stel106 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 καλημέρα μιας και είμαι της δουλειάς όποιος χρειάζεται κάποια ερώτηση-απορία επί του Κτεο η εγκατάστασης υγραερίου διαδικασίες κλπ πολύ ευχαρίστως να του απαντήσω κυρίως για νομοθετικά! 8
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Να προσθέσω ότι μόλις είδα ανακοίνωση της εφορίας ότι θα κόβει πρόστιμο 150 γιούρια σε όσους δεν εχουν περάσει ΚΤΕΟ Στην κατεύθυνση αυτή και για τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών οχημάτων για τα οποία συμπληρώνεται χρονικό διάστημα (6) μηνών από την καταληκτική προθεσμία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, επιβάλλεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Στους ιδιοκτήτες οχημάτων στους οποίους επιβάλλεται το ως άνω πρόστιμο, δεν επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου του άρθρου 86 του Κ.Ο.Κ. που αφορά τον μη εμπρόθεσμο περιοδικό τεχνικό έλεγχο. Read more: Αυτόματο πρόστιμο €150 από την εφορία σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ
kage Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) οπως κοβει και στα ανασφαλιστα εδω και 2+ χρονια? <<Το πρόστιμο της Τροχαίας σε περίπτωση ανέλεγκτου ΙΧ-MOTO από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/8 (50 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.>>δηλ.στην ουσια αν δεν το πας για χρονια οποτε σε πιασουν θα πληρωσεις 65ε παραβολα+>> Μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ευρείας αποχής από τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων ΚΤΕΟ με στόχο την προαγωγή της οδικής ασφάλειας στη χώρα αλλά και την επιβολή προστίμου που θα βεβαιώσει η εφορία προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου Μνημονίου. Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η διάταξη αυτή και η επιβολή του προστίμου κρίνεται αναγκαία, δεδομένο ότι όσο μεγαλύτερος χρόνος παρέλθει από την καταληκτική προθεσμία διενέργειας εμπρόθεσμου περιοδικού τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης τεχνικών ελλείψεων στο όχημα και ως τέτοιος χρόνος εκτιμάται η παρέλευση τουλάχιστον 6 μηνών. Στην κατεύθυνση αυτή και για τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών οχημάτων για τα οποία συμπληρώνεται χρονικό διάστημα (6) μηνών από την καταληκτική προθεσμία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, επιβάλλεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Στους ιδιοκτήτες οχημάτων στους οποίους επιβάλλεται το ως άνω πρόστιμο, δεν επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου του άρθρου 86 του Κ.Ο.Κ. που αφορά τον μη εμπρόθεσμο περιοδικό τεχνικό έλεγχο. Με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τα οχήματα για των οποίων έως ένα (1) μήνα μετά τη δημοσίευση της παρούσας διάταξης θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα κατ' ελάχιστο έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προβλέπεται ότι εφόσον προσκομίσουν αυτά, εντός των προθεσμιών της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του περιοδικού τεχνικού ελέγχου, θα υποχρεούνται να καταβάλλουν, πέραν του προβλεπόμενου τέλους διενέργειας του ελέγχου, μειωμένο το προβλεπόμενο από την κείμενη νομοθεσία πρόσθετο ειδικό τέλος και δη ίσο με το καταβαλλόμενο στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης προσκόμισης πέραν των τριάντα (30) ημερών και μέχρι των έξι (6) μηνών. Σε όσους ιδιοκτήτες ανταποκριθούν στις παραπάνω αναφερόμενες προθεσμίες δεν επιβάλλεται σε αυτούς το πρόστιμο των 150 ευρώ. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2015 από kage 2
stel106 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Θα ρωτήσω και τον ιδιοκτήτη μου που είναι εφοριακος αν και δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο! Αν και ραβασακι για οσους δεν εχουν περασει απο κτεο θα ερθει συντομα αλλα θα εχετε προθεσμία 10 ημερων! Εν αναμονή
d_gkal Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 ποτε πρεπει να περασει κτεο το αμαξι μου? (εστω οτι δε γνωριζω ποτε περασε τελευταια φορα) ποτε πρεπει να περασει κτεο το αμαξι μου? (εστω οτι δε γνωριζω ποτε περασε τελευταια φορα)
stel106 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 πηγαινεις σε ενα κτεο και μαθαινεις μιας και εχει Online συστημα με το υπουργειο και με ολα τα ικτεο της Ελλαδας και βλεπουν ποτε περασε τελευταια φορα κτεο το οχημα εκτος απο τα δημοσια κτεο(οχι ολα) οπου εκει πρεπει να εχεις το Δελτιο ελεγχου μαζι σου για να γλιτωσεις το παραβολο εκπροθεσμουτηλεφωνικος ισως γινεται και παλι απλα θεωρητικα απαγορευεται να αντλεις αδειες απο το υπουργειο χωρις την αιτηση του ιδιοκτητη
kalogeros Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 πηγαινεις σε ενα κτεο και μαθαινεις μιας και εχει Online συστημα με το υπουργειο και με ολα τα ικτεο της Ελλαδας και βλεπουν ποτε περασε τελευταια φορα κτεο το οχημα εκτος απο τα δημοσια κτεο(οχι ολα) οπου εκει πρεπει να εχεις το Δελτιο ελεγχου μαζι σου για να γλιτωσεις το παραβολο εκπροθεσμου τηλεφωνικος ισως γινεται και παλι απλα θεωρητικα απαγορευεται να αντλεις αδειες απο το υπουργειο χωρις την αιτηση του ιδιοκτητη Ε ναι ρε φίλε! Τόσα δις έχουν πέσει σε αυτό το τριμπούρδελο και υπάρχουν ακόμα δημόσιες υπηρεσίες που είτε δεν έχουν Η/Υ είτε οι υπάλληλοι τους δεν ξέρουν να τους χειρίζονται. Γαμώ τη φυλή μου γαμώ.
stel106 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Ε ναι ρε φίλε! Τόσα δις έχουν πέσει σε αυτό το τριμπούρδελο και υπάρχουν ακόμα δημόσιες υπηρεσίες που είτε δεν έχουν Η/Υ είτε οι υπάλληλοι τους δεν ξέρουν να τους χειρίζονται. Γαμώ τη φυλή μου γαμώ. αν το έχετε καταλάβει δουλεύουν 3 εκκ. για τα υπόλοιπα 7!! δυστυχώς το ισοζυγιο δεν βγαινει! δυστυχώς έτσι είναι άν εμείς κάνουμε κάποιο λάθος είμαστε απατεώνες κατά τα λεγόμενα του κράτους τα όργια που κάνουν αυτοί σε οποιοδήποτε τομέα τα λάθη τους είναι αποδεκτά! απλα Plz ας μην ξεφευγουμε απο το θεμα 1
akalyptos03 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Σχετικα με τη καρτα καυσαεριου η δικια μου ληγει 9/9/15 , αν δεν την ανανεωσε τι επιπτωσεις υπαρχουν ; ευχαριστώ
JimxxZe Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Εμείς έχουμε ένα μηχανάκι Piaggio Liberty 125cc του 2005 και ποτέ δε το έχουμε περάσει ΚΤΕΟ ούτε γνωρίζουμε κάθε πότε ορίζονται οι ημερομηνίες για τον έλεγχο. Παίζει να έχει εκδοθεί ήδη κάποιο πρόστιμο; Αν πάω σε ένα ΚΤΕΟ μπορώ να ορίσω ένα ραντεβού ώστε να περάσει από έλεγχο να πάρω το πιστοποιητικό και αν εχει εκδοθεί το πρόστιμο να παω να το ακυρώσω;
stel106 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Σχετικα με τη καρτα καυσαεριου η δικια μου ληγει 9/9/15 , αν δεν την ανανεωσε τι επιπτωσεις υπαρχουν ; ευχαριστώ η κάρτα δεν εχει πρόστιμο στο κτεο εάν λήξει παρά μόνο σε έλεγχο τις τροχαίας και ανάλογα με τις εκπομπές καυσαερίων δεν κοστίζει πολλά (7-10 ευρώ) οπότε κάλο είναι να είσαι εφοδιασμένος Εμείς έχουμε ένα μηχανάκι Piaggio Liberty 125cc του 2005 και ποτέ δε το έχουμε περάσει ΚΤΕΟ ούτε γνωρίζουμε κάθε πότε ορίζονται οι ημερομηνίες για τον έλεγχο. Παίζει να έχει εκδοθεί ήδη κάποιο πρόστιμο; Αν πάω σε ένα ΚΤΕΟ μπορώ να ορίσω ένα ραντεβού ώστε να περάσει από έλεγχο να πάρω το πιστοποιητικό και αν εχει εκδοθεί το πρόστιμο να παω να το ακυρώσω; εαν δεν πέρασες ποτέ κτεο τότε πληρώνεις όλο το μέγιστο παράβολο εκπροθέσμου ελέγχου+ τον έλεγχο σύνολο 69 εάν θυμάμαι καλά μιας και δεν περνάμε δίκυκλα και είσαι καλυμμένος για 2 χρόνια (στα άλλα λίγο με μπέρδεψες περι ακυρώσεων κλπ) τα οχήματα-μότο που περνάνε από κτεο οταν λήγουν μπαίνουν σε κάποιες κατηγορίες σαν ληγμένα πχ λήγει στις 13/08 2015 έχεις και 1 βδομάδα περιθώριο για να μην πληρώσεις πρόστιμο μετά για 30 μέρες απο 30μερες εως 6 μήνες και πέρα του 6μηνου(οσο καιρό και να το αφήσεις δεν αυξάνεται) 1
aGka8l Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Τι γίνεται αν έχω περάσει ΚΤΕΟ πχ στις 4/4/2014 στην πόλη μ κ στις 4/4/2016 είμαι για δουλειά στους αρκιους π όχι ΚΤΕΟ ούτε βενζινάδικο δεν έχει . τρue story πήρα από τ δήμο πιστοποιητικά ένα σωρό χαρτιά κ τελικά μ τ που πατησα Αθήνα πήγα κ πλήρωσαν τ ΚΤΕΟ κ τα Παραβόλα
agamoi-thytai Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Με καμένες λάμπες π.χ. Stop , περνάς ΚΤΕΟ ; Το λέω γιατί πέρασα τη μηχανή και δεν είχα δει πως ειναι καμένο το ενα απο τα 2 stop πίσω και το πήρα χαμπάρι οταν την οδηγούσε ο τεχνικός που έκανε τον έλεγχο. "Όλα στην πένα" μου είπε. Πλήρωσα, πήρα τα χαρτιά μου και έφυγα. η κάρτα δεν εχει πρόστιμο στο κτεο εάν λήξει παρά μόνο σε έλεγχο τις τροχαίας και ανάλογα με τις εκπομπές καυσαερίων δεν κοστίζει πολλά (7-10 ευρώ) οπότε κάλο είναι να είσαι εφοδιασμένος εαν δεν πέρασες ποτέ κτεο τότε πληρώνεις όλο το μέγιστο παράβολο εκπροθέσμου ελέγχου+ τον έλεγχο σύνολο 69 εάν θυμάμαι καλά μιας και δεν περνάμε δίκυκλα και είσαι καλυμμένος για 2 χρόνια (στα άλλα λίγο με μπέρδεψες περι ακυρώσεων κλπ) τα οχήματα-μότο που περνάνε από κτεο οταν λήγουν μπαίνουν σε κάποιες κατηγορίες σαν ληγμένα πχ λήγει στις 13/08 2015 έχεις και 1 βδομάδα περιθώριο για να μην πληρώσεις πρόστιμο μετά για 30 μέρες απο 30μερες εως 6 μήνες και πέρα του 6μηνου(οσο καιρό και να το αφήσεις δεν αυξάνεται) Σου δίνει προθεσμία 3 εβδομάδες πριν και θα μετα , αν θυμάμαι σωστά, για να βρεις χρόνο να το περάσεις.
stel106 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Τι γίνεται αν έχω περάσει ΚΤΕΟ πχ στις 4/4/2014 στην πόλη μ κ στις 4/4/2016 είμαι για δουλειά στους αρκιους π όχι ΚΤΕΟ ούτε βενζινάδικο δεν έχει . τρue story πήρα από τ δήμο πιστοποιητικά ένα σωρό χαρτιά κ τελικά μ τ που πατησα Αθήνα πήγα κ πλήρωσαν τ ΚΤΕΟ κ τα Παραβόλα ειχε ερθει καποια εγγυκλιος για οσους δουλεύουν σε νησιά χωρίς κτεο κλπ αλλά ήταν λίγο περίπλοκα τα πράγματα! δυστυχώς η ζυγαριά τις δικαιοσύνης δεν είναι με το μέρος μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα