Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισως δινω λιγο παραπανω σημασια, αλλα εχω παρατηρησει οτι πολλοι ανθρωποι (οσους γνωριζω σχετικα καλα αλλα και την οικογενεια τους) εχουν ορισμενα πιστευω αλλα και τροπους συμπεριφορας που σχεδον αντιγραφουν αυτους του πατερα η της μητερας, αλλα συνηθως του πατερα, και ας ειναι κοπελες.   Οταν λεω συμπεριφορα, δεν εννοω πχ. το τροπο σκεψης η ομιλιας, η το τι βρισκει ο καθε ενας αστειο-γιατι αυτο μπορει να ειναι και κλειρονομικο- αλλα αναφερομαι σε περιπτωσεις οπως για πχ. να πετας σκουπιδια εκει που δε πρεπει γιατι "σιγα μωρε" η στο να μη σεβεσαι γενικα τους νομους, τους συνανθρωπους κτλ.

Αυτα τα ειπα σαν παραδειγματα και ξερω θα πειτε ειναι θεμα παιδειας, αλλα ειναι και αλλα που εχω δει να "αντιγραφουν".  Αν πχ. ο πατερας αγοραζε παντα η του αρεσε η ταδε μαρκα αυτοκινητου, τοτε ο γιος θα θεωρει αυτη τη μαρκα καλη (εχω γνωστο).   Ειναι παρα πολλα τα παραδειγματα που μπορω να γραψω, οπου ο γιος (η η κορη) ακολουθει τυφλα κατι που κανει η πιστευει ο γονιος.  Το να εισαι μικρος σε ηλικια το καταλαβαινω, αλλα ξερω ατομα που ειναι 20 και 30 χρονων και ακομα θεωρουνε κατι που εκανε/πιστευε ο μπαμπας σωστο.  Αυτο που οφειλετε; Εχει να κανει με συνηθεια και πλυση εγκεφαλου, οτι καποιος δε θελει η δε μπορει να κανει think for themselves και πανε στο πλησιεστερο προσωπο η ειναι κατι θετικο και προερχετε απο σεβασμο;

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δεν πιστεύω οτι πρόκειται για θέμα πλύσης εγκεφάλου, αλλά για σημάδια που δηλώνουν το δέσιμο που υπάρχει/υπήρχε ανάμεσα στην οικογένεια.

εγώ για παράδειγμα καμιά φορά αγοράζω την ίδια μάρκα καφέ που αγόραζε ο πατέρας μου, ή μαγειρέυω την σάλτσα για τα μακαρόνια όπως την έκανε η μητέρα μου, όχι επειδή δεν έχω επιλογές στις αγορές και στο μαγείρεμα, αλλά έτσι νοιώθω οτι τους έχω κοντά μου

Δημοσ.

Οι γονείς μου δεν μου ζήτησαν να γίνω κάτι συγκεκριμένο. Αλλά μεγαλώνοντας εξελίχτηκα σε pokemon master :P

• Like 7
Δημοσ.

Πιστεύω οτι τον πιο μεγάλο ρόλο τον έχει το παράδειγμα που δίνουν οι γονείς και πως ζουν...Είναι κάτι που σχεδόν όλα τα παιδιά αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό..

Τα λόγια που τους λένε παίζουν πολύ μικρότερο ρόλο.

Και δεν έχει να κάνει ακριβώς με πλύση εγκεφάλου..Πιο πολύ έχει να κάνει με συνήθεια.

Ο εγκέφαλος θεωρεί λογικό και σωστό αυτό που είναι συνηθισμένος να βλέπει καθημερινά,άσχετα αν είναι σωστό ή λάθος.

• Like 3
Δημοσ.

Θεωρω οτι ο λογος που μερικοι γονεις θελουν τα παιδια τους να ακολουθησουν τον δρομο του(επαγγελμα τους) , ειναι επειδη εχοντας μια εμπειρια στην δουλεια και γνωριμιες, θα μπορεσουν να τους δωσουν περισσοτερες ευκαιριες.

Δεν πιστευω οτι το κανουνε για την συνεχιση την δικιας τους ας πουμε κληρονομιας, αλλα επειδη ετσι προσφερεται στο παιδι η μεγαλυτερη πιθανοτητα να πετυχουνε και να εχουνε μια ανετη ζωη.  

Αμα καποιος γιατρος πχ δεν θελει το παιδι του να γινει πχ ηθοποιος, αλλα γιατρος δεν το κανει επειδη θελει να διαιωνιστει το ιατρειο του...

Επιπλεον, στα 18 σου κατα πασα πιθανοτητα εισαι λιγο ηλιθιος, δεν εχεις την εμπειρια να παιρνεις λογικες επιλογες. Πολλοι σκεφτονται οτι αμα δεν γινω ηθοποιος, θα ειμαι παντα δυστυχισμενος ... Ο γονιος το βλεπει πιο αντικειμενικα και ξερει οτι αμα στα 30 σου δεν μπορεις να καλυψεις καποιες αναγκες σου, τοτε θα εισαι δυστυχισμενος .

Αλλα ειναι πολυ φυσικο απο μονος σου να θελεις να ακολουθησεις αυτο το παραδειγμα, γιατι αυτο σου ειναι οικειο. 

• Like 1
Δημοσ.

ξερω ατομα που ειναι 20 και 30 χρονων και ακομα θεωρουνε κατι που εκανε/πιστευε ο μπαμπας σωστο.  Αυτο που οφειλετε;

Αν ταυτιζεσαι με τον ηρωα,θα βρεις τη λογικη που ψαχνεις. :-)

Δημοσ.

Έως ένα βαθμό. Για παράδειγμα ο πατέρας μου είχε μέχρι πριν την κρίση 4 αυτοκίνητα (1 ιαπωνικό, 2 γαλλικά και 1 γερμανικό). Ότι έχω μια προκατάληψη απένταντι σε μερικά είναι αλήθεια, μέχρι ένα βαθμό. Αλλά θα έπερνα saxo πάλι,ας πούμε, αν και τριμπούρδελο το ανέβαζε,τριμπούρδελο το κατέβαζε. (είπα το συγκεκριμένο παράδειγμα με τα αυτοκίνητα)....
Διαβάζοντας τον τίτλο άλλο κατάλαβα. Όχι, δεν έγινα ο άνθρωπος που θα ήθελαν οι γονείς μου, νομίζω...

Δημοσ.

Όχι, γιατί δεν θέλω την τελευταία μέρα της ζωής μου στο κρεβάτι όταν θα βηχω αίμα και όλα τα σχετικά, να καταλάβω ότι έζησα την ζωή μου όπως ήθελαν οι άλλοι και όχι όπως εγώ, κι ας ήταν λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

Οι γονείς μου δεν μου ζήτησαν να γίνω κάτι συγκεκριμένο. Αλλά μεγαλώνοντας εξελίχτηκα σε pokemon master :P

E, μπορεί να μην στο ζήτησαν αλλά σίγουρα το είχαν στο μυαλό τους! :P

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, γιατί δεν θέλω την τελευταία μέρα της ζωής μου στο κρεβάτι όταν θα βηχω αίμα και όλα τα σχετικά, να καταλάβω ότι έζησα την ζωή μου όπως ήθελαν οι άλλοι και όχι όπως εγώ, κι ας ήταν λάθος.

Ξερεις, ειναι καλυτερα να το μετανειωσεις την τελευταια μερα της ζωης σου στο κρεββατι επειδη δεν εκανες αυτο που πραγματικα ηθελες , αποτι να το μετανειωνεις ΚΑΘΕ μερα της ζωης σου επειδη δεν ακουσες κανεναν και τραγουδουσες follow your heart...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...