DriveeRR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Όσοι είχαν εμπειρία με UPS και τελωνείο ας γράψουν εδώ τα σχόλια τους μπας και βρεθεί λύση στο θέμα..Πήρα απ 'έξω κάτι παππούτσια αξίας 44$ και 30$ η μεταφορά ( δηλαδή 32€ και 22€ σύνολο 64€).. βλέπω στο tracking ότι παίζει πρόβλημα με το τελωνείο στα Σπάτα ( Ελ. Βενιζέλος) .. καλώ την UPS στην Ελλάδα και μου κάνει η υπάλληλος πρέπει να πληρώσω 55€ και αν θέλουν να κάνουν αυτοί την διαδικασία 75€..Ρωτώ εγώ τώρα γιατί πρέπει να πληρώσω 55€ τελωνείο στο μπ&**($λο που ζούμε; Με ποια λογική το κάνανε αυτό και τι μπορώ να κάνω;
kfyros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 κάνε search με τη λέξη τελωνείο και θα σου βγάλει 1 τρισεκατομμύριο σχετικά θέματα. Πολλά μου φαίνονται, αλλά άντε βγάλε άκρη. Γενικός κανόνας : Αγοράζουμε εκτός ΕΕ μόνο αν μας προτείνουν estimated import and taxes fees από το site.Αλλιώς πρέπει να έχεις υπολογίσει από πριν έξοδα handling-αμοιβή εκτελωνιστή-φόρους και δασμούς τελωνείου,και μετά να υπολογίσεις το συνολικό κόστος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση 23% ΦΠΑ τελωνείου, air cargo (handling) , και την αμοιβή της UPS. Και πάλι πολλά μου φαίνονται. Ζήτα αναλυτικό από τη UPS και διάβασε τα σχετικά άρθρα με λεπτομέρειες.
makfil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Τα 55 ευρώ δεν είναι τελωνείο αλλά ΦΠΑ και διάφορα έξοδα (αποθήκευτρα, ΔΕΤΕ κλπ). Διάβασε το κείμενο αυτό και θα καταλάβεις. Φυσικά, δεν ευθύνεται η UPS, και η κάθε εταιρεία courier, εάν εμείς δεν γνωρίζουμε πως πρέπει να αγοράζουμε από το εξωτερικό και ειδικά από τρίτες χώρες.
vaggos88 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Διαβασε αυτο εαν θες http://www.insomnia.gr/topic/472009-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5u%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF/page-2?do=findComment&comment=5193508 ειναι η περιπτωση μου αναλυτικα.προσοπικα Εκανα τι βλακεια αλλα ελπιζω τελικα να μην την πληρωσω
DriveeRR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Με βάση ποιά κριτήρια βγαίνει αυτός ο φόρος; Γίνεται να μειωθεί η τιμή; Που βρίσκεται το τελωνείο;
makfil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Λεπτομερείς απαντήσεις για τα έξοδα αυτά θα βρεις και ΕΔΩ, μελετώντας τις αποδείξεις και τα αντίστοιχα ποσά για handling, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ
DriveeRR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δεν βγαίνει άκρη καμία με αυτό το λινκ εγώ καταλαβαίνω όποιος αρπάξει πρώτος από τον πελάτη!
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δεν βγαίνει άκρη καμία με αυτό το λινκ εγώ καταλαβαίνω όποιος αρπάξει πρώτος από τον πελάτη! Δεν ειναι ετσι, αυτο δηλώνει άγνοια. Τελος παντων ή αποδέχεσαι τις παραπάνω χρεώσεις ή άστο να παει πίσω. 1
DriveeRR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δεν ειναι ετσι, αυτο δηλώνει άγνοια. Τελος παντων ή αποδέχεσαι τις παραπάνω χρεώσεις ή άστο να παει πίσω. Πουθενά δεν έγραφε ότι πρέπει να πληρώσω επιπλέον γύρω στα 15€ την κουριερ πάλι, πουθενά δεν έγραφε ότι πληρώνω επιπλέον κρυφές χρεώσεις και τα σχετικά.. έχει γίνει κομπίνα αλλιώς πως είναι; Διαφώτισε μας γιατί εδώ δεν υπάρχει λογική καμία.. Γίνεται να αποσταλεί πίσω χωρίς κάποιες άλλες χρεώσεις;
vaggos88 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Πουθενά δεν έγραφε ότι πρέπει να πληρώσω επιπλέον γύρω στα 15€ την κουριερ πάλι, πουθενά δεν έγραφε ότι πληρώνω επιπλέον κρυφές χρεώσεις και τα σχετικά.. έχει γίνει κομπίνα αλλιώς πως είναι; Διαφώτισε μας γιατί εδώ δεν υπάρχει λογική καμία.. Γίνεται να αποσταλεί πίσω χωρίς κάποιες άλλες χρεώσεις; τωρα για το αν το ελεγε για επιπλεων χρεωσεις μη παιρνεις και ορκο. μπορε να ελεγε το απλο και κατανοητο μηνυμα. NOTICE INTERNATIONAL ORDERS: Your order may be subject to additional Import/Duty Fees and/or VAT or other local taxes that are not reflected in your order total. Any such additional fees or taxes are the sole responsibility of the customer and may be charged at delivery. εαν δε λεει καπου αυτο απο εκει που αγορασες τοτε κακος του πωλητη που δεν ενημερωνει. στην DHL που ρωτησα δε χρεωνομαι για να σταλει πισω.
makfil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δεν βγαίνει άκρη καμία με αυτό το λινκ εγώ καταλαβαίνω όποιος αρπάξει πρώτος από τον πελάτη! Στο post #45 του link έχει αναρτήσει ο zarzonis φωτο από τις αποδείξεις που εκδόθηκαν για τον εκτελωνισμό του δέματος που είχε, για να καταλάβεις πως υπολογίζονται τα έξοδα που σου ζητάνε τα πληρώσεις, και εσύ, χωρίς να τις δεις, συμπέρανες ότι ... δεν βγαίνει καμία άκρη με αυτό το λινκ
DriveeRR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 τωρα για το αν το ελεγε για επιπλεων χρεωσεις μη παιρνεις και ορκο. μπορε να ελεγε το απλο και κατανοητο μηνυμα. NOTICE INTERNATIONAL ORDERS: Your order may be subject to additional Import/Duty Fees and/or VAT or other local taxes that are not reflected in your order total. Any such additional fees or taxes are the sole responsibility of the customer and may be charged at delivery. εαν δε λεει καπου αυτο απο εκει που αγορασες τοτε κακος του πωλητη που δεν ενημερωνει. στην DHL που ρωτησα δε χρεωνομαι για να σταλει πισω. Όχι δεν έλεγε τίποτα, επικοινώνησα με τον πωλητή αλλά δεν απαντάει Στο post #45 του link έχει αναρτήσει ο zarzonis φωτο από τις αποδείξεις που εκδόθηκαν για τον εκτελωνισμό του δέματος που είχε, για να καταλάβεις πως υπολογίζονται τα έξοδα που σου ζητάνε τα πληρώσεις, και εσύ, χωρίς να τις δεις, συμπέρανες ότι ... δεν βγαίνει καμία άκρη με αυτό το λινκ Πίνεις κάτι ή απλά τα λες για να τα πεις αυτά; Καταλαβαίνεις τι γράφεις;
DrLo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Ρωτώ εγώ τώρα γιατί πρέπει να πληρώσω 55€ τελωνείο στο μπ&**($λο που ζούμε; Με ποια λογική το κάνανε αυτό και τι μπορώ να κάνω; Τι γιατί ? Τι με ποιά λογική? Με τη λογική που ισχύει παντού και σε όλα τα κράτη ... εκτός για συναλλαγές εντός της "μισητής" για πολλούς ΕΕ. Γιατί έτσι είναι, όταν φέρνεις κάτι από ΄συγκεκριμένες χώρες υπάρχουν δασμοί. Η αντίρρησή σου είναι στο "γιατί να πληρώσω?" ή στο "γιατί να πληρώσω τόσα πολλά?" Με βάση ποιά κριτήρια βγαίνει αυτός ο φόρος; Γίνεται να μειωθεί η τιμή; Που βρίσκεται το τελωνείο; Αν σκέφτεσαι σαν 55 vs 64 ίσως κάνεις ένα λάθος. Οι δασμοί έχουν ελάχιστες τιμές σε κάποιοες περιπτώσεις (τουλάχιστον εδώ στη Τουρκία). Κάποια κόστη μέσα στα 55 δεν είναι αναλογικά, πχ μπορεί να πληρώνεις 10 "μια σφραγίδα" που τόσο θα πλήεωνες αν έφερνες "ένα container" παπούτσια. Δεν ειναι ετσι, αυτο δηλώνει άγνοια. Quoted for emphasis
makfil Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δυστυχώς, αποδεικνύεται τεράστιο σφάλμα η προσπάθεια να βοηθήσεις ορισμένους ...
DriveeRR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δυστυχώς, αποδεικνύεται τεράστιο σφάλμα η προσπάθεια να βοηθήσεις ορισμένους ... Πάλι τα ίδια, τι γράφεις ακριβώς γιατί δεν καταλαβαίνω; Αν δεν θες να βοηθήσεις μην γράφεις απλά εκτός και αν με αυτά που γράφεις θες να κάνεις εντύπωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις