόνο να το ξαναδούν; Δηλαδή όταν χαρατσώναν είχαν χρόνο και τώρα τους έλειψε;

Εχεις καποιο λογο συγκεκριμενο να πιστευεις οτι δεν θα προσπαθησει να βοηθησει καθολου ομως Ο ΣΤΠ?

[Ειμαι σε θεση να γνωριζω] για ζητηματα 'χρονικης φυσεως': ναι, καταρχην παρεμβαινουν / <βαζουν χερι>!

Κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να αποθαρρύνουν τον κόσμο απτο να αντιδράει στα παράλογα χαράτσια.

Η καταγγελία στο συνήγορο τσάμπα είναι και τη στέλνεις κι εύκολα, όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο. 

Δημοσ.

Είναι ν απορείς που δε ντράπηκε καθόλου, προσπαθούν να αποθαρρύνουν τον κόσμο ότι τάχα δε γίνεται τίποτα λες κι είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε, Άμα εμείς δεχόμαστε τα χαράτσια τους χωρίς να αντιδράμε αυτό ακριβώς θέλουνε κι αυτοί.

Και τι παει ν πει δεν έχουν χρόνο να το ξαναδούν; Δηλαδή όταν χαρατσώναν είχαν χρόνο και τώρα τους έλειψε;

Κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να αποθαρρύνουν τον κόσμο απτο να αντιδράει στα παράλογα χαράτσια.

Η καταγγελία στο συνήγορο τσάμπα είναι και τη στέλνεις κι εύκολα, όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο.

και εγω οταν πηγα για την αναδασμολογηση,ο τμηματαρχης με ελεγε οτι θα παρει καιρο,μπορει να χρεωθω και παραπανω με ειπε μεχρι οτι μπορει να πληρωσω και προστιμο επειδη αυτο που αγορασα το πηρα σε πολυ χαμηλη τιμη(το λεω ακριβως οπως με το ειπε).αμα συνεχιστει αυτο το βιολι με τα τελωνεια μας βλεπω να μπαινουμε σε "μαυρη λιστα" για τους κινεζους
Δημοσ.

Ερχονται πιο γρηγορα

Σε 2 βδομαδες περιπου θα εχεις παραλαβει.

Δημοσ.

Εχεις καποιο λογο συγκεκριμενο να πιστευεις οτι δεν θα προσπαθησει να βοηθησει καθολου ομως Ο ΣΤΠ?

[Ειμαι σε θεση να γνωριζω] για ζητηματα 'χρονικης φυσεως': ναι, καταρχην παρεμβαινουν / <βαζουν χερι>!

Εσύ λες ότι είσαι σε θέση να γνωρίζεις ότι παρεμβαίνουν και εγώ έχω αρνητικές προσωπικές εμπειρίες από περιπτώσεις παράνομων χρεώσεων κλπ

Δημοσ.

και εγω οταν πηγα για την αναδασμολογηση,ο τμηματαρχης με ελεγε οτι θα παρει καιρο,μπορει να χρεωθω και παραπανω με ειπε μεχρι οτι μπορει να πληρωσω και προστιμο επειδη αυτο που αγορασα το πηρα σε πολυ χαμηλη τιμη(το λεω ακριβως οπως με το ειπε).αμα συνεχιστει αυτο το βιολι με τα τελωνεια μας βλεπω να μπαινουμε σε "μαυρη λιστα" για τους κινεζους

Πες του χαιρετίσματα (για να μην πω τί άλλο να του πεις).

Οφείλει να ζητήσει τεκμήριο της συναλλαγής και ΟΧΙ να υπολογίσει αυθαίρετα μια τιμή.

Ρώτησέ τον "Αυτά λέει η τελωνειακή νομοθεσία; Επί λέξη;;;;; Τα ίδια θα πείτε και στον συνήγορο του πολίτη στον οποίο κάνω τώρα καταγγελία";;; 

Δημόσιοι Υπάλληλοι, δεκαετίας 80, αρνούμενοι την αξιολόγηση και ανίκανοι να διαβάσουν έναν απλό νόμο.

• Like 3
Δημοσ.

Καλημερα παιδια, 

Σκοπευω να παρω ενα mechanical k/b και μερικες ακομη βλακειουλες (πχ: phone bike holder) απο Gearbest, αλλα δεν μου βγαζει επιλογη για priority mail. Ποια απ' τις παρακατω επιλογες ειναι πιο safe για αποφυγη τελωνειου; 

post-270338-0-27293200-1508747001_thumb.png

Δημοσ.

Καμια

Μ ολα τα αλλα πληρωνεις τελωνειο

Ισως κ κατα τυχη βεβαια αν παρεις unregistered να μην περασει.

Αν σ αρεσουν τα ρισκα δοκιμασε το

Δημοσ.

Ειναι τοσο πανισχυροι στα ΕΛΤΑ, που τους εβγαλαν εκτος ΕΕ και τους δασμολογησαν.

Ετσι, επειδη μπορουν.

Ενταξει αυτο παραπαει. Το δέμα εχει αυτοκόλλητα απο Ουγγαρία η mayar post δεν ειναι απλως ο carrier (όπως οταν παιρνεις κατι απο Κίνα και επιλέγεις NL Post DHL κλπ αφού δραστηριοποιούνται στην Κίνα). Φίλε δεν ξερω αν θα το κυνηγήσεις γιατι εξαρτάται απο την διάθεσή σου, αλλα το δίκιο είναι με το μερος σου. Καλό κουραγιο..

μετα απο τόσο καιρό, πήρα θετική πάντηση απο τον συνήγορο το πολίτη που είχα κάνει καταγγελία , οτι τελικά κακως πλήρωσα δασμούς αφου το δέμα ερχόταν απο ΕΕ . θα πρέπει να στείλω μια επιστολή και θα ενημερωθώ κάποια στιγμή πως θα μου επιστραφεί το ποσό. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...