athlios Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΦΑΝΤΗΣ Sent from my iPhone using Insomnia 2
sta8ista Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 εντάξει δεν είναι για να υπερβάλουμε κιόλας. Σιγά μην προκαλούν και BSOD! xaxaxaxaxa!!<br />Το θέμα μου εμένα κολάει κυρίως στην παραπλάνηση του καταναλωτή με "ψέματα" πάνω στη συσκευασία.
epsilon40 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 25 επιστημονες απο 10 χωρες του κοσμου εχουν βγαλει μελετες που πιστοποιουν οτι τα συντηριτικα προκαλουν οχι μονο bsod αλλα καιπλυμηρες, σεισμους και καταιγιδες, οπως και την καταστροφη τον δυδιμων πυργον. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΓΧΩΣΩ...
Luxx Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Για να καταλαβω, λεει χωρις συντηρητικα, αλλα στην ετικετα τα γραφει, ή δε τα γραφει πουθενα; Και Εαν ισχυει το δευτερο, πως βρηκανε οτι εχει; Εαν ισχυει το πρωτο, ολοι πρεπει να ελεγχουμε τις ετικετες με τα συστατικα, ασχετα τι γραφουν μπροστα με μεγαλα γραμματα. Το κρις-κρις που πηρα χωρις συντηρητικα, οντως κοιταξα στα συστατικα πισω και δεν εχει κατι. Βεβαια δεν ειναι και τοσο νοστιμο, οσο τα υπολοιπα. Επισης ειδα οτι λεει μετα το ανοιγμα να το βαζουμε στο ψυγειο. Τα υπολοιπα το γραφουν; Τοσα χρονια, ποτε δε το εβαζα στο ψυγειο.
The_Judas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Από τότε που γεννήθηκα ακούω για τροφές χωρίς συντηρητικά. Τελικά που είναι/ήταν τα συντηρητικά; Σε κονσέρβες του Β' παγκοσμίου πολέμου; Μάλλον δεν ψωνίζεις συχνά στο σουπερ. Δεν έχει δει ποτέ συσκευασία που να γράφει διάφορα Ε ?? Αλλαντικά δεν έχει φάει ποτέ; Πως νομίζεις ότι συντηρούνται όλα αυτά. Ψωμί προτιμώ να τρώω φρέσκο. Για να μην μπαγιατέψει το διατηρείς στην κατάψυξη όταν περισσεύει και όταν το χρειάζεσαι το ξεπαγώνεις.
Luxx Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Παρουσιάζονται οι κωδικοί αριθμοί Ε για κάθε κατηγορία προσθετικών/συντηρητικών ουσιών Χρωστικές ουσίες Ε100-180 Συντηρητικές ουσίες Ε200-297 Αντιοξειδωτικές ουσίες Ε300-321 Ομοιογενοποιητές, σταθεροποιητές, πηκτικές ουσίες Ε322-495 Βοηθητικές ουσίες επεξεργασίας Ε500-585 Ουσίες ενισχυτικές της γεύσης Ε620-640 Παράγοντες που βελτιώνουν την εξωτερική όψη (glazing agents) Ε900-948 Αέρια συσκευασίας Ε941-948 Γλυκαντικές ουσίες Ε 950-967 Διάφορες άλλες προσθετικές ουσίες Ε999-1518 1
Pa0ki Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Επισης ειδα οτι λεει μετα το ανοιγμα να το βαζουμε στο ψυγειο. Τα υπολοιπα το γραφουν; Τοσα χρονια, ποτε δε το εβαζα στο ψυγειο. Έχω μπροστά μου το "χωρίς κόρα" του Μασούτη(Mr. Grand) και στο πλάι γράφει: "Το προϊόν που κρατάτε στα χέρια σας δεν περιέχει συντηρητικά για αυτό: Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον μακριά από οσμές και στο ψυγείο μετά το άνοιγμα"
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δεν ειναι ολα τα Ε συντηρητικά. Το αυτό. Και επίσης δεν είναι όλα τα Ε του σατανά. Και κάτι άλλο, το ψωμί από το φούρνο ή το σπιτικό ψωμί διατηρούνται 4-5-6 μέρες. Το συσκευασμένο ψωμί του τοστ διατηρείται 2 και 3 βδομάδες και μάλιστα φρέσκο. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό να ισχύει χωρίς συντηρητικά. Αν κάποια εταιρεία είχε ψωμί του τοστ με 3 μέρες διατηρησιμότητα, τώρα κάποιοι θα κλαίγονταν γιατί δεν διατηρείται περισσότερο. 2
De@th L0rd Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Επειδή βλέπω πολλούς μιλάνε για τα Έψιλον, σόρρυ κιόλας άλλα με χρονομηχανή ψωνίζετε; Οι περισσότερες εταιρίες πλέον δε γράφουν την συντομογραφία του προσθετικού, άλλα το όνομα του χημικού του τύπου. Πχ "Οκτενύλ ηλεκτρικό αμυλονάτριο" ψάξε βρες εσύ ποιός χημικός τον έπαιζε άγρια το εργαστήριο όταν έβγαλε το όνομα. Ακόμα και το Ε220 το οποίο αν θυμάμαι είναι το Διοξείδιο του θείου (συντηρητικό για φρούτα κυρίως, μαρμελάδες), το γράφουν με το πλήρες όνομα και όταν το είχα παρατηρήσει, αυτό που μου ερχόταν στο μυαλό ήταν νταλίκες, ντίζελ, καπνιά. Κάνουν ότι μπορούν για να το πλασάρουν λιγότερο κακό.
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δεν ειναι ολα τα Ε συντηρητικά. Δεν είπα ότι είναι! Υπάρχει και το google, δεν θα κάτσω να γράψω αναλυτική έρευνα για το κάθε Ε χωριστά
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Αλλα θα τα βγαλουμε ολα κακα? Συντηρηση στα αλλαντικα για παραδειγμα, υπαρχει εδω και αιωνες.
weber122 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Για να καταλαβω, λεει χωρις συντηρητικα, αλλα στην ετικετα τα γραφει, ή δε τα γραφει πουθενα; Και Εαν ισχυει το δευτερο, πως βρηκανε οτι εχει; Εαν ισχυει το πρωτο, ολοι πρεπει να ελεγχουμε τις ετικετες με τα συστατικα, ασχετα τι γραφουν μπροστα με μεγαλα γραμματα. Το κρις-κρις που πηρα χωρις συντηρητικα, οντως κοιταξα στα συστατικα πισω και δεν εχει κατι. Βεβαια δεν ειναι και τοσο νοστιμο, οσο τα υπολοιπα. Επισης ειδα οτι λεει μετα το ανοιγμα να το βαζουμε στο ψυγειο. Τα υπολοιπα το γραφουν; Τοσα χρονια, ποτε δε το εβαζα στο ψυγειο. το κρις κρις για εμένα είναι το top. δύσκολα το αλλάζω. τα παπαδοπούλου λένε πάνω στη συσκευασία ότι δεν έχουν συντηρητικά (αυτό το έχω δει) αλλά με τον έλεγχο που τους κάνανε βρήκανε συντηρητικά. μηδέν εμπιστοσύνη δλδ...
sta8ista Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 μωρέ το ψωμί του φούρνου καλό είναι αλλά σε 3 μέρες έχει αρχίσει να ξερένεται. Αν δεν έχεις τετραμελή οικογένεια για να φάγωθεί άμεσα, δε βοηθάει. Γι αυτό και το έψαχνα με τα συσκευασμένα. Όμως ξενέρωσα πολύ με το παπαδοπούλου κ θα το γυρίσω μάλλον κι εγώ σε κρις κρις.
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μακαρι να υπηρχε ενας τροπος με μεγαλη ψυξη που θα παγωνε οτι δεν θελαμε να φαμε αμεσως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα