tehAllantin Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 well απο το 2003 ως το 2012, αδεια εργασίας δεν θυμάμαι να είχα 1
idomeneas7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Τα ίδια, είχα βιβλιάριο από το υγειονομικό (μπλε εγώ) και όλα καλά. Μετά από καιρό, μου είπαν επειδή είμαι ανήλικη θέλει και άδεια εργασίας. Αλλά πλέον κόντευα 18 και δεν είχε πολύ νόημα να βγάλω για τόσο λίγο. Παραπληροφόρηση τελικά? Τόσα χρόνια παράνομη ήμουν?
gokuthelegend Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Τα ίδια, είχα βιβλιάριο από το υγειονομικό (μπλε εγώ) και όλα καλά. Μετά από καιρό, μου είπαν επειδή είμαι ανήλικη θέλει και άδεια εργασίας. Αλλά πλέον κόντευα 18 και δεν είχε πολύ νόημα να βγάλω για τόσο λίγο. Παραπληροφόρηση τελικά? Τόσα χρόνια παράνομη ήμουν? Έχω την εντύπωση ότι ανήλικοι από 15 μέχρι πριν κλείσουν τα 18, θέλει άδεια κηδεμόνα για να δουλέψεις νόμιμα (τονίζω το νόμιμα, τώρα αν πας σε κάποιον να δουλέψεις μαύρα, αλλάζει το θέμα), μήπως κάτι τέτοιο εννοούσαν;
idomeneas7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν έχω ιδέα τι εννοούσαν. Καθόλου μαύρα δεν ήταν, η μόνη "παρανομία" ήταν πως δούλευα πολύ περισσότερες ώρες από τις 6 που είναι το ανώτερο στους ανήλικους και νυχτερινές ώρες, Σ/Κ, αργίες που επίσης απαγορεύεται. Απλά τυπικά ήμουν 6ωρο 5ήμερο και τα ένσημά μου ήταν βάσει αυτού.
dionisis1925 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ για dj έχω άδεια εργασίας ως dj από την αστυνομία. Ένα άσπρο δίφυλλο βιβλιαράκι σε στυλ και διαστάσεις σαν το παλιό χάρτινο ροζ δίπλωμα. Και μου το ζήτησε το αφεντικό επειδή του το'πε η λογίστρια σύμφωνα με τους νόμους. Εγώ έδωσα το Δεκέμβριο του 2014 για τη βεβαίωση επάρκειας και διάβασα μόνο ένα φυλλάδιο με 250 ερωτήσεις και απαντήσεις που δίνουν τα ΚΕΚ (που οι περισσότερες είναι βλακείες ή διπλές), και πέρασα χωρίς την κατάρτιση των 105 ή 108 ωρών αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή έδωσα μόνο 150 ευρώ (100 ευρώ ο ΕΟΠΠΕΠ και 50 ευρώ το ΚΕΜΕΑ) και πέρασα με 16 μέσο όρο. Άρα όχι 600άρι που λες φίλε μου. Βρες κανένα συνάδελφο που να έδωσε εξετάσεις και πάρε του τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις και διάβασέ τες. Ποινικά πλέον δεν ζητάνε. Γιατί μάλλον τους έβαλαν χέρι. Αυτά ούτε οι αστυνομικοί δεν υποχρεούνται να τα ξέρουν όσο μάλλον εμείς ου δεν παραπέμπουμε σε εισαγγελέα κανέναν παρά μόνο ειδοποιούμε ανάλογα σε κάθε περιστατικό. Οι ερωτήσεις γελοίες είναι και στα προφορικά απ'όσο γνωρίζω από εμπειρίες συναδέλφων σε ρωτάνε για πράγματα σε χώρο που έχεις δουλέψει.. Το θέμα είναι πως εγώ δουλεύω ακόμα με την παλαιά άδεια..λήγει το 2017 και δεν ξέρω αν την ανανεώσω..
mr.Vox Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Τόσος κόπος για το τίποτα. Άδειες security και μπαρούφες. Στο τέλος σε στέλνουν να φυλάς μια χωματερή. Δωδεκάωρο και 500 ευρώ το μήνα και πολλά λέω. Υποτίθεται ότι το επάγγελμα θα αναβαθμηζόταν. Αντί αυτού τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η προυπηρεσία τελικά είναι εναντίον των εργαζομένωσ στο χώρο....Ο επόμενος παρακαλώ. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2015 από mr.Vox
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Πού πήγες και σου είπαν 12ωρο 500€; Πόσες ώρες συνολικά το μήνα; Γενικά είναι γύρω στα 3.5€/ώρα. Τώρα αν μιλάς για 12 12ωρα το μήνα και τις 18 μέρες κάθεσαι, δεν είναι και τόσο τραγικό όσο το περιγράφεις. Αν μιλάς για 240+ ώρες το μήνα και 500€, δηλαδή ~2€/ώρα, είναι τραγικό.
mr.Vox Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν σου λένε 12ωρο αλλά πάντα κάτι γίνεται και το 8άωρο δεν είναι σχεδόν ποτέ οχτάωρο. Όλο έλειψη προσωπικού όλο αρρωσταίνουν και δεν έρχονται να σε αλλάξουν. Στο τέλος σου τρώνε τα έξτρα που πρέπει να σου δώσουν και καλά θα σου τα δώσουν σε ρεπό όταν υπάρξει η δυνατότητα η οποία ποτέ δεν υπάρχει. Μακριά και αλάργα που λένε. Το λέω κατόπιν πολλών πολλών ετών προυπηρεσία.
phanispal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω είναι η χειρότερη δουλειά που έχω κάνει. Έστω και για το πολύ μικρό χρονικό διάστημα των 2 μηνών. Αλλά σε κακό πόστο. Αν είσαι τυχερός/έχεις βύσμα, υπάρχουν πόστα που αξίζουν.
mr.Vox Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν καλά πόστα όσο είσαι ωραίος νέος και δυνατός. Όσο περνούν τα χρόνια υπάρχουν πιο νέοι και πιό ωραίοι από σένα. Εσύ πας σπίτι σου ή φυλάς κάποιο ATM στο πουθενά μέχρι να φύγεις από μόνο σου. Αν και έχει περάσει και η μόδα των ΑΤΜ και ένα ένα τα αποσύρουν λόγω χρεωστικών καρτών.
dionisis1925 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω είναι η χειρότερη δουλειά που έχω κάνει. Έστω και για το πολύ μικρό χρονικό διάστημα των 2 μηνών. Αλλά σε κακό πόστο. Αν είσαι τυχερός/έχεις βύσμα, υπάρχουν πόστα που αξίζουν. Σε τι πόστο αν επιτρέπεται ? Γιατί εγώ εδώ και 2 χρόνια δουλεύω σε νοσοκομείο και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά χειρότερα πόστα από αυτό. Δεν σου λένε 12ωρο αλλά πάντα κάτι γίνεται και το 8άωρο δεν είναι σχεδόν ποτέ οχτάωρο. Όλο έλειψη προσωπικού όλο αρρωσταίνουν και δεν έρχονται να σε αλλάξουν. Στο τέλος σου τρώνε τα έξτρα που πρέπει να σου δώσουν και καλά θα σου τα δώσουν σε ρεπό όταν υπάρξει η δυνατότητα η οποία ποτέ δεν υπάρχει. Μακριά και αλάργα που λένε. Το λέω κατόπιν πολλών πολλών ετών προυπηρεσία. Ναι γενικά ισχύει αυτό,εγώ είμαι τυχερός γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία που είμαι πληρώνει,αλλιώς θα είχα ρίξει πιστόλι εδώ και καιρό.
phanispal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Σε τι πόστο αν επιτρέπεται ? Γιατί εγώ εδώ και 2 χρόνια δουλεύω σε νοσοκομείο και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά χειρότερα πόστα από αυτό. Εξωτερική μεριά του Golden Hall (300 μέτρα), πάνω-κάτω κάθε μισή ώρα, για 12 ώρες, πάνω από 10 χιλιόμετρα περπάτημα τη μέρα. Δεν πα να 'χει ήλιο, βροχή, χαλάζι. Εγώ ήμουν μέσα στο καλοκαίρι, και είχα χάσει 7-8 κιλά σε δύο μήνες. Και μη φανταστείς ότι είχα πολλά και ότι χάνονταν εύκολα αυτά τα 7-8. Αλεξίσφαιρα μούσκεμα και βρωμοκοπούσαν, άλλαζες τον προηγούμενο και γούσταρες όταν έβαζες το βρωμερό και μουσκεμένο γιλέκο πάνω σου. Πέρα απ' την απόσταση, συνεχές τσεκάρισμα από τις κάμερες. Απαγορευόταν να μιλήσεις με τον οποιονδήποτε κι αν μιλούσες, στην έλεγαν στον ασύρματο. Εννοείται ότι απαγορευόταν να κάτσεις οπουδήποτε, 12 ώρες όρθιος, με 2 30λεπτα διαλείμματα. Παρόλο που δε με λες μαλθακό/κακομαθημένο, τις πρώτες εβδομάδες έκαιγαν τα πόδια μου απ' την ορθοστασία. Ουσιαστικό ρεπό δεν υπήρχε. Γι' αυτούς το ρεπό ήταν να δουλέψεις π.χ. 19:00-07:00 και να ξαναπάς για δουλειά 07:00-19:00. Και άλλα που προσπαθώ να ξεχάσω.
phanispal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Σκέψου αυτό: Με το που παίρνω την άδεια εργασίας στα χέρια μου, στέλνω mail σε 10-15 εταιρείες. Η συγκεκριμένη ήταν η μόνη που με κάλεσε για συνέντευξη αμεσότατα. Ξεκίνησα την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα της συνέντευξης. Έρχονταν συχνά νέα άτομα για δοκιμαστικό και όσο έκατσα εγώ, ούτε ένας δεν έμεινε. Όλοι έφευγαν ή στο πρώτο διάλειμμα (4 ώρες) ή στο τέλος της βάρδιας. 1
dionisis1925 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλά και εγώ μία από τα ίδια , είχα πάει στο πλαίσιο εκεί δεν ήθελαν security,ήθελαν Security/πωλητή,μετά το πρώτο δοκιμαστικό τους πιστόλιασα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα