Προς το περιεχόμενο

Δεχρειαζομαστετιτλο  

137 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Στις εθνικές εκλογές, θα ψηφίζατε κάποιον που είναι:

• Εβραίος
      42
    • Άθεος
      90
    • Μουσουλμάνος
      39
    • Βουδιστής
      54
    • Χριστιανός
      70
    • Γυναίκα
      73
    • Gay
      63
    • Ιερέας
      25
    • Πάσχων από σύνδρομο Down
      29
    • Κανέναν από τους παραπάνω.
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θαύμα, δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα, αλλά η κηδεία της κόστισε κάτι εκατομμύρια στους φορολογούμενους. Μόνο οι νεοφιλελεύθεροι τα καταφέρνουν τέτοια μαγικά.

Δημοσ.

Δεν το είδα καν, είμαι σε διαδικασία χώνεψης και έχω ευαίσθητο στομάχι.

Στο "αθάνατη" απάντησα.

Δημοσ.

Και εγώ απάντησα στον toli  :-D

Υγ με την ευκαρία

@DrLo δεν θα τον ψήφιζα για αρχηγό κράτους, ως βουλευτή όμως άνετα θα τον ήθελα

Δημοσ.
Ποιο από τα κατορθώματά της έγινε με γνώμονα αυτό το καλό;

Ο τριπλασιασμός της ανεργίας, η καταστροφή της βιομηχανίας, η κατάργηση επιδομάτων, η διάλυση εργατικών δικαιωμάτων, οι περικοπές σε υγεία και παιδεία, η αύξηση των φόρων, η επένδυση στην παρασιτική οικονομία, η αστυνομοκρατία;

Πρόκειται για την μερίδα του κόσμου που επωφελήθηκε πατώντας πάνω σε πτώματα, και στην αφελή μάζα που πίστεψε σε ένα  "πατριωτικό" παραμύθι με αφορμή την εισβολή της αργεντίνικης χούντας, που έψαχνε και αυτή ένα αντίστοιχο παραμύθι για να κρατηθεί στην εξουσία.

Οποιαδήποτε σύγκριση με την σημερινή Ελλάδα είναι εκτός τόπου και χρόνου, μιλάμε για εντελώς διαφορετικούς συσχετισμούς δυνάμεων, σε μία εντελώς διαφορετική εποχή, με ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό τοπίο.

Πάντως, ακόμα και αν έστεκε μια τέτοια σύγκριση, πώς διάολο η διαλυμένη Ελλάδα των τελευταίων χρόνων μπορεί να σταθεί ως παράδειγμα υπέρ του θατσερικού μοντέλου;

Προφανώς off topic:

Πρώτα απ' όλα, δεν έγραψα πουθενά -νομίζω- ότι είμαι υποστηρικτής της Θάτσερ ή της πολιτικής της. Έκανα κάποιες παρατηρήσεις, αυτό είναι όλο.

Σου γράφω "είτε εν τέλει πέτυχε το σκοπό της είτε όχι, έπραξε με γνώμονα το καλό της χώρας της". Αυτά τα "είτε" δεν τα πέταξα εκεί τυχαία, αλλά επειδή προφανώς αμφιβάλω για την επιτυχία της πολιτικής της. Όσο γι' αυτό το περιβόητο "καλό της χώρας της", ναι, πράγματι πιστεύω πως σε αυτό στόχευε. Το αν η δική της εκδοχή του "καλού" είναι διαφορετική από τη δική μου, τη δική σου, του Στάλιν, του Χίτλερ, του Βούδα, του Κούδα του πάπα Βενέδικτου ή του νεότερου Τζ Μπους, είναι εντελώς άλλη ιστορία.

"Αφελείς μάζες" που πιστεύουν σε πατριωτικά παραμύθια υπήρχαν ανέκαθεν στην ανθρώπινη ιστορία. Το ίδιο αφελείς είναι και όσοι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο στρατός τους πολεμάει πάντα στ' όνομα της ελευθερίας, το ίδιο αφελείς υπήρξαν και κάποιοι Βρετανοί το 1998 - όταν ο Τ. Μπλαιρ με την παρέα του βομβάρδιζαν σχολεία στη Σερβία, αυτοί πίστευαν σε έξυπνα όπλα και σε "σούπερ κακούς" πρώην σοβιετικούς υπερδικτάτορες. Το ίδιο αφελείς είναι και όσοι συμπατριώτες μας ονειρεύονται να κάνουν Πάσχα στην Αγιά Σοφιά.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ζούμε -θέλουμε δε θέλουμε- σε ένα κόσμο με κράτη και στρατούς, είναι εξίσου αφελές το να θεωρούμε πως όλα μπορούν να λυθούν με αγάπη, καλή θέληση και αλληλεγγύη. Δυστυχώς και διακρατικοί/διαπολιτισμικοί τσαμπουκάδες θα παίξουν, καθώς και πόλεμοι θα γίνουν. Προσωπικά, επειδή ακριβώς δεν πιστεύω ότι ο κόσμος είναι αγαθός και αγγελικά πλασμένος, θα προτιμούσα να έχω μια κυβέρνηση α λα Θάτσερ, ικανή να τσαμπουκαλεύεται που και που, παρά ένα μάτσο λαπάδες που ακολουθούν μονίμως πολιτικές κατευνασμού και οπισθοχώρησης.

Τέλος πάντων, όσον αφορά των πόλεμο στα Φώκλαντ, δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν οι Βρετανοί είχαν δίκιο, ούτε μπορώ να δεχτώ πως αποκλειστική λύση στην κρίση ήταν η πολεμική σύγκρουση. Το μόνο σίγουρο για μένα είναι όμως πως οι Αργεντίνοι έλεγαν π@π@ριές. Αν κάποιος οδήγησε τη χώρα του σε πόλεμο με βάση ένα "πατριωτικό παραμύθι", αυτός ήταν ο Galtieri και τα τσιράκια του, όχι η Θάτσερ.

Η σύγκριση με την Ελλάδα ήταν έμμεση, σχεδόν επιφανειακή. Αυτό που ήθελα να θίξω (θα δεις ότι συμφωνούμε εδώ τελικά), είναι ότι όλα τα στραβά Θατσεριλίκια που αναφέρεις -και έχω boldαρει παραπάνω στο quote για να δώσω έμφαση-, εφαρμόζονται πρακτικά και στην χώρα μας από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Προφανώς και τέτοιες ακραίες πολιτικές μόνο κακό κάνουν, οι εφαρμοστές και υποστηρικτές τους όμως έχουν άλλη άποψη.

Προσωπικά βέβαια, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, βρίσκομαι όλο και συχνότερα μπροστά σε διλήμματα φάση "δίκιο του εργάτη" ή "συνδικάτα με υπερβολική εξουσία και μόνιμη διάθεση για τσαμπουκά"...

Α Θ Α Ν Α Τ Η

Οκ, καταλαβαίνω πως τα όσα λέει είναι για κάποιους σκληρά και τέρμα τεχνοκρατικά...

Λέει ψέματα όμως πουθενά; Κάνει κάποιο λάθος; Δώστε βάση στα λεγόμενα της και μετά σκεφτείτε την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών. 

Δημοσ.

Τρία ζήτω για την γυναίκα που κατάφερε μόνη της να καταστρέψει την 200 ετών Αγγλική βαριά βιομηχανία!!

Τρία ζήτω για την γυναίκα που κατάφερε να υπονομεύσει το μέλλον της Αγγλίας πουλώντας φούμαρα στον παρόν(της).

Αθάνατη!(με τα λεφτά-φαντάσματα του δημοσίου που την έθαψαν).

Δημοσ.

Πάντως για τα θρησκευτικά σα μάθημα πάνω στις θρησκείες του κόσμου,δε θα είχα αντίρρηση σαν υποχρεωτικό μετά τα 16 για τις τελευταίες 2 τάξεις του λυκείου. Αλλά που. Τεσπα , μη το επαναλαμβάνουμε , για αυτό το θέμα ειδικά, υπαρχει υποχρεωτικό μάθημα ορθόδοξη χριστιανική αγωγή στο δημοτικό. Αυτό και άλλα πολλά και ο νοών νοείτο.

Πάντως θεωρώντας πως υπάρχει και μια απόκλιση στο Poll , μου κάνει εντύπωση πως αυτοί που ψηφίζουν άθεους , δε ψηφίζουν gay και γυναίκες κατά 100%. Θα περίμενε κανείς πως μόλις ξεπεράσεις το φράγμα της θρησκείας και πως αυτή χωρίζει τον κόσμο σε ομάδες, θα ''έπιανε'' κανείς το μήνυμα πως δεν έχουμε και πολλά να χωρίσουμε οι άνθρωποι. εκτός και αν θεωρούν πως λείπει to straight σθένος.

Επίσης πως μια ξένη και άγνωστη σχετικά θρησκεία σε μας , ο βουδισμος, είναι λίγο πιο αρεστός από τους εβραίους . Μάλλον το να είσαι γείτονας με κάποιον (και μουσουλμάνους) δεν κάνει καλό στην εικόνα τους.

Επίσης γιατί κανείς να μην έχει θέμα με χριστιανούς μουσουλμάνους βουδιστές και να έχει θέμα με τους ιερείς ? Υπάρχει έχθρα και μη εμπιστοσύνη στην επίσημη θρησκεία?

Μερικές γρήγορες ερωτήσεις και μια ερμηνεία , η οποία μπορεί να μην έχει και καμια βάση στη τελική. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να τα δούμε ζευγαρωτά , ποιο ποσοστό που προτίμησαν άθεους ψήφισαν γυναίκες κ.ο.κ.

Δημοσ.

Η Θάτσερ κατάστρεψε τη χώρα της όσο οι "διεθνείς τοκογλύφοι" κατέστρεψαν εμάς!

Και επιτέλους, γιατί κανείς δεν βλέπει το βίντεο και μένει μόνο στον τίτλο;

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει, στο βιντεάκι με τη Θάτσερ δεν λέει τίποτα ιδιαίτερο. Ουσιαστικά βγήκε ο captain obvious με τη μορφή της Θάτσερ και μας είπε ότι το δημόσιο χρήμα είναι το χρήμα των φορολογουμένων (you don't say). Και μετά ότι πρέπει να ξοδεύεται σωστά (ότι λένε όλοι οι πολιτικοί εδώ και δεκαετίες).

On topic πάντως για το poll, ψήφισα τους πάντες εκτός από:

- Ιερέα. Δεν είναι πολίτης, είναι κληρικός και όχι απλά μπορεί να εξυπηρετήσει συμφέροντα, είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετήσει συμφέροντα λόγω του τίτλου του.

- Πάσχων από σύνδρομο down, κυρίως επειδή δεν ξέρω τις συνέπειες που έχει σαν ασθένεια. Εξάλλου θεωρώ δεδομένο πως κάποιος πολιτικός θα πρέπει να με πείσει με το λέγειν του και με τις ικανότητες του για να τον ψηφίσω.

• Like 1
Δημοσ.

Η Θάτσερ κατάστρεψε τη χώρα της όσο οι "διεθνείς τοκογλύφοι" κατέστρεψαν εμάς!

Και επιτέλους, γιατί κανείς δεν βλέπει το βίντεο και μένει μόνο στον τίτλο;

Δεν χρειαζόμαστε βίδεα για να μάθουμε ιστορία. :-)

Δημοσ.

(ότι λένε όλοι οι πολιτικοί εδώ και δεκαετίες).

Λάθοςςςςςςςςςςς

Το αντίθετο μάλιστα, στην Ελλάδα ποτέ δεν σου είπαν ότι τα λεφτά που δίνει το κράτος είναι τα δικά σου λεφτά!

Ακόμη και τώρα τρως το παραμύθι πως κάποιος άλλος θα πληρώσει για σένα, κάθε κόμμα έχει μια παραλλαγή του λεφτά υπάρχουν και το αλλάζει ανάλογα το τι θέλει να ακούσουν οι ψηφοφόροι.

Το κακό είναι πως πριν λίγα χρόνια έφαγες το παραμύθι πως λεφτά υπάρχουν και τώρα το παίζεις ξύπνιος ενώ πιστεύεις τα ίδια ακριβώς με αυτά που πίστεψες τότε!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...