berserker7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Καλησπερίζω το φόρουμ. Δυστυχώς τον Σεπτέμβριο του 20 μου έκλεψαν ένα trekking Sector που έκανα το λάθος να κλειδώνω στην πιλοτή του σπιτιού μου. Επειδή λοιπόν μου έλειψε η ποδηλασία και έρχεται καλοκαιράκι σκέφτομαι να αγοράσω ποδήλατο. Το μπάτζετ αυτή τη φορά όμως είναι μικρό της τάξης των 150-200€. Σε αυτό τα λεφτά προφανώς πάω για μεταχειρισμένο, αλλά γνώση από ποδήλατα έχω μηδαμινή. Αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει ως προς τις μάρκες που αξίζουν θα ήμουν ευγνώμων. Πχ ξέρω οτι τα Ideal είναι καλά ποδήλατα και προφανώς ένα Ideal 7ετίας και βάλε είναι πιο συμφέρουσα αγορά από κάτι καινούργια που βρίσκεις σε Praktiker και παιχνιδάδικα. Ξέχασα να αναφέρω πως μάλλον πάω προς MTB μιας και θέλω να μπαίνω σε χώμα και να το παίρνω και χωριό.
vamvakoolas Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 47 λεπτά πριν, berserker7 είπε Καλησπερίζω το φόρουμ. Δυστυχώς τον Σεπτέμβριο του 20 μου έκλεψαν ένα trekking Sector που έκανα το λάθος να κλειδώνω στην πιλοτή του σπιτιού μου. Επειδή λοιπόν μου έλειψε η ποδηλασία και έρχεται καλοκαιράκι σκέφτομαι να αγοράσω ποδήλατο. Το μπάτζετ αυτή τη φορά όμως είναι μικρό της τάξης των 150-200€. Σε αυτό τα λεφτά προφανώς πάω για μεταχειρισμένο, αλλά γνώση από ποδήλατα έχω μηδαμινή. Αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει ως προς τις μάρκες που αξίζουν θα ήμουν ευγνώμων. Πχ ξέρω οτι τα Ideal είναι καλά ποδήλατα και προφανώς ένα Ideal 7ετίας και βάλε είναι πιο συμφέρουσα αγορά από κάτι καινούργια που βρίσκεις σε Praktiker και παιχνιδάδικα. Ξέχασα να αναφέρω πως μάλλον πάω προς MTB μιας και θέλω να μπαίνω σε χώμα και να το παίρνω και χωριό. οσο και αν σου φανει παραξενο, τι υψος εχεις; πλεον τα ποδηλατα εδω και λιγα χρονια προσφερουν ποικιλια με διαφορετικη διαμετρο τροχου ειδικα στα ΜΤΒ Σιγουρα κοιτα για μτχ και προσπαθησε για αλουμινιο και οσο το δυνατον περισσοτερες ταχυτητες (shimano ή sram) με αυτο το μπατζετ δεν εχεις και περιθωρια να επιλεγεις μαρκες και φρενα (δισκοφρενα ή απλα)... μη ξεχασεις να παρεις (αν δεν εχεις) και λοιπο εξοπλισμο οπως κρανος και αν κυκλοφορεις τη νυχτα φωτακια αν βρεις καποιο που να σου γυαλισει στειλε πληροφοριες να σε βοηθησουμε
berserker7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 11 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε οσο και αν σου φανει παραξενο, τι υψος εχεις; πλεον τα ποδηλατα εδω και λιγα χρονια προσφερουν ποικιλια με διαφορετικη διαμετρο τροχου ειδικα στα ΜΤΒ Σιγουρα κοιτα για μτχ και προσπαθησε για αλουμινιο και οσο το δυνατον περισσοτερες ταχυτητες (shimano ή sram) με αυτο το μπατζετ δεν εχεις και περιθωρια να επιλεγεις μαρκες και φρενα (δισκοφρενα ή απλα)... μη ξεχασεις να παρεις (αν δεν εχεις) και λοιπο εξοπλισμο οπως κρανος και αν κυκλοφορεις τη νυχτα φωτακια αν βρεις καποιο που να σου γυαλισει στειλε πληροφοριες να σε βοηθησουμε 1,85. Ναι μιας και το μπάτζετ είναι τόσο περιορισμένο δεν κοιτάω καν φρένα, αναρτήσεις και τα έξτρα που θα κοίταζε κάποιος πιο έμπειρος. Το πρόβλημα είναι ότι στις αγγελίες μεταχειρισμένων που βλέπω δεν ξέρω να ξεχωρίσω ποια αξίζουν και ποια όχι. Από αυτήν την άποψη ρωτάω για μάρκες. Πχ βλέπω πολλά που οπτικά φαίνονται άρτια αλλά με ένα ψάξιμο βλέπω ότι είναι από αυτά που πουλιούνται σε καταστήματα όπως Praktiker κλπ, που έχω διαβάσει ότι είναι μάπα και σου φεύγουν άλλα τόσα λεφτά για τα σέρβις τους.
george1703 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Καλησπέρα συμφορουμιτες. Είμαι 1.92 και σε αναζήτηση ποδηλατου τον τελευταίο καιρό αλλά δεν έβρισκα λόγω έλλειψης. Έχω βρει το ideal moovic no58 xl, πιστεύετε ότι είναι καλό ή δε θα με αντέξει; βάρος 100kg
katerina_xtz Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σκέφτομαι για την αγορά trekking είμαι ανάμεσα σε ideal moovic, carrera t 2000 (vbrakes) & orient avenue. To budget είναι μέχρι 350 το ανώτατο. Μια βοήθεια pls 1
TechnoState Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 @katerina_xtz ....με ενθουσίασε λίγο παραπάνω η ιδιαίτερη γεωμετρία του Carrera. Από βάρος πως τα πάνε?
katerina_xtz Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) @TechnoStateκαλημέρα τι εννοείτε;; Επεξ/σία 1 Μαΐου 2021 από katerina_xtz
TechnoState Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 Δημοσ. 1 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, katerina_xtz είπε @TechnoStateκαλημέρα τι εννοείτε;; Μία απο τις σημαντικότερες παραμέτρους στην έρευνα αγοράς ποδηλάτου είναι κ το βάρος. Γνωρίζεις ποιο είναι ελαφρύτερο?
simplemaths Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Δημοσ. 2 Μαΐου 2021 Καλησπέρα στο τιμ, νέο μέλος σύντομα στην παρέα των ποδηλάτων εδώ και χρειάζομαι συμβουλές για το τι να αγοράσω απο κάποιον έμπειρο γιατί εγω δεν. Ψάχνω κάτι λοιπόν κυρίως για δρόμο, αλλά και για χώμα διότι θέλω να πηγαίνω παραλία το καλοκαίρι με αυτό + βόλτα. Δεν έχω ιδέα πόσα πρέπει να δώσω οπότε ας πουμε μπατζετ 600 μαζί με τον μηχανισμό για να το βάζω πίσω στο αμάξι (αν γνωρίζει κάποιος, πόσο κοστίζει και αυτό;) Νομίζω αυτό που ψάχνω λέγεται trekking ή hybrid, έχει νόημα να πάω σε μαγαζί ή θα με κλέψουν σαν άσχετος που είμαι; ή να ψαχτώ online και να πάρω κάτι έτσι; Επίσης ποσο βατό είναι να το ανεβάζω στον 2ο χωρίς ασανσερ μετά τις βόλτες; το κάνει κανεις σας;
katerina_xtz Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Στις 1/5/2021 στις 12:30 ΜΜ, TechnoState είπε Μία απο τις σημαντικότερες παραμέτρους στην έρευνα αγοράς ποδηλάτου είναι κ το βάρος. Γνωρίζεις ποιο είναι ελαφρύτερο? Δε το.γνωριζω αυτό..δε τα είδα ακόμα από κοντά κ στο ΝΕΤ δεν αναφέρει βάρος
TechnoState Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 Δημοσ. 3 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, katerina_xtz είπε Δε το.γνωριζω αυτό..δε τα είδα ακόμα από κοντά κ στο ΝΕΤ δεν αναφέρει βάρος Ζήτα να μάθεις κ φυσικά να επιλέξεις το πιο πλήρες πακέτο (από επώνυμα, πιστοποιημένα πάντα / όπως αυτά που κοιτάς περίπου). Για βασική χρήση που φαντάζομαι ότι θα το χρειαστείς, τα durability, performance, endurance, pro χαρακτηριστικά...που συνήθως εκτοξεύουν το κόστος, έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
dpolal Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 1/5/2021 στις 7:13 ΠΜ, TechnoState είπε @katerina_xtz ....με ενθουσίασε λίγο παραπάνω η ιδιαίτερη γεωμετρία του Carrera. Από βάρος πως τα πάνε? Στις 1/5/2021 στις 12:30 ΜΜ, TechnoState είπε Μία απο τις σημαντικότερες παραμέτρους στην έρευνα αγοράς ποδηλάτου είναι κ το βάρος. Γνωρίζεις ποιο είναι ελαφρύτερο? Στις 3/5/2021 στις 5:59 ΜΜ, katerina_xtz είπε Δε το.γνωριζω αυτό..δε τα είδα ακόμα από κοντά κ στο ΝΕΤ δεν αναφέρει βάρος Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το βάρος, σαν παράμετρος αγοράς, αφορά ποδήλατα αξίας από 1.500-2.000+ ευρώ και πάνω. Σε ποδήλατα των 300-400 ευρώ λίγη έως ελάχιστη σημασία έχει και ο λόγος είναι διότι αυτές οι κατηγορίες αφορούν απλά εισαγωγικά ποδήλατα που μεγαλύτερη σημασία έχει η αντοχή στην χρήση με τα περισσότερα να φοράνε σκελετούς κατασκευασμένους από αλουμίνιο. Κάποια είναι από αλουμίνιο 6061 και κάποια 7005 αλλά και στις δύο περιπτώσεις το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η αντοχή του κάθε κράματος και όχι το βάρος του. Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου εξαρτάται κυρίως από τα περιφερειακά και όπως είπα σε αυτές τις κατηγορίες όλα είναι «βαριά». . Μόνο αν μιλήσουμε για κάτι μοντέλα των 150-200 ευρώ που είναι από hi-ten σίδερο εκεί όντως το βάρος ξεφεύγει προς τα πάνω, αλλά αυτά αφορούν συνήθως παιδικά ποδήλατα. . Μην «κολλάς» στο βάρος, πάρε αυτό που σου αρέσει καλύτερα και είναι εντός του μπάτζετ σου, πάρε και ένα κράνος, ένα ζευγάρι γάντια και φωτάκια για έξτρα ασφάλεια και καλές βόλτες. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2021 από dpolal 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, γνώμες για μικρό gps tracker σε ποδήλατο ή και airtag σε περίπτωση κλοπής;
dompred Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Χαιρετίζω την ποδηλατική κοινότητα, σχετικά νέος στο άθλημα (στα σοβαρά). Είχα ξεκινήσει γύρω στο '15 όταν είχα πάρει ένα mountain (ήταν από τα πιο affordable και σχετικά ποιοτικά που μπορούσα να βρω) με κύριο σκοπό να κάνω από καμιά βόλτα όταν έχει καλό καιρό. Έβγαινα τα καλοκαίρια που είχε καλύτερες συνθήκες για βόλτες με χαλαρό ρυθμό. Παράλληλα το χειμώνα είχα μια βάση ποδηλάτου και έκανα μέσα στο σπίτι προπόνηση. Από φέτος την άνοιξη το έχω πάρει λίγο πιο σοβαρά και κάνω πιο εντατικά. Κάνω γύρω στη μία ώρα μια διαδρομή γύρω στα 20χλμ σχεδόν κάθε μέρα. Έχω μια μέση ταχύτητα κάπου 20-25 χλμ/ώρα. Αυτό αφού άλλαξα τα default λάστιχα και έβαλα κάπως πιο λεπτά. Θεωρώ ότι σιγά σιγά πλησιάζω στα όριά μου, με το πέρας της μίας ώρας νιώθω ότι έχω ενέργεια για παραπάνω (είναι η διαδρομή κύκλος οπότε δεν ξέρω αν μπορώ να την κάνω δύο φορές ακόμα), επίσης στο μεγαλύτερο μέρος είμαι στην τελευταία ταχύτητα που μου δίνει και νιώθω ότι με περιορίζει αυτό και θα ήθελα να έχει και μεγαλύτερη ταχύτητα. Στους καρδιακούς παλμούς είμαι γύρω στους 160 μ.ο. αλλά μπορώ να πάω και στους 170 για αρκετή ώρα αν είμαι ξεκούραστος. Τι θα συμβουλεύατε ότι θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα; Μεγαλύτερη διαδρομή; Θα μπορούσα να βάλω περισσότερες ταχύτητες στο ποδήλατό μου αν πάω σε ένα ποδηλατάδικο; Θα μπορούσα να βάλω ακόμα λεπτότερα λάστιχα ενδεχομένως αλλάζοντας και τις ζάντες (αν γίνεται κάτι τέτοιο); Έχω σκεφτεί να πάρω ένα αγωνιστικό ποδήλατο, αλλά είναι αρκετά ακριβά και προς το παρόν δεν μπορώ να το κάνω, είναι μονόδρομος κάτι τέτοιο οπότε καλό είναι να ξεκινήσω οικονομίες;
d_gkal Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Δημοσ. 26 Μαΐου 2021 Mountain για πρώτα "βήματα" σε βουνό. Κάτι vfm (σίγουρα δε θέλω να πάω στα 1000€ αλλά ούτε και κάτι στα 100€) αρχικά και αν δω ότι Μ αρέσει η φάση πάω σε κάτι καλύτερο αργότερα. Ακούω προτάσεις (ίσως και σε μεταχειρισμένο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα