Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ γιατί υποθέτεις πως θα είναι τουλάχιστον δύο ώρες μακριά ΚΑΙ 10ωρο ΚΑΙ σπαστό? Σίγουρα δεν είναι το ιδανικό, αλλά αν κάποιος έχει ανάγκη τότε λείπει από το σπίτι και όλη μέρα από το να μείνει άνεργος. Ετσι θα μπορει να παρει και κανενα παπακι να μειωσει το χρονο των διαδρομων.

Δημοσ.

Καλα νταξ ισως να ειμαι υπερβολικος, καποια προαστια δεν εχουν μετρο. Αλλα λυσεις υπαρχουν(αστικο κτλ) Εγω σκεψου εμενα παλια Νεα Μακρη που μετρο και αστικο δεν υπαρχουν ουτε για πλακα και μου παίρνε 2 ωρες να κατεβω Αθηνα καθε πρωι για να παω στην σχολη μου (ξεκιναγα απο τις 7 το πρωι). Αδυνατω να καταλαβω πως ενα ατομο που μενει εντως Αθηνων εχει πραγματικο προβλημα με την αποσταση ειδικα αν εχει προβλημα και ψαχνει απεγνωσμένα δουλεια.

Μενω Αναβυσσο...7 το πρωι ξεκιναγα τις καλες μερες!:)

2 ωρες να πας και 2 ωρες να ερθεις 4 ωρες και δεκα στην δουλεια 14 ε δεν ειναι και το πιο φυσιολογικο να φευγεις 6 το πρωι απο το σπιτι και να γυρνας δεκα το βραδυ.

επισης θεωρεις ντε φακτο οτι θα ειναι 8-10 ωρες σερι πολλα μαγαζια πλεον ζητανε σπαστο ωραριο που ειναι ακομα πιο παλουκι

Απο Αναβυσσο πηγαινα Πευκη με αμαξι και συγκοινωνια και εκανα μιαμιση ωρα να παω κ αλλη τοση να ερθω, στην παλια μου δουλεια. Ηταν κουραστικο που ο προαστιακος δεν τηρουσε τα δρομολογια του, αλλα επειδη ειχα πρωινο ωραριο μου εμενε τ απογευμα ελευθερο για αλλες δραστηριοτητες, δηλαδη θα καθομουν ανετα σε αυτη την δουλεια, παρα την αποσταση.Η φυση της δουλειας και το ωραριο που θα εχεις εχουν μεγαλυτερη σημασια απο την αποσταση.τωρα δουλευω διακοπτομενο και εξαημερο 1 τεταρτο απ το σπιτι μου με τ αμαξι και ειμαι στα ορια της εξαντλησης, κ ας ειναι διπλα η δουλεια.

Μην υποτιμας το οτι μενεις Αθηνα, γιατι τα μεσα μαζικης και τα αστικα, ακομη κ αν δεν ειναι παντα αξιοπιστα δεν ειναι αυτονοητα για ολους.ειναι μεγαλο ατου που εισαι Αθηνα απο θεμα δουλειων γιατι υπαρχει προσφορα πιστευω.επισης, η ανεργια στην Αθηνα παλευεται ευκολοτερα καθως εχεις προσβαση σε μετακινηση και αγαθα δωρεαν ή με πολυ μικρο αντιτιμο.εκμεταλλευσου το.εγω δεν κρατιεμαι να φυγω απο εδω για να ερθω Αθηνα.

Δημοσ.

Μην υποτιμας το οτι μενεις Αθηνα, γιατι τα μεσα μαζικης και τα αστικα, ακομη κ αν δεν ειναι παντα αξιοπιστα δεν ειναι αυτονοητα για ολους.ειναι μεγαλο ατου που εισαι Αθηνα απο θεμα δουλειων γιατι υπαρχει προσφορα πιστευω.επισης, η ανεργια στην Αθηνα παλευεται ευκολοτερα καθως εχεις προσβαση σε μετακινηση και αγαθα δωρεαν ή με πολυ μικρο αντιτιμο.εκμεταλλευσου το.εγω δεν κρατιεμαι να φυγω απο εδω για να ερθω Αθηνα.

Ειχα παει σε ιντεβιου στον χολαργο και εκανα 2 ωρες σχεδον να παω μιλαμε για τρελη καθυστέρηση.

Η ανεργια στην αθηνα δεν παλευεται εγω αν μπορουσα θα εφευγα επαρχια , στην τελικη στην επαρχια φυτεύεις οτι θες και το τρως στην Αθηνα ψαχνεις απο τα σκουπιδια! 

Εσύ γιατί υποθέτεις πως θα είναι τουλάχιστον δύο ώρες μακριά ΚΑΙ 10ωρο ΚΑΙ σπαστό? Σίγουρα δεν είναι το ιδανικό, αλλά αν κάποιος έχει ανάγκη τότε λείπει από το σπίτι και όλη μέρα από το να μείνει άνεργος. Ετσι θα μπορει να παρει και κανενα παπακι να μειωσει το χρονο των διαδρομων.

Φυσικα και αν εχεις αναγκη κανεις σχεδον τα παντα, το θεμα ειναι ομως οτι και ο εργοδοτης πολλες φορες σου ριχνει ακυρο γιατι θελει καποιον να μενει κοντα πχ αν καποιος αρρωστησει να γινει αμμεσα η αντικατασταση το εχω παθει δεν με πηραν γιατι εμενα μακρια.

BTW μην το εχεις δεδομενο οτι ολοι οδηγουν αυτοκινητο η μηχανακι.

Δημοσ.

Ειχα παει σε ιντεβιου στον χολαργο και εκανα 2 ωρες σχεδον να παω μιλαμε για τρελη καθυστέρηση.

Η ανεργια στην αθηνα δεν παλευεται εγω αν μπορουσα θα εφευγα επαρχια , στην τελικη στην επαρχια φυτεύεις οτι θες και το τρως στην Αθηνα ψαχνεις απο τα σκουπιδια! 

Το να βρεις χωρο με καταλληλο χωμα, να φυτεψεις κατι που οντως τρωγεται και οταν αυτο φυτρωσει με το καλο, ακουγεται πιο ανεξοδο και πιο αποδοτικο απ οτι πραγματικα ειναι.

BTW μην το εχεις δεδομενο οτι ολοι οδηγουν αυτοκινητο η μηχανακι.

Εδω ειναι ενα μεγαλο point.Στην επαρχια δεν εχεις την επιλογη να μην εχεις αμαξι η μηχανακι, εκτος αν θελεις να φορτωνεσαι σε αλλους για να σε πηγαινουν στη δουλεια σου η οπου αλλου.Το αμαξι, αν και μου αρεσει πολυ, ειναι ενα "αναγκαιο κακο" καθως οι αποστασεις για βασικα πραγματα ειναι τεραστιες και συγκοινωνια δεν υπαρχει.Επισης το αμαξι θελει βενζινη, ασφαλεια, συντηρηση, που σημαινει εξοδα.Εγω χαλαω τουλαχιστον 200 ευρω μηνιαιως για βενζινες κλπ, τη στιγμη που στην Αθηνα εβγαζα την καρτουλα για τα μεσα κ ημουν μια χαρα.

Καποια ελαχιστα ατομα που μενουν εδω γυρω και δεν εχουν αμαξι κ διπλωμα, συνηθως δεν κανουν κατι.ουτε δουλεια μπορουν ευκολα να βρουν, και κανα 2 περιπτωσεις ξερω πως παρατησαν σχολη σπουδων γιατι δεν ειχαν μεταφορικη δυνατοτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου μειώσει τόσο τραγικά την απόδοση αμα κάνεις καμιά ώρα (άντε δύο) να πας και άλλο τόσο να γυρίσεις από τη δουλειά σου?

NAI.

Βασική αυτία αυτού του προβλήματος στην Ελλάδα είναι το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι τους ΜΙΑ ζωή, άσχετα αν αλλάξουν 5 δουλειές στη ζωή τους.

Ψάχνουν δουλειά κοντά στο σπίτι τους ενώ η "efficient" λύση θα ήταν να επιλέγουν να μένουν κοντά στην κάθε φορά δουλειά τους.

Δημοσ.

Εδω ειναι ενα μεγαλο point.Στην επαρχια δεν εχεις την επιλογη να μην εχεις αμαξι η μηχανακι, εκτος αν θελεις να φορτωνεσαι σε αλλους για να σε πηγαινουν στη δουλεια σου η οπου αλλου.Το αμαξι, αν και μου αρεσει πολυ, ειναι ενα "αναγκαιο κακο" καθως οι αποστασεις για βασικα πραγματα ειναι τεραστιες και συγκοινωνια δεν υπαρχει.Επισης το αμαξι θελει βενζινη, ασφαλεια, συντηρηση, που σημαινει εξοδα.Εγω χαλαω τουλαχιστον 200 ευρω μηνιαιως για βενζινες κλπ, τη στιγμη που στην Αθηνα εβγαζα την καρτουλα για τα μεσα κ ημουν μια χαρα.

Καποια ελαχιστα ατομα που μενουν εδω γυρω και δεν εχουν αμαξι κ διπλωμα, συνηθως δεν κανουν κατι.ουτε δουλεια μπορουν ευκολα να βρουν, και κανα 2 περιπτωσεις ξερω πως παρατησαν σχολη σπουδων γιατι δεν ειχαν μεταφορικη δυνατοτητα.

ξερω επαρχιες που μπορεις να πας παντου με τα ποδια η με ποδηλατο ενω υπαρχει και η επιλογη του κτελ.

Δημοσ.

ξερω επαρχιες που μπορεις να πας παντου με τα ποδια η με ποδηλατο ενω υπαρχει και η επιλογη του κτελ.

Καλα ναι,σαφως και υπαρχουν.Ποδηλατο κ ποδια ειναι τελειο, κτελ για δουλεια....i dont think so.

Δημοσ.

Παιδιά, το ότι στα χωριά υπάρχουν δουλειές είναι πολύ μεγάλος μύθος.

καλα ναι απλα υπαρχει πιο καλη ποιοτητα ζωης ακομα και για τον ανεργο και ολο και σε καποιο γνωστο θα κανεις ενα μεροκαματο ενω αθηνα εισαι μεσα σε μια ζουγκλα.

• Moderators
Δημοσ.

καλα ναι απλα υπαρχει πιο καλη ποιοτητα ζωης ακομα και για τον ανεργο και ολο και σε καποιο γνωστο θα κανεις ενα μεροκαματο ενω αθηνα εισαι μεσα σε μια ζουγκλα.

μην παιρνεις και ορκο για αυτο. Γενικα πλεον παντου οι δουλειες που παιζουν ειναι μονο μεσω γνωστων.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα ναι,σαφως και υπαρχουν.Ποδηλατο κ ποδια ειναι τελειο, κτελ για δουλεια....i dont think so.

ι thing so, οταν ημουν φοιτητης ηξερα ατομο που δουλευε καβαλα και εμενε ελευθερουπολη και επαιρνε καθε μερα το κτελ, το ιδιο και μια γνωστη που εμενε ηγουμενιτσα και επαιρνε το κτελ για καναλακι.

μην παιρνεις και ορκο για αυτο. Γενικα πλεον παντου οι δουλειες που παιζουν ειναι μονο μεσω γνωστων.

συμφωνω πιο πιθανο να εχεις γνωστους στην επαρχια που ειναι κλειστη κοινωνια παρα στις πιο μεγαλες πολεις το βλεπω απο τον κολλητο μου στην ηγουμενιτσα. 

Δημοσ.

Μακρια απο τα κτελ. Αργουν κανενα 10-20λεπτο και οταν μπαίνεις εχεις τον καθε μαλακα οδηγο να σε στραβοκοιτάζει επειδη οταν ηταν μικρός καταβαθος ήθελε να οδηγάει διαστημόπλοιο και οχι κτελ

Δημοσ.

Ακριβώς.

Επίσης, μιας και όλοι λένε ότι θα πάνε να δουλέψουν σε χωράφια από προσωπική εμπειρία βλέπω τα εξής, πλέον κάποιος ιδιοκτήτης χωραφιού θα προτιμήσει να δουλέψει αυτός και η οικογένειά του μερικά Σαββατοκύριακα παραπάνω, παρά να προσλάβει άτομα για να βγάλουν μεροκάματο και να τελειώνουν στο πι και φι. Επίσης γίνονται συμφωνίες μεταξύ ιδιοκτητών, δηλαδή εγώ σήμερα έρχομαι και σε βοηθάω στο δικό σου χωράφι, και αύριο εσύ έρχεσαι στο δικό μου για να με ξεπληρώσεις, αλληλοβοηθιούνται μεταξύ τους, έτσι δεν χρειάζεται να προσλάβουν άτομα για να βγάλουν μεροκάματο.

Δημοσ.

Ακριβώς.

Επίσης, μιας και όλοι λένε ότι θα πάνε να δουλέψουν σε χωράφια από προσωπική εμπειρία βλέπω τα εξής, πλέον κάποιος ιδιοκτήτης χωραφιού θα προτιμήσει να δουλέψει αυτός και η οικογένειά του μερικά Σαββατοκύριακα παραπάνω, παρά να προσλάβει άτομα για να βγάλουν μεροκάματο και να τελειώνουν στο πι και φι. Επίσης γίνονται συμφωνίες μεταξύ ιδιοκτητών, δηλαδή εγώ σήμερα έρχομαι και σε βοηθάω στο δικό σου χωράφι, και αύριο εσύ έρχεσαι στο δικό μου για να με ξεπληρώσεις, αλληλοβοηθιούνται μεταξύ τους, έτσι δεν χρειάζεται να προσλάβουν άτομα για να βγάλουν μεροκάματο.

δεν ειναι μονο τα χωραφια ειναι και τα καφενια, ειναι τα μερεμετια σε σπιτια , ο τουρισμος κλπ κλπ

• Moderators
Δημοσ.

δεν ειναι μονο τα χωραφια ειναι και τα καφενια, ειναι τα μερεμετια σε σπιτια , ο τουρισμος κλπ κλπ

ναι ναι ειδικα ο τουρισμος.

Ζητειται ατομο με γνωσεις αγγλικων,γεαρμικων,,ρωσικων και Η/Υ. ΝΑ ξερεις να κανει κωλοτουμπες και ισοροπια στο ενα δαχτυλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...