scullyist Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Προφανώς έκανες λάθος μια και ισχυρίστηκες ακριβώς αυτό, δλδ το ότι ο ένας από τους 2 λόγους για να σου αφήσουν ειδοποίηση να πας να παραλάβεις ο ίδιος είναι το συστημένο. Τώρα αν γράφοντας αυτό εννοούσες κάτι άλλο... πάσο. Οκ, καταλαβαίνω πως το διαβάζεις, αλλά επιμένω πως η επιλογή να το χαρακτηρίσεις "λάθος" είναι άστοχη και εξήγησα στο προηγούμενο ποστ που κάνω τον διαχωρισμό της επιπλέον -αχρείαστης για μένα πληροφορίας σε σχέση με το ερώτημα- από "λάθος" πληροφορία σε -ας πούμε λόγω πιθανής διττής ανάγνωσης της διατύπωσης- "ελλιπή" πληροφορία, οπότε δεν θα το ζαλίσω παραπάνω.
tonypapadovic Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Γενικά υπάρχει αυτό που μπορείτε να διαβάσετε, που αναφέρεται σε πολλά από αυτά που έχουν συζητηθεί. http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/Informative_Documentation/Fuladio_FPKY.pdf
haris_216 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ισχύει το link? Γιατί μου βγάζει error 1
GreyHorse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Συμφωνώ με αυτά που γράφεις, το θέμα είναι ότι από την στιγμή που το δέμα ΔΕΝ είναι συστημένο, και ο ταχυδρόμος δεν βρίσκει τον παραλήπτη, γιατί να το πετάξει στην είσοδο με κίνδυνο να το αρπάξει ο οποιοσδήποτε; Συμφωνώ στο "ότι πληρώνεις παίρνεις" αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική "το πετάω στην είσοδο και δεν είναι δικό μου πρόβλημα μετά". Σχετικά με τα γράμματα είναι άλλο θέμα διότι είτε τα βάζεις μέσα στο γραμματοκιβώτιο είτε τα πετάς κάτω από την σχισμή της πόρτας, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν. Τα δέματα μέχρι δύο κιλά αντιμετωπίζονται ως αλληλογραφία. Αν δεν είναι συστημένο/ασφαλισμένο, θα στο αφήσει όπου αφήνει και τον φάκελο. Εγώ περίμενα έναν φάκελο προχτές με αξία πραγμάτων μέσα 100 ευρώ. Ο ταχυδρόμος το παράτησε κάτω στην είσοδο, αν δεν έβρισκα τον φάκελο ποιος θα με πληρώνε;;;;;;;;; πείτε μου. Αν δεν το είχες ασφαλίσει, κανείς
tonypapadovic Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ισχύει το link? Γιατί μου βγάζει error Για δες από εδώ (το έντυπο Δεκεμβρίου '10) http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Postal/Information/
gokuthelegend Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Τα δέματα μέχρι δύο κιλά αντιμετωπίζονται ως αλληλογραφία. Αν δεν είναι συστημένο/ασφαλισμένο, θα στο αφήσει όπου αφήνει και τον φάκελο. Να, αλλά την αλληλογραφία (απλά γράμματα όπως για παράδειγμα λογαριασμοί) μπορείς να την πετάξεις κάτω από την εσοχή της πόρτας οπότε στην ουσία θα βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου, ή αλλιώς στο γραμματοκιβώτιο το οποίο ανοίγει μόνο με κλειδί. Σε αυτή την περίπτωση έχεις κάποια ασφάλεια.
arc Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ισχύει το link? Γιατί μου βγάζει error Ισχύει απλώς εχει μπει ενα space στο τελος κανε copy-paste το παρακατω http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/Informative_Documentation/Fuladio_FPKY.pdf
Tigris7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Να, αλλά την αλληλογραφία (απλά γράμματα όπως για παράδειγμα λογαριασμοί) μπορείς να την πετάξεις κάτω από την εσοχή της πόρτας οπότε στην ουσία θα βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου, ή αλλιώς στο γραμματοκιβώτιο το οποίο ανοίγει μόνο με κλειδί. Σε αυτή την περίπτωση έχεις κάποια ασφάλεια. Και παλι,αν μενεις σε πολυκατοικια ας πουμε,μπορει καποιος αλλος ενοικος να τα καβατζωσει και να μην τρεχει μια..Το ολο θεμα ειναι απλο... Αν στειλεις/σου στειλουν δεμα ειτε φακελο,το οποιο ΔΕΝ ειναι συστημενο, ο ταχυδρομος μπορει να στο αφησει ειτε στην αυλη,ειτε στο γραμματοκιβωτιο (αν χωραει και αν εχεις) ειτε να στο πεταξει κατω απο την πορτα.. Οτι και να κανει απο τα τρια,ειναι ιδιο και το αυτο..ΔΕΝ μπορεις να του πεις τιποτα αν ο φακελος/δεμα χαθει,το φαει ο σκυλος,βραχει,καταστραφει,κλαπει..Αν γινει αυτο,θα φταις μονο εσυ που δεν το ζητησες συστημενο.. Απο εκει και περα,κανενα απο αυτα δεν ειναι λαθος του ταχυδρομου απο τη στιγμη που ΔΕΝ ειναι συστημενο το δεμα
GreyHorse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Να, αλλά την αλληλογραφία (απλά γράμματα όπως για παράδειγμα λογαριασμοί) μπορείς να την πετάξεις κάτω από την εσοχή της πόρτας οπότε στην ουσία θα βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου, ή αλλιώς στο γραμματοκιβώτιο το οποίο ανοίγει μόνο με κλειδί. Σε αυτή την περίπτωση έχεις κάποια ασφάλεια. Στο δικό σου το σπίτι που κλείνει η πόρτα, ίσως. Γιατί έχει και άλλα που η είσοδος δεν κλείνει και μπαίνουν μέσα καθημερινά δεκάδες ντελιβεράδες και διανομείς φυλλαδίων, που ο ταχυδρόμος αφήνει τα γράμματα στα σκαλιά μπροστά ή κάτω στο πάτωμα.
gokuthelegend Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Στο δικό σου το σπίτι που κλείνει η πόρτα, ίσως. Γιατί έχει και άλλα που η είσοδος δεν κλείνει και μπαίνουν μέσα καθημερινά δεκάδες ντελιβεράδες και διανομείς φυλλαδίων, που ο ταχυδρόμος αφήνει τα γράμματα στα σκαλιά μπροστά ή κάτω στο πάτωμα. Αυτό αφορά κυρίως πολυκατοικίες. Σε αυτή την περίπτωση στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχουν τόσα γραμματοκιβώτια όσα και τα διαμερίσματα, σωστά αριθμημένα ώστε ο ταχυδρόμος να ξέρει σε ποιό γραμματοκιβώτιο να ρίξει τον φάκελο. Αυτό όμως δεν παρέχει κάποια ασφάλεια σε περίπτωση που σου στείλουν κάποιο δέμα, όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι.
GreyHorse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό αφορά κυρίως πολυκατοικίες. Σε αυτή την περίπτωση στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχουν τόσα γραμματοκιβώτια όσα και τα διαμερίσματα, σωστά αριθμημένα ώστε ο ταχυδρόμος να ξέρει σε ποιό γραμματοκιβώτιο να ρίξει τον φάκελο. Αυτό όμως δεν παρέχει κάποια ασφάλεια σε περίπτωση που σου στείλουν κάποιο δέμα, όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι. Εεεε, όχι. Παρόλα τα γραμματοκιβώτια, πολλές φορές τα αφήνει στα σκαλιά ή κάτω. Θα έχει να κάνει με την βαρεμάρα του ή με το πόσα γράμματα πρέπει να παραδώσει. Μια φορά που τον είχαμε πιάσει μας είχε πει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να τα βάζει ονομαστικά στα γραμματοκιβώτια παρά μόνο αν είναι συστημένο ή αναγράφεται αριθμός γραμματοκιβωτίου στην επιστολή. Είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στη διεύθυνση του γράμματος και όχι προσωπικά στον παραλήπτη, όταν δεν είναι συστημένο. Το γραμματοκιβώτιο θεωρείται προσωπική παράδοση, και όταν τα βάζει μέσα από την καλή του την θέληση το κάνει. Μετά που του μιλήσαμε όμως, πάλι από δική του θέληση, χτυπούσε όλα τα κουδούνια κάθε φορά που ερχόταν και έλεγε "ταχυδρόμος", τα άφηνε και έφευγε.
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Οκ, καταλαβαίνω πως το διαβάζεις, αλλά επιμένω πως η επιλογή να το χαρακτηρίσεις "λάθος" είναι άστοχη και εξήγησα στο προηγούμενο ποστ που κάνω τον διαχωρισμό της επιπλέον -αχρείαστης για μένα πληροφορίας σε σχέση με το ερώτημα- από "λάθος" πληροφορία σε -ας πούμε λόγω πιθανής διττής ανάγνωσης της διατύπωσης- "ελλιπή" πληροφορία, οπότε δεν θα το ζαλίσω παραπάνω. Ok, εγώ δεν επιμένω άλλο, παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό "λάθος", και προσθέτω τον χαρακτηρισμό "παρέλειψες μια μικρή(ίσως και αχρείαστη) πληροφορία" Τα δέματα μέχρι δύο κιλά αντιμετωπίζονται ως αλληλογραφία. Βασικά ο αποστολέας έχει την επιλογή να το στείλει ως δέμα ή ως αλληλογραφία. Αν πχ στείλεις έναν επεξεργαστή(έκδοση box) μπορείς να το στείλεις είτε σαν αλληλογραφία με χρέωση 3,20€, είτε σαν δέμα με 1,50€. Αν δεν το διευκρινίσεις, θα στο χρεώσουν σαν αλληλογραφία.
GreyHorse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ok, εγώ δεν επιμένω άλλο, παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό "λάθος", και προσθέτω τον χαρακτηρισμό "παρέλειψες μια μικρή(ίσως και αχρείαστη) πληροφορία" Βασικά ο αποστολέας έχει την επιλογή να το στείλει ως δέμα ή ως αλληλογραφία. Αν πχ στείλεις έναν επεξεργαστή(έκδοση box) μπορείς να το στείλεις είτε σαν αλληλογραφία με χρέωση 3,20€, είτε σαν δέμα με 1,50€. Αν δεν το διευκρινίσεις, θα στο χρεώσουν σαν αλληλογραφία. Άλλο λες εσύ, άλλο εγώ. Ότι ακόμα και δέμα να είναι, μέχρι 2 κιλά πολλές φορές αντιμετωπίζονται ως αλληλογραφία. Δεν μιλώ για την χρέωση, το πως τα αντιμετωπίζει ο ταχυδρόμος μιλώ.
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Άλλο λες εσύ, άλλο εγώ. Ότι ακόμα και δέμα να είναι, μέχρι 2 κιλά πολλές φορές αντιμετωπίζονται ως αλληλογραφία. Δεν μιλώ για την χρέωση, το πως τα αντιμετωπίζει ο ταχυδρόμος μιλώ. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς.
MikeJ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Είχα παραγγείλει παπούτσια από Αγγλία και είχα πληρώσει για συστημένο... (international signed for) γύρω στις 10 λίρες (δε το λες και λίγο) Τα συστημένα από Αγγλία πλέον τα φέρνει η ACS.... Τα άφησαν κάτω στην είσοδο σαν να ήταν απλός φάκελος (ενώ ήμουν σπίτι, δεν μπήκαν καν στο κόπο να χτυπήσουν ή να ανέβουν) και για καλή μου τύχη δεν μου τα έκλεψαν.... Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και μπήκα στον πειρασμό να δηλώσω ότι δεν μου ήρθαν ποτέ... (όχι για να πάρω 2ο ζευγάρι ή τα λεφτά μου πίσω) απλά για το γαμώτο μπας και φάει καμιά καμπάνα ο άσχετος υπάλληλος ή η εταιρεία γενικά και βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, το μοναδικό που τελικά με απέτρεψε ήταν το ότι σκέφτηκα μήπως την πληρώσει τελικά ο κακομοίρης ο πωλητής που δεν έφταιγε σε τίποτα καθώς ήταν μέσω ebay και paypal η αγορά...(αν και αργότερα κατάλαβα ότι μόνο η ACS θα είχε το πρόβλημα αφού υπήρχε τρακινγκ και φαινόταν ότι ο πωλητής ήταν σωστός.) Επίσης, δεν καταλαβαίνω το εξής τα ΕΛΤΑ ανάλογα με την πόλη λειτουργούν αλλιώς ; Γιατί στην Αθήνα πχ τα παρατάνε όλα κάτω στην είσοδο (και πιστεύω πως γι αυτό αρκετές παραγγελίες από Κίνα δεν εμφανίζονται ποτέ) ενώ στην πόλη μου στην επαρχία ακόμα και για την πιο μικρή παραγγελία των 70 cents ο ταχυδρόμος αφήνει χαρτάκι και δε χάνεται τίποτα... Είναι πολύ καλύτερος ο δεύτερος τρόπος, (αν και δε καταλαβαίνω γιατί αυτόματα αφήνει χαρτάκι και δεν χτυπάει πρώτα να δει αν είμαστε σπίτι αφού πολλές φορές ήμασταν σίγουρα εκεί αλλά και πάλι άφηνε χαρτάκι χωρίς να δει αν ήμασταν εκεί ή όχι...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα