Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι κολοκυθια, μονο απλη λογικη. Αν ο γερμανος παιρνει τριπλασιο μισθο και τα βασικα αγαθα κανουν μιση τιμη απο οτι εδω, μπορει να πληρωσει και εισιτηριο λεωφορειου 3€.

Εδω δινεις βασικο 500€ και μετα λες οτι το εισιτηριο 1,4€ ειναι φτηνο?...

Μερικοί έχετε πρόβλημα με τα ελληνικά όπως φαίνεται.

Λοιπόν αν θες να παίξεις αυτή την κολοκυθιά τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψη και πράγματα όπως το πόσο κοστίζει να έχεις στέγη, που εδώ με 500 το καλύτερο που θα βρεις είναι είτε δωμάτιο με άλλους 2 είτε μία ώρα παραέξω. Επίσης τα αγαθά δεν κοστίζουν το μισό (φαντάσου να μην το είχα γράψει ήδη τι θα ακούγαμε) και οι μισθοί δεν είναι τριπλάσιοι.

Η προσέγγιση σου είναι απλοϊκή και δεν έχει κανένα νόημα πέρα από το να βγάλεις το συμπέρασμα που θες να βγάλεις, στο είπα και πριν. Εμένα δε με ενδιαφέρει να κάνω αυτή τη συζήτηση, επίσης το είπα και πριν. Δε λέω ούτε φτηνό ούτε ακριβό, βρείτε τα.

Leave me out of it.

• Like 2
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μερικοί έχετε πρόβλημα με τα ελληνικά όπως φαίνεται.

Λοιπόν αν θες να παίξεις αυτή την κολοκυθιά τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψη και πράγματα όπως το πόσο κοστίζει να έχεις στέγη, που εδώ με 500 το καλύτερο που θα βρεις είναι είτε δωμάτιο με άλλους 2 είτε μία ώρα παραέξω. Επίσης τα αγαθά δεν κοστίζουν το μισό (φαντάσου να μην το είχα γράψει ήδη τι θα ακούγαμε) και οι μισθοί δεν είναι τριπλάσιοι.

Η προσέγγιση σου είναι απλοϊκή και δεν έχει κανένα νόημα πέρα από το να βγάλεις το συμπέρασμα που θες να βγάλεις, στο είπα και πριν. Εμένα δε με ενδιαφέρει να κάνω αυτή τη συζήτηση, επίσης το είπα και πριν. Δε λέω ούτε φτηνό ούτε ακριβό, βρείτε τα.

Leave me out of it.

Προβλημα με τα ελληνικα ακουγεσαι να εχεις εσυ.

Δε παιζουμε καμμια κολοκυθια, τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Οταν παιρνεις 500ε βασικο δε μπορεις μετα να ισχυριζεσαι οτι 1,4ε ειναι λιγα για ενα εισιτηριο. Απλοικο ναι, αλλα και ρεαλιστικο. Μη κολλας στο "τριπλο" την ουσια κοιτα, οι υπολοιπο ευρωπαιοι με τα ακριβα εισιτηρια εχουν πιο φτηνα αγαθα και μεγαλυτερους μισθους.

Και αν δε σε ενδιαφερει να κανεις συζητηση οπως λες τοτε γιατι την κανεις? Mη quoταρεις το ποστ μου για να μην απανταω.

• Like 1
Δημοσ.

Δε παιζουμε καμμια κολοκυθια, τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Οταν παιρνεις 500ε βασικο δε μπορεις μετα να ισχυριζεσαι οτι 1,4ε ειναι λιγα για ενα εισιτηριο. Απλοικο ναι, αλλα και ρεαλιστικο. Μη κολλας στο "τριπλο" την ουσια κοιτα, οι υπολοιπο ευρωπαιοι με τα ακριβα εισιτηρια εχουν πιο φτηνα αγαθα και μεγαλυτερους μισθους.

Και αν δε σε ενδιαφερει να κανεις συζητηση οπως λες τοτε γιατι την κανεις? Mη quoταρεις το ποστ μου για να μην απανταω.

Την κάνω γιατί εσύ με quotαρεις ενώ σου ζήτησα από την αρχή να μην το κάνεις.

Είναι αστείο το ότι ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν έχεις ιδέα πως είναι η ζωή έξω γενικά, συνεχίζεις την καραμέλα με τα αγαθά και τους μισθούς.

Δημοσ.

Είναι αστείο το ότι ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν έχεις ιδέα πως είναι η ζωή έξω γενικά, συνεχίζεις την καραμέλα με τα αγαθά και τους μισθούς.

Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και καταλαβαίνω πολύ καλά τι λέει. Για τα ενοίκια έχεις δίκιο πάντως. Επίσης, μήπως έχεις εσύ καιρό να ζήσεις στην Ελλάδα; (λέω τώρα, δεν ξέρω)

• Like 1
Δημοσ.

Οταν παιρνεις 500ε βασικο δε μπορεις μετα να ισχυριζεσαι οτι 1,4ε ειναι λιγα για ενα εισιτηριο. 

Όταν παίρνεις 500 ευρώ μισθό, πολλά πράγματα φαίνονται ακριβά. Και για να το ξεκαθαρίσουμε με 500 ευρω ΔΕΝ ΖΕΙΣ. Δεν ειναι μισθός αυτός. Είναι εντελώς αστείο να υπάρχουν τέτοιοι μισθοι και θεωρω τουλάχιστον επιτήδειους όσους θέλουν η συνταξη να πάει στα 300 και οι μισθοί να ειναι στα 400.

Το 1,4 όμως σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. (διότι επιλέξαμε να είμαστε στην Ε.Ε.) είναι ίσως το φθηνότερο εισητήριο που υπάρχει.

Το ότι στις άλλες χωρες έχεις καλύτερους μισθούς είναι έτερον εκάτερον όταν για να νοικιάσεις ένα ΔΩΜΑΤΙΟ (οχι σπιτι), δινεις 500 ευρώ ενώ ένα διαμέρισμα που δεν βρισκεται και στην άλλη άκρη του κόσμου, ξεπερνάει το χιλιάρικο.

Το να ζεις λοιπόν στην Ευρώπη και να παίρνεις μέσο μισθό 2000 ευρώ, αλλά το διαμέρισμά να σου κοστίζει 1000, να πρέπει να έχεις ιδιωτική ασφαλιση για να έχεις βασική περίθαλψη και να έχεις τουλάχιστον διπλάσιες τιμές στα ΜΜΕ, τότε ναι, το 1,4 δείχνει πάμφθηνο, όχι απλά φθηνό.

Αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις με την Ευρώπη, να κάνουμε γενική σύγκριση, όχι μόνο τη προφανή.

Μεγαλύτεροι μισθοί, μεγαλύτερα έξοδα για άλλα ζητήματα

Υ.Γ- Και για να μη μπουμε στη διαδικασία συγκρισης Ελλάδας εξωτερικου, δεν κάνω γενική συγκριση (ποιότητα ζωής, ευκαιρίες εργασίας κτλ κτλ) αλλά γράφω οτι οτι υπάρχει αντίλογος στο να λέμε οτι κάτι ειναι φθηνό ή ακριβο συγκρίνοντάς το με την Ευρώπη.

Ανήκουμε στην Ευρώπη, αλλά δεν ειμαστε Ευρωπη σε οικονομικό επίπεδο.

• Like 3
Δημοσ.
Το να ζεις λοιπόν στην Ευρώπη και να παίρνεις μέσο μισθό 2000 ευρώ, αλλά το διαμέρισμά να σου κοστίζει 1000, να πρέπει να έχεις ιδιωτική ασφαλιση για να έχεις βασική περίθαλψη και να έχεις τουλάχιστον διπλάσιες τιμές στα ΜΜΕ, τότε ναι, το 1,4 δείχνει πάμφθηνο, όχι απλά φθηνό.

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που γράφεις αλλά όσον αφορά τα ενοίκια να πούμε και το εξής: δεν πληρώνει όλος ο κόσμος ενοίκιο, όπως και εδώ στη χώρα μας αρκετοί μένουν σε δικά τους σπίτια.

Αν λοιπόν σε αυτές τις χώρες της Ευρώπης έχεις δικό σου σπίτι τότε η ζωή σου σε σχέση με εδώ φαντάζει βασιλική.

• Like 1
Δημοσ.

Το τοπικ αυτό είναι για να ενημερώνονται οι άνεργοι για τη δωρεάν μετακίνηση..

Αφήστε τις θεωρητικές συζητήσεις για αλλού γιατί θα το κλειδώσουν και αυτό.

• Like 5
Δημοσ.

Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και καταλαβαίνω πολύ καλά τι λέει. Για τα ενοίκια έχεις δίκιο πάντως. Επίσης, μήπως έχεις εσύ καιρό να ζήσεις στην Ελλάδα; (λέω τώρα, δεν ξέρω)

Τέλεια, μπορείς λοιπόν και με το παραπάνω να εξηγήσεις στο φίλο που νομίζει ότι θα πάει σε δυτική μεγαλούπολη (μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα) και θα πάρει ως ανειδίκευτος 1500+ στο χέρι, με τα οποία πλέον η συγκοινωνία δε θα του φαίνεται ακριβή, σε ποια χώρα θα συμβεί αυτό.

Είναι μια, μόνο μια, η ονειρεμένη Φρουτοπία.

Δημοσ.

Δεν ειναι κολοκυθια, μονο απλη λογικη. Αν ο γερμανος παιρνει τριπλασιο μισθο και τα βασικα αγαθα κανουν μιση τιμη απο οτι εδω, μπορει να πληρωσει και εισιτηριο λεωφορειου 3€.

Εδω δινεις βασικο 500€ και μετα λες οτι το εισιτηριο 1,4€ ειναι φτηνο?...

Σιγα μην κανουν τα αγαθα και 1/3 της τιμης εδω. Αν ειναι ολα τοσο τελεια, γιατι δε πας και εσυ να παιρνεις 1500€ τσεπη και να ψωνιζεις στα Γερμανικα σουπερμαρκετ που στα χαριζουν τα πραγματα; Ναι η αγοραστικη δυναμη ειναι μεγαλυτερη αλλα δεν ειναι και τοσο χαοτικη η διαφορα οσο φανταζεστε

Συγκριτικα παντως, ετσι για την ιστορια του πραγματος, αν μενεις σε ενα προαστιο του Βερολινου, ζωνη ΑΒ και θες να πας στο κεντρο για δουλεια 5' (να παρεις πχ το κινητο σου απο το σερβις, τοσο συντομη), τοτε θα πρεπει να πληρωσεις €5,60. Την ιδια δουλεια στην Αθηνα την κανεις με €1,40. 

• Like 1
Δημοσ.

δεν στεκει αυτο που λες. Και με ωρομισθιο να το υπολογισεις (ποσα λεπτα την ημερα πρεπει να δουλεψεις για να βγαλεις τα εξοδα μετακινησης σου) η Αθηνα ειναι μακραν φθηνοτερη απο την υπολοιπη Δυτικη Ευρωπη. H μονη που ειναι κοντα ειναι η Λισσαβωνα. Μη σου πω για τιποτα Λετονιες που χουν βασικο 380 ευρω και 1.20 εισιτηριο για λεωφορειο/τραμ.

• Moderators
Δημοσ.

δεν στεκει αυτο που λες. Και με ωρομισθιο να το υπολογισεις (ποσα λεπτα την ημερα πρεπει να δουλεψεις για να βγαλεις τα εξοδα μετακινησης σου) η Αθηνα ειναι μακραν φθηνοτερη απο την υπολοιπη Δυτικη Ευρωπη. H μονη που ειναι κοντα ειναι η Λισσαβωνα. Μη σου πω για τιποτα Λετονιες που χουν βασικο 380 ευρω και 1.20 εισιτηριο για λεωφορειο/τραμ.

Εσθονια 400 βασικος δωρεαν ΜΜΜ στο Ταλλινν :P

• Like 1
Δημοσ.

Εσθονια 400 βασικος δωρεαν ΜΜΜ στο Ταλλινν :P

το Tallinn ειναι μεγεθος αντιστοιχο της Κηφισιας, απο τη μια ακρη στην αλλη πας σ'ενα τεταρτο

(οκ υπερβαλω αλλα ... ειναι πολυ μικρη πολη δεν εχει μετρο και τετοια)

Δημοσ.

Βασικά είναι ακόμα πιο φθηνό το ηλ. εισιτήριο. Αν πάρει το 10+1 , του βγαίνει 1,27

Αν το συγκρίνεται με άλλες ελληνικές πόλεις, εξακολουθεί να είναι από τα φθηνότερα (παρόλο στην Αθήνα έχει υψηλό ποσοστό με τζαμπατζήδες)

• Like 1
Δημοσ.

Μένω επαρχία και αύριο θα πάω αυθημερόν για κάτι δουλειές στην Αθήνα. Θα πάω το πρωί και θα φύγω το βράδυ. Είμαι άνεργος, πάνω μου πρέπει να έχω ταυτότητα, κάρτα ανεργίας και βεβαίωση ανεργίας που θα την τυπώσω από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ;

Θα μπαίνω κανονικά στα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο; Αυτό με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να το γνωρίζω διότι προχθές που επισκέφτηκα έναν αρχαιολογικό χώρο ο οποίος είχε δωρεάν είσοδο για ανέργους, έπρεπε να βγάλω εισιτήριο. Απλώς το εισιτήριο ήταν μηδενικού κόστους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...