Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για παμε defacer,

Το παραδειγμα με το οποιο ξεκινησα το ποστ μου ειναι ενα παραδειγμα και τιποτα παραπανω μα και τιποτα λιγοτερο. Δλδ come on τωρα δεν πιστευω να πιστευεις πως θα ξεκινουσα γενικευση του στυλ "Με εκλεψε ενας αλβανος, ολοι οι Αλβανοι ειναι κλεφτες".

Στο δια ταυτα τωρα. Σεβομαι την αποψη σου ομως δεν μπορω παρα να διαφωνησω με το οτι ενας διαχωρισμος και μια ταμπελοποιηση -tagging-  (σποντα προς τους δηθεν που δεν γουσταρουν ταμπελοποιηση: ξυπνα, ολα στη ζωη σου ειναι με μια ταμπελιτσα, αποδεξου το και θα περασεις καλα, πηγαινε κοντρα και θα περασεις κατα 90% σκατα και ισως κατα 10% καλυτερα απο το αν το αποδεχοσουν, αν εισαι τυχερος/ικανος/ .../) δεν μπορει να γινει με βαση το φυλο. Μην αρχισουμε να σκεφτομαστε χαζα παραδειγματα τυπου "κοιτα δεν μπορει να παρκαρει σε δυο μετρα θεση, χαλαρα γυναικα ειναι", αλλα ας μιλησουμε για επιστημονικα αποδεδειγμενα θεματα που εχουν να κανουν με ανθρωπινες συμπεριφορες. 

θεωρω λοιπον πως οι γυναικες σκεφτονται τελειως διαφορετικα απο εμας. αυτο δεν ειναι αναγκαστικα κακο (απο μονο του). Ειναι απλως. Για να φτασουν σε ενα συμπερασμα οσο απλο και αν ειναι μπορει να παρουν τελειως διαφορετικο μονοπατι (=πιο πολυπλοκο) λογικης απο οτι ειμεις. Μπορει και βεβαια να μην το κανουν αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα εχουν μια δαιδαλωδη σκεψη. Το επεξηγω λιγο παραπανω τωρα καθως απο εδω και περα θα μιλαω για την πλειοψηφια και δεν θα λεω σε καθε μου επιχειρημα πως "ναι υπαρχουν και αυτες που δεν ειναι ετσι μπλα μπλα", θα εννοειται πως θα υπαρχουν. Ποτέ δεν ειναι ΟΛΟΙ ετσι ή ΟΛΟΙ αλλιως.  Αυτος ο τροπος σκεψης λοιπον εγκυμονει ενα καρο κινδυνους και αδιεξοδα. Ειναι αυτο που ακους και βλεπεις ή ζεις ο ιδιος: Μα δεν μπορει να μιλαει σοβαρα τωρα, δλδ το εννοει αυτο, απο που της ηρθε τωρα αυτο κτλ κτλ. Ειναι αυτο το συναισθημα στο οποιο αναφερομαστε πεζα ως "τρέλα", κανοντας αδοκιμη χρηση του ορου φυσικα. Το πως εγω χρησιμοποιω τον ορο το εξηγησα στο προηγουμενο ποστ μου, το παραθετω για να μην τρεχεις:

"θεομουρλες εδω: κανουν λογικα αλματα, σκεφτονται με βαση τα συναισθηματα, αντιδρουν ενστικτοδως, εχουν μαστερ στην συμπερασματολογια κτλ"

αποδεδειγμενα τωρα, και αν θες μπορουμε να αρχισουμε να παραθετουμε ερευνες και τα ρεστα, συμπεριφορες οπως οι παραπανω καταγραφονται κυριως στον γυναικειο φυλλο. Οι λογοι ειναι πολλοι, απο κοινωνικοι (αποτομη σεξουαλικη απελευθερωση της προηγουμενες δεκαετειες), οικονομικοι (παντα η γυναικα επιδιωκει ενα περιβαλλον "ασφαλειας", δυστυχως στον 21 αιωνα η ασφαλεια ειναι συνωνυμη με τα λεφτα, οσα περισσοτερα τοσο πιο καλο το περιβαλλον για εκεινη -και εκεινον- τα παιδια της τα σκυλια της τα γατια της), επαγγελματικοι, ακομη και δευτερευοντες (κοσμοπορνιταν, μαμα που κανει το μυαλο πουρε με τα γνωστα κλισε).

Επομενως ναι μεν συμπερφορες αλλοπροσαλες μπορουν να παρατηρηθουν σε ολους, στις γυναικες ομως ειναι σαφως συχνοτερες. Ετσι , παντα imho, το θεμα γινεται θεμα φυλλου.  επισης αν προσεξες στο πανω ποστ μου ανεφερα ξεκαθαρα πως παρομοιος διαχωρισμος υπαρχει και στους αντρες, επελεξα ομως να μην το αναλυσω καθως ο σκοπος του ποστ μου ηταν αλλος. Λογικα θα επρεπε να σε καλυψει αυτο και να μην αναφερθεις στο " με τετοια μυαλα που εχουν καποιοι δεν θα παμε μπροστα" (resume- ξερω πως δεν το εγραψες ετσι) καθως σου δειχνει πως ο αλλος (ανα)γνωριζει και την αλλη πλευρα.

με λιγα λογια ρε φιλε,υπαρχει και σαπιλα στους αντρες , καγκουριαση και τα ρεστα, θεματα που κανουν τα κοριτσια να βγαζουν φλιχτενες. Αλλα δεν παυει η τρελα -μεταξυ αλλων-να ειναι (περισσοτερο) προνομιο εκεινων!

My 2  cents

Υγ. για το αλφα μειλ και τα χαρακτηριστικα του στο 2015 μπορουμε να συζηταμε για ωρα αν θες αλλα θα ειμαστε οφτοπικ

• Like 1
  • Απαντ. 638
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η λογική της γυναίκας με ένα απλό παράδειγμα:

Το μπουζούκι είναι όργανο.

Ο Αστυνομικός είναι όργανο.

Ο Αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Δημοσ.

Για αυτό πιστεύω ότι ο φίλος ικάγκουρα

Super lol :lol: :lol: :lol: κατα λάθος λέγονται τα καλύτερα!

Θα έπρεπε ίσως να του έχω κάνει σκόντο και του ikaruga πάντως για τον ίδιο λόγο με τον hexenlord. Τι παιχνιδάρα θεέ μου. :)

εννοούσε πως από της στιγμή που αρχίζει η άλλη να σε βλέπει αλλιώς (αφού αναγκάζεται να καταπνίξει τα συναισθήματά της), η φιλία αυτομάτως εξανεμίζεται. Δεν γίνεται να λες πως έχετε φιλία όταν σε βλέπει η άλλη ερωτικά.

Εγώ πάντως δεν κατάλαβα αυτό. Ακόμα κι έτσι, η φιλία φυσικά δεν εξανεμίζεται αυτομάτως, αλλιώς τι σκατά φιλία ήταν; Άλλο φιλία κι άλλο κάνουμε παρέα όταν βολέψει.

Πολλά χρόνια πριν. Την έχω πέσει στο σπίτι φίλης. Με την οποία κάποια στιγμή ακόμα πιο πριν είχαμε ρίξει κι ένα spontaneous χαμουρεματάκι στο καληνύχτα πριν πάμε σπίτια μας μετά την έξοδο, οπότε είμασταν ήδη στη γκρίζα ζώνη.

Στη συγκεκριμένη φάση την έχουμε πέσει για ύπνο... αγκαλιά. Πολύ σύντομα τα πράγματα αγριεύουν. Μετά από δυο λεπτά κάνει στην άκρη, μου λέει ώπα τι πάμε να κάνουμε. Σηκώνεται. Καλύτερα να πάω να κοιμηθώ στον καναπέ λέει (αυτή είχε και σχέση, εγώ όχι). Έλα της λέω, σοβαρά τώρα; Θα κοιμηθώ εγώ στο κρεβάτι σου και συ στον καναπέ; Ας το αφήσουμε κι έλα να κοιμηθούμε όπως ήμασταν πριν. Σίγουρα μου λέει; Σίγουρα. ΟΚ λέει. Έρχεται πίσω. Κοιμόμαστε.

Το πρωί ξυπνάω, είμαι μόνος στο κρεβάτι. Την ακούω που είναι στο σαλόνι. Κάθομαι ξάπλα ένα δεκάλεπτο και σκέφτομαι τι έγινε χθες και ποιές θα είναι οι συνέπειες σήμερα και στο μέλλον. Θα βγω από το δωμάτιο, θα με δει, θα τη δω, τι θα πούμε; Είναι δυνατόν να ξαναβρεθούμε ποτέ μόνοι, απόμερα, να νιώθουμε απογοητευμένοι από τον κόσμο και να τα πίνουμε, τώρα που έχουμε δει το χάρο με τα μάτια μας; Πολλές ερωτήσεις αλλά καμία απάντηση. Fuck it, θα βγω και ο,τι θέλει ας γίνει.

Βγαίνω από το δωμάτιο, την πετυχαίνω στο διάδρομο. Καλημέρα μου λέει, συνοδεύοντάς τη μ' ένα υπέροχο χαμόγελο. Καλημέρα της κάνω και χαμογελάω και γω. Κοιταζόμαστε κατάματα για λίγο. Σε μια μόνο στιγμή όλες μου οι ερωτήσεις έχουν πάρει την πιο απλή απάντηση: θα πούμε καλημέρα, δε θα το ξανασυζητήσουμε ποτέ και δε θα ξαναβρεθούμε σ' αυτή τη θέση γιατί διαφορετικά μπορεί να κάνουμε κάτι που την άλλη μέρα θα το μετανιώσουμε. Με μια λέξη και μια ματιά συνεννοηθήκαμε τέλεια.

Μ' αυτή την κοπέλα δεν έκανα τίποτα άλλο απο κει και πέρα. Ούτε όταν παρουσιαζόμουν φαντάρος κι έμεινα σπιτι της το προηγούμενο βράδυ, ούτε όταν μόνο αυτή ήρθε να με δει στην ορκομωσία (λόγω απόστασης) και όλοι οι άλλοι είχαν πέσει να κατασπαράξουν τις δικές τους, ούτε όταν βρήκαμε πριβέ παραλία και ξεφορτωθήκαμε το μαγιό because why not. Τελευταία φορά που την είδα είμασταν ο καθένας με το μωρό του, τα βάζαμε να παίζουν και πίναμε καφέ.

Μπορεί να είδαμε ο ένας τον άλλο (και) ερωτικά αλλά τελικά επιλέξαμε να έχουμε φιλία. Και μάλλον καλά κάναμε γιατί σήμερα μπορώ λέω επι ώρα για όλα τα πράγματα που έχουμε μοιραστεί, ενώ σε ένα παράλληλο σύμπαν μετά το "και πηδηχτήκαμε δυο φορές" θα αναγκαζόμουν να βάλω τελεία και παύλα.

True story.

Δημοσ.

cc5c31c90cdcdaf4e11aa8efbd264f96-8714602

Τελικά ίσως και νά'χει πλάκα το ότι πολλοί μας θεωρείτε μουρλές, θεόχαζες, βλαμμένες, παράλογες κλπ.

Thank you for entertaining us :-D

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Super lol :lol: :lol: :lol: κατα λάθος λέγονται τα καλύτερα!

Θα έπρεπε ίσως να του έχω κάνει σκόντο και του ikaruga πάντως για τον ίδιο λόγο με τον hexenlord. Τι παιχνιδάρα θεέ μου. :)

Εγώ πάντως δεν κατάλαβα αυτό. Ακόμα κι έτσι, η φιλία φυσικά δεν εξανεμίζεται αυτομάτως, αλλιώς τι σκατά φιλία ήταν; Άλλο φιλία κι άλλο κάνουμε παρέα όταν βολέψει.

Πολλά χρόνια πριν. Την έχω πέσει στο σπίτι φίλης. Με την οποία κάποια στιγμή ακόμα πιο πριν είχαμε ρίξει κι ένα spontaneous χαμουρεματάκι στο καληνύχτα πριν πάμε σπίτια μας μετά την έξοδο, οπότε είμασταν ήδη στη γκρίζα ζώνη.

Στη συγκεκριμένη φάση την έχουμε πέσει για ύπνο... αγκαλιά. Πολύ σύντομα τα πράγματα αγριεύουν. Μετά από δυο λεπτά κάνει στην άκρη, μου λέει ώπα τι πάμε να κάνουμε. Σηκώνεται. Καλύτερα να πάω να κοιμηθώ στον καναπέ λέει (αυτή είχε και σχέση, εγώ όχι). Έλα της λέω, σοβαρά τώρα; Θα κοιμηθώ εγώ στο κρεβάτι σου και συ στον καναπέ; Ας το αφήσουμε κι έλα να κοιμηθούμε όπως ήμασταν πριν. Σίγουρα μου λέει; Σίγουρα. ΟΚ λέει. Έρχεται πίσω. Κοιμόμαστε.

Το πρωί ξυπνάω, είμαι μόνος στο κρεβάτι. Την ακούω που είναι στο σαλόνι. Κάθομαι ξάπλα ένα δεκάλεπτο και σκέφτομαι τι έγινε χθες και ποιές θα είναι οι συνέπειες σήμερα και στο μέλλον. Θα βγω από το δωμάτιο, θα με δει, θα τη δω, τι θα πούμε; Είναι δυνατόν να ξαναβρεθούμε ποτέ μόνοι, απόμερα, να νιώθουμε απογοητευμένοι από τον κόσμο και να τα πίνουμε, τώρα που έχουμε δει το χάρο με τα μάτια μας; Πολλές ερωτήσεις αλλά καμία απάντηση. Fuck it, θα βγω και ο,τι θέλει ας γίνει.

Βγαίνω από το δωμάτιο, την πετυχαίνω στο διάδρομο. Καλημέρα μου λέει, συνοδεύοντάς τη μ' ένα υπέροχο χαμόγελο. Καλημέρα της κάνω και χαμογελάω και γω. Κοιταζόμαστε κατάματα για λίγο. Σε μια μόνο στιγμή όλες μου οι ερωτήσεις έχουν πάρει την πιο απλή απάντηση: θα πούμε καλημέρα, δε θα το ξανασυζητήσουμε ποτέ και δε θα ξαναβρεθούμε σ' αυτή τη θέση γιατί διαφορετικά μπορεί να κάνουμε κάτι που την άλλη μέρα θα το μετανιώσουμε. Με μια λέξη και μια ματιά συνεννοηθήκαμε τέλεια.

Μ' αυτή την κοπέλα δεν έκανα τίποτα άλλο απο κει και πέρα. Ούτε όταν παρουσιαζόμουν φαντάρος κι έμεινα σπιτι της το προηγούμενο βράδυ, ούτε όταν μόνο αυτή ήρθε να με δει στην ορκομωσία (λόγω απόστασης) και όλοι οι άλλοι είχαν πέσει να κατασπαράξουν τις δικές τους, ούτε όταν βρήκαμε πριβέ παραλία και ξεφορτωθήκαμε το μαγιό because why not. Τελευταία φορά που την είδα είμασταν ο καθένας με το μωρό του, τα βάζαμε να παίζουν και πίναμε καφέ.

Μπορεί να είδαμε ο ένας τον άλλο (και) ερωτικά αλλά τελικά επιλέξαμε να έχουμε φιλία. Και μάλλον καλά κάναμε γιατί σήμερα μπορώ λέω επι ώρα για όλα τα πράγματα που έχουμε μοιραστεί, ενώ σε ένα παράλληλο σύμπαν μετά το "και πηδηχτήκαμε δυο φορές" θα αναγκαζόμουν να βάλω τελεία και παύλα.

True story.

Ε, τι να κάνω ο καημένος, ικάγκουρα βλέπω, ικάγκουρα γράφω. :P

Εντάξει, σωστός, αλλά από φιλία καταλήξατε απλά να κάνετε παρέα, ακριβώς λόγω του ότι βλέπατε ο ένας τον άλλον ερωτικά.

Επεξ/σία από mathsrule
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα έλεγα ότι απλά κάνουμε παρέα από τη στιγμή που έχω το θάρρος αν χρειαστεί να την πάρω τηλέφωνο μαύρα μεσάνυχτα να της πω "είμαι στο δρόμο δεν έχω πού να κοιμηθώ χρειάζομαι βοήθεια".

Επίσης νομίζω ότι "βλέπαμε ο ένας τον άλλο ερωτικά" δεν είναι η σωστή περιγραφή. Αν ήταν έτσι ούτε εγώ θα τα είχα φτιάξει με την κολλητή της, ούτε αυτή με άλλον, ούτε θα προσπαθούσα να βοηθήσω να τα ξαναβρουν όταν τα χάλασαν, κλπ κλπ. Απλά γύρω στα 20 είχαμε πολλές κάβλες κι όταν βλέπαμε νόστιμο μαναράκι σκεφτόμασταν τι γεύση να έχει άραγε, όπως όλος ο κόσμος.

@hexenlord

Καταλαβαίνω τι θες να πεις, σε νιώθω σε μεγάλο βαθμό, αλλά νομίζω ότι είτε το μεταφράζεις είτε το εκφράζεις με λάθος τρόπο (γι' αυτό είπα νωρίτερα "ας πούμε ψιλοσυμφωνώ").

Όσον αφορά την έκφραση, που είναι το ευκολότερο: στο δικό σου μυαλό το να πεις "πολύ συχνά από την εμπειρία μου οι ξανθιές είναι χαζές επειδή το ντεκαπαζ καίει εγκεφαλικά κύτταρα" και το σκέτο "οι ξανθιές είναι χαζές" μπορεί να έχει ελάχιστη διαφορά. Εξάλλου εσύ άσχετα από το τι θα ξεστομίσεις ξέρεις πως στην ουσία το πρόβλημα είναι το ντεκαπαζ. Αλλά όταν το λες δημόσια το ακούνε κι αυτοί που δεν ξέρουν τι είναι ντεκαπαζ, και επειδή ξέρουν και μια ξανθιά που τους φάνηκε χαζή (ή ίσως απλά δεν τους έκατσε) τα "νέα" διαδίδονται. Και πολύ σύντομα η προφητεία εκπληρώνεται γιατί περιμένουμε να τη δούμε να εκπληρώνεται και προσαρμόζουμε τα δεδομένα στην αντίληψή μας και όχι το αντίθετο.

Όσον αφορά τη μετάφραση: κάποια περίοδο διάβαζα αρκετά περι ψυχομετρικών τεστ γιατί έβρισκα το αντικείμενο πολύ ενδιαφέρον (psychology buff). Για να παρουσιάσω το point μου ξεκινάω από αυτό:

Those who prefer thinking tend to decide things from a more detached standpoint, measuring the decision by what seems reasonable, logical, causal, consistent, and matching a given set of rules. Those who prefer feeling tend to come to decisions by associating or empathizing with the situation, looking at it 'from the inside' and weighing the situation to achieve, on balance, the greatest harmony, consensus and fit, considering the needs of the people involved. Thinkers usually have trouble interacting with people who are inconsistent or illogical, and tend to give very direct feedback to others. They are concerned with the truth and view it as more important.

As noted already, people who prefer thinking do not necessarily, in the everyday sense, "think better" than their feeling counterparts; the opposite preference is considered an equally rational way of coming to decisions (and, in any case, the MBTI assessment is a measure of preference, not ability). Similarly, those who prefer feeling do not necessarily have "better" emotional reactions than their thinking counterparts.

Ως thinking χαρακτήρας που πέρασε την εφηβεία μη μπορώντας να καταλάβει για όνομα πώς γίνεται να είμαι ο μόνος λογικός σ' αυτό το κλουβί με τις τρελές η τελευταία παράγραφος με είχε βάλει σε μεγάλες σκέψεις. Όχι όσον αφορά το πώς θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο (από μια ηλικία και μετά αν δεν είσαι αρκετά ώριμος να το καταλάβεις αυτό είσαι αρκετά μαλάκας), αλλά όσον αφορά στο πώς άραγε μπορεί να λειτουργεί αυτό το εναλλακτικό rational way of coming to decisions που περιγράφεται κάπως πιο αναλυτικά στην πρώτη παράγραφο. Το σκέφτηκα λοιπόν και κατέληξα στην εξής εξήγηση/παράδειγμα που με κάλυψε και μου φάνηκε πολύ χρήσιμη. Ίσως φανεί και σε σένα.

Φαντάσου ότι έχω σπίτι μου ένα pinboard που καρφιτσώνω επάνω καρτποστάλ, αποκόμματα, φωτογραφίες, αυτοκόλλητα κλπ (κλασική φοιτητική φάση). Το έχω φορτώσει αρκετό πράμα. Βγαίνω λοιπόν στο δρόμο, πιάνω έναν thinking και έναν feeling, τους το παρουσιάζω και τους ρωτάω τι γνώμη έχουν.

Ο thinking τύπος πλησιάζει το pinboard κι αρχίζει να ξεκαρφώνει πράγματα, να τους αλλάζει θέση και να τα ομαδοποιεί. Μαζεύει στη μια γωνία τα αποκόμματα των εφημερίδων, δίπλα τα περιοδικά, από κάτω τις καρτ ποστάλ. Διαβάζει τους τίτλους. Βλέπει ότι ένα μόνο απόκομμα είναι από το 1970, το βάζει μόνο του στην άκρη. Παρατηρεί ότι από εικόνες ζώων έχω μόνο νυχτερίδες, το σημειώνει. Μετά από ένα τέταρτο γυρνάει και λέει "Σ'ωραίος, μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω τι δουλειά είχε ο Έρως με το -1, τις νυχτερίδες και την άσχετη εφημερίδα του 1970 αλλά μετά το πιασα".

Ο feeling τύπος κάνει μερικά βήματα πίσω και χαζεύει το pinboard από μακριά για μισό λεπτό. Γυρνάει και λέει "Δε μου αρέσει. Είναι πολύ σκοτεινό και ο Έρως δεν ταιριάζει ούτε με τους αριθμούς ούτε με τις νυχτερίδες."

Όπως λέγαμε λοιπόν, ο thinking δε βγάζει "καλύτερο" συμπέρασμα από τον feeling. Κι εγώ, από τότε που οραματίστηκα αυτό το παράδειγμα έχω μειώσει τις φορές που λέω "αυτό είναι τελείως άσχετο" κατά 90%.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1
Δημοσ.

Η λογική της γυναίκας με ένα απλό παράδειγμα:

Το μπουζούκι είναι όργανο.

Ο Αστυνομικός είναι όργανο.

Ο Αστυνομικός είναι μπουζούκι.

δωσε μουν ΕΝΑΝ λογο για τον οποιο πρεπει να σου απαντησω κοσμια :) και αυτα που γραφεις πρωτα προσβαλλουν τον ιδιο σου τον εαυτο κ μετα τ γυναικειο φυλο. φιλικα :)
Δημοσ.

δωσε μουν ΕΝΑΝ λογο για τον οποιο πρεπει να σου απαντησω κοσμια :) και αυτα που γραφεις πρωτα προσβαλλουν τον ιδιο σου τον εαυτο κ μετα τ γυναικειο φυλο. φιλικα :)

Δεν έχω κανέναν λόγο να σου δώσω. Ίσα-ίσα που παρακαλάω από πριν να βγάλεις το φεμινιστικό σου που είπες. :P

Δεν προσεβλήθην καθόλου. Ίσα-ίσα που νιώθω και υπερήφανος: είπα μία αλήθεια με ένα παράδειγμα και απευθείας ψαρώσατε (τουλάχιστον εσύ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γραφω απο κινητο και προφανως δεν αποθηκευτηκε. whatever βαριεμαι να τ ξαναγραφω πιστευω να καταλαβες οτι οι γενικευσεις ειναι ακρως βλακωδεις :) και ποσο μαλλον οι χιλιοειπωμενοι συλλογισμοι ;)

Επεξ/σία από somebody:)
Δημοσ.

Δεν έχω κανέναν λόγο να σου δώσω. Ίσα-ίσα που παρακαλάω από πριν να βγάλεις το φεμινιστικό σου που είπες. :P

Δεν προσεβλήθην καθόλου. Ίσα-ίσα που νιώθω και υπερήφανος: είπα μία αλήθεια με ένα παράδειγμα και απευθείας ψαρώσατε (τουλάχιστον εσύ).

Θα έπρεπε να βλέπω κάτι που δεν βλέπω; Μια κενή παράθεση βλέπω μόνο......

Δημοσ.

Οποιαδήποτε αλλαγή στη φύση μιας σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων περιέχει το ρίσκο ότι μετά την αλλαγή η ισορροπία δε θα ξαναβρεθεί και ενδεχομένως η σχέση θα διαλυθεί τελείως. 

Η σχεση εχει ηδη διαλυθει απο την στιγμη που ενας απο τους δυο αισθανεται διαφορετικα για τον αλλο. Τι νομιζεις δηλαδη οτι θα ειμαστε χαρες και τραγουδια μετα απο αυτο? Μηπως θεωρεις οτι θα το "ξεπερασεις" και οτι θα επιστρεψεις στις παλιες απλες καθημερινες σας μερες που ο ενας απλα εκανε παρεα στον αλλο? Γιατι εγω ξερω απο την αρχη οτι δεν προκειται να ειναι ετσι. Δεν θα αντεχεις να την βλεπεις και να μην την αγγιζεις, να περνας χρονο μαζι της, να τη βλεπεις να φλερταρει με αλλους και να σου λεει (ισως) ανατριχιαστικες λεπτομερειες απο ερωτικες περιπτυξεις με αλλους επιδοξους γαμπρους κτλ κτλ. Το ιδιο και απο την δικη της μερια. 

Και καπου εδω τελειωνει και η σχεση γενικοτερα. Ακομα και να μην διαλυθει η σχεση δεν θα ειναι ποτε ξανα η ιδια μιας και με την πρωτη ευκαιρια θα προσπαθησεις να την αρπαξεις. Οπως λεει και μια "φιλη" μου: -Αν εχω σχεση τοτε ολοι μου οι αντρες γνωστοι ειναι "φιλοι" μου αλλα αν ειμαι μονη μου ή χωρισω τοτε ολοι οι "φιλοι" μου σταματανε να ειναι "φιλοι" μου". 

Οπως ειπα εγω φραγμους στα συναισθηματα των ανθρωπων δεν μπορω να βαλω πλην καποιων περιπτωσεων (παντρεμενοι, παιδια στη μεση κτλ κτλ). Αυτος ο ψυχαναγκασμος εχει καταντησει γελοιος. 

• Like 3
Δημοσ.

Η σχεση εχει ηδη διαλυθει απο την στιγμη που ενας απο τους δυο αισθανεται διαφορετικα για τον αλλο. Τι νομιζεις δηλαδη οτι θα ειμαστε χαρες και τραγουδια μετα απο αυτο? Μηπως θεωρεις οτι θα το "ξεπερασεις" και οτι θα επιστρεψεις στις παλιες απλες καθημερινες σας μερες που ο ενας απλα εκανε παρεα στον αλλο? Γιατι εγω ξερω απο την αρχη οτι δεν προκειται να ειναι ετσι. Δεν θα αντεχεις να την βλεπεις και να μην την αγγιζεις, να περνας χρονο μαζι της, να τη βλεπεις να φλερταρει με αλλους και να σου λεει (ισως) ανατριχιαστικες λεπτομερειες απο ερωτικες περιπτυξεις με αλλους επιδοξους γαμπρους κτλ κτλ. Το ιδιο και απο την δικη της μερια.

Μέχρι τα 25 και γω νόμιζα ότι μόνο αυτό μπορεί να συμβεί. Μετά κατάλαβα ότι η ερωτική έλξη μερικές φορές είναι επιπέδου που γράφονται μυθιστορήματα γι' αυτήν και μερικές φορές είναι απλά κάβλες των οποίων ο στόχος αλλάζει τόσο εύκολα όσο το να σε συστήσουν σε κάποιο νέο άτομο. Δεν ξέρω πώς το σκέφτεσαι και παρουσιάζεις τα πράγματα όχι απλά άσπρο/μαύρο αλλά μαύρο τελεία. Καταλαβαίνεις ότι τέτοιες απόλυτες γενικεύσεις δε μπορεί να στέκουν στην πραγματική ζωή. Αν για σένα προσωπικά είναι έτσι cool story bro, αλλά άσε και μια πιθανότητα να υπάρχουν άνθρωποι που ενίοτε σκέφτονται "κωλαράκι βρίσκεις εύκολα αλλά ανθρώπους που αξίζουν και θέλεις για φίλους σου δύσκολα".

Αν θες να το δεις αλλιώς, υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν να βλέπουν την τηγανιά ή τη σοκολατίνα και να μη την αγγίζουν μέχρι τη μέρα που αποφασίζουν ότι η υγεία ή η εμφάνισή τους είναι σημαντικότερα από το φαί. Και μετά ως δια μαγείας μπορούν όχι απλά να το αντέχουν αλλά καμιά φορά να τους γίνει και παντελώς αδιάφορο. Είναι θέμα οπτικής.

Και καπου εδω τελειωνει και η σχεση γενικοτερα. Ακομα και να μην διαλυθει η σχεση δεν θα ειναι ποτε ξανα η ιδια μιας και με την πρωτη ευκαιρια θα προσπαθησεις να την αρπαξεις. Οπως λεει και μια "φιλη" μου: -Αν εχω σχεση τοτε ολοι μου οι αντρες γνωστοι ειναι "φιλοι" μου αλλα αν ειμαι μονη μου ή χωρισω τοτε ολοι οι "φιλοι" μου σταματανε να ειναι "φιλοι" μου".

Μόνος σου βάζεις τη λέξη φίλος μέσα σε εισαγωγικά, και πολύ καλά κάνεις γιατί δε μιλάς για φιλίες αλλά για γνωριμίες. Αλλά όσο περισσότερα διαβάζω τόσο περισσότερο καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ακόμα την πλήρη εικόνα που έρχεται με τα χρόνια. Την #1 φίλη μου σήμερα κάποτε με την πρώτη ευκαιρία προσπάθησα να την αρπάξω και δεν τα κατάφερα. Αλλά αυτό ήταν τότε. Τώρα είμαστε και οι δυο πολύ χαρούμενοι σε σταθερές μακροχρόνιες σχέσεις, κάνουμε παρέα μόνοι αλλά και σα ζευγάρια, και το τι (δεν) έγινε κάποτε όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα αλλά αντίθετα είναι μεγάλο ατού: ένα χαρακτηριστικό των υγιών σχέσεων είναι ότι ο καθένας αισθάνεται σιγουριά πως ξέρει τι θέλει και τι δε θέλει απ' αυτόν ο απέναντι.

Οπως ειπα εγω φραγμους στα συναισθηματα των ανθρωπων δεν μπορω να βαλω πλην καποιων περιπτωσεων (παντρεμενοι, παιδια στη μεση κτλ κτλ). Αυτος ο ψυχαναγκασμος εχει καταντησει γελοιος.

Δεν είπα ποτέ να βάλεις φραγμούς στα συναισθήματα με το στανιό. Είπα ότι καλό είναι να μη μπερδεύουμε τα συναισθήματα με τις κάβλες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γραφω απο κινητο και προφανως δεν αποθηκευτηκε. whatever βαριεμαι να τ ξαναγραφω πιστευω να καταλαβες οτι οι γενικευσεις ειναι ακρως βλακωδεις :) και ποσο μαλλον οι χιλιοειπωμενοι συλλογισμοι γ λυκειου ;)

Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν παντού και πάντοτε εξαιρέσεις, αλλά όσο συνεχίζετε να επαληθεύετε αυτές τις "γενικεύσεις" που λες, μας δίνεται εμμέσως το δικαίωμα να συνεχίζουμε να της αναπαράγουμε. Όλοι ξέρουμε για τα τραγελαφικά λογικά άλματα που κάνετε. Εάν σας πειράζει να τα αναφέρουμε (έστω και ως γενίκευση), προσπαθήστε τουλάχιστον να μας αλλάξετε άποψη και να μας δείξετε ότι μπορείτε κι εσείς να σκέφτεστε και να πράττετε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα.

Το τελευταίο δεν το σχολιάζω, το είχα σχολιάσει πριν 2 σελίδες εάν ενθυμούμαι σωστά.

My 2 cents.

Επεξ/σία από mathsrule
Δημοσ.

Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν παντού και πάντοτε εξαιρέσεις, αλλά όσο συνεχίζετε να επαληθεύετε αυτές τις "γενικεύσεις" που λες, μας δίνεται εμμέσως το δικαίωμα να συνεχίζουμε να της αναπαράγουμε. Όλοι ξέρουμε για τα τραγελαφικά λογικά άλματα που κάνετε. Εάν σας πειράζει να τα αναφέρουμε (έστω και ως γενίκευση), προσπαθήστε τουλάχιστον να μας αλλάξετε άποψη και να μας δείξετε ότι μπορείτε κι εσείς να σκέφτεστε και να πράττετε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα.

Το τελευταίο δεν το σχολιάζω, το είχα σχολιάσει πριν 2 σελίδες εάν ενθυμούμαι σωστά.

My 2 cents.

μαλιστα.. δε ξερω αν το εχεις καταλαβει αλλα με εχεις φερει στα ορια μου και δε τ λεω για κακο ισα ισα σε θαυμαζω γι αυτο :Ρ τωρα εγω σα somebody:) δεν μπορω να κανω τιποτα για να σου αλλαξω γνωμη οποτε τα παραπονα σου στο γυναικειο πληθυσμο που συναναστρεφεσαι και σε εχει κανει να τα νομιζεις αυτα. :Ρ ΥΓ καλο θα ειναι να πραττετε και εσεις με λιγο συναισθημα που κ που δεν κανει κακο ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...