Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νταξει αργησα να το καταλαβω, αλλα ποσταρω σε κλασσικο νεοελληνικο φορουμ.

Εγινε παιδια οι μεσιτες ειναι απατεωνες σας κλεβουν κλπ, καντε μονοι σας τα κουμαντα σας λοιπον , δεν βλεπω το λογο για 500 ποστ που λετε την ιδια ιστορια.

Μια και σου αρέσουν τα παραδείγματα, άκου και εσύ μια φάση.

Ένας μπάρμπας μου είχε προς ενοικίαση ένα διαμέρισμα, είχε βάλει ενοικιαστήριο στην πόρτα, αγγελία στη χε, και είχε δώσει εντολή σε έναν μεσίτη. Πριν κανα χρόνο μια χωριτοπούλα απέκισα πέρασε στα ΤΕΙ και άρχισε να ψάχνει διαμέρισμα εκεί κοντά να νοικιάσει. Βλέπει την αφίσα του μεσιτικού στην πόρτα(το ενοικιαστήριο του ιδιοκτήτη δεν υπήρχε), παίρνει τηλ τον μεσίτη, και σκάει μύτη αυτός μετά από 10 λεπτά με την εντολή στο χέρι. Αφού τη βάζει να υπογράψει της το δείχνει, της άρεσε, το θέλω λέει, οπότε της έδωσε το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη για τα περαιτέρω.

Η αμοιβή του ήταν 270€ τα οποία φυσικά και η χωριατοπούλα τα βρήκε εξωφρενικά, σύν άλλα τόσα από τον ιδιοκτήτη.

Τώρα αν εσένα σε τέτοια περίπτωση θα σου φαινόταν απαραίτητος ο μεσίτης και λογικές οι χρεώσεις του, πάσο.

Το παραδειγμα σου ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση οτι το επαγγελμα του μεσιτη ειναι αν οχι απαραιτητο, τουλαχιστον χρησιμο αλλα ουτε αυτο δεν καταλαβες!

Η χρεωση ειναι υποθεση του καθενος. Οπως ειπαμε ο καθε επαγγελματιας χρεωνει διαφορετικα, και ο πελατης απλα επιλεγει.

Ρε φιλε συγκρινεις επαγγελματα παραγωγικα οπου οι εργαζόμενοι παραγουν εργο με αυτο του μεσιτη? Τωρα αυτα ειναι λογικα επιχειρηματα?

Δεν ξερω τι εμπειρια είχες εσυ ατο εξωτερικό αλλα εγω αναφερομαι στην εμπειρία μου απο τους ιθαγενείς επαγγελματίες. Αναφερω ξανα πως το μεγαλυτερο κόλλημα μου ειναι οτι λυμαίνονται την αγορά και μαλιστα θετουν πλαφον τιμών. Δεν με νοιαζει αν καποιος θελει να βαλει μεσίτη αλλα με νοιάζει εγω που δεν θελω να βαλω να μην ειμαι υποχρεωμένος να βαλω.

Τελος για να σου πω κ εγω ενα λογικό επιχειρημα απο τη στιγμη που αποφάσισες να μεταναστεύσεις καλο θα ηταν να ανοιξεις ενα google και να δεις αμεσα τι γινεται με τα ενοικια και τα σπιτια στο εξωτερικο. Εγω τουλαχιστον θα έκανα μια ερευνα αγορας γτ μπορει να επεφτε και σε κανεναν " κακο" του κλαδου.

Παιδια δεν εχω διαθεση να προσβάλω κανεναν απλα κατι τετοιες μονοπωλιακες καταστασεις προσβαλουν την νοημοσύνη μας.

Αλλο θεμα το εξωτερικο; Γιατι αλλο θεμα; Για το ιδιο αχρηστο blah blah επαγγελμα δεν μιλαμε; Επισης το παραδειγμα μου δεν αφορα το εξωτερικο αλλα την Ελλαδα. Τοσο δυσκολο σου φαινεται για Χ,Υ λογους να πας να μεινεις σε μια πολη που δεν την ξερεις και δεν εχεις ουτε 1 γνωστο; E με εμενα οταν πηγα να σπουδασω σε ξενη πολη ετσι παιχτηκε η φαση παντως.
  • Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι, ο μπάρμπας σου σού είπε πόσες φορές κουβαλήθηκε ο μεσίτης μέχρι την πόρτα του διαμερίσματος;

Επίσης, ο μπάρμπας σου ήταν σε θέση να του τηλεφωνήσει κάποιος και μέσα σε 10 λεπτά να είναι εκεί να δείξει το διαμέρισμα;

Ευχαρίστως να απαντήσω σε ότι θες.

Όχι δεν μου είπε, αλλά εικάζω από καθόλου ως λίγες μια και η εντολή στον μεσίτη είχε δοθεί 2-3 ημέρες πριν.

Ο μπάρμπας μου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα μπορούσε να ήταν εκεί μέσα σε 5' μια και μένει κοντά, είναι συνταξιούχος ή στο σπίτι θα τον βρεις ή στο καφενείο. Πιο πιθανό θα ήταν να μη μπορούσε ο μεσίτης να έρθει σε 10', παρά να μην μπορούσε ο μπάρμπας μου να πάει σε 5'.

Σου διαφεύγει η ουσία όμως, τον συγκεκριμένο πελάτη δεν τον βρήκε ο μεσίτης, ο πελάτης βρήκε μόνος του το σπίτι, και έλλειπε μόνο το χαρτί του ιδιοκτήτη. Καμία διαφορά δεν έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση αν ο μεσίτης το είχε δείξει σε 200 ή αν ο μπάρμπας μου δεν ευκαιρούσε να το δείξει επιτόπου αλλά το απόγευμα πχ.

Το παραδειγμα σου ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση οτι το επαγγελμα του μεσιτη ειναι αν οχθ απαραιτητο, τουλαχιστον χρησιμο αλλα ουτε αυτο δεν καταλαβες!

Η χρεωση ειναι υποθεση του καθενος

Αν κατάλαβες μόνο αυτό διαβάζοντας το δικό μου παράδειγμα, τότε εθελοτυφλείς.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι ρε συ Joshua21 τοση δουλεια εριξε ο μεσιτης για να κολλησει το χαρτι στην κολωνα δεν αξιζει να βγαλει 540 ευρω απο τον ιδρωτα του?

Αχαριστοι νεοέλληνες δεν ξέρετε πως βγαινει το ψωμι....

Ο αλλος περασε σε αλλη πολη και αντι να ανοιξει μια χρυση ευκαιρια προτιμησε να παει σε μεσιτη..

Δεν τον κατηγορώ,δικαιωμα του κ μαγκια του αλλα καλο ειναι να μην προσπαθει να μας πεισει οτι αυτο ειναι το φυσιολογικό. Αυτο ειναι το εχω φραγκα και αναθετω σε καποιον την δουλεια...

Δημοσ.

Ο αλλος περασε σε αλλη πολη και αντι να ανοιξει μια χρυση ευκαιρια προτιμησε να παει σε μεσιτη..

Δεν τον κατηγορώ,δικαιωμα του κ μαγκια του αλλα καλο ειναι να μην προσπαθει να μας πεισει οτι αυτο ειναι το φυσιολογικό. Αυτο ειναι το εχω φραγκα και αναθετω σε καποιον την δουλεια...

Σε μια πολη που δεν την ξερω καν, ουτε τους κεντρικους της δρομους και που δεν εχω μεσο να μετακινηθω, για πες μου ρε παραγωγικε τυπε, πώς θα ανοιξω χρυση ευκαιρια και θα ψαχνω σπιτια για να αποφυγω τον "μη παραγωγικο" μεσιτη;

Ειδες που καλα λεω οτι δεν εχεις ιδεα;

Δημοσ.

Γιατι ρε συ Joshua21 τοση δουλεια εριξε ο μεσιτης για να κολλησει το χαρτι στην κολωνα δεν αξιζει να βγαλει 540 ευρω απο τον ιδρωτα του?

Δεν τα λες όλα, έκανε διπλή δουλειά, έσκισε και το χαρτί του ιδιοκτήτη... και λίγα πήρε!

Σα δε ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ... θα έπρεπε να τους δίνουμε μόνο αποκλειστική ανάθεση για να μην κουράζονται να σκίζουν ο ένας τα χαρτιά του άλλου και όλοι μαζί τα χαρτιά των ιδιοκτητών!

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια,αν θελετε να πουλησετε το σπιτι σας,τραβατε μονοι σας και αναζητειστε υποψηφιους αγοραστες.. Σας αναγκασε κανεις να βαλετε μεσιτη για να πουλησετε?

Δημοσ.

Ευχαρίστως να απαντήσω σε ότι θες.Όχι δεν μου είπε, αλλά εικάζω από καθόλου ως λίγες μια και η εντολή στον μεσίτη είχε δοθεί 2-3 ημέρες πριν.Ο μπάρμπας μου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα μπορούσε να ήταν εκεί μέσα σε 5' μια και μένει κοντά, είναι συνταξιούχος ή στο σπίτι θα τον βρεις ή στο καφενείο. Πιο πιθανό θα ήταν να μη μπορούσε ο μεσίτης να έρθει σε 10', παρά να μην μπορούσε ο μπάρμπας μου να πάει σε 5'.Σου διαφεύγει η ουσία όμως, τον συγκεκριμένο πελάτη δεν τον βρήκε ο μεσίτης, ο πελάτης βρήκε μόνος του το σπίτι, και έλλειπε μόνο το χαρτί του ιδιοκτήτη. Καμία διαφορά δεν έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση αν ο μεσίτης το είχε δείξει σε 200 ή αν ο μπάρμπας μου δεν ευκαιρούσε να το δείξει επιτόπου αλλά το απόγευμα πχ.Αν κατάλαβες μόνο αυτό διαβάζοντας το δικό μου παράδειγμα, τότε εθελοτυφλείς.

Μάλλον σε εσένα διαφεύγει η ουσία, πως αν ο μπάρμπας σου μπορούσε να πεταχτεί σε ένα 5λεπτο και αν το σπίτι το βρήκαν από το ενοικιάζεται έξω από την πόρτα και αν μόλις πριν 2-3 μέρες το είχε δώσει ο μπάρμπας σου στον μεσίτη, δεν φταίει ο μεσίτης για το όσα λεφτά, χωρίς κόπο, καρπώθηκε, αλλά ο μπάρμπας σου. Και ότι δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες την πολυτέλεια του 5λέπτου να είναι εύκαιροι, ούτε τα έχουν στα αζήτητα μόνο 2-3 μέρες.

Κι εγώ ξέρω περίπτωση απόφοιτου οικονομικής σχολής που βρήκε δουλειά σε 3 μέρες μετά την ορκωμοσία, να τσουβαλιάσω λέγοντας ότι όλοι οι απόφοιτοι οικονομικών σχολών βρίσκουν πανεύκολα δουλειά και γίνονται ανάρπαστοι;

Δημοσ.

Σε μια πολη που δεν την ξερω καν, ουτε τους κεντρικους δρομους και που δεν εχω μεσο να μετακινηθω, για πες μου ρε παραγωγικε τυπε, πώς θα ανοιξω χρυση ευκαιρια και θα ψαχνω σπιτια για να αποφυγω τον "μη παραγωγικο" μεσιτη;

Ειδες που καλα λεω οτι δεν εχεις ιδεα;

Δηλαδη ολοι οι υπόλοιποι οταν περασαμε Αθήνα και ψαξαμε μονοι μας χωρις να εχουμε ιδεα δεν βρήκαμε???

Τελος παντων ο καθενας εχει την αποψη του και την εμπειρία του. Αν εσυ θεωρείς οτι η δουλεια του μεσιτη αξιζει τις συγκεκριμενενες αμοιβές τοτε μαλλον εσυ εισαι ο φοιτητής κ δεν έχεις ιδεα απο παραγωγή εργου η προσφορά υπηρεσιων.

Εγω σου ξαναλεω οτι δεν θελω μονοπωλιακες τακτικες στην αγορα και να μην ειμαι υποχρεωμένος ντε κ καλα να βαλω μεσιτη-νταβαντη.

Απλα και ξεκαθαρα..

Δημοσ.

Δηλαδη ολοι οι υπόλοιποι οταν περασαμε Αθήνα και ψαξαμε μονοι μας χωρις να εχουμε ιδεα δεν βρήκαμε???

Τελος παντων ο καθενας εχει την αποψη του και την εμπειρία του. Αν εσυ θεωρείς οτι η δουλεια του μεσιτη αξιζει τις συγκεκριμενενες αμοιβές τοτε μαλλον εσυ εισαι ο φοιτητής κ δεν έχεις ιδεα απο παραγωγή εργου η προσφορά υπηρεσιων.

Εγω σου ξαναλεω οτι δεν θελω μονοπωλιακες τακτικες στην αγορα και να μην ειμαι υποχρεωμένος ντε κ καλα να βαλω μεσιτη-νταβαντη.

Απλα και ξεκαθαρα..

Πρωτον, οταν υπαρχουν 10δες μεσιτες εκει εξω σε καθε πολη + χρυση ευκαιρια + ιντερνετ και και και, μονο εσυ θα ανακαλυπτες μονοπωλια.

Δευτερον, πουθενα δεν πηρα θεση για τις αμοιβες των μεσιτων, ειπα απλα οτι ο καθενας χρεωνει αυτο που νομιζει οτι αξιζουν οι υπηρεσιες που προσφερει και ο πελατης διαλεγει τι τον εξυπηρετει. Ειπα οτι υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες. Επισης, επειδη ειμαι επαγγελματιας (σε αλλο κλαδο) να σε ενημερωσω οτι δεν μου αρεσει να ακουω αφορισμους για τις χρεωσεις της επιχειρησης απο ατομα που ειναι εξω απτον χορό και εχουν ΕΞ'ΑΡΧΗΣ τη φιλοσοφια οτι ολοι κλεβουν (καλη ωρα οπως εδω στο τοπικ). Αρα δεν κανω το ιδιο και για τους μεσιτες που δεν ξερω πως λειτουργουν ως επιχειρησεις κλπ. Εσυ ξερεις τα τρεχοντα εξοδα τους; Τις φορολογιες τους; Το ποσες δουλειες εχουν; Τον τζιρο τους; Τις αδειες τους; Αν ναι τοτε κανε μας μια λογιστικη αναλυση να δουμε αν κλεβουν τον κοσμακη, διαφορετικα εισαι εξω απτο χορο και κανεις τις γνωστες πραξεις με το κομπιουτερακι που εχουν παντα το ιδιο αποτελεσμα "ολοι κλεβουν" . Ρε και με ζημια να σου πουλανε κατι, εσυ θα υπολογισεις οτι σε κλεβουν. Το βλεπω το εργο αυτο συχνα, ξερω τη φιλοσοφια πως παει, και την βλεπω κι εδω στο τοπικ σε ολο της το μεγαλειο.

Επισης αυτη η χαζομαρα με την παραγωγικοτητα που επαναλαμβανεται καθε λιγο ειναι πολυ αστεια και καλο θα ηταν να σταματησει. Προφανως εισαι τοσο βαθια χωσμενος στα πραγματα που ακομα δεν εχεις διακρινει οτι υπαρχουν χιλιαδες επαγγελματα που δεν εχουν σχεση με παραγωγικοτητα (με την αυστηρη ενοια του ορου) αλλα με ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Κι ερχεσαι να μου πεις οτι εισαι και χρονια μεσα στο κουρμπετι κι οτι εγω δεν εχω ιδεα. Οκ

• Like 2
Δημοσ.

Απλα και ξεκαθαρα..

Γιατι,οταν καποιος θελει να πουλησει το σπιτι του πρεπει αναγκαστικα να βαλει μεσιτη?

Δημοσ.

Το ενδεχομενο να εχει ο μεσιτης μερικους σπασικλες να σε περνουν καθε τρεις και λιγο τηλεφωνο οταν θες να νοικιασεις ενα ακινητο χωρις μεσιτη το αποκλειουμε ?

Οι σπασικλες θα σου δινουν ραντεβου οπου δεν θα τους βρισκεις επιτηδες για να σου σπασουν τα νευρα ειτε για να πουλησεις ειτε για να παραδωσεις σε μεσιτη το ακινητο

Μου εχει τυχει το εξης θεμα

Κοντα στο σπιτι που ηθελα να διαθεσω προς ενοικιαση η πωληση ανοιξε ενα μεσιτικο

Οταν πηγα λοιπον να ρωτησω πληροφοριες κτλ λεγοντας οτι εχω ενα διαμερισμα στην ταδε πολυκατοικια ο τυπος (βοηθος του μεσιτη μαλλον δεν ξερω τι ρολο βαραει και δεν μου αρεσε και καθολου η φατσα του) χωρις να εχει καταλαβει οτι το διαμερισμα ειναι δικο μου αρχισε να μιλαει με πολυ ασχημο τροπο και εντελλως απαξιωτικα για το οικημα (την πολυκατοικια  γενικως) οτι μενουν γυφτοι κτλ κτλ παλιοοικογενειες και δεν συμμαζευεται κατι που δεν ισχυει.....

Καποια στιγμη του λεω θελω να το πουλησω και ειναι δικο μου

Τοτε μου λεει οτι αυτο δεν αξιζει τιποτα και πανω απο 15-20 χιλιαρικα δεν πιανει με τιποτα

Τοτε κι εγω τα πηρα στο κρανιο και του ειπα ρε φιλε 25 χιλιαρικα κοντα μου κοστισε η ανακαινηση του και δεν θα το χαρισω κιολας και εφυγα

Σε περιπτωση που θελω να το ενοικιασω απο οτι μου ειπε πανω απο 200-210 ευρω δεν πιανω

οταν του ειπα θελω δυο μηνιατικα εγγυηση μονο τρελο δεν με ειπε.....

Μια ζημια να γινει τα 200 ευρω δεν φτουρανε ουτε για πλακα, αρα δεν με συμφερει η ενοικιαση του με αυτα τα δεδομενα και με τετοιου βαθμου ανακαινηση.....

Ενω παλιοτερα εβρισκα ευκολα λογω σημειου ενοικιαστες τωρα δεν μπορω να κανω τιποτα

Πιστευω οτι με καποιον τροπο μου το σαμποταρει ενω ειδα κι εναν που μου ειχε τηλεφωνησει να το δει να μιλαει μαζι του την ημερα που ηρθε να το δει

Τωρα σκεφτομαι να το κλεισω και να κοψω και το ρευμα και να το κανω αποθηκη πηγαινοντας οτι δεν χρειαζομαι αμεσα εκει ωστε να αδειασω χωρους απο το σπιτι που μενω

Τα ερωτηματα που θετω ειναι τα εξης

Πως το χειριζομαι με δαυτον που ξεφυτρωσε ?

Αν το κανω αποθηκη θα εχω μπλεξιμο λογω τεκμηριων με την εφορια ?

Θα μπορουσε να μου απαντησει καποιος σε αυτα ?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Νταξει αργησα να το καταλαβω, αλλα ποσταρω σε κλασσικο νεοελληνικο φορουμ.

Εγινε παιδια οι μεσιτες ειναι απατεωνες σας κλεβουν κλπ, καντε μονοι σας τα κουμαντα σας λοιπον , δεν βλεπω το λογο για 500 ποστ που λετε την ιδια ιστορια.

Το παραδειγμα σου ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση οτι το επαγγελμα του μεσιτη ειναι αν οχι απαραιτητο, τουλαχιστον χρησιμο αλλα ουτε αυτο δεν καταλαβες!.

Ναι, άργησες, αλλά εντάξει, μπήκες στο νόημα.

Κατά τα άλλα, έχω ήδη 10 ζητήσεις από υποψήφιους αγοραστές που οι άνθρωποι δουλεύουν και θέλουν να τους βρω διαμερίσματα. Έχω ήδη δείξει 2-3 στον καθένα, περίπου 25 υποδείξεις, χωρίς να εισπράξω το παραμικρό, εννοείται. Θέλουν να δουν και άλλα, βεβαίως, και ορισμένοι από αυτούς θα αγοράσουν, όχι όλοι. Κάποιοι δεν έχουν καθόλου χρόνο και πρώτα τους στέλνω φωτογραφίες και περιγραφές καθώς και την προσωπική εκτίμηση-εντύπωση (άρα πρέπει να τα έχω ήδη επισκεφθεί, αν είναι δικά μου ακίνητα οκ, αν είναι ακίνητα άλλου συναδέλφου πρέπει να πάω να τα δω μαζί του) και στη συνέχεια, όσα τους κάνουν το κλικ, θα πάμε για υπόδειξη. Όλα αυτά για τον αγαπητό Βασίλη και το γνωστό μη-μεσίτη αλλά γνώστη περί των μεσιτικών, είναι νταβατζηλίκι, λαμογιά και δεν αξίζουν καμία αμοιβή. :confused:  

Σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή, εννοείται ότι υπάρχει μια ελάχιστη αμοιβή (άλλο καπέλο το ότι εγώ πρώτος έχω γράψει εδώ ότι οι αγοραστές δεν πρέπει να πληρώνουν μεσιτικά) η οποία διαφέρει από μεσίτη σε μεσίτη. Έτσι, είτε αγοράσεις ένα διαμέρισμα 100.000 είτε 1.000, η όποια δουλειά είναι ίδια για τον μεσίτη. Ειδικά, μάλιστα, αν στο κλείσει στα 1.000 ευρώ, τότε μάλλον τα 2χιλ αμοιβή είναι λίγα! Επαναλαμβάνω, ότι θεωρώ σωστό να απαλάσσεται εντελώς από μεσιτικά ο αγοραστής (ακόμα και στην περίπτωση της αποκλειστικής ανάθεσης αγοραστή, αυτό δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα).

Καταλαβαίνετε ότι μπορώ να αναφέρω 10πλάσια παραδείγματα από όσα μπορεί να σκεφτεί ο καθένας, έτσι. Παραδείγματα που δεν εκθέτουν μεσίτες, αλλά απατεώνες Ελληναράδες αγοραστές, πωλητές, εκμισθωτές, μισθωτές και ιδιοκτήτες, που υπέγραψαν και παρέκαμψαν τον μεσίτη, που αρνήθηκαν να καταβάλουν την αμοιβή που υπέγραψαν, που έφυγαν στο εξωτερικό λέγοντας "σύρε με στα δικαστήρια, δεν έχω πια κανένα ακίνητο στο όνομά μου", αγοραστές που χτύπησαν την πόρτα του ιδιοκτήτη σε φάση "γ@μα τον μεσίτη, έλα να τα βρούμε οι δυο μας" εκμισθωτές που αφού τους πήρα από το μετρό και τους γύρισα σε καμιά 10ρια ακίνητα και τελικώς νοίκιασαν ένα από αυτά, αρνήθηκαν να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό των 250 ευρώ γνωρίζοντας ότι κανείς δεν αρκετά χαζός να διεκδικήσει δικαστικώς 250 ευρώ και άλλα όμορφα. Σε όλα αυτά, βάλτε μέσα τις λαμογιές των μεσιτών που δουλεύουν "αποκλειστικά"... με απλές και ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου και καταλαβαίνετε τί χαμός γίνεται στην υπέροχη χώρα που ζούμε. Εννοείται, ότι παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν και σε άλλους κλάδους.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον σε εσένα διαφεύγει η ουσία, πως αν ο μπάρμπας σου μπορούσε να πεταχτεί σε ένα 5λεπτο και αν το σπίτι το βρήκαν από το ενοικιάζεται έξω από την πόρτα και αν μόλις πριν 2-3 μέρες το είχε δώσει ο μπάρμπας σου στον μεσίτη, δεν φταίει ο μεσίτης για το όσα λεφτά, χωρίς κόπο, καρπώθηκε, αλλά ο μπάρμπας σου. Και ότι δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες την πολυτέλεια του 5λέπτου να είναι εύκαιροι, ούτε τα έχουν στα αζήτητα μόνο 2-3 μέρες.

Κι εγώ ξέρω περίπτωση απόφοιτου οικονομικής σχολής που βρήκε δουλειά σε 3 μέρες μετά την ορκωμοσία, να τσουβαλιάσω λέγοντας ότι όλοι οι απόφοιτοι οικονομικών σχολών βρίσκουν πανεύκολα δουλειά και γίνονται ανάρπαστοι;

Προφανώς δεν κατάλαβες καλά, ίσως να μην ήμουν εγώ αρκετά σαφής στη διατύπωση. Το ενοικιάζεται του ιδιοκτήτη είχε ξηλωθεί από την πόρτα(εικάζω πως το έσκισε ο μεσίτης, το συνηθίζουν) και υπήρχε μόνο η αφίσα του μεσιτικού. Ο μπάρμπας μου δεν είχε καν ιδέα για την ύπαρξη της αφίσας του μεσιτικού, πίστευε ότι υπήρχε μόνο το δικό του ενοικιαστήριο. Και η χωριατοπούλα θα επικοινωνούσε απευθείας με τον ιδιοκτήτη αν είχε το τηλέφωνο του.

Δημοσ.

Δεν ειναι υποχρεωτικο απο το νομο απλα πλεον ολοι θα βαλουν μεσιτη γτ απλα ο μεσιτης "ξέρει " και ταζει εγγυημενα αποτελέσματα. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλεον ενα είδος μονοπωλίου με πλαφον μάλιστα στις τιμές. Το θεμα μου ειναι οτι οποιος θελει να ψαξει μονος του ειτε για αγορα ειτε για ενοικιο πλέον δεν μπορει να το κάνει αλλα πρεπει να παει αε μεσίτη και να του πληρωσει κ την αμοιβη. Και εκει που τρελενομαι ειναι οτι ορισμένοι το θεωρουν και φυαιολογικο καποιος να πλουτιζει μς ξενα κόλλυβα...

Δημοσ.

Θα μπορουσε να μου απαντησει καποιος σε αυτα ?

Ευχαριστω

Θα σου απαντήσω εγώ.

Το ενδεχομενο να εχει ο μεσιτης μερικους σπασικλες να σε περνουν καθε τρεις και λιγο τηλεφωνο οταν θες να νοικιασεις ενα ακινητο χωρις μεσιτη το αποκλειουμε ?

Εγώ ναι το αποκλείω. Είναι σαν να λες ότι ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ πετάει πρόκες στο δρόμο για παθαίνει λάστιχο ο κόσμος και να πηγαίνει στα βουλκανιζατέρ να τα φτιάχνει :)

Πως το χειριζομαι με δαυτον που ξεφυτρωσε ?

Πιστεύω πως έχεις λάθος εντύπωση όταν λες ότι σε σαμποτάρει. Το ότι είδες στο γραφείο του κάποιον που είχε ενδιαφερθεί για το δικό σου δεν λέει κάτι, απλά ψάχνει σπίτι στην περιοχή, φυσικό είναι να απευθύνθηκε και σε αυτόν το μεσίτη που έχει γραφείο εκεί κοντά.

Αν το κανω αποθηκη θα εχω μπλεξιμο λογω τεκμηριων με την εφορια ?

Αν το δηλώσεις κλειστό και κόψεις το ρεύμα, δεν θα έχεις τεκμήριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...