Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mountains1 είπε

Δεν το λες και σκηνη, απλα δεν ειναι απλα σκιαστρο

Αν μπορείς ρώτα το λιμενικό της περιοχής σου εάν μπορείς να τοποθετήσεις προσωρινά το Χ σκίαστρο που σου αρέσει νόμιμα σε παραλία (πριν το αγοράσεις).
Εάν σε δικό τους email στείλεις φωτογραφία του όποιου σκιάστρου θα σου απαντήσουν υπεύθυνα.

• Like 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Αν μπορείς ρώτα το λιμενικό της περιοχής σου εάν μπορείς να τοποθετήσεις προσωρινά το Χ σκίαστρο που σου αρέσει νόμιμα σε παραλία (πριν το αγοράσεις).
Εάν σε δικό τους email στείλεις φωτογραφία του όποιου σκιάστρου θα σου απαντήσουν υπεύθυνα.

αν δεν έχουν πέσει κάτω από τα γέλια.

Εγώ προτιμώ πάντως μια ομπρέλα κύρους

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neptu είπε

αν δεν έχουν πέσει κάτω από τα γέλια.

Θα πληρώσεις εσύ ή οι φίλοι σου το όποιο πρόστιμο εάν η όποια σκηνή/ σκίαστρο/ ομπρέλα που θέλει να τοποθετήσει σε Χ παραλία δεν επιτρέπεται; Σε κάποιες παραλίες δεν επιτρέπετε να τοποθετήσεις ούτε ομπρέλα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Θα πληρώσεις εσύ ή οι φίλοι σου το όποιο πρόστιμο εάν η όποια σκηνή/ σκίαστρο/ ομπρέλα που θέλει να τοποθετήσει σε Χ παραλία δεν επιτρέπεται; Σε κάποιες παραλίες δεν επιτρέπετε να τοποθετήσεις ούτε ομπρέλα.

Σε ποιες παραλίες δεν επιτρέπεται ούτε ομπρέλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωτη φορα παντως ακουω οτι απαγορευεται το σκιαστρο. Τα πουλανε παντου (πχ jumbo) αλλα ειναι...παρανομα

Και προφανως δεν μιλω για πολυσυχναστη παραλια να δημιουργει προβλημα.

Δηλαδη αν πας σε μια καπως ερημικη παραλια, και δεν εχει δενδρο, ουτε καφετερια κλπ, και θες ενα σκιαστο να μην σε καψει ο ηλιος, αυτο ειναι ....παρανομο;

Δεν ειπα να στησω σκηνη να κοιμηθω. Δεν θα στρατοπεδευσω. Ειπα ενα σκιαστρο για τις 2-3 ωρες που θα ειμαι στη θαλασσα.

Επεξ/σία από mountains1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Πρωτη φορα παντως ακουω οτι απαγορευεται το σκιαστρο.

Και προφανως δεν μιλω για πολυσυχναστη παραλια να δημιουργει προβλημα.

Δηλαδη αν πας σε μια καπως ερημικη παραλια, και δεν εχει δενδρο, ουτε καφετερια κλπ,

και θες ενα σκιαστο να μην σε καψει ο ηλιος,

αυτο ειναι ....παρανομο;

Δεν ειπα να στησω σκηνη να κοιμηθω. Ειπα ενα σκιαστρο για τις 2-3 ωρες που θα ειμαι στη θαλασσα.

Μα δεν έχεις καταλάβει ότι στο insomnia υπάρχουν οι νομιμότεροι των Ελλήνων;  Οι οποίοι φυσικά για την όποια ερώτηση, από το "τι ξαπλώστρα να αγοράσω;" μέχρι το "πως να χτίσω ένα τοιχάκι" πριν απαντήσουν ως προς το πρακτικό/τεχνικό κομμάτι (το οποίο τελικά μπορεί να μην γνωρίζουν καν) θα σου αναπτύξουν τις όποιες θεωρίες και ανησυχίες τους ως προς τις νομικές ή κοινωνικές αιχμές και προεκτάσεις της επικείμενης κίνησής σου :P

Αν και προσωπικά με "ενοχλούν" οπτικά οι κάθε είδους "σκηνές" παραλίας καθώς μπλοκάρουν οπτικά τη συνέχεια του χώρου (με τις ομπρέλες το θέμα μου είναι πιο αποδεκτό) πραγματικά θέλω να δω τη στιγμή που θα κατέβει κάποιος αστυνομικός/λιμενικός στην παραλία και θα κόψει κλήση στην όποια οικογένεια (σαν τη φάση με τον Ψάλτη στην παραλία των γυμνιστών που σκάει μύτη ο παππάς με όλους τους προύχοντες :P).

Σημ. Πέρα από το γεγονός ότι το link που παρατέθηκε έχει πολύ συγκεκριμένες παραλίες και σίγουρα δεν μιλάει για mainstream προορισμούς (δεν είναι παράλογο να μην πρέπει να κάνεις οπτικές παρεμβάσεις στο απολιθωμένο δάσος στη Μυτιλήνη ή κάτω από το Φεγγάρι στην Σαμοθράκη) πιστεύω ότι το όποιο "κυνήγι", αν και όταν γίνει, θα αφορά επιχειρηματικές παρεμβάσεις (ομπρέλες και ξαπλώστρες επί πληρωμή) το οποίο φυσικά κι έχει άλλη βαρύτητα αφού υπάρχει πλήρης κατάχρηση του δημόσιου χώρου

• Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Chloe2 είπε

Ενδεικτικά (σου απαντώ σοβαρά όπως πάντα):

https://www.skai.gr/news/environment/apatites-paralies-pou-apagoreyetai-akoma-kai-i-omprela

Εγώ βλέπω να  μιλάει για επαγγελματική δραστηριότητα.Οτι δεν επιτρέπεται απο επιχειρήσεις να βάλουν ομπρέλες και ξαπλωστες κλπ.

Οχι απο λουόμενους.

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Ukforthemoment said:

Εγώ βλέπω να  μιλάει για επαγγελματική δραστηριότητα.Οτι δεν επιτρέπεται απο επιχειρήσεις να βάλουν ομπρέλες και ξαπλωστες κλπ.

Οχι απο λουόμενους.

Λάθος συμπέρασμα έβγαλες:

https://www.skai.gr/news/greece/kataggelia-ston-skai-epimenoun-oi-skinites-stin-natura-paralia-thapsa-1

6 hours ago, mountains1 said:

Τα πουλανε παντου (πχ jumbo) αλλα ειναι...παρανομα

Σε μαγαζιά πουλάνε και αποθηκάκια κήπου αλλά είναι παράνομο να τοποθετήσεις ένα σε αγροτεμάχιο χωρίς άδεια.

5 hours ago, haris_216 said:

Μα δεν έχεις καταλάβει ότι στο insomnia υπάρχουν οι νομιμότεροι των Ελλήνων; 

Προσπαθώ να μην γράφω ανεύθυνα και να "καίω" κόσμο. Δεν είμαι αστυνομία, λιμενικό, πολεοδομία, κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Chloe2 είπε

Λάθος συμπέρασμα έβγαλες:

https://www.skai.gr/news/greece/kataggelia-ston-skai-epimenoun-oi-skinites-stin-natura-paralia-thapsa-1

Σε μαγαζιά πουλάνε και αποθηκάκια κήπου αλλά είναι παράνομο να τοποθετήσεις ένα σε αγροτεμάχιο χωρίς άδεια.

Προσπαθώ να μην γράφω ανεύθυνα και να "καίω" κόσμο. Δεν είμαι αστυνομία, λιμενικό, πολεοδομία, κλπ.

Δεν θα χαρακτήριζα έτσι όσους "σπάνε πλάκα" (συνάνθρωποί μας είναι στο κάτω κάτω) αλλά έχεις δίκιο είναι ενοχλητικό το άσκοπο τρολάρισμα.

Εκτός από αυτά επίσης δεν είσαι (και κανένας μας άλλωστε) μπαμπάς, μαμά, νονός ή θείος κάποιου μέλους του φόρουμ. Άρα δεν χρειάζεται κανένας off topic "υπερπροστατευτισμός"

Κατά συνέπεια όταν κάποιος ρωτάει "τι λέτε παιδιά για αυτό το σκίαστρο; αντέχει στην παραλία;" δεν σημαίνει ότι επειδή έκανε το λάθος και είπε τη λέξη "παραλία" πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί αφού το ερώτημα ήταν άλλο. Και δεν είναι "κάψιμο" το να απαντήσεις στο ερώτημα χωρίς όλο το νομικό background του συγκεκριμένου θέματος

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 3
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

198 είναι οι παραλίες natura. Ποσα χλμ να είναι όλες οι υπόλοιπες;

Τουλάχιστον άστοχο το σχόλιό σου.
Πουθενά δεν έγραψα ότι απαγορεύεται η προσωρινή τοποθέτηση ομπρέλας σε κάθε παραλία (εάν ισχυρίζεσαι ότι το έκανα απόδειξέ το και θα γράψω δημόσια ότι έχεις δίκιο).

Οι ομπρέλες στις περισσότερες παραλίες πράγματι επιτρέπονται. Οι κανονικές σκηνές δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται σε παραλίες. Κάποιες ανοιχτές σκηνές υπό προυποθέσεις επιτρέπονται. Υπεύθυνα μπορεί να απαντήσει το Λιμενικό ποιες επιτρέπονται και που. Που είναι το θέμα σου; Στην γραπτή απάντηση που θα πάρουν οι ενδιαφερόμενοι;

• Haha 2
Δημοσ.

Πάντως, ο ποιο άχαστος συνδυασμός, είναι ομπρέλα Maui και κρουστικό Golden Fleece (καλύτερο όνομα προιόντος ever).

Και η ομπρέλα πολύ καλή, και το κρουστικό πολύ καλό, Κοντεύει να γίνει μονοπώλιο στις παραλίες, λες και τις δίνουν δωρεάν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Εκτός από αυτά επίσης δεν είσαι (και κανένας μας άλλωστε) μπαμπάς, μαμά, νονός ή θείος κάποιου μέλους του φόρουμ.

Δεν νομίζω ότι ενοχλεί μια τεκμηριωμένη συμβουλή. Φυσικά και δεν επιβάλω την εφαρμογή της σε κανέναν συνάνθρωπό μας.

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...