Προς το περιεχόμενο

Τα 9+1 χειρότερα χειριστήρια που έχουμε δει (και πιάσει) ποτέ στην ιστορία του gaming


Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοιτώντας κανείς στην ιστορία του gaming, θα διαπιστώσει πως τα χειριστήρια ανέκαθεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όχι κι άδικα, έτσι; Όσο ισχυρή κι αν είναι μια κονσόλα, όσα τέλεια παιχνίδια κι αν διαθέτει στο «οπλοστάσιό της», αν δεν τη συνοδεύει ένα αξιόπιστο και, το κυριότερο, άνετο χειριστήριο, τότε όσα χρήματα κι αν ρίξει για πάρτη της η μαμά-εταιρεία, χαΐρι δεν πρόκειται να δει. Τα χειριστήρια, εξ’ άλλου, αποτελούσαν και έναν τομέα που πάντα προσέφερε στις εταιρείες περισσότερα περιθώρια πειραματισμού: σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρείες προτίμησαν να κινηθούν εκ του ασφαλούς, παρουσιάζοντας κάτι καινούριο μεν, πλάι σε κάτι δοκιμασμένο δε, ενώ σε ορισμένες άλλες πήραν το ρίσκο και εισήγαγαν τελείως νέα designs ποντάροντας αποκλειστικά και μόνο σε αυτά.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η ιστορία τις δικαίωσε όπως επί παραδείγματι συνέβη με τη Nintendo και τη Sony: η πρώτη ήταν εκείνη που εισήγαγε το D-pad, τον σταυρό κατεύθυνσης δηλαδή, με τη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα ενώ λίγα χρόνια αργότερα έβαλε για τα καλά το motion gaming στις ζωές μας χάρη στο Wii. Η δεύτερη πέτυχε διάνα την εποχή που σχεδίαζε το πρώτο DualShock για το πρώτο PlayStation, μιας που το design του αποτέλεσε τη βάση για τα χειριστήρια όλων των επόμενων κονσολών της μέχρι και, εσχάτως, το PS4. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά κι αυτό διότι μπορεί μεν οι εταιρείες να θεωρούσαν πως είχαν βρει το “next big thing” στο gaming, ωστόσο το κοινό είχε εν τέλει διαφορετική άποψη, κάτι που αποτυπώθηκε στις πωλήσεις τόσο των ίδιων των χειριστηρίων, όσο και των κονσολών που συνόδευαν!

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε 9+1 από τα πλέον αποτυχημένα χειριστήρια από πλευράς design που έχουν δει τα μάτια μας και έχουν αγγίξει τα χέρια μας.

 

Link.png Site: 9+1 πλέον αποτυχημένα χειριστήρια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

SEGA 3D Controller = από τα καλύτερα αναλογικά στην ιστορία ...μη μεταφράζετε όποιο χαζό άρθρο βλέπετε, ειδικά αν δεν έχετε δοκιμάσει πρώτα οι ίδιοι τα χειριστήρια.

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

''και έχουν αγγίξει τα χέρια μας'''

Εκτως απο κανενα 2 controllers,αμφιβαλλω αν η πλειοψηφια  εχει πιασει στα χερια της αλλα και γνωριζει για τα παραπανω controller.....


Εγω παντως και στο Xbox controller μια χαρα επαιζα και εγω και οι γνωστοι μου τοτε Halo και Burnout δεν ξερω γιατι το θεωρουν τοσο αβολο οσο γραφουν.

  • Like 16
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χειριστηριο του Jaguar ΔΕΝ ήταν τοσο χάλια όσο το περιγράφει, μπορει να μην μεγάλο αλλά δεν ήταν ούτε δύσχρηστο ούτε βαρι.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

του xbox μια χαρα χειρηστηριο ειναι! οσο το θυμαμαι δηλαδη. εχω χρονια να το δω

 

Συμφωνώ, ήταν το πρώτο ίσως χειριστήριο που ταίριαζε στα χέρια μου μια χαρά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το SEGA 3D Controller είναι από τα καλύτερα και πιο εργονομικά χειριστήρια της εποχής του.Πολύ πιο άνετο στο κράτημα από το original του sega saturn και μάλιστα σε αυτό βασίστηκε η sega και κυκλοφόρησε το controller του dreamcast.Αδικία να υπάρχει σε αυτή την λίστα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του Xbox original , το gamepad ηταν μια χαρα , και το αναλογικο αριστερα ειναι στην τελεια θεση σε αντιθεση με το απαρχαιομενο dualshock που φτιαχνετε ακομα λες και βγαινουν ολα τα παιχνιδια 2d Platform .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xbox original controller > ps4 dualshock :P

 

Πολύ θα ήθελε η σονυ να αλλάξει τη θέση των μοχλών και να το κάνει όπως στου εξμποξ αλλά δεν το κάνει γιατί θα φανεί υπέρτατη αντιγραφή.

 

Το dualshock δεν πάει πουθενά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...