Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους 

Φίλος ενδιαφέρεται για αγορά 2k 144+hz monitor μέχρι 450 ευρά!

Είναι με ps5 και παίζει fps κυρίως warzone.

Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Like 1
  • Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα !
Θέλω να αγοράσω μία οθόνη για τα γραφιστικά και δεν έχω ξανά πάρει ποτέ στο παρελθόν, οπότε θέλω τις γνώσεις σας πάνω σε αυτό, εχω Mac. Σας εμπιστεύομαι!

Επεξ/σία από inetien12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ψάχνω για μόνιτορ με μέγιστο budget γύρω στα 150 ευρω. Στο σύστημα μου έχω μια gtx 1080 και το χρησιμοποιώ κυρίως για ελαφρύ gaming.Μέχρι στιγμής σκέφτομαι την Samsung S3 S36C, το ξέρω δεν είναι και πολύ καλή για gaming, αλλά δεν θέλω κάτι τρελό. Πιστεύετεαξίζει η συγκεκριμένη ή υπάρχει κάποια καλύτερη σε αυτό το budget;

Επεξ/σία από SKoulocheris
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα για δουλεια σε γραφειο ποια να διαλεξουμε σε ultra wide?

μεχρι 410 ευρω που βλεπω να κανει η gigabyte λογικα μπορουμε.

Επελεξα ips και 75hz και πανω μιας και τα διαθεσιμα χρηματα το επιτρεπουν δεν ξερω αν πρεπει να συμπεριλάβω στο ερωτημα και τα Va panel.

https://www.bestprice.gr/cat/2621/othones-ypologiston/f/43_51594_605_61000-180000_3018_1544|1672_3203_1/3440-x-1440-61hz-180hz-oled-ips-hdr.html?from=search&o=2

παρακατω και τα μοντελα με 60hz 

https://www.bestprice.gr/cat/2621/othones-ypologiston/f/43_51594_3018_1544|1672_3203_1/3440-x-1440-oled-ips-hdr.html?from=search&o=2

Επεξ/σία από drdedus
Δημοσ.

https://www.bestprice.gr/item/2158468481/lg-27gp850p-b-ips-hdr-gaming-monitor-27-2560x1440-qhd-165hz-1ms.html?qo=gaming+monitor&from=cat

https://www.bestprice.gr/item/2157339907/philips-27m1n5500za-ips-gaming-monitor-27-2560x1440-qhd-144hz-1ms.html?qo=gaming+monitor&from=cat

https://www.bestprice.gr/item/2156512667/gigabyte-g27q-ips-hdr-gaming-monitor-27-2560x1440-qhd-144hz-1ms.html?qo=gaming+monitor&from=cat

παιδιά ποια απο τις 3 κλείνω προς την lg,γνωρίζει κάποιος τη γίνετε με τις εγγύησης απο το μαγαζί αυτο ?σαν φθηνά δίνει της οθόνες.την οθόνη θα την έχω για gaming οτι μου κινήσει το ενδιαφέρον αλλα πιο πολύ παίζω cs2 με φίλους κάποια στιγμή θα αγοραστεί και μια κάρτα καλή μιας και τωρα σαν να είναι λιγάκι ακριβές ,τώρα είμαι με μια gt1030 και παίζω σε tv-monitor 27 1080p.

Δημοσ.

Καλησπέρα, ψάχνω οθόνη 24"  για έναν φίλο όπου θα συνδεθεί σε  PS4 για games. 

Αργότερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η οθόνη να συνδεθεί σε υπολογιστή.

Ποσό γύρω στα 120-130 € περίπου

Αν όμως υπάρχει κάποια αξιόλογη 27" μέχρι 150€  γίνεται η υπέρβαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Tasos429 είπε

Καλησπέρα, ψάχνω οθόνη 24"  για έναν φίλο όπου θα συνδεθεί σε  PS4 για games. 

Αργότερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η οθόνη να συνδεθεί σε υπολογιστή.

Ποσό γύρω στα 120-130 € περίπου

Αν όμως υπάρχει κάποια αξιόλογη 27" μέχρι 150€  γίνεται η υπέρβαση.

Θα προτείνω την Xiaomi G27i  με 148,90  από το e-shop.

Εδώ τα specs https://www.mistore-greece.gr/Products/Mi-TVs/Monitors/xiaomi-monitor-g27i.aspx

Επεξ/σία από Brainmorf
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι σε έρευνα αγοράς για PC - MONITOR από 120Hz και πάνω. To PC μου είναι i7-9700, F4-3600C16D-16GVK με XMP 2.0 τρέχει στα 3867MHz , GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 Ti GAMING OC 12G, 970 EVO Plus NVMe® M.2 SSD 1TB. Οθόνη QLED qe55q9fn με AMD FREESYNC ULTIMATE, SAMSUNG https://www.displayspecifications.com/en/model/42ff120a.
Με ενδιαφέρει μόνο 4K GAMING. Η συγκεκριμένη σε 4Κ έχει maximum 60fps.Τα 120Hz τρέχουν μόνο σε ανάλυση 2560x1440. Με Gsync ultimate δε βρίσκω. Οι περισσότερες είναι Gsync compatible. Oι περισσότερες είναι AMD FREESYNC ULTIMATE μόνο. Έχει κανείς καμία άλλη υπόψην του;

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αγόρασα μόλις ένα mac mini και ψάχνω οθόνη. Μου προτείνανε την Dell S2722QC IPS Monitor 27" 4κ, αλλά διαβάζω αυτό το σχόλιο κάποιου από skoutz: 

Το έχω συνδεδεμένο με macbook pro m2 14 στα 2κ ανάλυση με την εφαρμογη better display και τις απαραίτητες ρυθμίσεις (hdpi, font smooth κλπ) . Η εικόνα είναι καλή αλλά μπορείς να καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα της ανάλυσης σε σχέση με το macbook , προφανώς χρειάζεται monitor πάνω από 1κ για να έχεις αντίστοιχη ποιότητα .   Τι εννοεί 1K? Η οθόνη 4κ δεν είναι;

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; Η εργασία μου είναι photo editing και ίσως στο μέλλον και video 

budget max 500 αν είναι κάτι που αξίζει με διαφορά θα φτάσω και 600

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanoskfr είπε

προφανώς χρειάζεται monitor πάνω από 1κ για να έχεις αντίστοιχη ποιότητα .   Τι εννοεί 1K? Η οθόνη 4κ δεν είναι;

Προφανώς εννοεί πάνω από 1000€ 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, stefanoskfr είπε

Καλησπέρα,

Αγόρασα μόλις ένα mac mini και ψάχνω οθόνη. Μου προτείνανε την Dell S2722QC IPS Monitor 27" 4κ, αλλά διαβάζω αυτό το σχόλιο κάποιου από skoutz: 

Το έχω συνδεδεμένο με macbook pro m2 14 στα 2κ ανάλυση με την εφαρμογη better display και τις απαραίτητες ρυθμίσεις (hdpi, font smooth κλπ) . Η εικόνα είναι καλή αλλά μπορείς να καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα της ανάλυσης σε σχέση με το macbook , προφανώς χρειάζεται monitor πάνω από 1κ για να έχεις αντίστοιχη ποιότητα .   Τι εννοεί 1K? Η οθόνη 4κ δεν είναι;

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; Η εργασία μου είναι photo editing και ίσως στο μέλλον και video 

budget max 500 αν είναι κάτι που αξίζει με διαφορά θα φτάσω και 600

Ευχαριστώ.

Αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτιστα είναι η πιστότητα των χρωμάτων και η δυνατότητα για σωστό calibration.

Μπες και διάβασε.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/by-usage/photo-editing-graphic-design

Τσέκαρε προς το τέλος όλη την λίστα και βαθμολογίες από τα Monitors που έχουν τεστάρει.

Κάνε κλικ και διάβασε το πιο αναλυτικό review για το κάθε ένα που σε ενδιαφέρει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, SeNNinhA said:

Αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτιστα είναι η πιστότητα των χρωμάτων και η δυνατότητα για σωστό calibration.

Μπες και διάβασε.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/by-usage/photo-editing-graphic-design

Τσέκαρε προς το τέλος όλη την λίστα και βαθμολογίες από τα Monitors που έχουν τεστάρει.

Κάνε κλικ και διάβασε το πιο αναλυτικό review για το κάθε ένα που σε ενδιαφέρει

Καλός γενικός μπουσουλας το rtings αλλά από calibration δεν έχει ούτε τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά κυρίως τον χρόνο για να κάνει σωστό calibration, οπότε τα δεδομένα που δίνει είναι σχετικά πρόχειρα και γενικά. Χρησιμοποιούν δωρεάν εκδόσεις του CalMan (τις παρέχει η portrait displays δωρεάν σε reviewers για διαφημιστικους λόγους) και δεν έχουν τις γνώσεις να το αξιοποιήσουν στο μέγιστο, τα dE που παρουσιάζουν είναι αρκετά χειρότερα από έναν μέσο enthusiast YouTuber. Τα ίδια και οι monitors unboxing, artisright και πολλοί άλλοι που αυτό βαπτίζονται "ειδικοί" . Φυσικά και έχει αξία να δεις τα βίντεο τους για να πάρεις μια γενική ιδέα αλλά όχι για κάτι εξειδικευμένο.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι το rtings δεν κάνει review μάρκες, όπως BenQ, Eizo αλλά και πιο εξειδικευμένες που ενδιαφέρουν πολύ συγκεκριμένο κοινό.

Τα BenQ (γενικά) έχουν καλύτερο QC και συνάμα uniformity, από τα dell. Τα eizo είναι σε άλλο level καθώς κάνουν cherry pick τα panel ένα ένα και μόνο τα καλύτερα γίνονται eizo monitor γι'αυτό και οι διπλάσιες τιμές.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, prefuse είπε

Καλός γενικός μπουσουλας το rtings αλλά από calibration δεν έχει ούτε τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά κυρίως τον χρόνο για να κάνει σωστό calibration, οπότε τα δεδομένα που δίνει είναι σχετικά πρόχειρα και γενικά. Χρησιμοποιούν δωρεάν εκδόσεις του CalMan (τις παρέχει η portrait displays δωρεάν σε reviewers για διαφημιστικους λόγους) και δεν έχουν τις γνώσεις να το αξιοποιήσουν στο μέγιστο, τα dE που παρουσιάζουν είναι αρκετά χειρότερα από έναν μέσο enthusiast YouTuber. Τα ίδια και οι monitors unboxing, artisright και πολλοί άλλοι που αυτό βαπτίζονται "ειδικοί" . Φυσικά και έχει αξία να δεις τα βίντεο τους για να πάρεις μια γενική ιδέα αλλά όχι για κάτι εξειδικευμένο.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι το rtings δεν κάνει review μάρκες, όπως BenQ, Eizo αλλά και πιο εξειδικευμένες που ενδιαφέρουν πολύ συγκεκριμένο κοινό.

Τα BenQ (γενικά) έχουν καλύτερο QC και συνάμα uniformity, από τα dell. Τα eizo είναι σε άλλο level καθώς κάνουν cherry pick τα panel ένα ένα και μόνο τα καλύτερα γίνονται eizo monitor γι'αυτό και οι διπλάσιες τιμές.

Εννοείται ότι πρώτον δεν παίρνεις όλα τα review της μετρητοίς και δεύτερον δεν διαβάζεις ένα μόνο review.

Ωφειλεις να κάνεις μια έρευνα αγοράς και να αποφασίσεις με τα δικά σου κριτηρια. Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσεις να ξετυλιγεις το κουβάρι και το ένα φέρνει το άλλο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι άπειρες οι επιλογές και κάποια θα σου ταιριάξει αλλά το πως θα την ανακαλύψεις δεν είναι και το πιο εύκολο.

Μία συμβουλή είναι να βρεις ένα φίλο φωτογράφο ή γραφίστα και να σου δώσει αυτός τα φώτα του (όσο γνωρίζει κι αυτός).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, SeNNinhA said:

Εννοείται ότι πρώτον δεν παίρνεις όλα τα review της μετρητοίς και δεύτερον δεν διαβάζεις ένα μόνο review.

Ωφειλεις να κάνεις μια έρευνα αγοράς και να αποφασίσεις με τα δικά σου κριτηρια. Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσεις να ξετυλιγεις το κουβάρι και το ένα φέρνει το άλλο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι άπειρες οι επιλογές και κάποια θα σου ταιριάξει αλλά το πως θα την ανακαλύψεις δεν είναι και το πιο εύκολο.

Μία συμβουλή είναι να βρεις ένα φίλο φωτογράφο ή γραφίστα και να σου δώσει αυτός τα φώτα του (όσο γνωρίζει κι αυτός).

Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά επειδή είμαι πολύ κοντά σε φωτογράφους, γραφίστες οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν ιδέα και εννοείται ΔΕΝ κάνουν calibration, ειδικά οι γραφίστες. Στην καλύτερη περίπτωση διαλέγουν ένα monitor στο οποίο έχει γίνει εργοστασιακό calibration (το οποίο ποτέ δεν είναι σωστό) και θεωρούν ότι δεν χρειάζεται ποτέ ξανά.. ακόμα χειρότερα, διαλέγουν apple display και νομίζουν ότι τα έτοιμα preset, είναι calibration. Ενώ για να γίνει calibration σε apple display γίνεται μόνο με πανάκριβα spectro/colorimeter ενώ είναι ένα πολύ μέτριο panel.

Το tftcentral κάνει πολύ αναλυτικά και προσφέρει έγκυρη ενημέρωση αλλά κυρίως απευθύνεται σε gamer's. Νομίζω αξίζει περισσότερη προσοχή.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...