Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Όπως δηλαδή είναι η κατάσταση με τα βύσματα τώρα.
Zein Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Η ελλαδα ειναι με το ενα ποδι εξω απο την ΕΕ και οι ισσοροπιες λιγο λιγο αλλαζουν. Και τις 3 φορες που αποφυγαμε ενα πολυ γερο θερμο επεισοδιο με τα γειτονια τα τελευταια 30 χρονια εγινε χαρη στις συμμαχιες μας και οχι χαρη στη στρατιωτικη μας ισχυ. Αυτες ομως οι συμμαχιες αρχιζουν και φθειρονται σιγα σιγα πλεον λογω της καταστασης και μπορει σημερα να ειναι οκ αλλα κανεις δεν εγγυαται οτι θα ειναι ετσι μετα απο καμια 10αρια χρονια. Η κατασταση με τα βυσματα ειναι απλα ο καθρεφτης της ελληνικης κοινωνιας. Αυτο για να αλλαξει πρεπει να φυγει η καταρα των 2 προηγουμενων γενιων της μεταπολιτευςης που μας κυνηγαει ακομα και ακομα και τοτε ισως απλα να εχουμε καποια ελπιδα. Και οσα στρατοπεδα και να κλεισουν/ανοιξουν/συγχωνευτουν οι εμθ/εποπ//νεα-ονομασια θα βρουν τροπο να δουλευουν οσο το λιγοτερο γινεται. Οταν εχεις βυσματα εποπ λοχιες που τους τρεμει ακομα και ο στρατοπεδαρχης επειδη τους προστατευει ο ταξιαρχος καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει σωτηρια. Για την ωρα οι ΕΠΟΠ δε κανουν τη δουλεια τους οχι απλα επειδη θα χωσουν κανα φανταρο αλλα επειδη απλα δε γουσταρουν να την κανουν εξαρχης. Η αλλη η εποπινα που εβγαζε τα ματια της σε εκεινη την αποθηκη πισω απο τον ορχο με τον δικο της (εποπ και αυτος) μεσα στο βραδυ κατα τη διαρκεια του κοινου τους περιπολου, αντι να κανουν τη δουλεια τους που τους πληρωνουμε να κανουν, δεν εχωσαν ουτε κανεναν φανταρο ουτε βρηκαν χαλαρο στρατοπεδο. Ηταν απλα κοινο μυστικο οτι ηταν ζευγαρακι και οι αλλοι τους βαζανε σε κοινες υπηρεσιες και υπηρχε αυτη η ανοχη σε ενα στρατοπεδο που τα φ πεφτανε συνεχομενα για μικροπραγματα. Αντιθετα με την υποχρεωτικη θητεια, ναι μεν δεν υπαρχει σωτηρια στη βυςματοκρατια και τη χαλαροτητα επισης σε αυτο το θεμα, αλλα υπαρχει ενα αλλο σημαντικο πλεονεκτημα: τα νουμερα. Ακουγεται ασχημο το ξερω αλλα ενας φανταρος κοστιζει ψιχουλα στο κρατος σε σχεση με εναν μισθοφορο. Οποτε καταληγουμε να επιλεγουμ ενα ταγμα με 600 φθηνους φανταρους παρα με 30-40 μερσεναρις που προερχονται επισης απο το ιδιο κοινωνικο background με τους πρωτους...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Ακομα και μισθοφορικο στρατο να ειχαμε, οσο οι μονιμοι απλα ακολουθουν το ονειρο του ΔΥ, δεν θα αλλαζαν πολλα πραγματα σαν νοοτροπια. Οι Στρατιωτικες σχολες πρεπει να διαλεγουν ποιους θα βαζουν, οχι οι πανελληνιες και πολλες θεσεις αξιωματικων θα μπορουσαν να καλυπτονται απο πτυχιουχους οπως γινεται και στο εξωτερικο, αντι να τον ταϊζεις 4 χρονια, μπορεις να τον παρεις στα 22-23 του και να τον λιωσεις 6 μηνες. Τοτε ισως ειναι και πιο συνειδητοποιημενος οτι θελει να γινει στρατιωτικος απο οτι στα 18 του που βαζει σχολες αραδα στο μηχανογραφικο επειδη ετσι του ειπε ο πατερας του, η μανα του, ο μπαρμπας απο το Βολο ή ο καθηγητης στο φροντιστηριο... 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Όχι πάλι αυτά με τους καθρέπτες, φτηνές δικαιολογίες για να δικαιολογησουμε το χάλι μας. Υπάρχουν λύσεις αλλά είναι τέτοια η σαπίλα στο στρατό που τους συμφέρει αυτή η κατάσταση, τους βολεύει να έχουν τζάμπα σερβιτόρους στις λεσχες και τα ΚΑΑΥ. Τα λειτουργικά έξοδα σε πολλές μονάδες και κέντρα φτάνουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, υπάρχουν τόσα πολλά στρατόπεδα που δεν έχουν κανένα αμυντικό όφελος. Αν γίνει επαγγελματικος στρατός όλα αυτά αναγκαστικά θα κλείσουν, και συνεπώς θα έχεις πολύ λιγότερα έξοδα από τώρα. 1
JustGud Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Για πάτους, πέρα από το να είναι σιλικόνης(αλήθεια, ποια η διαφορά με τους gel, αν υπάρχει κάποια?), παίζει καμιά σημασία η μάρκα ή απλά κοιτάμε τους πιο φθηνούς που καλύβουν όλο το πέλμα?
dimitris21gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Από στρατιωτικά ρούχα τι έξτρα χρειάζεται να αγοράσω εγώ προκειμένου να κάνω την ζωή μου λίγο πιο εύκολη; Έλεγα για κανα δυο μπλούζες αλλά τι λέτε θα χρειαστούν;
Adon1s Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Από στρατιωτικά ρούχα τι έξτρα χρειάζεται να αγοράσω εγώ προκειμένου να κάνω την ζωή μου λίγο πιο εύκολη; Έλεγα για κανα δυο μπλούζες αλλά τι λέτε θα χρειαστούν; Καμια 10ρια κοντομάνικα (παραλλαγη) Εγω θα ελεγα 1 ακομα μακρυμανικη. (παραλλαγη εννοω παντα, ή χακί) , αν και δίνουν 2 παραλλαγης και 1 χακί. Καλτσες (καμια 6-7 ζευγαρια να εχεις) Καμια 15ρια βρακια. Για "στρατιωτικα" παντα. 1
mgs4 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Από στρατιωτικά ρούχα τι έξτρα χρειάζεται να αγοράσω εγώ προκειμένου να κάνω την ζωή μου λίγο πιο εύκολη; Έλεγα για κανα δυο μπλούζες αλλά τι λέτε θα χρειαστούν; Θα χρειαστείς αρκετά περισσότερα από αυτά που δίνουν. Πάρε τουλάχιστον 5-6 κοντομάνικα επιπλέον, 2 μακρυμάνικες, επιπλέον κάλτσες σε μας 2 ζευγάρια είχαν δώσει μόνο πριν 2 χρόνια που είχα μπει. Εννοείται και εσώρουχα. 1
dimitris21gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Τα καντομάνικα θα χρειαστούν από τώρα που είναι χειμώνας? Μπας και περιορίσω λίγο τα έξοδα. Επίσης αν ξέρετε εμπειρικά να μου πείτε τιμές και να προτείνετε κάποιο από τα μαγαζιά με τέτοια είδη στο Μοναστηράκι ή και αλλού;
jimakos234 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 αντι για φενελες κοντομανικες το λενε υποθετω. Εγω σε ενα φιλο μου ειπα που οι δικοι του εχουν μαγαζι με ειδη ενδυσης/υποδησης να παραγγειλει μια ντουζινα καλτσες χοντρες + κοντομανικα σε χακι χρωμα.
Zein Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Μη πα και κανει κανεις το λαθος και αγορασει κανενα "ετοιμο πακετο για νεους" απο το μοναστηρακι...
Muchacho Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Κάλτσες μπορεί να είναι ότι χρώμα να'ναι,κανείς δεν νοιάζεται.Το ίδιο και ο πολιτικός σάκος...(δεν είναι απαραίτητο να πάρεις τα χακί σακβουαγιάζ)... Κοντομάνικες ρίξε μια ματιά στο μοναστηράκι και ίντερνετ,όπου βρεις πιο φθηνά αγοράζεις. Τα καντομάνικα θα χρειαστούν από τώρα που είναι χειμώνας? Μπας και περιορίσω λίγο τα έξοδα. Επίσης αν ξέρετε εμπειρικά να μου πείτε τιμές και να προτείνετε κάποιο από τα μαγαζιά με τέτοια είδη στο Μοναστηράκι ή και αλλού; Σου στέλνω link(pm,για να μην κάνω διαφήμιση) με φθηνά και καλής ποιότητας(αν έχουν ακόμα τα ίδια) κοντομάνικα.Εσύ ρίξε μια ματιά και αλλού.. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2016 από Muchacho
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 φυσικά και θες πολλά κοντομάνικα εκτός αν δεν σε πειράζει να βρωμάς άλλωστε δε θα μπορείς να πλένεις μέρα παρά μέρα. καμιά 10αρια κοντομάνικα και κάνα 10αρι ζευγάρια κάλτσες σίγουρα, αν γίνεται να έχεις και 3-4 μακρυμάνικες να απέχεις όσο το δυνατόν περισσότερο από τη μπόχα των 2 αναγκαστικών παραλλαγών σου και του ενός ζευγαριού αρβυλών σου και τα άπλυτά σου βάζε τα σε σακούλες σκουπιδιών σε κάνα λουκάνικο ή γενικά κάπου ξεχωριστά από τα πλυμένα σου
dimitris21gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εννοείται ότι δεν θέλω να βρωμάω αλλά είναι λεφτά κιόλας. 4 ευρώ το ζευγάρι οι κάλτσες πες και άλλα τόσα για κάθε κοντομάνικο θέλω 80 ευρώ για αυτά μόνο. Αν τα κοντομάνικα τα εννοείται να τα φοράω για φανέλες, αφού τώρα είναι χειμώνας, μπορώ να πάρω δικές μου γκρι φανέλες να μην πληρώσω και για αυτά. In other news, πήρα τηλ το μεσημέρι να ρωτήσω στο 401 για ακτινογραφία θώρακα αν θέλει ραντεβού και μόνο που δεν με έβρισαν. Μου είπε να πάρω αύριο τηλ που είναι ανοιχτή η γραμματεία και το έκλεισε...
gokuthelegend Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εννοείται ότι δεν θέλω να βρωμάω αλλά είναι λεφτά κιόλας. 4 ευρώ το ζευγάρι οι κάλτσες πες και άλλα τόσα για κάθε κοντομάνικο θέλω 80 ευρώ για αυτά μόνο. Αν τα κοντομάνικα τα εννοείται να τα φοράω για φανέλες, αφού τώρα είναι χειμώνας, μπορώ να πάρω δικές μου γκρι φανέλες να μην πληρώσω και για αυτά. In other news, πήρα τηλ το μεσημέρι να ρωτήσω στο 401 για ακτινογραφία θώρακα αν θέλει ραντεβού και μόνο που δεν με έβρισαν. Μου είπε να πάρω αύριο τηλ που είναι ανοιχτή η γραμματεία και το έκλεισε... Μπορεί να είναι αρκετά τα χρήματα αλλά σκέψου ότι κάποια πράγματα όπως τα φανελάκια και οι κάλτσες που θα σου μείνουν και για μετά τον στρατό. Εγώ απολύθηκα το 2010 και χρησιμοποιώ ακόμη και σήμερα φανελάκια και εσώρουχα που είχα αγοράσει για τον στρατό.Εσώρουχα και κάλτσες που δεν φαίνονται εννοείται ότι μπορείς να τα πάρεις ότι χρώμα θέλεις, δεν χρειάζεται να είναι σε χρώμα χακί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις