Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήμουν μέχρι πριν 8 χρόνια.

Είδα την πίκρα με τον οαεε και το ότι θα φάνε γαμήσι κάποια στιγμή λόγω του "συναφιού" και τους κούνησα μαντήλι.

Αρα λογικα θα γνωριζεις απο πρωτο χερι οτι μια μικρομεσαια επιχειρηση ή ενας ελευθερος επαγγελματιας και οχι μονο αν ειναι απολυτα νομιμος(χτυπωντας και κοβοντας τα παντα) και συμφωνα παντα με την ισχυουσα φορολογικη νομοθεσια αν δεν φοροδιαφυγει δεν υπαρχει περιπτωση να επιβιωσει η επιχειρηση του ή το επαγγελμα του σαν ελευθερος επαγγελματιας.

Οταν κανεις μια δουλεια δεν λες στο κρατος ελα να βαλουμε μαζι χρηματα και να γινουμε συνεταιροι και να μοιραζομαστε τα κερδη αλλα βαζεις εξ ολοκληρου εσυ το ποσο για την δουλεια που θες να κανεις.Οταν ομως το κρατος σου παιρνει πανω απο το 50% των εσοδων αναγκαστηκα θα πρεπει κι εσυ να βρεις εναν τροπο αμυνας(φοροδιαφυγη) για να τα βγαλεις περα ή να κλεισεις την επιχειρηση σου και να φυγεις για αλλα μερη οπως φανταζομαι θα εκανες κι εσυ.

Οι μεγαλες εταιριες που τα βλεπουν ολα αυτα και κοιτανε μονο τα νουμερα και τιποτα παραπανω θα σηκωθουνε και θα φυγουν απο την Ελλαδα αναζητωντας ενα μερος στο οποιο δεν θα εχουν συνεταιρο το κρατος με αποτελεσμα οπως ολοι ξερουμε να χανονται θεσεις εργασιας και εσοδα απο το κρατος.

Η λογικη η οποια υπαρχει οτι αυξανοντας την φορολογια, αυξανοντας τις ασφαλιστικες εισφορες, βαζοντας τελος επιτηδευματος(τωρα και αναδρομικα) και οτι αλλο μπορει να βαλει ο νους σου με σκοπο την αυξηση των εσοδων εχει παει περιπατο οπως εχω αναφερει σε προηγουμενο post.Αν πριν απ'ολα αυτα η φοροδιαφυγη ηταν στο 50% τωρα θα παει στο 100%.

Το συμπερασμα ειναι οτι ολα αυτα μου τα βαζεις εσυ(κρατος) γιατι δεν μπορεις να κανεις κουμαντο το ιδιο σου το κρατος με τους μισθους και τις συνταξεις που δινεις και με ολα τ'αλλα που εισαι ανικανος να κανεις και περιμενεις να τα πληρωσω εγω τα σπασμενα?ΟΧΙ δεν θα τα πληρωσω και θα φοροδιαφευγω μεχρι να βαλεις μυαλο και δεις που ειναι το πραγματικο προβλημα και να δωσεις μια λυση.Γιατι λυση δεν ειναι να καταστρεψεις τον ιδιωτικο τομεα και να μην πειραζεις καθολου τον δημοσιο τομεα.Η λυση ειναι το ακριβως αντιθετο κι οποιος δεν συμφωνει θα παρει την απαντηση του οταν πραγματικα αυτο συμβει βλεποντας τ'αποτελεσματα.Αν ποτε αυτο συμβει.........!!!!!!

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

HERTHAN εν μερει συμφωνω. Η διαφωνια μου ειναι στο περι φοροδιαφυγης. Το θεμα αυτο ειναι ενας φαυλος κυκλος. Φοροδιαφευγω - το κρατος εχει ελλειμα - ανεβαζει φορους - δεν βγαινω αρα φοροδιαφευγω κτλ.

Ειναι αλυσιδα οσο και οι δυο πρατουν χωρις να λαμβανουν υποψην τους τον αλλο δεν θα αλλαξει ποτε αυτο.

Αν δεν φοροδιεφευγε κανεις δεν θα υπηρχε αυτο το προβλημα

• Like 2
Δημοσ.

Αν το κάνει δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι αυτοί που λένε "να ζητάτε αποδείξεις"! Δηλαδή όλοι κλέβουν;

Πάντως ακόμα και έτσι λύση υπάρχει. Αποδίδει κάθε επιχείρηση χρέος ΦΠΑ ανά ΑΦΜ πανεύκολα με μια smart card φοροκάρτα χωρίς κίνητρο δόλου. 

Το θέμα είναι να αφυπνιστεί ο καταναλωτής και να μην τρώει το παραμύθι της τάχα φοροδιαφυγής ως το μέγιστο δεινό.

Γιατί αν καταλάβει ότι οι φόροι που πληρώνει είναι υπέρογκοι και παράλογοι ίσως αρχίσει να ζητά τον λόγο για μια σωστή διαχείριση και για μείωση του δημόσιου τομέα.

Αυτά που μου απάντησες είναι εντελώς άσχετα με αυτό που σε ρώτησα.

Δημοσ.

στο bold τι εννοεις?

ε καλα δεν ειναι και μικρο το προβλημα της φοροδιαφυγης! Η πιο απλη λυση ειναι η χρηση καρτας (δεν λεω να σταματησουμε το χαρτι αλλα να δινουμε κινητρα στην χρηση της ) και η online αποδοση ΦΠΑ με το που κοβεται η αποδειξη. Ετσι ουτε ο πελατης ουτε ο μαγαζατωρας εχει να κανει τιποτα. Ολα γινονται αυτοματα

εννοώ ανά ΑΦΜ πελάτη. Δεν θα έχει κίνητρο να κλέψει ο επιχειρηματίας.

η online απόδοση δεν είναι εύκολη στην πράξη και απαγορευτική για τις μικρές επιχειρήσεις.

Νομίζω είναι καλύτερο να ξέρεις με μια ματιά τι ακριβώς σου χρεώνει η κάθε επιχείρηση ανά συναλλαγή αλλά και να παθαίνεις το σοκ στο τέλος της χρονιάς με τους κρατικούς φόρους.

Για όσους τυχόν δεν το ξέρουν το συντριπτικό ποσοστό αυτών που φοροδιαφεύγουν (για ΦΠΑ πάντα) κόβουν κανονικότατα αποδείξεις. Απλά στο τέλος της ημέρας το σύνολο από την πειραγμένη ταμειακή βγαίνει ελάχιστο.

Για αυτό είναι τρομερά εκνευριστικό να έχει περάσει το μότο "να ζητάτε αποδείξεις", κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον απλό κοσμάκη. 

Δημοσ.

<p>

Ο χρήστης Expertr είπε:<br />

Εισαι αστειος απλα με αυτα που γραφεις.Οτι ανεφερα ειναι πραγματικοτητα και ο ρατσισμος μεταξυ τωνπολιτων με τα ιδια εισοδηματα.

Οταν αποκτησεις και ΕΣΥ τετοια φορολογια τοτε ο κογος σου θα μετραει περισσοτερο...Εκ του ασφαλους και εγω ειμαι ο καλυτερος πολιτης<br />

<br />

Σιγά, χαλάρωσε θα πάθεις τίποτα.<br />

Το ποιος είναι αστείος άστο να το κρίνει όποιος διαβάζει.<br />

<br />

Σωστα</p>

• Moderators
Δημοσ.

εννοώ ανά ΑΦΜ πελάτη. Δεν θα έχει κίνητρο να κλέψει ο επιχειρηματίας.

η online απόδοση δεν είναι εύκολη στην πράξη και απαγορευτική για τις μικρές επιχειρήσεις.

Νομίζω είναι καλύτερο να ξέρεις με μια ματιά τι ακριβώς σου χρεώνει η κάθε επιχείρηση ανά συναλλαγή αλλά και να παθαίνεις το σοκ στο τέλος της χρονιάς με τους κρατικούς φόρους.

Για όσους τυχόν δεν το ξέρουν το συντριπτικό ποσοστό αυτών που φοροδιαφεύγουν (για ΦΠΑ πάντα) κόβουν κανονικότατα αποδείξεις. Απλά στο τέλος της ημέρας το σύνολο από την πειραγμένη ταμειακή βγαίνει ελάχιστο.

Για αυτό είναι τρομερά εκνευριστικό να έχει περάσει το μότο "να ζητάτε αποδείξεις", κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον απλό κοσμάκη. 

ωραια και εγω σαν ανηλικος πχ δεν θα μπορω να αγορασω κατι γιατι δεν εχω αφμ! εξυπνη λυση!

απο τη στιγμη που το φπα θα το πληρωσω εγω σαν πελατης κατι δεν κανεις σωστα στη διαχειριση των χρηματων (οχι εσυ συγκεκριμενα)

ειναι σαν να μου λες οτι εγω θα ερθω να σου δωσω 50€ και να σου πω θα περασει να τα παρει ο Α στο τελος του μηνα και οταν ερθει ο Α να του πεις δεν εχω 50€ να σου δωσω! Πως δεν εχεις αφου στα εδωσα να του τα δωσεις

Δημοσ.

<p>

HERTHAN εν μερει συμφωνω. Η διαφωνια μου ειναι στο περι φοροδιαφυγης. Το θεμα αυτο ειναι ενας φαυλος κυκλος. Φοροδιαφευγω - το κρατος εχει ελλειμα - ανεβαζει φορους - δεν βγαινω αρα φοροδιαφευγω κτλ.<br />

<br />

Ειναι αλυσιδα οσο και οι δυο πρατουν χωρις να λαμβανουν υποψην τους τον αλλο δεν θα αλλαξει ποτε αυτο.<br />

<br />

Αν δεν φοροδιεφευγε κανεις δεν θα υπηρχε αυτο το προβλημα<br />

<br />

Για να μην φοροδιαφευγει καποιος του βαζεις φυσιολογικη φορολογια ωστε να μπορει να ζησει.Μετα βγαζεις εξω το σδοε και οσους πιανεις και φοροδιαφευγουν ακομα τους το κλεινεις το μαγαζι με την μια .<br />

Ετσι ναι.<br />

Αλλα με τετοια φορολογια οι μονοι που κοβουν στα παντα αποδειξεις και εχουν την δυνατοτητα να πληρωνουν ολους τους φορους ειναι οσοι εχουν αρκετα μεγαλα εισοδηματα <br />

Οσοι βγαζουν 15-20-25 χιλιαρικα απλα τους πεθαινουν στην φορολογια χωρις να μενει κερδος</p>

Δημοσ.

HERTHAN εν μερει συμφωνω. Η διαφωνια μου ειναι στο περι φοροδιαφυγης. Το θεμα αυτο ειναι ενας φαυλος κυκλος. Φοροδιαφευγω - το κρατος εχει ελλειμα - ανεβαζει φορους - δεν βγαινω αρα φοροδιαφευγω κτλ.

Ειναι αλυσιδα οσο και οι δυο πρατουν χωρις να λαμβανουν υποψην τους τον αλλο δεν θα αλλαξει ποτε αυτο.

Αν δεν φοροδιεφευγε κανεις δεν θα υπηρχε αυτο το προβλημα

Spect το κρατος δεν εχει ελλειμα γιατι υπαρχει φοροδιαφυγη αλλα γιατι οι δημοσιονομικες δαπανες τους ειναι στον Θεο με αποτελεσμα να βαζει φορους για να τις καλυψει.Οταν η κ.Βαλαβανη ειχε πει οτι απο τα 78 δισ. ληξιπροθεσμες οφειλες μπορουν να εισπραχθουν(τα οποια ουτε κι'αυτα μπορουν) μονο τα 9 δισ. δεν ηταν ηταν ηλιθια οταν το ειπε αυτο γιατι και ο Γιωργακης οταν ειπε λεφτα υπαρχουν πανω σ'αυτο πατησε.Παλι πανω σ'αυτο ειχε πατησει η τροικα που ειχε πει οτι θα πρεπει το μεγαλυτερο μερος των χρηματων αυτων και ειδικοτερα απο μια χρονολογια και πισω πρεπει να διαγραφουν γιατι δεν προκειται να εισπραχθουν στον αιωνα τον απαντα.

Επειδη λες οτι αν κανεις δεν φοροδιεφευγε δεν θα ειχαμε προβλημα σου απαντω οτι αν η φορολογια δεν ηταν στα επιπεδα που ειναι σημερα(και για παραδειγμα θ'αναφερω 2-3 πραγματακια που ελπιζω να τα καταλαβαινουμε ολοι μας) τοτε οντως δεν θα ειχαμε την φοροδιαφυγη που εχουμε σημερα.Αν ο ΦΠΑ ηταν αντι για 23% ηταν στο 15%-16% και ο χαμηλος στο 6%-7% θα ειχαμε φοροδιαφυγη σε βαθμο που εχουμε σημερα?Οχι μονο δεν θα ειχαμε αλλα τα εσοδα θα ηταν και περισσοτερα.Αν ο φορος των εταιριων ηταν στο 15%-17% αντι για 29% και η προκαταβολη αντι για 75%-100% ηταν απο 10%-30% θα ειχαμε νεες επενδυσεις στην Ελλαδα ή οχι?Αν οι ασφαλιστικες εισφορες ηταν στο μισο απο το 40,06%(συνολο εργαζομενου κι εργοδοτη για το ΙΚΑ) που ειναι σημερα θα ειχαμε μαυρη εργασια στον βαθμο που εχουμε σημερα ή το μεγαλυτερο ποσοστο θα ηταν ασφαλισμενοι(οποτε παλι περισσοτερα εσοδα για το κρατος)?

Μπορω να σου πω αλλα 50 πραγματα τα οποια θα μπορουσαν να γινουν αλλα δεν υπαρχει νοημα γιατι τα λεμε μεταξυ μας ενω θα επρεπε ηδη να τα εχει κανει το ιδιο το κρατος.Αλλα απο τετοιο κρατος μην περιμενεις πολλα.Τοσα ξερουν τοσα κανουν.

• Like 1
Δημοσ.

Και γιατί να μην απεμπλακεί το ΦΠΑ εντελώς από τις αποδείξεις και να υπολογίζεται ΜΟΝΟ με τα τιμολόγια;

Τόσα χρόνια έχω δει να μην κόβονται αποδείξεις αλλά ποτέ να μην κόβονται τιμολόγια!!

ΥΓ Στη Γερμανία λένε καλύτερα να σκοτώσεις αστυνομικό παρά να κλέψεις την εφορία.

ΥΓ2 Από του χρόνου στη Γερμανία δε θα κάνουν δηλώσεις εισοδήματος - οι μισθωτοί τουλάχιστον - γιατί όλα ελέγχονται ηλεκτρονικά.

Δημοσ.

ωραια και εγω σαν ανηλικος πχ δεν θα μπορω να αγορασω κατι γιατι δεν εχω αφμ! εξυπνη λυση!

απο τη στιγμη που το φπα θα το πληρωσω εγω σαν πελατης κατι δεν κανεις σωστα στη διαχειριση των χρηματων (οχι εσυ συγκεκριμενα)

ειναι σαν να μου λες οτι εγω θα ερθω να σου δωσω 50€ και να σου πω θα περασει να τα παρει ο Α στο τελος του μηνα και οταν ερθει ο Α να του πεις δεν εχω 50€ να σου δωσω! Πως δεν εχεις αφου στα εδωσα να του τα δωσεις

Θα μπορείς να πάρεις ως ανήλικος με την οικογενειακή φοροκάρτα.

Δεν βρίσκω κανένα λόγο να είναι ο επιχειρηματίας εισπράκτορας του κράτους όταν μάλιστα του επιβάλλεται φοροκαταιγίδα με μηδενική γενικότερη προστασία της αγοράς.

Δημοσ.

Δεν βρίσκω κανένα λόγο να είναι ο επιχειρηματίας εισπράκτορας του κράτους όταν μάλιστα του επιβάλλεται φοροκαταιγίδα με μηδενική γενικότερη προστασία της αγοράς.

Ξαναπάμε άλλη μια φορά, το ΦΠΑ ΔΕΝ είναι φοροεπιδρομή γιατί δεν το πληρώνεις από την τσέπη σου εσύ, αλλά ο καταναλωτής.

Δημοσ.

Για μενα παντως το ρπβλημα δεν ειναι ο φπα αλλα η καθε βλακεια-οργανισμος ασφάλισης που υπάρχει (τεε,οαεε,τμεδε κτλπ) αυτα είναι τα προβληματα κ οχι ο φπα .....οσο για εσας που ειστε εε φταιτε γιατι υπάρχει κατι που λέγεται επιμελητήριο που ποτε δεν νοιαστηκατε να κανει αυτο που πρεπει φταιτε γιατι οταν βγαινει παγανια το σδοε το σφυρατε σε όλους... Τελος μονο με ποθεν εσχες και περουσιολογειο κ διασταυρωση στοιχειων με τρελες ποινες ( πχ φυλάκιση χωρις αναστολή ακομα κ αν κλεψεις ενα €)

Δημοσ.

Ξαναπάμε άλλη μια φορά, το ΦΠΑ ΔΕΝ είναι φοροεπιδρομή γιατί δεν το πληρώνεις από την τσέπη σου εσύ, αλλά ο καταναλωτής.

για ποιο λόγο με κάνεις quote? που λέω εγώ για ΦΠΑ και φοροεπιδρομή;

• Moderators
Δημοσ.

<p><br />

Για να μην φοροδιαφευγει καποιος του βαζεις φυσιολογικη φορολογια ωστε να μπορει να ζησει.Μετα βγαζεις εξω το σδοε και οσους πιανεις και φοροδιαφευγουν ακομα τους το κλεινεις το μαγαζι με την μια .<br />

Ετσι ναι.<br />

Αλλα με τετοια φορολογια οι μονοι που κοβουν στα παντα αποδειξεις και εχουν την δυνατοτητα να πληρωνουν ολους τους φορους ειναι οσοι εχουν αρκετα μεγαλα εισοδηματα <br />

Οσοι βγαζουν 15-20-25 χιλιαρικα απλα τους πεθαινουν στην φορολογια χωρις να μενει κερδος</p>

καλα δεν μιλαμε για το ποσο λαθος ειναι ο ΦΠΑ και το οτι ειναι υπερβολικος αυτο ειναι αλλη συζητηση. Μικροτερο ΦΠΑ χαμηλοτερες τιμες μεγαλυτερη κινηση! Αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω πως καποιος δεν μπορει να πληρωσει τον φορο οταν του τον εχω δωσει!

Spect το κρατος δεν εχει ελλειμα γιατι υπαρχει φοροδιαφυγη αλλα γιατι οι δημοσιονομικες δαπανες τους ειναι στον Θεο με αποτελεσμα να βαζει φορους για να τις καλυψει.Οταν η κ.Βαλαβανη ειχε πει οτι απο τα 78 δισ. ληξιπροθεσμες οφειλες μπορουν να εισπραχθουν(τα οποια ουτε κι'αυτα μπορουν) μονο τα 9 δισ. δεν ηταν ηταν ηλιθια οταν το ειπε αυτο γιατι και ο Γιωργακης οταν ειπε λεφτα υπαρχουν πανω σ'αυτο πατησε.Παλι πανω σ'αυτο ειχε πατησει η τροικα που ειχε πει οτι θα πρεπει το μεγαλυτερο μερος των χρηματων αυτων και ειδικοτερα απο μια χρονολογια και πισω πρεπει να διαγραφουν γιατι δεν προκειται να εισπραχθουν στον αιωνα τον απαντα.

Επειδη λες οτι αν κανεις δεν φοροδιεφευγε δεν θα ειχαμε προβλημα σου απαντω οτι αν η φορολογια δεν ηταν στα επιπεδα που ειναι σημερα(και για παραδειγμα θ'αναφερω 2-3 πραγματακια που ελπιζω να τα καταλαβαινουμε ολοι μας) τοτε οντως δεν θα ειχαμε την φοροδιαφυγη που εχουμε σημερα.Αν ο ΦΠΑ ηταν αντι για 23% ηταν στο 15%-16% και ο χαμηλος στο 6%-7% θα ειχαμε φοροδιαφυγη σε βαθμο που εχουμε σημερα?Οχι μονο δεν θα ειχαμε αλλα τα εσοδα θα ηταν και περισσοτερα.Αν ο φορος των εταιριων ηταν στο 15%-17% αντι για 29% και η προκαταβολη αντι για 75%-100% ηταν απο 10%-30% θα ειχαμε νεες επενδυσεις στην Ελλαδα ή οχι?Αν οι ασφαλιστικες εισφορες ηταν στο μισο απο το 40,06%(συνολο εργαζομενου κι εργοδοτη για το ΙΚΑ) που ειναι σημερα θα ειχαμε μαυρη εργασια στον βαθμο που εχουμε σημερα ή το μεγαλυτερο ποσοστο θα ηταν ασφαλισμενοι(οποτε παλι περισσοτερα εσοδα για το κρατος)?

Μπορω να σου πω αλλα 50 πραγματα τα οποια θα μπορουσαν να γινουν αλλα δεν υπαρχει νοημα γιατι τα λεμε μεταξυ μας ενω θα επρεπε ηδη να τα εχει κανει το ιδιο το κρατος.Αλλα απο τετοιο κρατος μην περιμενεις πολλα.Τοσα ξερουν τοσα κανουν.

το δημοασιο ειναι ενας αλλος καρκινος της ελλαδας. Δεν λεω οτι δεν ειναι μεγαλο προβλημα το δημοσιο αλλα αυτο δεν κανει την φοροδιαφυγη προβλημα που δεν αξιζει προσοχης και διορθωσης. Οπως εγραψα και απο πανω ναι ο ΦΠΑ ειναι υπερβολικα μεγαλος και πιστευω οτι και παιδι δημοτικου να βαλεις θα κανει καλυτερη δουλεια. 

Online αποδοση του ΦΠΑ αν πληρωνω με καρτα φευγει απευθειας ενω αν πληρωνω με μετρητα φευγει απο ενα λογαριασμο που θα εχει ο μαγαζατωρας για αυτο το λογο και τελειωσες!

Δημοσ.

το δημοασιο ειναι ενας αλλος καρκινος της ελλαδας. Δεν λεω οτι δεν ειναι μεγαλο προβλημα το δημοσιο αλλα αυτο δεν κανει την φοροδιαφυγη προβλημα που δεν αξιζει προσοχης και διορθωσης. Οπως εγραψα και απο πανω ναι ο ΦΠΑ ειναι υπερβολικα μεγαλος και πιστευω οτι και παιδι δημοτικου να βαλεις θα κανει καλυτερη δουλεια. 

Ακριβως σ'αυτο εδωσα προσοχη κι εγραψα οτι το προβλημα της φοροδιαφυγης το καταπολεμας βαζοντας λιγοτερους φορους(ριχνοντας το ΦΠΑ κλπ.) με αποτελεσμα περισσοτερα εσοδα για το κρατος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...