Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αγόρασα ένα mp3 player. Τα τραγούδια που πέρασα στο mp3 τα παίζει με μέτρια ένταση εν σχέση με αυτή του ραδιοφώνου. Που διαθέτει. 
το πήγα στο κατάστημα και αφού το ήλεγξαν μου είπαν πως δεν διαπιστώθηκε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. 
ίσως η ένταση να οφείλεται στον κατασκευαστή με νόμο ευρωπαϊκό περί  (μπλα μπλα)
μου μίλησε για software που μπορεί να αλλάξει την ένταση των αρχείων για να ακούγονται δυνατά....

HELP ,,,,,  πως το κάνω και με τι πρόγραμμα??!!!

Δημοσ.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω από την κεραμική μου εστία καμμένο γάλα; Το έτριβα 100 ώρες αλλά δε βγαίνει, ούτε με ένα ειδικό καθαριστικό που υποτίθεται ότι το αφήνεις 2’ να δράσει και καθαρίζει. Σκέφτηκα να το ξύσω με ξυραφάκι, αλλά θα γρατζουνίσω την επιφάνεια και δεν θέλω. Πείτε αν ξέρετε επειδή βασανίζομαι από το πρωί.

Δημοσ.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω από την κεραμική μου εστία καμμένο γάλα; Το έτριβα 100 ώρες αλλά δε βγαίνει, ούτε με ένα ειδικό καθαριστικό που υποτίθεται ότι το αφήνεις 2’ να δράσει και καθαρίζει. Σκέφτηκα να το ξύσω με ξυραφάκι, αλλά θα γρατζουνίσω την επιφάνεια και δεν θέλω. Πείτε αν ξέρετε επειδή βασανίζομαι από το πρωί.

δοκιμασε cif καθαριστικο
  • Like 1
Δημοσ.

Το καμμένο γάλα όπως και η ζάχαρη δεν καθαρίζουν εντελώς ποτέ.

αφήνει μία θαμπάδα. υπάρχει όμως ειδικό ξυράφι για κεραμικές.

• Like 1
Δημοσ.

Θα δοκιμάσω πρώτα κάποιο άλλο καθαριστικό, δεν ξέρω αν έχουμε cif, θα πάω σουπερμάρκετ να δω. 

Το ξυράφι με ανησυχεί γιατί μπορεί να καταστρέψω την κουζίνα οπότε θα είναι η εσχατη λύση μου.

Αν δεν τα καταφέρω, θα επανέλθω να μου προτείνετε αλχημείες.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Ρίξε απο πάνω μαγειρική σόδα με λίγο ζεστό νερό και τρίψτο καλά για λίγα λεπτά. Άφησε το πάνω για καμιά ώρα και μετά καθάρισε κανονικά με το καθαριστικό της κουζίνας.

• Like 1
Δημοσ.
μου μίλησε για software που μπορεί να αλλάξει την ένταση των αρχείων για να ακούγονται δυνατά....

Τι εννοεις ν' αλλαξει την ενταση των αρχειων; Μηπως το bitrate? Τι ποιότητα είναι τα mp3 σου?

Κοίτα κι εδώ.

Δημοσ.

αγόρασα ένα mp3 player. Τα τραγούδια που πέρασα στο mp3 τα παίζει με μέτρια ένταση εν σχέση με αυτή του ραδιοφώνου. Που διαθέτει. 

το πήγα στο κατάστημα και αφού το ήλεγξαν μου είπαν πως δεν διαπιστώθηκε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. 

ίσως η ένταση να οφείλεται στον κατασκευαστή με νόμο ευρωπαϊκό περί  (μπλα μπλα)

HELP ,,,,,  πως το κάνω και με τι πρόγραμμα??!!!

MP3Gain

Το χρησιμοποιώ καμιά δεκαετία. Αλλάζει την ένταση των mp3 χωρίς να τα επανασυμπιέζει (δε χάνουν σε ποιότητα).

Επίσης δίνει την επιλογή να έχεις τραγούδια από διαφορετικά άλμπουμ στην ίδια ένταση ώστε να μη χρειάζεται να αυξομειώνεις το volume ανάμεσα σε κομμάτια.

EDIT: Τώρα είδα το link του Black Rabbit. Είναι το πρώτο στη λίστα. Κατέβασέ το. Κάνει ακριβώς αυτό που θες.

(μία καλή ένταση για να μην τα έχεις τα ακουστικά στο φουλ είναι από 92-96 db)

Δημοσ.

Το bitrate δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θες να κάνεις. Το bitrate είναι ένδειξη της ποιότητας του mp3, όχι της έντασης που παίζει.

Μπορώ τώρα να σου ανεβάσω κάπου ένα αρχείο 128kbps που θα ακούγεται τέρμα ακόμα και αν βάλεις το κινητό σου σε ένταση "1" και ένα αρχείο 320kbps που ακόμα κι αν τερματίσεις το volume, ίσα που θα ακούγεται.

Αυτό που ψάχνεις να κανεις λέγεται GAIN ή VOLUME BOOST.

Αν δεις το link του Mp3 Volumer που παραθέτω (είναι ένα ακόμα εργαλείο για αυτή τη δουλειά, δεν το έχω δουλέψει προσωπικά), στις δύο πρώτες στήλες εξηγεί και τη διαφορά Volume και Bitrate

• Like 1
Δημοσ.

Δε βγήκε. Πονάει το χέρι μου. Νομίζω ότι γυμνάστηκα. Θα αγοράσω αυτή την ειδική ξύστρα τη Δευτέρα (αν βρω που την πουλάνε). 

Ακόμα κάτι:

Υπάρχει τρόπος να στείλω γύρω στις 600 φωτογραφίες σε κάποιον σύντομα κι εύκολα; Με εμαιλ ξεπερνάω το size restriction στα attachment και δε με αφήνει. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...