Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με έχει πάρει η μπάλα τις τελευταίες μέρες και όλο με την ΔΕΗ ασχολούμαι.

Είναι να νοικιάσω ένα σπίτι και περιμένω να φτιάξω σήμερα το συμβόλαιο.

Για να μεταφέρω το ρεύμα στο όνομα μου , το σπίτι χρειάζεται πιστοποιητικό από ηλεκτρολόγο.

Μίλησα χτες με την σπιτονοικοκυρά η οποία έφερε δικό της άνθρωπο (ενας γνωστός μου ζήταγε 65 ευρώ)

Ήρθε ο ηλεκτρολόγος χτες το απόγευμα , έβγαλε την κάσα του πίνακα , έβγαλε ενα μηχάνημα μετρήσεων και άρχισε την δουλειά.

Αυτό που μας είπε χτες είναι

Ότι ο πίνακας αν και παλιός έχει γείωση , ότι οι καλωδιώσεις που πάνε σε πρίζες , διακόπτες , φώτα είναι οκ αν και παλιά πολυκατοικία αλλά ο πίνακας θέλει αλλαγή . Και αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη για να μου δώσει πιστοποιητικό για να κάνω την αλλαγή στο όνομα μου μιας και πρέπει το μηχάνημα να δείξει κάποιες μετρήσεις συγκεκριμένες οι οποίες με τον παλιό πίνακα δεν είναι δυνατό

Κόστος 300 ευρώ (αλλαγή πίνακα + πιστοποιητικό)

Η σπιτονοικοκυρά δεν έχει χρήματα και της είπα να τα βάλω εγώ και να τα αφαιρέσω από το ενοίκιο.

Μου είπε ότι δεν έχει να δώσει τόσα χρήματα και καλύτερα να αφήσω την ΔΕΗ στο όνομα της. Η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετά προβλήματα και αυτή και ο άντρας της (θέματα υγείας) και είναι καλή κυριούλα

Αυτό που με ενδιαφέρει κατά πρώτον και κατά τελευταίο είναι η ασφάλεια των παιδιών μου κυρίως και μετά εμένα και της γυναίκας μου. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι για θέματα ηλεκτροπληξίας , βραχυκυκλώματος , πυρκαγιάς και άλλα. Είναι πολυκατοικία του 75 σε καλή κατάσταση αλλά φοβάμαι και δεν ξέρω τι να κάνω.

Δημοσ.

Αν είπε ο ηλεκτρολόγος ότι λειτουργικά είναι εντάξει και δεν υπάρχει κίνδυνος άστο προσωρινά στο όνομά της και το αλλάζετε αργότερα. Αν αυτό είναι παράνομο ελπίζω να έχεις καλό δικηγόρο :P :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει , απλά αγχώνομαι για τα παιδιά και για το αν θα μπορέσει να αντέξει το σπίτι όλες τις συσκευές

Θέλω πχ να αγοράσω θερμοπομπούς για τα υπνοδωμάτια, βάλε κουζίνες , ψυγεία , πλυντήρια , υπολογιστές , κλπ κλπ .

Από δικηγόρους έχω αρκετούς....κάποιος θα με βοηθησει ...

Δημοσ.

Ρώτησες και άλλον ηλεκτρολόγο και είναι τόσο η τιμή? Αν είναι να νιώθεις πιο σίγουρος κάντο εσύ και πες στην σπιτονοικοκυρά να αφαιρείτε πχ 100€ το μήνα για 3 μήνες από το ενοίκιο.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε καλησπερα

Εχω παρομοιο θεμα με ενοικιαση παλιου διαμερισματος. Ο πινακας ειναι παλιος, το σπιτι ειναι γειωμενο, ΑΛΛΑ:

1ον - σε ανυποπτο χρονο και χωρις φορτιο (κυριακη πρωι πρωι) αναψα ενα παλιο και 3ης κατηγοριας κλιματιστικο και καηκε η ασφαλεια στο ρελε. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα 2ωρη αναμονη για τη ΔΕΗ για την αλλαγη, τα παιδια ηταν χωρις γαλα ολη αυτη την ωρα και επισης εχασαν την εκδρομη που ειχα κανονισει. 

2ον - Δωσε ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχη στο αν οι πριζες στα υπνοδωματια και σαλονι εχουν γειωση. Σε εμενα ΔΕΝ εχουν που σημαινει οτι αν πας να συνδεσεις θερμαντικο σωμα κατι θα καει - ή η ασφαλεια στον πινακα, ή η ασφαλεια στο ρελε, ή -αλιμονο- καποιος ανθρωπος. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

3ον - Αν η πολυκατοικια ΔΕΝ αναβει κεντρικη θερμανση, και δεν εχεις γειωσεις στις πριζες πρεπει να παρεις αποφαση οτι θα ειναι παγωμενο το σπιτι και δεν θα μπορεις να κανεις κατι.

Προσεξε παρα πολυ φιλε, φερε καποιον ηλεκτρολογο αν θελεις να επιβεβαιωσει οτι ολα ειναι ασφαλη και αντεχουν φορτιο, για να αποφυγεις ταλαιπωριες με καμενες ασφαλειες ή κινδυνο για τους ανθρωπους σου και εσενα. 

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά τα λες. Θα φέρω αν είναι το απόγευμα ένα γνωστό να τσεκάρουμε τι παίζει στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή δεν μένουμε ακόμα εκεί και τα μόνα που έχουμε ανάψει είναι τα φώτα και η κουζίνα . Το ψυγείο δεν το έχουμε βάλει ακόμα στην πρίζα και επίσης έχει και ένα κλιματιστικό 7ετίας το οποίο δεν το έχω βάλει στην πρίζα. Βασικά μέχρι πριν 3 χρόνια έμεναν 2 άτομα στο σπίτι οπότε δε νομίζω .

Εντάξει τις πρίζες μπορώ να τις ελέγξω και εγώ για γείωση. Αυτά είναι απλά πράγματα. Αλλά για το αντέχουν φορτίο κλπ κλπ θα φωνάξω σίγουρα ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

300 ευρώ; You my friend got rekt.

Ζήτημα να κάνει 170-200 ευρώ μαζί με τα περαστικά ένας πολύ καλός πίνακας. Βρες άλλον ηλεκτρολόγο και ζήτα του τιμή από το τηλέφωνο.

Δημοσ.

Η σπιτονοικοκυρά δεν έχει χρήματα και της είπα να τα βάλω εγώ και να τα αφαιρέσω από το ενοίκιο.

Μου είπε ότι δεν έχει να δώσει τόσα χρήματα και καλύτερα να αφήσω την ΔΕΗ στο όνομα της.

Εντελώς κουλό αυτό...

Αυτό που με ενδιαφέρει κατά πρώτον και κατά τελευταίο είναι η ασφάλεια των παιδιών μου κυρίως και μετά εμένα και της γυναίκας μου. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι για θέματα ηλεκτροπληξίας , βραχυκυκλώματος , πυρκαγιάς και άλλα. Είναι πολυκατοικία του 75 σε καλή κατάσταση αλλά φοβάμαι και δεν ξέρω τι να κάνω.

Θα σου πρότεινα να καλέσεις δικό σου ηλεκτρολόγο που εμπιστεύεσαι, θα σε ενημερώσει αυτός για το αν θα αντέξει η εγκατάσταση όλα αυτά που θα βάλεις.

Δημοσ.

300 ευρώ; You my friend got rekt.

Ζήτημα να κάνει 170-200 ευρώ μαζί με τα περαστικά ένας πολύ καλός πίνακας. Βρες άλλον ηλεκτρολόγο και ζήτα του τιμή από το τηλέφωνο.

300 ευρώ μαζί με το πιστοποιητικό που θα βγάλει

Δημοσ.

Πάρε τιμες κ απο αλλους ηλεκτρολογους . Σίγουρα την κανεις την δουλεια σου και πιο φτηνά .Αν εχεις και παιδιά μην το συζητας καν .

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε τιμες κ απο αλλους ηλεκτρολογους . Σίγουρα την κανεις την δουλεια σου και πιο φτηνά .Αν εχεις και παιδιά μην το συζητας καν .

Σίγουρα

Αλλά, όπως σε όλα τα πράγματα, υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες αλλά και καλά και κακά υλικά.

Συνεπώς να μην λέμε αυθαίρετα ότι θα κάνει την δουλειά του πιο φτηνά γιατί η "δουλειά του" δεν είναι απλά να αλλαχτεί ο πίνακας αλλά να γίνει σωστή και αξιόπιστη δουλειά.

Δεν λέω να πέσει κατευθείαν σε αυτόν που ρώτησε πρώτα. Σαφώς και θέλει ψάξιμο. Απλά σε τέτοια θέματα δεν είναι η τιμή το καθοριστικό κριτήριο επιλογής.

Στον μπογιατζή μπορείς να ρισκάρεις. Άντε το πολύ πολύ να μην σου πετύχει το χρώμα ή να σου βάλει φτηνιάρικο και σε ένα χρόνο να θέλει ξαναπέρασμα. Στον ηλεκτρολόγο προσοχή

(τα λέει αυτά κάποιος που ενώ ο πίνακάς του είχε ρελέ διαφυγής, αυτό δεν ήταν συνδεδεμένο. δηλαδή ο ηλεκτρολόγος δεν πήγε να γλυτώσει χρήματα, αφού το έβαλε, αλλά απλά ήταν μ...κας και δεν το σύνδεσε. και αν δεν άνοιγα από περιέργεια τον πίνακα να δω δεν θα το μάθαινα παρά όταν θα ήταν αργά)

Δημοσ.

Μπορεί όταν τον έβαλε να είδε ότι πέφτει από κάποια διαρροή και αντί να την βρει τον έβγαλε εντελώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...