Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιες παραγγελίες που κάνω online, άλλες έρχονται με τον ταχυδρόμο ο οποίος τις αφήνει χύμα στο γραμματοκιβώτιο στην είσοδο της οικίας (με φόβο να τις τσιμπήσει κανείς περαστικός) και άλλες έρχονται με courier ο οποίος περιμένει την υπογραφή μου, ή εάν δεν με βρεί κατά την παράδοση, τότε θα πρέπει να πάω από το ταχυδρομείο για να την παραλάβω!

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι στους όρους αποστολής κάθε παραγγελίας.

Αν λέει συστημένο, τότε θα πρέπει να σε βρει για να στο δώσει. Αν είναι απλό δέμα τότε θα στο αφήνει έτσι κάτω εκτός αν είναι μεγάλο να το κουβαλάει & σου αφήνει ειδοποίηση.

Μπορείς να νοικιάσεις μια μικρή θυρίδα στο τοπικό σου ταχυδρομείο & να τα βάζεις να πηγαίνουν όλα εκεί. Εσύ θα πηγαίνεις στο ταχυδρομείο με το κλεδάκι σου και θα τα ελέγχεις μόνος.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα έκανα το εξής, θα έπαιρνα την παραγγελία μου κανονικά στα χέρια μου. Μετά θα έπαιρνα τηλέφωνο στο μαγαζί και θα έλεγα ότι η παραγγελία δεν ήρθε ποτέ. Υποθέτω ότι το μαγαζί έχει απόδειξη από το κούριερ/ταχυδρομείο αλλά ο κούριερ/ταχυδρόμος δεν θα έχει απόδειξη παραλαβής αφού δεν σε βρήκε και δεν υπόγραψες πουθενά, οπότε ενώ θα ψάχνετε να βρείτε το δέμα θα κάνετε μια ωραία καταγγελία στον κούριερ/ταχυδρόμο. Ο κούριερ/ταχυδρόμος την πληρώνει και εσύ παίρνεις τα λεφτά σου πίσω (ενώ έχεις ήδη το δέμα στην κατοχή σου) ή σου στέλνουν και 2η παραγγελία δωρεάν.

• Like 3
Δημοσ.

Κλασσικη κουτοπονηρια

Γιατί, εσύ θεωρείς καλύτερο να αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα όπου νάναι και να το αρπάξει ο οποιοσδήποτε; Ο ταχυδρόμος πληρώνεται για να σου δώσει το δέμα στα χέρια σου, προφανώς έχεις πληρώσει κάποια έξτρα χρήματα για αυτή την διευκόλυνση.

• Like 3
Δημοσ.

ο ελληνας μεσα σου!  :devil: κλασικη λαμογια! :devil: πολλοι το κανουν αυτο :devil:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ :confused:

αυτο με την θυριδα πως γινεται; κοστος;

• Like 1
Δημοσ.

Ο ταχυδρόμος πληρώνεται για να σου δώσει το δέμα στα χέρια σου, προφανώς έχεις πληρώσει κάποια έξτρα χρήματα για αυτή την διευκόλυνση.

Μονο αν ειναι συστημενο το δεμα οφειλει να στο παραδωσει στα χερια σου, οπως και κανει ΠΑΝΤΑ (βρες μου περιπτωση συστημενου που δε σου παρεδωσαν στα χερια το δεμα ή που δε σου αφησε σημειωμα και παρατησε το δεμα χυμα, εμενα παντως δεν μου ετυχε ποτε στη ζωη μου, ουτε και σε κανενα φιλο ακουσα ποτε τετοια περιπτωση).

Εσυ λοιπον προφανως αναφερεσαι στην περιπτωση που δεν παραγγελνεις συστημενο και σου το αφηνει απεξω, πραγμα που ειναι στη δικαιοδοσια του να το κανει, οπως ακριβως κανει και με την κοινη αλληλογραφια. Οποτε σορυ αλλα ο adon1s ειχε δικιο.

• Like 4
Δημοσ.

Γιατί, εσύ θεωρείς καλύτερο να αφήνει ο ταχυδρόμος το δέμα όπου νάναι και να το αρπάξει ο οποιοσδήποτε; 

Ναι, αν αυτό προβλέπεται από τους όρους της υπηρεσίας που χρησιμοποιησες ... που εκτός των άλλων έγινε και η τιμολόγησή της.

Δημοσ.

Μονο αν ειναι συστημενο το δεμα οφειλει να στο παραδωσει στα χερια σου, οπως και κανει ΠΑΝΤΑ (βρες μου περιπτωση συστημενου που δε σου παρεδωσαν στα χερια το δεμα ή που δε σου αφησε σημειωμα και παρατησε το δεμα χυμα, εμενα παντως δεν μου ετυχε ποτε στη ζωη μου, ουτε και σε κανενα φιλο ακουσα ποτε τετοια περιπτωση).

Εσυ λοιπον προφανως αναφερεσαι στην περιπτωση που δεν παραγγελνεις συστημενο και σου το αφηνει απεξω, πραγμα που ειναι στη δικαιοδοσια του να το κανει, οπως ακριβως κανει και με την κοινη αλληλογραφια. Οποτε σορυ αλλα ο adon1s ειχε δικιο.

Ο ταχυδρόμος όμως πρέπει να είναι υποψιασμένος, εφόσον υπάρχει κίνδυνος να το αρπάξει ο οποιοσδήποτε τότες να αφήσει ένα ραβασάκι για να πας να το πάρεις από το ταχυδρομείο, better safe than sorry.

Ναι, αν αυτό προβλέπεται από τους όρους της υπηρεσίας που χρησιμοποιησες ... που εκτός των άλλων έγινε και η τιμολόγησή της.

Οι όροι της υπηρεσίας λένε ότι πρέπει να αφήνεις ένα δέμα όπου νάναι ώστε να το αρπάξει ο καθένας; Δεν θα μπορούσε απλώς να αφήσει ένα ραβασάκι που να λέει να πας να το πάρεις από το ταχυδρομείο; Εμένα προσωπικά όσες φορές ΔΕΝ μου έχουν στείλει συστημένο δέμα, και αν δεν με βρει ο ταχυδρόμος στο σπίτι, τότες μου αφήνει χαρτάκι και πάω την άλλη μέρα να το πάρω από το ταχυδρομείο. Εννοείται ότι δεν το πετάει στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Δημοσ.

Οχι φιλε, υποψιασμενος πρεπει να εισαι ΕΣΥ και να το δηλωνεις συστημενο. Δε θα σου βαλει πλατες ο εκαστοτε ταχυδρομος επειδη εσυ δεν ψηνεσαι να πληρωσεις/δεν ενδιαφερεσαι για την ασφαλεια του δεματος σου. ΑΝ θελει το κανει. Αν δεν θελει, κανείς δε σου δινει δικαιωμα να τον κατηγορησεις για οτιδηποτε, πολλω δε μαλλον να προχωρησεις στην κουτοπονηρια που προανεφερες.

Υπαρχει υπηρεσια και λεγεται συστημενο. Υπαρχει και κουριερ. Ε εσυ λοιπον δεν πληρωνεις τιποτα απτα 2 και παραγγελνεις δεματα ως κοινη αλληλογραφια και μετα ζητας και τα ρεστα. Go figure.

• Like 3
Δημοσ.

Συγχαρητήρια!

Επειδή φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει τέτοιες νοοτροπίες κάποια online καταστήματα (όπως το play.com) σταμάτησαν να στέλνουν στην Ελλάδα παραγγελίες άνω των 30 λιρών. 

Μπράβο και πάλι, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! 

Ναι, μπράβο σου, το βρήκες. Ο κακός είμαι εγώ και όχι ο ταχυδρόμος που μπορεί να πετάξει το δέμα όπου νάναι και να το αρπάξει ο πρώτος τυχόντας.

Οχι φιλε, υποψιασμενος πρεπει να εισαι ΕΣΥ και να το δηλωνεις συστημενο. Δε θα σου βαλει πλατες ο εκαστοτε ταχυδρομος επειδη εσυ δεν ψηνεσαι να πληρωσεις/δεν ενδιαφερεσαι για την ασφαλεια του δεματος σου. ΑΝ θελει το κανει. Αν δεν θελει, κανείς δε σου δινει δικαιωμα να τον κατηγορησεις για οτιδηποτε, πολλω δε μαλλον να προχωρησεις στην κουτοπονηρια που προανεφερες.

Υπαρχει υπηρεσια και λεγεται συστημενο. Υπαρχει και κουριερ. Ε εσυ λοιπον δεν πληρωνεις τιποτα απτα 2 και παραγγελνεις δεματα ως κοινη αλληλογραφια και μετα ζητας και τα ρεστα. Go figure.

Σύμφωνω με αυτό που λες, αλλά από την στιγμή που το δέμα δεν είναι συστημένο τότε ο ταχυδρόμος γιατί να το πετάξει στην είσοδο της πόρτας αλλά αντιθέτως να μην αφήσει ένα χαρτάκι που να λέει ότι έχεις δέμα, έλα από το ταχυδρομείο να το παραλάβεις; Σε εμένα, όσες φορές μου έχουν φέρει ΜΗ συστημένο δέμα, ο ταχυδρόμος μου αφήνει χαρτάκι και δεν πετάει το δέμα όπου νάναι.

Δημοσ.

Και γιατί δεν το κάνουν όπως εμάς εδώ,όταν σου φέρνουν το πακέτο και δεν σε βρίσκουν στο σπίτι το παραδίνουν σε έναν από τους γείτονες,σου αφήνουν και ένα σημείωμα πως το πακέτο σας βρίσκετε στον τάδε γείτονα, το αντίστοιχο σε μένα άφησαν δυο φορές ένα πακέτο και ο  γείτονας μου ήρθε και το πήρε.

Χρόνια σας πολλά.

Δημοσ.

Σύμφωνω με αυτό που λες, αλλά από την στιγμή που το δέμα δεν είναι συστημένο τότε ο ταχυδρόμος γιατί να το πετάξει στην είσοδο της πόρτας αλλά αντιθέτως να μην αφήσει ένα χαρτάκι που να λέει ότι έχεις δέμα, έλα από το ταχυδρομείο να το παραλάβεις; Σε εμένα, όσες φορές μου έχουν φέρει ΜΗ συστημένο δέμα, ο ταχυδρόμος μου αφήνει χαρτάκι και δεν πετάει το δέμα όπου νάναι.

Αυτο συμβαινει συνηθως οταν ειναι ογκωδες το δεμα.
  • Like 1
Δημοσ.

Οι όροι της υπηρεσίας λένε ότι πρέπει να αφήνεις ένα δέμα όπου νάναι ώστε να το αρπάξει ο καθένας;

Ναι, όπως όλη η μη συστημένη αλληλογραφία.

Δεν θα μπορούσε απλώς να αφήσει ένα ραβασάκι που να λέει να πας να το πάρεις από το ταχυδρομείο;

Θα μπορούσε, όπως θα μπορούσε να σου αφήνει και ένα ταψί παστίτσιο ... σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό που αγόρασες

Εμένα προσωπικά όσες φορές ΔΕΝ μου έχουν στείλει συστημένο δέμα, και αν δεν με βρει ο ταχυδρόμος στο σπίτι, τότες μου αφήνει χαρτάκι και πάω την άλλη μέρα να το πάρω από το ταχυδρομείο.

Κακώς, αυτό γίνεται για διευκόλυνση των ΕΛΤΑ και όχι δική σου. Γιατί θεωρούν ότι θα κλαπεί και σε αναγκάζουν να πας εκεί. Θα πρέπει να τους χρεώνεις το χρόνο και τα έξοδά σου σύμφωνα με τη λογική σου ... δε θα μπρούσαν να το αφήσουν στην είσοδο ?

Εννοείται ότι δεν το πετάει στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...