Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας 

Χρείαζομαι τις συμβουλές σας όσο το δυνατον πιο άμεσα.

Έχω συμπληρώσει (2) χρόνια φέτος 31-05-2015 ,όπως και αυτή είναι διάρκεια του ενοικιαστηρίου που

υπέγραψα.

50τμ στην τιμή των 300ευρω + 10 Δεη κήπου (με 2 εγγυήσεις ενοικίου)

Αθεώρητες αποδείξεις ενοικίου

Αυτά τα δύο χρόνια ήμουν ειλικρινά ακέραιος σε όλες μου τις υποχρεώσεις.

Απο την μερία της νοικοκυράς μου όχι, και συνεχώς πατάει επάνω στα συμφωνηθέντα.

Να σας εξηγήσω το "δράμα" μου

Δουλέυω Σεκιούριτι και όπως καταλαβαίνετε έχω ωράρια

08.30-16.30

16.30-00.30

00.30-08.30

η κοπέλα μου νοσηλεύτρια και αυτή με τα νυχτερινά της

Νοίκιαζα τον 1ο όροφο μίας δηλωμένης 3όροφης μεζονέτας

ο απο κάτω όροφος πυλωτή , ο 1ος εγω και ο 2ος απο επάνω ένα άλλο ζευγάρι

είχαμε μία παροχή με δύο μετρητές της ΔΕΗ (όπως και αερίου) έναν για εμένα και έναν για το ζευγάρι απο πάνω μας

κάθε μήνα ερχότανε η νοικοκυρά μου με τους λογαριασμούς και ανάλογα τι καίγαμε πληρώναμε

Κότες

Δύο χρόνια στην ώρα μας όλα τα μίσθια και οι υποχρεώσεις μας πληρωμένα

τα προβλήματα μας πολλα, από κότες και πετεινούς στα 10 μέτρα απο την κρεββατοκάμαρα μας

καλοκαίρι απο την μυρωδιά δε μπορούσες να είσαι με ανοιχτό παράθυρο, οι κόκκορες να σε ξυπνάνε απο

τις 05.00 κτλπ. όπως είδατε παραπάνω τα ωράρια μου, είχα τρομερό πρόβλημα ύπνου,

Βόθρος

εν συνεχεία ο βόθρος της μεζονέτας βρισκόταν στο υπόγειο και όταν γέμιζε ένας συμπιεστής έστελνε

τα λύματα στον υπόνομο, πάνω απο 30 φορές έτυχε να υπερχειλίσει και να πλημμυρίσει το υπόγειο

μέχρι και 5 πόντους ακαθαρσίες(συγνώμη για την αηδία)

Με αποτέλεσμα όλη αυτή η μυρωδιά να έρχεται απο τα παράθυρα μέσα στο σπίτι μόνιμα, ακόμα και όταν πλέον είχε καθαριστεί .

Εργασίες

Κατά όλη αυτή την διάρκεια η φασαρία ήταν μόνιμο πρόβλημα (κατά 95% ώρες εκτός κοινής ησυχίας)

η πυλωτή από κάτω ήταν ένα εργαστήριο του άντρα της νοικοκυράς μου, όπου καρφώματα τρυπήματα 

ήταν καθημερινό 

Το αποκορύφωμα ήρθε το περασμένο Δεκέμβριο όπου από τις 02/12 εώς τις 26/01 χωρίς να με ειδοποιήσει , άρχισε εργασίες στην πυλωτή ώστε να την μετατρέψει δε διαμέρισμα.Από την αρχή

τούβλα, μπετονιέρες , ηλεκτρικά, υδραυλικά και το πίο σοβαρό κομπρεσέρ.

ο θόρυβος και οι δονήσεις ήταν τόσο ισχυρές που το κρεββάτι μου από πάνω μετακινούταν , γυρνούσα από την δουλειά 09.00 το πρωί , φόραγα ωτοασπίδες , ξάπλωνα έμενα άυπνος ή πήγαινα στην πεθερά μου να κοιμηθώ.

αυτές οι εργασίες κράτησαν 1,5 μήνα, αρκετές φορές έκανα παράπονα και η απάντηση που έπαιρνα

ήταν "είναι δουλειές που πρέπει να γίνουν" , είχα τρομερή υπομονή διότι μου άρεσε πολύ το διαμέρισμα.Το πιο σημαντικό και εκνευριστικό από όλα ήταν ότι δεν έπαιρνα μία απάντηση για το πότε θα τελειώσει αυτή η τρέλα , ή έστω να με ενημερώσει πότε θα υπάρχει τόση φασαρία ώστε να αλλάξω το πρόγραμμά μου ή να πάω να κοιμηθώ αλλού.

Συνέχεια με την ειρωνεία στο στόμα η νοικοκυρά μου και με εκφράσεις του τύπου "πάνε στην πεθερά μωρέ" ή υποσχέσεις "δεν θα κάνω προσαύξηση φέτος"

με τα χίλια δυό έκανα υπομονή.

31/05/2015-Αύξηση ενοικίου

με το πέρας δύο χρόνων μίσθωσης , ήρθε η νοικοκυρά μας και ενημέρωση την κοπέλα μου ότι θα γίνει καινούργιο μισθωτήριο, ξαφνικά έρχεται να πάρει το νοίκι και μας πετάει αύξηση 20€

έπαθα πλάκα, πλέον έπρεπε να δίνω χωρίς δικαιολογία 330€ , δεν μου έδωσε απόδειξη

την έδινε συνήθως πίο μετά (λάθος μου) , φτάσαμε 26 ιουνίου και ακόμα απόδειξη δεν έχω πάρει με την 

δικαιολογία "πρέπει να ψάξω το μπλόκ μου κλτπ"

Ενδιάμεσα κατά την άνοιξη αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα υγείας με την γύρη , το σπίτι βρισκόταν στο

κέντρο μιας έκτασης πευκοδάσους, Είχα χρόνιο Αλλεργικό Βρογχικό  Άσθμα , όπου στην ηλικία

των 25 σχεδόν εξαφανίστηκε, πλέον τα δυο αυτά χρόνια επέστρεψε.

Η κοπέλα μου άλλαξε τόπο εργασίας και εργάζεται πλέον στην διπλάσια απόσταση

παρόλα αυτά δεν αλλάζαμε σπίτι

Νέες εργασίες

Από προχθές το μαρτύριο του κομπρεσέρ και του τρυπανιού άρχισε πάλι

νέες εργασίες , όχι πλέον από κάτω μου, αλλά από δίπλα μου, όπου ξεκίνησε ανακαίνιση για να το εκμισθώσει.Παίρνω τηλ. και ρωτάω για πολλοστή φορά τι συμβαίνει, μου εξηγεί και μου λέει αόριστα 

να κάνω υπομονή , η ώρα 08.15 το πρωί το κομπρεσέρ με ξυπνάει και κάθομαι στον υπολογιστή

τουλάχιστον να κάνω εργασίες.

Ξαφνικά το ρεύμα άρχισε να κάνει δυνατές και γρήγορες διακοπές! έκλεισε και ξανάνοιξε τουλάχιστον

20 φορές σε διάρκεια μισού λεπτού.

έτρεξα αυτό το διάστημα και κατέβασα το γενικό.

έμεινα χωρίς ρεύμα 45λεπτα στο έντονο μου τηλεφώνημα πλέον η νοικοκυρά μου αποποιούνταν των ευθυνών της και μου πρότεινε να πάω κάτω και να πιάσω ΕΓΩ(!)  τον ηλεκτρολόγο της ώστε να ρωτήσω για την κατάσταση.Με έντονο ύφος μου έκλεισε το τηλέφωνο.Το ρεύμα ήρθε και η τηλεόραση 40ιντσών μου (που με κόπο δούλεψα να πάρω πριν 3 χρονια) είχε πλέον μια μαύρη σκιά στο 25% της οθόνης

οπού δε βλέπεις τίποτα. Ύστερα από τουλάχιστον 10 προσπάθειες οι νοικοκυρά μου δεν σήκωνε το τηλέφωνο.

Σήμερα 25/06 τελικά την πέτυχα, με άσχημο ύφος πάλι μου ζητούσε τον λόγο πλέον ότι την ενοχλώ με τα τηλεφωνήματα μου, την ενημέρωσα για την τηλεόραση και η απάντησή της ήταν "Δηλαδή αν την χαλούσε η ΔΕΗ θα έτρεχες να της ζητήσεις αποζημίωση ?" και σαν τέλος στην συζήτηση μας μου πετάει "πολύ περίεργος μας έχεις γίνει και δε μου αρέσει" 

αυτό ήταν και το τέλος.

Πήρα την απόφαση να φύγω

Ο μήνας τελειώνει και θα απαιτήσει το ενόικιο Ιουλίου 330€

οπως και θα έρθει ο έναντι λογαριασμός ΔΕΗ-αερίου ~250€

την ενημέρωσα ότι πλέον δέν αντέχω να μείνω

αρχικά στο τηλέφωνο μου είπε ,αδειάστε το σπίτι, βάψτε το και αφού δεν έχει

κάποιες ζημιές θα σας δώσω πίσω την εγγύηση

πράγμα που μας χαροποίησε , το ίδιο απόγευμα κλείσαμε άλλο σπίτι

μιάς και είχαμε 5 ημέρες για να το αδειάσουμε.

σε τηλεφώνημα όμως στις 23.30 το βράδυ μας ενημέρωσε ότι δεν μπορούμε να φύγουμε

γιατί έπρεπε να την ενημερώσουμε (2) μήνες μπροστά γραπτός 

Άρα πρέπει να πληρώσουμε Ιούλιο-Αυγούστου και τέλη Αυγούστου να απχωρήσουμε

Πράγμα που καταλαβαίνετε ότι δεν αντέχεται

είμαι δίκαιος άνθρωπος, μπορώ να απαιτήσω να φύγω?

αφού μπροστά φρεσκοβάψω το σπίτι, κανονίσω την ΔΕΗ κτλπ

που είναι στο όνομά της.

ή στην τελική, δεν μπορώ απλά να μην πληρώσω ενα-δυο μηνες

ενοίκιο και να κρατηθούν από την εγγύηση?

Λόγοι Ψυχολογικής Ειρήνης και Ηρεμίας,Υγείας γενικότερα (με τόσα νεύρα)

δε μου το επιτρέπουν να μείνω.

Δείτε τα επισυνημμένα της συμφωνίας, 

και σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ να κάνω

Ευχαριστω

Γιάννης 

post-298396-0-93927000-1435283996_thumb.jpg

post-298396-0-58509900-1435283999_thumb.jpg

post-298396-0-18795500-1435284002_thumb.jpg

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απορω τι σου αρεσε σε αυτο το σπιτι τοσο πολυ,ωστε να υπομενεις ολα αυτα,συν το υφακι των ιδιοκτητων.εκανες πολλα λαθη.......τις οχλησεις θορυβων ,επρεπε να τις καταγραψεις οργανο,την αυξηση επρεπε να την αρνηθεις ,κλπκλπ.......τωρα,θα πλερω........

• Like 1
Δημοσ.

απορω τι σου αρεσε σε αυτο το σπιτι τοσο πολυ,ωστε να υπομενεις ολα αυτα,συν το υφακι των ιδιοκτητων.εκανες πολλα λαθη.......τις οχλησεις θορυβων ,επρεπε να τις καταγραψεις οργανο,την αυξηση επρεπε να την αρνηθεις ,κλπκλπ.......τωρα,θα πλερω........

Ευχαριστώ για την απάντηση,αλλά δεν νομίζω να με βοηθάει  :huh:

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση,αλλά δεν νομίζω να με βοηθάει  :huh:

Στην περίπτωσή σου η καλύτερη λύση είναι η μετακόμιση. Δεν είπες κι ένα θετικό για το σπίτι. Δε δίνεις τίποτα από αυτά που σου λέει. Απλά σε είδε ότι πληρώνεις στην ώρα σου και προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα από άλλους νοικάριδες που θα είναι 3 και 4 ενοίκια πίσω. Πες της να πάει σε δικηγόρο θα μιλήσεις κι εσύ με το δικό σου και θα βγάλετε άκρη. Φυσικά και μπορείς να φύγεις, τι διάλο φυλακισμένος σε σπίτι που ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ?

• Like 1
Δημοσ.

Αφού αρχικά σου είπε οκ να φύγεις και βάσει της συγκατάθεσης της εσύ κανονισες να βρεις αλλού είσαι καλυμμένος. Αν αυτή μετά το άλλαξε γνώμη δεν σε αφορά. Οπότε σκηκωνεσαι και φεύγεις. Τώρα για την εγγύηση δύσκολο να στα δώσει πίσω

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια για τις απαντήσεις, δηλαδη βάση του συμφωνητικού αυτή είναι καλυμμένη?

αυτό που λέει οτι πρέπει να ενημερώσω εγγράφως την αποχώρηση μου (2) μήνες πιο μπροστά?

Ισχύει με λιγμένο ενοικιαστήριο?

Δημοσ.

Καθαρά με βάση τα όσα γράφει η σύμβαση, η μόνη αναφορά σε ενημέρωση γίνεται για με τη συνέχιση της από εσένα. Γράφει ότι αν θέλεις να συνεχίσεις, θα πρέπει να ειδοποιήσεις δύο μήνες πριν τη λήξη, αλλιώς η σύμβαση θεωρείτα λυμένη.

Για ενημέρωση για αποχώρηση δεν γράφει τίποτα, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος νόμος που λέει κάτι ανάλογο. Με -ήδη ληγμένη- τη σύμβαση όμως, αμφιβάλλω.

Edit: κάποια σκόρπια που βρήκα ψάχνοντας και δεν ξέρω τα τι και πως...  

1) «Με βάση τη νομοθεσία το minimum διάστημα ενοικίασης ακινήτου είναι η 3ετία ακόμα και αν το μισθωτήριο αναφέρει μικρότερη διάρκεια από αυτή των 3 ετών». Πηγή

2) «Έτσι λοιπόν ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί διάρκεια ενός ή δύο ετών, η μίσθωση θα ισχύει για τρία χρόνια μέσα στα οποία ο μισθωτής έχει δικαίωμα να μένει στο μίσθιο και υποχρέωση να πληρώνει το μίσθωμα. Αν επιθυμεί να αποχωρήσει πριν τη λήξη της διετίας, πρέπει να καταβάλει το κάθε μηνιαίο μίσθωμα μέχρι τη λήξη της τριετίας αυτής στον ιδιοκτήτη. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να απαιτήσει από τον μισθωτή να αποχωρήσει πριν την τριετία.

Έστω όμως ότι ο μισθωτής μένει τρία χρόνια μέσα στο μίσθιο, είτε γιατί η σύμβαση είχε τριετή διάρκεια είτε γιατί λόγω της ρύθμισης του νόμου ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη κάνει χρήση της. Μετά την τριετία, αλλά και μετά τη λήξη της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης εάν είναι μεγαλύτερη της τριετίας, η μίσθωση γίνεται αορίστου χρόνου και κάθε μέρος μπορεί να την καταγγείλει αζημίως. Έτσι, μπορεί ο μισθωτής να αποχωρήσει χωρίς να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αντιδράσει, αλλά και ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από το μισθωτή να αποχωρήσει, και σε περίπτωση που αρνείται, να επιτύχει δικαστικά την έξωσή του». Πηγή.

Μπερδεμένα τα βλέπω... Θα χρειαστείς τη συμβουλή δικηγόρου, ιδίως για το κατά πόσο ισχύουν τα κόκκινα.
  • Like 1
Δημοσ.

Χαρά στην υπομονή σου, τράβα τους ένα ανώνυμο τηλέφωνο στην αστυνομία για εργασίες που πιθανόν χωρίς άδεια να εκτελούνται και άσε τα μαλακισμενα άτομα να τρέχουν στο αυτοφορο και να φάνε κάνα δεκαχιλιαρο πρόστιμο να στρωσουν, βλέπω Ζ εφορία στο έγγραφο μάλλον κάπου κοντά μου θα μένεις, ένα σωρό άδεια σπίτια έχει που ρημαζουν έτσι για να μην ρίξουν κάνα 50αρικο το ενοίκιο οι παραδοπιστοι, να σου πάνε όλα καλύτερα εύχομαι. 

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

αφου εχει την εγγυηση και δεν σκοπευει να στη δωσει με βαση τα οσα λες φευγεις και αφηνεις το σπιτι οπως ειναι !

• Like 4
Δημοσ.

Εγω βρήκα κι αυτό:

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, αν το ακίνητο έχει ελαττώματα ή δεν έχει χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έχουν περιγραφεί στο συμβόλαιο, με συνέπεια να εμποδίζεται μερικά ή ολικά η συμφωνημένη χρήση του, τότε ο ενοικιαστής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να αποχωρήσει, αξιώνοντας παράλληλα και αποζημίωση για κάθε βλάβη.

Δηλαδή αν τα πράγματα του ενοικιαστή πάθουν κάποια ζημιά π.χ. από διαρροή ή υγρασία τότε μπορεί να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη. Και αυτό διότι ο ιδιοκτήτης έχει αθετήσει την υποχρέωση που έχει να παραδώσει το ακίνητο χωρίς ελαττώματα και με όλες τις συμφωνημένες ιδιότητες.

Εάν κάποιος ενοικιαστής μισθώσει ένα διαμέρισμα, το οποίο στην πορεία αποδειχθεί "μη βιώσιμο" δηλαδή παρουσιάζει προβλήματα όπως υγρασία μη αντιμετωπίσιμη, κακό αερισμό, κ.λπ. και η συνεχής χρήση του επιφέρει βλάβη στην οικοσκευή του και γενικά στην υγεία του, μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση μονομερώς και ο ιδιοκτήτης δεν δικαιούται να απαιτήσει μισθώματα του χρόνου της σύμβασης, αντίθετα μάλιστα είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει την εγγύηση και εάν αποδειχθεί με βάσει την έκθεση εμπειρογνώμονα ότι ηθελημένα προέβη στην ενοικίαση της μη βιώσιμης κατοικίας, επιβαρύνεται και με τα έξοδα μετακόμισης του ενοικιαστή.

Σπεκτ, εννοείται πως όχι γιατί η άλλη έχει δικαίωμα να απαιτήσει τα ενοίκια μέχρι τις 31.5.2016 ή να τα κάνει εκχώρηση στο δημόσιο και να του τα ζητάει μετά η εφορία. Πρέπει κάπως να την "απειλήσει" ώστε να μην κινηθεί εναντίον του.

• Like 2
Δημοσ.

Άσχετο αλλά ο κόκκορας είναι ελβετικό ρολόι.Σε ξύπνησε στις 5:00 ακριβώς και το post σου είναι βλέπω στις 5:01...

Μπορούσες βέβαια να βάλεις μια αγγελία "Ανταλλάσετε κόκκορας που λαλεί στις 5 με κόκκορα που λαλεί στις 8:00 αλλά βλέπω έχεις ήδη πάρει την απόφασή σου να φύγεις...

Τα λέω αυτά για να ευθυμήσουμε και λίγο μιας και το έχεις πάρει λίγο βαρειά και δεν θα έπρεπε...

Καταρχήν , πάνω από την ψυχική μας υγεία και ηρεμία δεν υπάρχει τίποτα.Απορώ πως άντεξες 2 χρόνια όπως λες σε τέτοιες συνθήκες.Εγώ θα την είχα κάνει στο πρώτο δίμηνο.

Απόσο γνωρίζω , επειδή κι εγώ νοικιάζω σπίτι σαν ιδιοκτήτης , ναι μεν στα συμβόλαια ο νόμος λέει οτι minimum γίνεται για 3 χρόνια , αλλά από τη στιγμή που γράφεις για λιγότερο χρονικό διάστημα , θα πρέπει να τηρηθεί.Το χρονικό διάστημα περισσότερο εξασφαλίζει εσένα στο να μην σου αυξήσει αυθαίρετα το συμφωνηθέν ενοίκιο παρά στην υποχρέωσή σου να μείνεις ντε και καλά.Γενικότερα στις μισθώσεις πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει οτι πρέπει και στις δυο πλευρές να υπάρχει κατανόηση.Εαν μια πλευρά δεν είναι εντάξυ τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Από τη στιγμή που ήσουν εντάξυ σε όλες τις υποχρεώσεις σου και με το παραπάνω , το φάουλ είναι όλο του ιδιοκτήτη.

Όσο αφορά την έγγραφη αποχώρηση , πρώτη φορά το ακούω.Πιθανώς να μην ισχύει.Ρώτα έναν δικηγόρο.

Απλά μελλοντικά όταν είναι να νοικιάσεις σπίτι να το ελέγχεις 5 και 10 φορές πρωτού το κλείσεις και φρόντισε να "ψυχολογήσεις" και τι φρούτο είναι ο ιδιοκτήτης.Δύσκολο μεν αλλά κατορθωτό.

Καλά κουράγια και σιδεροκέφαλος.

• Like 2
Δημοσ.

1. Βλαμμένη όσο δεν πάει

2. Και αποδείξεις να μην σου δώσει ποτέ εσύ απλά βάζεις στην δήλωση της εφορίας το ΑΦΜ της και τα ποσά που πλήρωσες και είσαι καλυμμένος

3. 300 ευρώ για 50 τετραγωνικά? Παναγία μου.

4. Εγώ λέω να μην της κάνεις τίποτα στο σπίτι και ας αφήσεις τις υποσχέσεις με την εγγύηση. Απότι καταλαβαίνω είναι τόσο βλαμμένη που μπορεί εσύ να χρεωθείς βαψίματα κλπ και στο τέλος να μην σου δώσει και τίποτα.

5. Σήκω και φύγε. Δεν έχει δικαίωμα να σε κρατήσει.Τι παπαριές είναι αυτές ότι έπρεπε να την ενημερώσεις 2 μήνες πριν? Βλέπεις μάλλον μέσα σε λίγες μέρες δεν μπορεί να βρει αλλον ενοικιαστή

Πλήρωσε ότι σου αναλογεί από ρεύματα , αέρια και φύγε.

• Like 4
Δημοσ.

Δε ξέρω για τα άλλα που ρωτάς αλλά ένα είναι σίγουρο.

Λεφτά δε θα σου δώσει πίσω. Κλασσική περίπτωση.

Για πες της ότι δε θα βάψεις το σπίτι επειδή δεν έχεις λεφτά και να τα κρατήσει από την εγγύηση και να σου επιστρέψει ότι περισσεύει.

Κάτι μου λέει ότι δε θα χαρεί και τόσο.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ προτείνω να της χαρίσεις την εγγύηση και να της κάνεις το σπίτι μπουρδέλο. Δε νομίζω να μπλέξεις και ιδιαίτερα αν το παίζεις κινέζος.

Δημοσ.

Φοβερη ιδέα! Μετακομίζει και αφήνει μέσα στο σπίτι τις κότες και τον πετεινό. Θα πάθει ανακοπή η κυράτσα μόλις ανοίξει και δει το διαμέρισμα κοτέτσι. Μπορει να ρίξει και λίγο ζουμιά του βόθρου κάτω για σίγουρα αποτελέσματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...