Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tassard είπε

Διορθωσε με αν κανω λαθος, αλλα νομιζω οτι η xg2402 ειναι καπως υπερεκτιμημενη γιατι παιζει τεραστιο ποσοστο panel lottery.

Νομιζω η 240R ειναι οπως και η xg2401 πιο σταθερη σε αυτο το θεμα αρα και πιο safe επιλογη.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το που έχουν παρασκευαστεί και τι quality control έχει γίνει στην καθεμία, πάντως φοράνε το ίδιο panel. Ίσως η xg2402 λόγω δημοτικότητας να ανάγκασε την Viewsonic να ρίξει το QC και να αυξήσει απότομα την παραγωγή, ίσως επειδή έχει πουλήσει πάρα πολύ σε χρήστες που ψάχνονται οπότε έχουν και απαιτήσεις να υπάρχουν πολύ περισσότερα post με τα προβλήματα, ίσως την περίοδο που την έβγαζε η AU να είχε το μεγαλύτερο failure rate, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα. Πάντως AU / Samsung / InnoLux μετά το 2013 είναι συνώνυμα του panel lottery για αυτό και τόσοι άνθρωποι περιμένουν πως και πως το νέο panel της LG (1440p 165hz LM270WQA).

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 ώρες πριν, elpenor είπε

Όσο αφορά το APEX δεν αξίζει να βάλεις 1440p σε μία 1050ti σε καμία περίπτωση, εμένα τα ανίψια μου με μία rtx2060 και παίζουν 1080p (σε 1440p οθόνη) με medium settings και τα frames πέφτουν στα 90, σε 1440p έπεφταν κάτω από 70 (σε grenades κλπ).

Όσο αφορά το 1440p έχω έντονες απόψεις, δεν μπορώ χωρίς αυτό (είμαι σίγουρος ότι σύντομα δεν θα μπορώ χωρίς 5k) για δουλειά γραφείου. Επίσης δεν μπορώ καθόλου να βλέπω 27άρα 1080p γιατί νοιώθω τα pixel πολύ αραιά όμως οι περισσότεροι που διαβάζω στο forum θεωρούν super την 27 1080p και κράζουν το πόσο μικρά είναι όλα στην 27 1440p οπότε μην με λάβεις υπόψη σου, πήγαινε δες τις οθόνες από κοντά και αποφάσισε.

Γενικά δεν έχω πολλές απαιτήσεις για υψηλά fps , πιο πολύ με απασχολεί πως θα φαίνεται η εικόνα στα 1080p pc ή playstation λόγω upscale στα 1440p , θα είναι blurry/stretched σε βαθμό unplayable ? Δεν έχω βρει στο ίντερνετ ξεκάθαρη απάντηση .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, V-a-c είπε

Γενικά δεν έχω πολλές απαιτήσεις για υψηλά fps , πιο πολύ με απασχολεί πως θα φαίνεται η εικόνα στα 1080p pc ή playstation λόγω upscale στα 1440p , θα είναι blurry/stretched σε βαθμό unplayable ? Δεν έχω βρει στο ίντερνετ ξεκάθαρη απάντηση .

Εγώ πιστεύω ότι η κάρτα σου δεν μπορεί να παίξει σε 1440p παιχνίδια όπως το APEX ακόμα και αν δεν έχεις απαιτήσεις για υψηλά fps. Η δουλειά γραφείου κατά την γνώμη μου γίνεται πολύ καλύτερα με 1440p οπότε αν αυτό σε ενδιαφέρει περισσότερο μπορείς να κάνεις συμβιβασμούς στα παιχνίδια. Για PS δεν ξέρω.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 10/2/2019 στις 12:26 ΜΜ, iraklis19871 είπε

Καλησπερα.

Ετοιμαζομαι να στησω το καινουργιο μου PC και θελω μια βοηθεια στο θεμα τις οθονης. Επειδη στηνω PC μετα απο μια 10ετια σχεδον εχω αποφασησει οτι γενικα θα κανω κατι καλο.
Αυτη τη στιγμη που μιλαμε εχω παραγγειλει ηδη το πακετο CPU/GPU και αποτελειται απο ι9 9900Κ και RTX 2080Ti

H xρηση της οθονης ειναι σχεδον αποκλειστικα για gaming ειτε απο pc ειτε απο κονσολα. Παιχνιδια παιζω σχεδον τα παντα οποτε θελω κατι το οποιο να κανει σχεδον ολες τις δουλειες. Γενικα με ιντσες θα ηθελα κατι αρκετα μεγαλο δηλαδη γυρω στης 35 (αυτη τη στιγμη κοιταω μια τις ΑΟC https://www.amazon.com/AOC-AG352UCG6-Curved-Monitor-3440x1440/dp/B07BMVNJZP ). To μονο που με προβληματιζει στο συγκεκριμενο μονιτορ ειναι το Ultra wide format που δεν ξερω πως θα μου κατσει στο ματι.

Budget συγκεκριμενο δεν εχω αλλα ας πουμε 1000-1500e ειναι κομπλε !

Ευχαριστω
Ηρακλης

Κανω παραθεση ενα παλιοτερο ποστ μου. 

Ειχα καταληξει στην https://www.skroutz.gr/s/16940970/LG-34GK950G.html μετα απο βοηθεια απο το φορουμ αλλα η συγκεκριμενη οθονη εχει τεραστιο χρονο αναμονης. Βλεπω σιγα σιγα ομως οτι αρχιζει να μπαινει και το HDR στην μεση πραγμα το οποιο δεν το εχει η συγκεκριμενη επισης.

Διαβαζοντας και το συγκεκριμενο ποστ https://www.techspot.com/article/1810-lg-freesync-and-nvidia-geforce/

αξιζει να παω πχ σε κατι τετοιο https://www.samsung.com/us/computing/monitors/gaming/49--chg90-qled-gaming-monitor-lc49hg90dmnxza/ το οποιο τα εχει ολα. 

Ειναι ρισκο αυτο το μονοπατι η να περιμενω καλυτερα να κατασταλαξουν μετα CES τα πραγματα απο την G sync πλευρα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ψάχνω μια οθόνη 27" , προς το παρόν θα κουμπωνω το laptop πάνω και στο άμεσο μέλλον λέω να κάνω και ένα pc. 

Έχω καταλήξει σε ips panel καθώς η χρήση είναι ταινίες και λίγο gaming όχι κάτι με απαιτήσεις λόγο και laptop (acer aspire 5) 

Ποια από τις 2 θα διαλέγατε ? Η καμία αλλαγή σε.αυτα τα λεφτά 

1) https://www.skroutz.gr/s/15928605/Acer-Nitro-VG270.html

2) https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html?from=favorites_popup

Ευχαριστώ πολύ ,

Δημοσ.
12 ώρες πριν, gamemaniac είπε

Καλησπέρα,

Ψάχνω μια οθόνη 27" , προς το παρόν θα κουμπωνω το laptop πάνω και στο άμεσο μέλλον λέω να κάνω και ένα pc. 

Έχω καταλήξει σε ips panel καθώς η χρήση είναι ταινίες και λίγο gaming όχι κάτι με απαιτήσεις λόγο και laptop (acer aspire 5) 

Ποια από τις 2 θα διαλέγατε ? Η καμία αλλαγή σε.αυτα τα λεφτά 

1) https://www.skroutz.gr/s/15928605/Acer-Nitro-VG270.html

2) https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html?from=favorites_popup

Ευχαριστώ πολύ ,

Καλημέρα. Την dell έχω πάρει εγώ σε προηγούμενη προσφορά που την είχε βάλει ο κωτσόβολος στα 165€. Απ ότι βλέπω την έχει πάλι προσφορά στα 161€. Την είχα πάρει και εγώ για σερφάρισμα σειρές. Παιχνίδια δεν παίζω. Τελικά την πήρε ο γιος μου που παίζει fortnite και είναι άψογη. Στην προτείνω να την πάρεις. Παίζει σε σταθερό υπολογιστή με i5 8400 με rx 580 8gb nitro. Για την acer δεν ξέρω. 

Δημοσ.
Στις 16/3/2019 στις 12:39 ΜΜ, notist είπε

Καλημέρα. Την dell έχω πάρει εγώ σε προηγούμενη προσφορά που την είχε βάλει ο κωτσόβολος στα 165€. Απ ότι βλέπω την έχει πάλι προσφορά στα 161€. Την είχα πάρει και εγώ για σερφάρισμα σειρές. Παιχνίδια δεν παίζω. Τελικά την πήρε ο γιος μου που παίζει fortnite και είναι άψογη. Στην προτείνω να την πάρεις. Παίζει σε σταθερό υπολογιστή με i5 8400 με rx 580 8gb nitro. Για την acer δεν ξέρω. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου , 

λογικά θα την πάρω αν και δεν την έχω δει live ..καθώς έχω πάει σε 2-3 καταστήματα κωτσοβολος για άλλα  θέματα αλλά δεν έτυχε να την έχουν εκθεσιακή .  Κάπου διάβασα μόνο ότι έχει χοντρό πλαίσιο περιμετρικά , συγκριτικά με άλλες dell... 

Δημοσ.

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για αγορά οθόνης η οποία να καλύπτει τις ανάγκες μου σε coding και graphic design (indesign κατα βάση). Επίσης επειδή περνάω αρκετές ώρες στο pc πάντα έχω ανοιχτά πολλά παράθυρα αλλά πολλές φορές χρησιμοποιώ mac και pc ταυτόχρονα. Σκέφτηκα την συγκεκριμένη https://www.skroutz.gr/s/10817274/Philips-BDM4037UW.html .

To budget είναι max 600 euro.

Επίσης δεν ξέρω αν είναι καλύτερο μία μεγάλη ή 2 μικρότερες και στο μέλλον κάποια 3η.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, gaius germanicus είπε

παιδια αν δεν παιζει κανεις fps το υψηλο ρεφρες ρειτ εχει νοημα?δηλ 2κ μονιτορ με 60hz λεει η οχι?

Εγώ πιστεύω ότι το 1440p είναι ποιο σημαντικό από τα 144hz αν βγάλεις από την εξίσωση τα fps. Βέβαια αν τα συνηθίσεις και τα δύο μετά είναι δύσκολο να στερηθείς έστω και ένα από αυτά. Mία 1440p 144hz οθόνη είναι ότι καλύτερο και σε λογικά λεφτά κατά την γνώμη μου.

Το 1440p σου δίνει πολύ χώρο για να ανοίξεις ένα excel, δύο παράθυρα το ένα δίπλα στο άλλο, να επεξεργαστείς μία φωτογραφία, να ανοίξεις τα dev tools κλπ. Δεν είναι μόνο τα περισσότερα pixel στο πλάτος, είναι και στο ύψος που κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά. Η εικόνες φαίνονται πολύ ποιο καθαρές και με λεπτομέρεια.

Τα πολλά hz κάνουν διαφορά σε όλα τα παιχνίδια, στο zoom των προγραμμάτων, ακόμα και στο scroll του browser. Η απίστευτη διαφορά όμως είναι μόνο στα παιχνίδια με γρήγορη κίνηση και στο CAD.

Κάτι που διαπίστωσα με την καινούργια οθόνη είναι ότι αν ρίξω την ανάλυση από 1440p σε 1080p για να έχω περισσότερα frames δίχνει πραγματικά άψογα, καμία σχέση με την παλιά μου 1440p που αν την κατέβαζα σε 1080p ήταν ένα αίσχος.

Επεξ/σία από elpenor
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα ,

Εχει πεσει στα χερια μου καταλαθος μια Asus VG248QE , το θεμα μου ειναι οτι ενω ειμαι σε mode αλλαγης οθονης , δεν ξερω αν πρεπει να την κρατησω η να την πουλησω κ να αγορασω καποια πιο κοντα στις αναγκες μου.

Η οθονη θα χρησιμοποιηθει μονο σαν οθονη εργασιας κ σερφαρισματος, ουτε gaming ουτε multimedia, ιντσες θα ηθελα να παραμεινω στις 24, προτεραιοτητα ειναι το ποσο ξεκουραστη ειναι για τα ματια καθως οι ωρες μπροστα της ειναι πολλες.

νομιζω οτι η asus einai overkill για αυτο που θελω κ ισως γλυτωσω κ λιγα χρηματα απο την διαφορα με την αγορα μιας πιο κοντα στις αναγκες μου!

ποιο μοντελο θα προτιενατε κ τι αναλυση ειναι ιδανικη για οθονη εργασιας?

ευχαριστω

Δημοσ.
17 ώρες πριν, elpenor είπε

Εγώ πιστεύω ότι το 1440p είναι ποιο σημαντικό από τα 144hz αν βγάλεις από την εξίσωση τα fps. Βέβαια αν τα συνηθίσεις και τα δύο μετά είναι δύσκολο να στερηθείς έστω και ένα από αυτά. Mία 1440p 144hz οθόνη είναι ότι καλύτερο και σε λογικά λεφτά κατά την γνώμη μου.

Το 1440p σου δίνει πολύ χώρο για να ανοίξεις ένα excel, δύο παράθυρα το ένα δίπλα στο άλλο, να επεξεργαστείς μία φωτογραφία, να ανοίξεις τα dev tools κλπ. Δεν είναι μόνο τα περισσότερα pixel στο πλάτος, είναι και στο ύψος που κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά. Η εικόνες φαίνονται πολύ ποιο καθαρές και με λεπτομέρεια.

Τα πολλά hz κάνουν διαφορά σε όλα τα παιχνίδια, στο zoom των προγραμμάτων, ακόμα και στο scroll του browser. Η απίστευτη διαφορά όμως είναι μόνο στα παιχνίδια με γρήγορη κίνηση και στο CAD.

Κάτι που διαπίστωσα με την καινούργια οθόνη είναι ότι αν ρίξω την ανάλυση από 1440p σε 1080p για να έχω περισσότερα frames δίχνει πραγματικά άψογα, καμία σχέση με την παλιά μου 1440p που αν την κατέβαζα σε 1080p ήταν ένα αίσχος.

με 60 hz δεν θα μπορω να πιανω πανω απο 60 fps η  δεν παιζει ρολο?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, gaius germanicus είπε

με 60 hz δεν θα μπορω να πιανω πανω απο 60 fps η  δεν παιζει ρολο?

Fps θα έχεις όσα μπορεί να σου δώσει το σύστημα σου. Το ζήτημα είναι ότι σε μια οθόνη 60Hz , δεν θα μπορείς να ''δείς'' πάνω απο 60 fps στα games . Δεν μπορεί δηλαδή η οθόνη σου να ανανεωθεί γρηγορότερα απτα 60fps. Προσωπικά επειδή μπήκα στο τρυπάκι της 144Ηz οθόνης , πιστεύω οτι ΔΕΝ υπάρχει γυρισμός στις 60αρες , παραμόνο σε αναλυσεις 4Κ +. Εάν σκοπεύεις να έχεις μια επαφή με  games και να διαθέσεις μια κάρτα της τάξης gtx 1660ti , είναι μονόδρομος τα 144hz.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειαζομαι ενα monitor που θα συνδεθει σε ps4 ισως και σε pc με ενδιαφερει κατι οσο το δυνατον γινεται κοντα στα 100€

( αν γινεται και ακριβως τοσο ) θελω να ειναι σιγουρα fullhd και hdmi συνδεση τουλαχιστον 21ιντσες ( και οσο το δυνατον μεγαλυτερη)

https://www.skroutz.gr/s/9408618/Samsung-LS24D330HSX.html

https://www.skroutz.gr/s/7566377/AOC-G2460VQ6.html

Αξιζει καποια απο αυτες?

Επεξ/σία από Anonymousx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...