Προς το περιεχόμενο

από που φαίνεται η πελαγίσια...


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η πελαγίσια έχει πιο έντονη μαύρη κάθετη γραμμή στην ουρά. (Ψαρεύω). Αυτές του ιχθυοτροφείου συχνά δεν έχουν καν μαύρη γραμμή πίσω. Η πελαγίσια δεν είναι απαραίτητα πιο κίτρινη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ αυτό το ψάρι το αποφεύγω.. Δύσκολα θα βρείς πελαγίσια, οι ψαράδες είναι και κομπιναδοροι οι περισσότεροι δεν είναι κριτήριο ή τιμή της όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπαρχουν οπτικα σημαδια...  ουτε πιο κιτρικα ουτε πιο μαυρα ουτε τιποτα..

ο μονος τροπος ειναι στα σπλαχνα αν εχει πολυ λιπος τοτε και μονο τοτε εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι πελαγισια

οταν την ψησεις δε το λιπος εκει περα γινεται κιτρινο... αυτες ειναι απο ιχθυοτροφειο

οσο πιο κιτρινο γινει τοτε λιγοτερο φρεσκες ειναι

 

ολα τα αλλα δεν ειναι καθοριστικοι παραγοντες.. δεν λενε τιποτα

 

"επισης τα ψαρια να βλεπετε να εχουν καθαρο ματι.. οχι θολο..  το να γυαλιζει το κανουν οι ιδιοι βαζοντας λαδι και στα σπαραχνα τα βαζουν τοματοπελτε να φαινονται κοκκινα"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι η δουλειά μου (έρευνα, όχι οικονομικό όφελος δηλαδή). 2 λόγια στα γρήγορα γιατί βαριέμαι (τα έχω πει 1*106 φορές)

- Δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις (εάν έχεις στερεοσκόπιο μπορώ να σου πω 1-2 πραγματάκια με σχετικά καλή επιτυχία)

- Η εκτρεφόμενη έχει περισσότερο λίπος από την άγρια (κυρίως στην κοιλιακή χώρα φαίνεται αλλά είναι και διάσπαρτο σε όλους τους ιστούς).

-Να προτιμάς ιχθυοκαλλιέργειας. Περνάνε ελέγχους, είναι σε σταθερό περιβάλλον και σίγουρα δεν έχει γίνει αλλοίωση της σάρκας από πάγωσε-ξεπάγωσε-δεν παγώνεις καθόλου που κάνει ή δεν κάνει ο ψαράς.

-Αν ξέρεις από που ψαρεύεις εσύ ή εμπιστεύεσαι τον ψαρά (κυρίως για τη συντήρηση τους ή τη φρεσκότητά τους), τότε παίρνε και άγρια. Το λέω γιατί τώρα τρέχω ένα πείραμα με συγκέντρωση βαρέων μετάλλων στους ιστούς των θαλάσσιων ψαριών. 

 

Αυτά.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελα για πες μας εσυ που ξερεις.... δε μιλαμε για τις φαλαινες που τρωνε οι ιαπωνες ε;

Τις φαλαινες ιχθυοτροφείου πως τις ξεχωρίζουμε;;;

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καταλαβαίνεις απο το δέρμα της. Στις πελαγισιες το δέρμα κάνει κυματισμό καταλαβαίνεις ότι η τσιπούρα κολυμπούσε ελεύθερη στα πελάγη. Αν αντίθετα το δέρμα είναι λείο ήταν στριμωγμένη μαζί με χιλιάδες άλλες. Καλή όρεξη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πούμε ότι δεν ξέρω (να μην σου χαλάσω το επιχείρημα).

Και ας πούμε (για τους ίδιους λόγους) ότι οι θάλασσες μας βρίθουν από υδράργυρο (σκέτα θερμόμετρα).

Θεωρείς ότι για κάποιο λόγο που μου διαφεύγει η συγκέντρωση στην ανοιχτή θάλασσα (έστω και αν είναι τόσο περιορισμένη όπως πχ Αιγαίο) θα είναι μεγαλύτερη από τους κλειστούς κολπίσκους που κατοικοεδρεύουν οι διάφορες ιχθυοκαλλιέργειες;

 

Προσπαθω να καταλαβω τι λες... οτι οι ιχθυοκαλλιεργειες εχουν περισσοτερο υδραργυρο σπ οτι οι θαλασσες?

Μπερδευεσαι με τα δελφινια και τους ξιφιες της ανατολης.

Το οτι συμβαινει στα ανοιχτα της Ιαπωνιας δε σημαινει κατι.

 

Οι σολωμοι Νορβηγιας που ειναι επιφοβοι για υδραργυρο προερχονται απο τα ανοιχτα της Ιαπωνιας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπαθω να καταλαβω τι λες... οτι οι ιχθυοκαλλιεργειες εχουν περισσοτερο υδραργυρο σπ οτι οι θαλασσες?.........

 

Καλύτερα εξήγησε εσύ τι λες. Ότι ενώ δεν είναι σε απομονωμένο περιβάλλον έχουν λιγότερο;

Ενημερωτικά μια σημαντική παράμετρος "εισόδου" του υδραργύρου στην θάλασσα είναι μέσω των ποταμών. Και μάντεψε που εκβάλλουν συνήθως τα ποτάμια. Στις ακτές και άρα κοντά σε ιχθυοκαλλιέργειες.

Και by the way "ιχθυοκαλλιεργειες" και "θαλασσες" δεν είναι κάτι συγκρίσιμο αφού οι "ιχθυοκαλλιεργειες" ΕΙΝΑΙ στην θάλασσα (μήλα και πορτοκάλια φάση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Επομένως καταλήγουμε πως τα ψάρια ιχθυοτροφείου είναι πιο υγιεινά από τα free?

 

βασικο ρολο παιζει ποιος θα σου την πουλησει.. ωστε να ειναι η φρεσκια ιχυοτροφειου.. ή φρεσκοαλιευμενη αλανιαρα

 

λογο του λιπους η μια εχει περισσοτερη γευση.. δεν ειναι θεμα ποιο ειναι πιο υγιεινο.. αν ειναι και τα 2 φρεσκα ειναι το ιδιο πραμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...