LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ξερω τι παιζει ακριβως αν στο MSI AB κανω reset μου βγαζει +25 αν το ξανα κοιταξω μετα απο καποια ωρα μου βγαζει και εμενα +19 Εμενα στο reset παει 0mv αλλα στην επομενη εκκινηση του υπολογιστη παει 19
Occultist Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 H μαυρες οθονες που αναφερουν εχουν να κανουν με το zero core που εβγαλε η amd για μικροτερη καταναλωση σε idle , επειδη ομως κατι πηγε στραβα στην υλοποιηση πολλες φορες οταν εμπαινε σε zero core η καρτα δεν ανοιγε η οθονη μετα , οι κατασκευαστες απο της καρτες βρηκαν την λυση δυνοντας (συνηθως +25mv στον πυρηνα) και ετσι η καρτα δεν μπαινει ποτε σε zero core ειναι κατι τελειως ασχετο απο τους οδηγους αν δεις πχ στο MSI ΑΒ αφου ανοιξεις το voltage control οτι η επιλογη για το core voltage δεν ειναι μηδεν αλλα ανεβασμενη Και η 390Χ που έχω τώρα, όπως και η 280Χ που είχα πριν (νομίζω και οι δύο 7870 που περάσαν από τα χέρια μου; ) είχαν zero core (υποτίθεται), αλλά ποτέ δεν έχω δει black screen και δεν χρειάστηκε να καταφύγω σε αλχημείες. Να πουλάνε μόνο στους υπόλοιπους τις σκάρτες, δεν το νομίζω πάλι...
LouCi4er Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 H μαυρες οθονες που αναφερουν εχουν να κανουν με το zero core που εβγαλε η amd για μικροτερη καταναλωση σε idle , επειδη ομως κατι πηγε στραβα στην υλοποιηση πολλες φορες οταν εμπαινε σε zero core η καρτα δεν ανοιγε η οθονη μετα , οι κατασκευαστες απο της καρτες βρηκαν την λυση δυνοντας (συνηθως +25mv στον πυρηνα) και ετσι η καρτα δεν μπαινει ποτε σε zero core ειναι κατι τελειως ασχετο απο τους οδηγους αν δεις πχ στο MSI ΑΒ αφου ανοιξεις το voltage control οτι η επιλογη για το core voltage δεν ειναι μηδεν αλλα ανεβασμενη Εμενα που εχει +25mv και με 16.2 δουλευει κανονικοτατα το ZeroCore?Ειχα διαβασει οτι απο τους 15.7 και μετα,η AMD ειχε σταματησει το συγκεκριμενο feauture λογω των black screens.Το ιδιο μου ειχε πει και η Sapphire οταν τους ρωτησα για το επιπλεον ρευμα,μου ειπαν οτι δεν εχει καμια δουλεια με το ZeroCore η ελαχιστη αυξηση του ρευματος.Το καναν απλα για σταθεροτητα της καρτας σε full load.Εγω παντως απο 15.7 και μετα,δεν ξαναειδα την καρτα να μπαινει σε ZeroCore,μετα πηγα και σε 10αρια οποτε δεν ειχα ασχοληθει παραπανω.Τωρα,εχω καμια εβδομαδα που χαλασε ο ssd και ειμαι με ενα μηχανικο και 7αρια.Οτι οδηγο και να δοκιμασα,απο 14.12 μεχρι 16.2,σε ολους δουλευει κανονικα το ZeroCore.Go figure. Να συμπληρωσω οτι 1+ χρονο που εχω την καρτα,θεμα με black screen ειχα ή μια ή δυο φορες.Επισης στα 10αρια ειχα φλασαρει παλαιοτερο bioς στην καρτα με 0.984mv idle voltage αλλα ZeroCore δεν εμπαινε.Αρα το ρευμα δεν εχει σχεση.Να πω επισης (το ψιλοεψαξα,το παραδεχομαι ) οτι πολλοι λεγαν οτι το συγκεκριμενο feauture δουλευει μονο με dvi,εμενα δουλευει κανονικοτατα με DP.Αρα το οτι μια καρτα δεν μπαινει σε ZeroCOre mode οταν κλεινει η οθονη,μπορει να οφειλεται σε συνδυασμο παραγοντων,απο λειτουργικο μεχρι hardware.Παντως τα μονα σιγουρα ειναι οτι η AMD δεν το εκοψε στους οδηγους και οτι το επιπλεον ρευμα δεν εχει σχεση.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εμενα που εχει +25mv και με 16.2 δουλευει κανονικοτατα το ZeroCore?Ειχα διαβασει οτι απο τους 15.7 και μετα,η AMD ειχε σταματησει το συγκεκριμενο feauture λογω των black screens.Το ιδιο μου ειχε πει και η Sapphire οταν τους ρωτησα για το επιπλεον ρευμα,μου ειπαν οτι δεν εχει καμια δουλεια με το ZeroCore η ελαχιστη αυξηση του ρευματος.Το καναν απλα για σταθεροτητα της καρτας σε full load.Εγω παντως απο 15.7 και μετα,δεν ξαναειδα την καρτα να μπαινει σε ZeroCore,μετα πηγα και σε 10αρια οποτε δεν ειχα ασχοληθει παραπανω.Τωρα,εχω καμια εβδομαδα που χαλασε ο ssd και ειμαι με ενα μηχανικο και 7αρια.Οτι οδηγο και να δοκιμασα,απο 14.12 μεχρι 16.2,σε ολους δουλευει κανονικα το ZeroCore.Go figure. Να συμπληρωσω οτι 1+ χρονο που εχω την καρτα,θεμα με black screen ειχα ή μια ή δυο φορες.Επισης στα 10αρια ειχα φλασαρει παλαιοτερο bioς στην καρτα με 0.984mv idle voltage αλλα ZeroCore δεν εμπαινε.Αρα το ρευμα δεν εχει σχεση.Να πω επισης (το ψιλοεψαξα,το παραδεχομαι ) οτι πολλοι λεγαν οτι το συγκεκριμενο feauture δουλευει μονο με dvi,εμενα δουλευει κανονικοτατα με DP.Αρα το οτι μια καρτα δεν μπαινει σε ZeroCOre mode οταν κλεινει η οθονη,μπορει να οφειλεται σε συνδυασμο παραγοντων,απο λειτουργικο μεχρι hardware.Παντως τα μονα σιγουρα ειναι οτι η AMD δεν το εκοψε στους οδηγους και οτι το επιπλεον ρευμα δεν εχει σχεση. H sapphire σε ερωτηση που εκανα μου ειπε οτι το +25mv ειναι για να μην αφηνει την καρτα να μπαινει σε zero core και δημιουργει προβληματα με black screens η r9 290x tri-x η πρωτη που ειχα το ειδα δει το zero core η r9 290x tri-x new edition μετα ειδα το +25mv πρωτη φορα και ειχα στειλει mail στην sapphire και μου ειπανε το παραπανω Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2016 από Inuyasha
Bigi444444 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Οι μνήμες είχαν το θέμα στις 290.Το είχα κι εγώ στη δικιά μου, μέχρι που άλλαξα bios.Όταν πήγαινες να κάνεις κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις, οποιαδήποτε αλλαγή, εκεί που πατούσες να εφαρμοστεί, λογικά από κάποιο spike στην τάση του ρεύματος που πέρναγε από τις μνήμες, μπορεί να σου πετούσε μαύρη οθόνη.Σ' εμένα πάντως το έκανε συχνά.Και 1 mhz στον πυρήνα να πήγαινα να αλλάξω, ακόμα και να τον κατεβάσω, το έκανε.Όχι πάντα, αλλά συχνά.Σε άλλους έκανε αυτό το zerocore που λέτε.Οπότε ναι, η sapphire τουλάχιστον, που το δήλωσε η ίδια, έδωσε αυτή τη μικρή αύξηση στην τάση για να εξαλείψει διάφορα θέματα αστάθειας με την έως τότε τάση του ρεύματος, που σε μερικές περιπτώσεις μπορείνα ήταν οριακά ανεπαρκής. 1
Thanos1972 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 εμενα στην 290 gigabyte reference απο την αρχη,η μονες φορες που εβλεπα black screen ηταν οταν ανεβαζα τις μνημες και ετρεχα bench. εαν κολουσε με black screen....την ειχα κατσει μονο με reset στο bios εμπαινα. αλλα με οποιοδηποτε driver αυτο.με τον πυρηνα δεν ειχα ποτε κανενα θεμα. μετα περασα και ενα αλλο bios της gigabyte που ουτε θυμαμαι τι εκανε (αν εκανε και τιποτα) αλλα τα ιδια παλι. ε απο τοτε μονο κλοκαρισμα στον πυρηνα 1060mhz χωρις ρευματα για καθε μερα και ολα δουλευουν οπως πρεπει.
Bigi444444 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Έχει βάλει ποτέ κανείς σας στη reference 290 το cooler της sapphire trix; Απ' ότι βλέπω και η sapphire έχει το ίδιο pcb layout με τη reference, οπότε υποψιάζομαι πως δεν υπάρχει θέμα.Το έχει δοκιμάσει όμως κάποιος να είμαστε σίγουροι;
Thanos1972 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Σε reference θέλει Κ ένα πολύ μικρό ψυχτρακι στο vrm που είναι κοντά στις εξόδους .εάν έχει Κ εκεί μέταλλο ή ψυχτρα που λες λογικά δεν θα έχεις θέμα.και δες εάν είναι ίδια Κ η μεγάλη σειρά με τα vrm,εκεί ίσως έχεις θέμα με τους πυκνωτές.
Bigi444444 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Αυτά που φαίνονται στην εικόνα εννοείς, έτσι; Δε μπορώ ρε γαμώτο να βρω στο net εικόνα του κάτω μέρους του reference cooler.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Αν είναι η ψυκτρα από την πρώτη έκδοση της tri-x μπαίνει κανονικά, αν είναι από την New edition παίζει να μην μπει (η New edition έχει custom pcb)
Bigi444444 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Στανταράκι αυτό έτσι;Aπό την πρώτη είναι.Σε ευχαριστώ!
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Ναι η πρωτη ειχε reference pcb (6+8 pin) η new edition ειχε custom pcb ( ειχε 8+8 pin καθως και αλλαξαν και το διακοπτακη απο τα bios με το φωτιζομενο με το logo της sapphire ) , επειδη περασαν και οι 2 απο τα χερια μου ξερω οτι το cooler ειχε μιρκο διαφορες της πρωτης εκδοσης κανει σιγουρα γιατι η πρωτη trix περνει κανονικα wb απο της reference 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Εγω που νομιζα οτι οταν ειναι αναμμενο το logo της Sapphire τοτε η καρτα ειναι uefi και το ειχα αναμμενο αλλα τελικα ειναι το αντιθετο και ειχα την Nitro 390 backplate σε legacy mode
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Εγω που νομιζα οτι οταν ειναι αναμμενο το logo της Sapphire τοτε η καρτα ειναι uefi και το ειχα αναμμενο αλλα τελικα ειναι το αντιθετο και ειχα την Nitro 390 backplate σε legacy mode Αμα δεν σε βολευει αποθηκευσε bios και flashare εμενα η 390x nitro στο αναμενο ειναι στο uefi
cliobaccarra Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Στανταράκι αυτό έτσι;Aπό την πρώτη είναι.Σε ευχαριστώ! Σε αυτην με το reference pcb Μπαινει κανονικα, το εχω δοκιμασει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα