Alex21121988 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Ρε φίλε; λουκέτο για τις αρβύλες; εγώ νόμιζα για τα καλά-πολιτικά παπούτσια. Σκέψου ότι τις φοράς όλη μέρα. Ποιος στο πέος θα στις πάρει τη νύχτα; Eδώ ρε έκλεβαν ξυραφάκια τα οποία ήταν και χρησιμοποιημένα, στην αρβύλα θα κολλήσουν; Τα πάντα κλέβουν, τώρα αν ξέρετε ο ένας τον άλλο, που είναι και το πιο πιθανό στην μονάδα, είστε ένας και ένας, εκεί ναι, είναι εξαιρετικά δύσκολο. ποιες ειναι οι επιπτωσεις αν αρνηθεις να μπεις στρατο; Οι επιπτώσεις κυρίως είναι στο θέμα εργασίας έπειτα καθώς κάποιοι εργοδότες, επιχειρήσεις ζητάνε το απολυτήριο του στρατού. Καλό θα ήταν να μην το αποφύγεις, εκτός αν πραγματικά έχεις σοβαρό λόγο να μην υπηρετήσεις, ή έχεις δική σου επιχείρηση έτοιμη, οπότε δεν σε νοιάζει. Δεν είναι και τίποτα πλέον οι 9 μήνες εκ των οποίων άντε τους 7 μήνες(βαριά) υπηρετείς ουσιαστικά. ΥΓ/συμβουλή: Aν ο λόγος που δεν θέλεις να πας είναι γιατί έχεις ακούσει διάφορα για τον στρατό, απλά πήγαινε και υπηρέτησε. Τα ψέματα που ακούς/θα ακούς από ναυτικούς, φαντάρους κτλ είναι τόσα πολλά που δεν φαντάζεσαι.. Ανέφερα απλά δυο κατηγορίες που θα ακούς τα περισσότερα.. Παραπληροφόρηση επίσης, εσκεμμένη ή μη.. 1
suffocater Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Τιποτα μην πάρεις. Φροντίζει για όλα ο στρατός. Τhx,γέλασα αρκετά. 2
tz3s Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Ρε παιδιά κυκλοφορεί στο στρατόπεδο π πήρα μετάθεση τώρα ότι ένας διοικητής διώχνει τους φανταρους με τις άδειες τους ένα μήνα πριν απολυθουν γιατί λέει βγήκε εντολή.. Τι μλκιες είναι αυτές; Εννοώ ότι ένα μηνα πριν απολυθουν θα πρέπει να έχουν πάρει τις άδειες τους
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 μάλλον καποια άσκηση παιζει αυτές τις μέρες και θέλει να έχει κοσμο στο στρατοπεδο τότε.... 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Έβγαλε όλο το στρατό χωρίς μακρυμανικο λέει... Φαντάσου τι βύσμα και τι γιωτας θα είσαι! Θα είσαι σε κάνα γραφείο στο ΓΕΣ και ένοπλη υπηρεσία δεν θα έχεις δει για να το έκανες αυτό! Θέλει τουλάχιστον 3 μακρ. Ένα για κάθε φορά, ένα πλύσιμο και άλλο ένα έξτρα (μερικές φορές για το βράδυ αν Δν δουλεύουν τα καλοριφερια) Ι1 στον Εβρο χωρις βυσμα και χωρις ενοπλη υπηρεσια. Εφυγαν ολα βυσματα και εμεινε το ΓΕΠ χωρις ατομα και πηραν δυο φανταρους που ειχαν δηλωσει πληροφορικη και αφου μιλησαμε με τους υπευθυνους τοτε κρατησαν εμενα. Μερικες φορες δεν ειναι θεμα βυσματος αλλα και τυχης. Αργοτερα μου ειπε γνωστος οτι ενα βυσμα του ηθελε ατομα στην Αθηνα δεν πηγα ποτε! Αλλα ναι μακρυμανικο φορουσα . Επισης ειναι και λιγο στο ατομο το θεμα κρυο Μπορεί αλλα εγώ δεν το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Μονο υποψίες έχω, αλλα μπορεί όντως να μην είναι τίποτα διαβαθμισμένο σε αυτά που κάνω ή να είναι κάτι που επιτρέπεται να δω. Όπως και να έχει, αν δεν ανησυχούν αυτοί μια, εγώ δεν ανησυχώ δέκα, οπότε δεν ασχολούμαι και εγώ! Συνηθως οταν παιζεις με απορρητα εγγραφα κτλ υπογραφεις κατι χαρτια οτι διαχειριζεσαι εγγραφα μεχρι αυτο το βαθμο. Εγω λογο ΓΕΠ ειχα υπογραψει αλλα μερικες φορες εμπενα μεχρι και στο ΕΤΝΑ που εκει δεν μπαινει κανεις που δεν ειναι στα χαρτια. Ρε παιδιά κυκλοφορεί στο στρατόπεδο π πήρα μετάθεση τώρα ότι ένας διοικητής διώχνει τους φανταρους με τις άδειες τους ένα μήνα πριν απολυθουν γιατί λέει βγήκε εντολή.. Τι μλκιες είναι αυτές; Εννοώ ότι ένα μηνα πριν απολυθουν θα πρέπει να έχουν πάρει τις άδειες τους Γενικα παντα ισχυε κατι τετοιο γιατι συνηθως εφευγαν ολοι μαζι στο τελος και δεν ειχαν ατομα για υπηρεσιες. Τωρα το οτι δεν εφαρμοζοταν ειναι αλλο 3
ParhsG Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Έβγαλε όλο το στρατό χωρίς μακρυμανικο λέει... Φαντάσου τι βύσμα και τι γιωτας θα είσαι! Θα είσαι σε κάνα γραφείο στο ΓΕΣ και ένοπλη υπηρεσία δεν θα έχεις δει για να το έκανες αυτό! Θέλει τουλάχιστον 3 μακρ. Ένα για κάθε φορά, ένα πλύσιμο και άλλο ένα έξτρα (μερικές φορές για το βράδυ αν Δν δουλεύουν τα καλοριφερια) Μαγκιά μου. Με τις ζέστες που είχε φετος νοέμβριο έβγαινα με κοντομάνικο στη σαμο το βράδυ έξοδο αντε καμια ζακέτα. Ιανουάριο χρειάστηκε αλλά δε μου έκανε το μέγεθος και έβαζα κατι δικο μου. Οπότε θεωρώ μιας και θα περάσει καλοκαίρι αρκούν τα 2 του στρατού. Αντε να πάρει άλλο 1-2 μαξ. Ενώ απο τα άλλα θες πολλά λογω λιωσίματος απο τη ζέστη
testtesttest Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Οι επιπτώσεις κυρίως είναι στο θέμα εργασίας έπειτα καθώς κάποιοι εργοδότες, επιχειρήσεις ζητάνε το απολυτήριο του στρατού. καμια σχεση απλα. μην παραπληροφορεις. 2
BigBOSS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Εγώ τις περισσοτερες αναμνήσεις απο το στρατο τις έχω εκει που ήμασταν τέντα δηλαδη Έβρο (κατά Ορεστιάδα). Καλή εμπειρια ήταν, έκανα και κάποιες σκοπιές εκει που ειναι ο τωρινος φράχτης 30-50 μετρα απο Τουρκία, βέβαια τοτε (2009) δεν υπήρχε φράχτης. Οι Τουρκοι ειχαν σκοπιά απέναντι αλλά μολις βράδιαζε έφευγαν, εμεις κάναμε κανονικά ολα τα νούμερα. Μια μέρα (Μάιος 2009) κάναμε πορεια εκτος των αλλων και κατα μηκος των συνορων και οι Τουρκοι βάραγαν σειρήνα 1
Alex21121988 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 καμια σχεση απλα. μην παραπληροφορεις. Πλάκα κάνεις έτσι; Στην εργασία μου(αν θέλεις σου λέω και τι κάνω) αν δεν έχεις χαρτί της απόλυσης σου από το στρατό, απλά δεν μπαίνεις πλέον, και σε άλλες εργασίες το ζητούσαν όταν ήμουν στο ψάξιμο. Και εμένα μου φαίνεται (φαινόταν) ηλίθιο όλο αυτό αλλά μην λες ότι παραπληροφορώ, όταν όπου έχω πάει το ρωτάνε,ζητανε, πιάνονται από παντού στο βιογραφικό σου, μετράει και αυτο μαζί και το αν είναι να πας στρατό, οπότε οι περισσότεροι εργοδότες δεν σε παίρνουν γιατί υπολογίζουν οτι θα πρέπει να πας να υπηρετήσεις.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Τους νοιαζει απλα να εχεις χαρτι οτι δεν εχεις σταρτιωτικες υποχρεωσεις! Τωρα αν εκανες τη θητεια, την πληρωσες, εβαλες βυσμα ή πηρες ι5 (μονο για αστυνομια/λιμενικο/πυροσβεστικη και γενικα σωματα ασφαλειας εχεις θεμα) δεν τους νοιαζει 5
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 αυτο ακριβώς, σε όλες τις δουλειές κοιτάνε αν ειναι εκπληρωμένες οι στρ. υποχρεώσεις, όχι αν έχεις υπηρετήσει. Δεν ειναι το ίδιο πράγμα 2
MikeJ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Ξέρω, χαζή ερώτηση για στρατό αλλά θεωρητικά έστω που θα μπορούσα να παραπονεθω (ανωνυμα )εφόσον έχει βάση το παράπονο μου για αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή εδώ στο φυλάκιο που είμαι ; Πέραν του ότι εχω κλείσει σερί 2 εβδομάδες στο φυλάκιο που είναι στη μέση του πουθενά... Υπάρχουν παιδιά που έχουν κλείσει 1 μήνα και .. και έχουμε κάθε μέρα υπηρεσία χωρίς καμία έξοδο προφανώς, μας μείωσαν τη δύναμη σε 6 άτομα απο 8 ενώ υπάρχει 24ωρο περιπολο 2 ατόμων και 24 ωρο κάμερες 1 ατόμου άρα πλέον το περιπολο έγινε 12ωρη ενοπλη υπηρεσία ή με αλλα λόγια ανά 3 ωρες έχεις 3ωρο περιπολο ολη μέρα και νύχτα και δεδομένου οτι μέχρι τις 3 το μεσημέρι δεν επιτρέπεται να κοιμηθείς πλεον ο ύπνος συμπυκνωνεται σε 2 2,5 ωρα στη καλύτερη και υπο τη προϋπόθεση οτι δε κάνεις τπτ άλλο δε φας δε κάνεις μπανιο κλπ κλπ. Και το ιδιο ισχύει για τις κάμερες που είναι και αυτες ανα τριωρο. Δε παίζει να μην υπάρχει κάποιου είδους έστω και τυπικά όριο στις ώρες ένοπλης υπηρεσίας την μέρα αλλά και στο πόσο καιρό μπορείς να παραμείνεις σε φυλάκιο μιλάμε έχουμε αρχίσει να σκουντουφλαμε όρθιοι να αποκοιμιομαστε με το όπλο στο χέρι. Προφανώς ρωτάω που εννοώντας όχι στονδιοικητή ο οποίος ξέρει τι γίνεται αλλά αλλού. . Στην ταξιαρχια πχ ; Πέρα απ όλα τα άλλα είναι και επικίνδυνο θεωρώ να έχεις άτομα με όπλο και πυρομαχικα που από την αϋπνία είναι σε κατάσταση ζόμπι και δε βλέπουν μπροστά τους. Όσο ήμασταν 8 άτομα παλευόταν καθώς κάναμε 8 ώρες περιπολο τη μέρα και μπορούσες να κλείσεις 7-8 ώρες ύπνου σπαστου στα 3 φυσικά αλλά αντεχοταν. Τώρα δε παλεύεται...
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 δυστυχώς δεν υπάρχει τιποτα επισημο, πήγε να κάνει ένα γραφειο επικοινωνίας ο Μπεγλίτης και σκυλιάσανε οι καραβανάδες ότι καταργει την ιεραρχια και άλλα τέτοια σαπια. Το μόνο που μένει ειναι η σελίδα του Σπαρτακου, ανεπισημα, το γες διαβάζει την σελίδα και πέρνει μέτρα.
Edel Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Ο τύπος που πουλάει το βιβλίο της διαβίωσης σε ζούγκλα υπάρχει ακόμα στα κέντρα. Υπάρχει και χειρότερο. Συφάνταροι το αγόρασαν και το διάβασαν με μεγάλη ευλάβεια κατά τη διάρκεια της θητείας.......
bilya Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Mike μηνα κ εκλεισα στο φυλάκιο με αποκορύφωμα καθε πρωι να μένουν 2 άτομα μονο κ να αλλαζουν καθε 2 ώρες μεχρι τις 3. Υπνος ουτε γι αστείο. Πραγματική τρελα δεν μιλαγες με κανεναν....μονο ο ταξίαρχος (αν εισαι σε ταξιαρχία) μπορει να κανει κατι
Προτεινόμενες αναρτήσεις