haris_216 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 τα τελευταία χρόνια φτιάχνω και τα τσακίζω βέβαια. αναφορικά με αυτά με τη σοκολάτα είμαι αντίθετος. όχι γιατί δεν είναι ωραία. έτσι κι αλλιώς δύσκολα να μπει κάπου σοκολάτα και να μην είναι ωραία (για μένα). αλλά ρε παιδιά, αν κάτι είναι ωραίο από μόνο του γιατί να κάνεις παρέμβαση; τα τελευταία χρόνια βλέπω μελομακάρονα με σοκολάτα, λουκουμάδες με σοκολάτα, δίπλες με σοκολάτα, κλπ. αλλά δεν είναι πια...μελομακάρονα, δίπλες ή λουκουμάδες. παραμένουν ωραία αλλά είναι πια κάτι άλλο. ποιος ο λόγος; μας λείπει η σοκολάτα; ή δεν μας αρέσει το μελομακάρονο κλασσικό; γιατί αν δεν, τότε 1000 φορές να πάω στο περίπτερο να χτυπήσω 10 ΙΟΝ και να τις ευχαριστηθώ
evoracing Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Άστο καλύτερα ;p Χαχαχα τόσο προβλέψιμη είμαι? Θα φτιάξω και σίγουρα θα βγουν καλά! Έλα να σου δώσω όταν θα φτιάξω χαχαχαχα όχι απλά είναι θέμα με γλυκά και ξέρω κάπως πόσο γλυκατζού είσαι ... Ναι αμέ φαίρνω κρασάκι! (μην με πεις μπεκρουλιακα άμα θες να φέρω κάτι άλλο πες το )
Iris_89 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 χαχαχαχα όχι απλά είναι θέμα με γλυκά και ξέρω κάπως πόσο γλυκατζού είσαι ... Ναι αμέ φαίρνω κρασάκι! (μην με πεις μπεκρουλιακα άμα θες να φέρω κάτι άλλο πες το )
nick#18 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Σκετα ftw! Εχω βρει κατι ωραια σιροπιαστα που τα τρως και σπανε στο στομα.... ουτε σε λιγονουν ουτε τιποτα.. οπως πρεπει πιστευω! Επισης εχει και με σοκολατα και γλασσο πορτοκαλι αλλα σαν τα κλασσικα δεν! Οποιος θελει π.μ. να του πω που ειναι Προς νοτια προαστια παντως... Όχι ότι θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά σαν τους κουραμπιέδες από ένα μαγαζί στην Λαμία (όνομα δεν θυμάμαι :@) δεν υπάρχουν..! Εσυ πρεπει να λες προς λιανοκλαδι λιγο πιο μετα απεναντι απο μια BP ενα μαγαζακι ολο τζαμαρια μπροστα που φτιαχνει και λουκουμια και τα κουτακια που τα βαζει ειναι πρασσινα ;p Ουτε εγω θυμαμαι ονομα αλλα ειναι "σταθμος" ο τυπος με τα πραγματα του
Ison_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Γιατί -μακάρονα; Είναι ένα θέμα που με βασανίζει από μικρό, γιατί δε μπορώ να φανταστώ τι σχέση έχουν με τα ζυμαρικά
tehAllantin Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 http://vlahatasamis.blogspot.gr/2010/12/24.html?spref=fb
michael92 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Γιατί -μακάρονα; Είναι ένα θέμα που με βασανίζει από μικρό, γιατί δε μπορώ να φανταστώ τι σχέση έχουν με τα ζυμαρικά Και εγώ πάντα είχα την απορία. Με ένα πρόχειρο seach: "Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις μέλι + μακαρόνι . Μη ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος ανάμεσα στα μακαρόνια και τα μελομακάρονα. Ψάχνοντας προσεκτικά σε ελληνικά και ξένα λεξικά θα βρείτε την εκδοχή ότι η λέξη “μακαρόνι” παράγεται από τη μεσ. ελληνική λέξη “μακαρωνία” (: νεκρώσιμο δείπνο με βάση τα ζυμαρικά). Η μακαρωνία με τη σειρά της έρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “μακαρία”, που δεν ήταν άλλο από την ψυχόπιτα, δηλαδή, ένα κομμάτι άρτου, στο σχήμα του μελομακάρονου, το οποίο το προσέφεραν μετά την κηδεία. Στους νεότερους χρόνους ένα γλύκισμα που έμοιαζε με τη μακαρία βουτήχτηκε στο μέλι και γι αυτό ονομάστηκε μελομακάρονο. Οι Ιταλοί, έθνος με παράλληλο πολιτισμό, διατήρησαν τη λέξη μακαρωνία στη λέξη maccarone (: μακαρόνι). Οι Έλληνες συνέχισαν, τουλάχιστον, για τρεις χιλιάδες χρόνια να χρησιμοποιούν λέξεις, όπως: μακάρι, μακάριος, μακαρίτης, μακαριστός και τελευταία, μακαρονάς, μακαρονάδα και άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1500 μ.Χ γίνεται γνωστό στη Γαλλία και αργότερα στην Αγγλία ένα αμυγδαλωτό μπισκότο, κάτι σαν το δικό μας “εργολάβο”, με το όνομα “macaroon”." http://newsn.wordpress.com/2012/12/16/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85-%CE%B4/
evoracing Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Σκετα ftw! Εχω βρει κατι ωραια σιροπιαστα που τα τρως και σπανε στο στομα.... ουτε σε λιγονουν ουτε τιποτα.. οπως πρεπει πιστευω! Επισης εχει και με σοκολατα και γλασσο πορτοκαλι αλλα σαν τα κλασσικα δεν! Οποιος θελει π.μ. να του πω που ειναι Προς νοτια προαστια παντως... Εσυ πρεπει να λες προς λιανοκλαδι λιγο πιο μετα απεναντι απο μια BP ενα μαγαζακι ολο τζαμαρια μπροστα που φτιαχνει και λουκουμια και τα κουτακια που τα βαζει ειναι πρασσινα ;p Ουτε εγω θυμαμαι ονομα αλλα ειναι "σταθμος" ο τυπος με τα πραγματα του Χαχαχαχ τι λες ρε τρελέ ? εγώ 1 φορά έχω περάσει από ταξίδι.. Με την κούραση που είχα που να δω τι είχε τριγύρω . Αυτό που θυμάμαι (καλά ) είναι ότι έχει σε μια τζαμαρία (ένα δωματιάκι 1Χ1) μια βάση με πιατέλα και 1,5m βουνό από κουραμπιέδες Αυτό...
Fan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Επιτέλους! Αφού δοκίμασα μελομακάρονα από καμιά εικοσαριά ζαχαροπλαστεία-φούρνους βρήκα ένα που τους έχει σιροπιαστούς και με πολύ ωραία γεύση. Είναι το εργαστήριο σοκολάτας Le Notre στη Φιλολάου στο Παγκράτι. Και μάλιστα παρόλο που είναι πανάκριβο γενικά, τα μελομακάρονα τα έχει σε φυσιολογική τιμή 10 ευρώ.
Bamagiotis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Το καλύτερο χειμωνιάτικο γλυκό!Κάθε χρόνο τα λιώνω! Σκέτα,με την καλύτερη συνταγή κατα εμένα που είναι μελωμένα μέσα με λίγο τριμμένο καρύδι απ'έξω και ελαφριά γεύση απο ξύσμα πορτοκάλι!
fylatos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 [ATTACH]426982[/ATTACH] [ATTACH]426983[/ATTACH] [ATTACH]426984[/ATTACH] Γιαμ γιαμ 4
Fan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Το κιλο 10 ; Ναι. Συνήθως τα μελομακάρονα έχουν από 8 έως 12 ευρώ το κιλό
Giorgos241 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Πριν κατι μηνες μιλαγαμε για αυτο... αρα... Android 9,2 κουραμπιες!Με μελομακαρονο θα κανω για τους λατρεις Giorgos241.tumblr.com Gangarian.tumblr.com
mary Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Ναι. Συνήθως τα μελομακάρονα έχουν από 8 έως 12 ευρώ το κιλό Πηρε η μαμά μου το σάββατο μισο κιλό μελομακάρονα με σοκολάτα, δλδ 9 κομμάτια=4,5 ευρώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα