ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Νοίκιασα ένα σπίτι αρχές Δεκέμβρη. Ήρθαν απο τότε 3-4 λογαριασμοί στους οποίους χρεωνόντουσαν μόνο τα πάγια. Δεν έδωσα σημασία στους λογαριασμούς και δεν είδα ότι τόσο καιρό δεν έκαναν καταμέτρηση. Στις 17/6 έκαναν καταμέτρηση και με χρέωσαν 1258 ευρώ κατανάλωση από 17/10/2014 έως 16/6/2015 Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά. Φταίω εγώ που δεν το είδα τόσο καιρό η φταίει η ΔΕΗ? Σίγουρα το ρεύμα το έχω κάψει. Αλλά είμαι σε φάση να φύγω τέλος του μήνα και ξαφνικά έσκασε αυτό το τεράστιο ποσό και δεν ξέρω τι να κάνω. Το ρεύμα δεν είναι στο όνομα μου. Η ιδιοκτήτρια δεν θέλει διακανονισμό και επιπλεον ο πίνακας που έχει μέσα το σπίτι μετά από κοινή συνεννόηση μαζί της τον Δεκέμβριο τον αφήσαμε όπως έχει γιατί ο ηλεκτρολόγος ήθελε 300 ευρώ να αλλάξει τον πίνακα και να δώσει το πιστοποιητικό.
-Dimitris- Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 <p>Δε καταλαβαίνω ποια είναι η απορία σου να σου πω την αλήθεια. Αφού έχεις κάψει το ρεύμα το πληρώνεις.<br /> Όταν πλήρωνες τα πάγια ήταν πολύ ωραία προφανώς..</p>
GreyHorse Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Τι απάντηση περιμένεις δηλαδη; Δικό σου δεν είναι το ρεύμα; Πλέρω..
NT1G Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Φαντάζομαι το πρόβλημα είναι οτι τώρα, λόγω της καθυστερημένης καταμέτρησης πολλες kWh θα έχουν χρεωθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα κόστους..
zio10 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Γίνεται αρκετά συχνά αυτό, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι....άντε να μην πληρώσεις το ποσό που αναλογεί από 17/10 εώς το Δεκέμβριο που μπήκες σπίτι
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δεν εχω τόσο πρόβλημα με το ρεύμα . Το σπίτι ήταν κλειστό μέχρι που μπήκαμε τον δεκέμβρη. Το θέμα είναι οτι εγώ θέλω να φύγω και θα πρέπει να κάνω διακανονισμό. Η ιδιοκτητρια δεν το δέχεται , εγώ λεφτά δεν έχω να τα δώσω εφάπαξ και γενικά είναι μπάχαλο η κατάσταση.
Anorymous Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δεν εχω τόσο πρόβλημα με το ρεύμα . Το σπίτι ήταν κλειστό μέχρι που μπήκαμε τον δεκέμβρη. Το θέμα είναι οτι εγώ θέλω να φύγω και θα πρέπει να κάνω διακανονισμό. Η ιδιοκτητρια δεν το δέχεται , εγώ λεφτά δεν έχω να τα δώσω εφάπαξ και γενικά είναι μπάχαλο η κατάσταση. δεν ειναι 100% αλλα εσυ κανε διακανονισμο στο χρεος και ας αλλαξει ονομα στο ρολοι η ιδιοκτητρια , εμεις σε σπιτι που νοικιαζαμε το κοψαμε και καναμε διακανονισμο και ο ιδιοκτητης εβαλε μετα κανονικα νεο ρολοι. 1
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Αν δεν είναι στο όνομα σου και θες να φύγεις κιόλας είναι στο χερι σου, κανεις οτι θελεις, νόμιμο μεν ανήθικον δε 1
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ρε φίλε τι κατανάλωση έχεις και σου ήρθε 1200ευρώ ακόμα και 8μηνο; Εμείς δίνουμε τόσα σε 1 έτος μαζί με τα τέλη και όλα και τον χειμώνα έχουμε και αυξημένη κατανάλωση λογω κλιματιστικού αερόθερμου κτλ. Στους έναντι λογαριασμούς που πλήρωνες σου έβαζαν ένα θεωρητικό ποσό κατανάλωσης ρεύματος ή στο έχουν εντελώς μηδενικό και μόνο τα δημοτικά τέλη; Και σε εμάς έχει τύχει να μην μετρήσει ο άνθρωπος μια φορά και πληρώσαμε τον εκκαθαριστικό στο 8μηνο, ήταν αυξημένο το ποσό αλλά υπήρχε η αφαίρεση των τριών έναντι λογαριασμών που είχαμε πληρώσει πριν έτσι δεν ήταν και τεράστιο το νούμερο, σε λογικά πλαίσια και όσο το περίμενα.
AntiCambeR Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Τοσα καταναλώνει 4-5μελή οικογένεια σε 8 μήνες.Τι είχες βάλει,κουκουνάρες? Το πρώτο σου λάθος ήταν ότι δεν έδωσες σημασία στους λογαριασμούς. Το δεύτερο ότι δεν κράτησες χρήματα στην άκρη. Το τρίτο ότι έκαψες το διπλάσιο ρεύμα. Ή πολύ περισσότερο.Εκτός και αν ή ΔΕΗ χρέωσε ότι ήθελε.Μάλλον πάει με κλίμακες και χρεώνει πολλά από κάποιο σημείο και μετά. Επίσης νομίζω πως όσα πιο πολλά τα τετραγωνικά μέτρα τόσο πιο ακριβό ρεύμα.
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Επίσης νομίζω πως όσα πιο πολλά τα τετραγωνικά μέτρα τόσο πιο ακριβό ρεύμα. Οι χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας (ανταγωνιστικές+ρυθμιζόμενες) δεν επηρεάζονται από τα τετραγωνικά. Αλλά τα δημοτικά τέλη επηρεάζονται. Τα δημοτικά τέλη θα έρθουν κανονικά στον λογαριασμό κάθε δίμηνο όμως ασχέτως αν πραγματοποιήσει μέτρηση ή οχι η ΔΕΗ στον μετρητή.
Silverage Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Αν είναι πάνω απο 2000kWh τότε τα μέτρησε με αυξημένη κλίμακα.
haris_216 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Έχω ακούσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις τελευταία. Και όχι απλά "άκουσα" αλλά είναι τσεκαρισμένο (από γνωστούς). Φαίνεται πως η ΔΕΗ σε κάποιες περιπτώσεις δεν έκανε καταμέτρηση για αρκετό καιρό και κάποια στιγμή κοίταξε τα ρολόγια και έβγαλε τη σούμα. Αν και γενικά είμαι της φάσης "το κατανάλωσες; πληρωσέ το", εδώ σαφώς και υπάρχει ένα θέμα γιατί πολύ απλά άλλο να πληρώνεις +100 ευρώ ανά λογαριασμό και άλλο μετά από κάνα χρόνο να σου 'ρχεται η 1000άρα. Πιστεύω ότι θα μπορεί να διακανονισθεί το ποσό, ειδικά αφού δεν υπάρχει αμφισβήτηση σχετικά με το αν είναι πραγματική κατανάλωση ή όχι αλλά το θέμα είναι η σπιτονοικοκυρά. Προφανώς και ανησυχεί μήπως κάνεις το διακανονισμό και μετά "κάνεις τον κινέζο" (αφού θα έχεις φύγει) Τελικά ρε συ TS δεν πιάνεις τα μηνύματα που σου λένε "που θες να πας στον Πύργο"
Porg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Και επίσης στους 3-4 έναντι που ήρθαν γιατί δεν χρέωσαν και ένα ποσό για ρεύμα; Πόσα kw έκαψες;
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δεν εχω τόσο πρόβλημα με το ρεύμα . Το σπίτι ήταν κλειστό μέχρι που μπήκαμε τον δεκέμβρη. Τον Δεκέμβρη που μπήκατε, έκανες έλεγχο να δεις πόσα έγραφε το ρολόι? Όντως έκαψες εσύ όλα αυτά που σε χρέωσαν? Και επίσης στους 3-4 έναντι που ήρθαν γιατί δεν χρέωσαν και ένα ποσό για ρεύμα; Και στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν γίνεται καταμέτρηση, και στην περίπτωση του έναντι λογαριασμού που ούτως η άλλως δεν γίνεται μέτρηση, η χρέωση για ρεύμα είναι ανάλογη με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αν τότε το ρολόι είχε μηδενική κατανάλωση, τότε ορθώς δεν χρέωσαν τίποτα για ρεύμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα