SIP1995 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Η θητεία δεν θα καταργηθεί γιατί είναι ένας θεσμός που βολεύει τ κράτος: 1. Τζάμπα εργατικά χέρια για τις μονάδες 2. Μείωση δεικτών ανεργίας, αφού ο φαντάρος δεν μπορεί να προσμετρηθεί στους άνεργους. 3. Χρήμα σε προμηθευτές του δημοσίου, αφού οι φαντάροι χρειάζεται να φάνε, να ντυθούν, να εκπαιδευτούν κλπ 4. Κοινωνική πολιτική, αφού τα στρατόπεδα σε κάθε ερημιά ενισχύουν οικονομικά την τοπική κοινωνία κλπ κλπ Ξεχνάς ότι είναι και μια πολύ καλή μπίζνα για τους έμπορους όπλων, εξοπλισμού κτλ (που είναι συνήθως χώρες όπως Γερμανία, Ρωσία).
panos217 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά! Γράφω πρώτη φορά σε αυτό το thread... ήθελα να ρωτήσω κάτι, είμαι φοιτητής και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου που μας πέρασε δεν μπόρεσα να πάω να δώσω μαθήματα. Αυτό όταν πάω στρατό θα φαίνεται πουθενά; θα έχω κάποιο πρόβλημα: (Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή το καλοκαίρι που μας έρχεται)
jason97 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Ιάσωνα σύνελθε,δεν σε περνάνε από γενικό service, μόνο άμα δηλώσεις κάποιο ιατρικό πρόβλημα πηγαίνεις στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Επειδή δυσκολεύομαι όταν βλέπω θα με περάσουν σε οφθαλμίατρο και θα αλλάξει το γιώτα μου δεν φοράω γυαλιά ούτε φακούς επαφής Το φύσημα στην καρδιά επηρεάζει το είχα κοιτάξει παλιά και δεν ξέρω σε τη κατάσταση βρίσκεται Και τραυλισμος επηρεάζει?
Fulgore Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά! Γράφω πρώτη φορά σε αυτό το thread... ήθελα να ρωτήσω κάτι, είμαι φοιτητής και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου που μας πέρασε δεν μπόρεσα να πάω να δώσω μαθήματα. Αυτό όταν πάω στρατό θα φαίνεται πουθενά; θα έχω κάποιο πρόβλημα: (Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή το καλοκαίρι που μας έρχεται) Προφανως και οχι.Στο στρατο το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να εχεις μια απλη βεβαιωση σπουδων(θα στην βγαλουν απο την γραμματεια)για να την δωσεις στα ΚΕΠ οταν ειναι να πας να διακοψεις την αναβολη οτι και καλα εισαι φοιτητης(και γιαυτο πηρες αναβολη). Εκει που ισως αλλαζουν τα πραγματα αναλογα με την μοναδα ειναι οταν χρειαστει να ζητησεις φοιτητικη αδεια για να δωσεις μαθηματα.
panos217 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Προφανως και οχι.Στο στρατο το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να εχεις μια απλη βεβαιωση σπουδων(θα στην βγαλουν απο την γραμματεια)για να την δωσεις στα ΚΕΠ οταν ειναι να πας να διακοψεις την αναβολη οτι και καλα εισαι φοιτητης(και γιαυτο πηρες αναβολη). Εκει που ισως αλλαζουν τα πραγματα αναλογα με την μοναδα ειναι οταν χρειαστει να ζητησεις φοιτητικη αδεια για να δωσεις μαθηματα. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Ειχα αυτό το άγχος εδώ και μερικές μέρες!
begar Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Σχετικά με προβλήματα υγείας. Οι γιατροί έχουν ένα τούβλο (βιβλίο), όπου αναγράφονται όλες οι παθήσεις και αναπηρίες που υπάρχουν. Για κάθε πάθηση ή αναπηρία, το βιβλίο καθορίζει τι Ικανότητα (Ι) θα πάρει ο στρατιώτης. Σε περίπτωση πολλών ταυτόχρονων παθήσεων ή αναπηριών, παίρνει το μεγαλύτερο Ι.
Muchacho Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Πεζικο ΥΕΑ ρεθυμνο. Ωραια. Φανταζομαι οτι μπορω να δηλωσω οτι δεν θελω να παω Εφεδρος αξιωματικος.(δεν ψηθηκα +5 μηνες στην θητεια). Εκτος αν υπαρχουν πλεονεκτηματα μετα. ΥΕΑ από Ρέθυμνο με επόμενη στάση Ηράκλειο.Στο μεγάλο Πεύκο λιγότερο σπασαρχίδες είναι...Μην κάνεις κάν α λάθος και δηλώσεις. 1
jimakos234 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 ΥΕΑ από Ρέθυμνο με επόμενη στάση Ηράκλειο.Στο μεγάλο Πεύκο λιγότερο σπασαρχίδες είναι...Μην κάνεις κάν α λάθος και δηλώσεις. Το καταλαβα αρκετα καλα. Δεν προκειται να δηλωσω ΥΕΑ. Μονο Ελδυκ θα πω και τιποττα αλλο. Ισως ΛΥΒ για δεκανεας μεχρι εκει ομως.
dionisis1925 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Επειδή δυσκολεύομαι όταν βλέπω θα με περάσουν σε οφθαλμίατρο και θα αλλάξει το γιώτα μου δεν φοράω γυαλιά ούτε φακούς επαφής Το φύσημα στην καρδιά επηρεάζει το είχα κοιτάξει παλιά και δεν ξέρω σε τη κατάσταση βρίσκεται Και τραυλισμος επηρεάζει? Για να βγεις Ι2 για προβλήματα μυωπίας θα πρέπει να έχεις από 4,5 βαθμούς και άνω. Το φύσημα στην καρδιά θα το αναφέρεις,η λογική λέει πως θα σε στείλουν σε καρδιολόγο για να σου κάνουν υπέρηχο καρδιάς,αν το φύσημα είναι ήπιας μορφής δεν πρόκειται να σου γίνει αλλαγή στο γιώτα. Για τραυλισμό ανάλογα με την βαρύτητα της διαταραχής θα σου δοθεί και το αντίστοιχο γιώτα, σε βαριές περιπτώσεις που εμποδίζουν σημαντικά τη λεκτική επικοινωνία δίνουν και Ι5. Υ.Γ Συγνώμη βρε Ιάσωνα αλλά με τραυλισμό και φύσημα στην καρδιά τόσο καιρό ρωτάς αν μπορείς να μπεις σε Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις? 1
FreakBoy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Το καταλαβα αρκετα καλα. Δεν προκειται να δηλωσω ΥΕΑ. Μονο Ελδυκ θα πω και τιποττα αλλο. Ισως ΛΥΒ για δεκανεας μεχρι εκει ομως.Πηγαινε Κυπρο να κανεις ζωαρα, εκει 8 ευρω περνεις την ημερα οχι τον μηνα και παρακαλα να εισαι υποψηφιος για λυβ 90ευρω παραπανω δεν ειναι λιγα.. 1
jason97 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Για να βγεις Ι2 για προβλήματα μυωπίας θα πρέπει να έχεις από 4,5 βαθμούς και άνω. Το φύσημα στην καρδιά θα το αναφέρεις,η λογική λέει πως θα σε στείλουν σε καρδιολόγο για να σου κάνουν υπέρηχο καρδιάς,αν το φύσημα είναι ήπιας μορφής δεν πρόκειται να σου γίνει αλλαγή στο γιώτα. Για τραυλισμό ανάλογα με την βαρύτητα της διαταραχής θα σου δοθεί και το αντίστοιχο γιώτα, σε βαριές περιπτώσεις που εμποδίζουν σημαντικά τη λεκτική επικοινωνία δίνουν και Ι5. Υ.Γ Συγνώμη βρε Ιάσωνα αλλά με τραυλισμό και φύσημα στην καρδιά τόσο καιρό ρωτάς αν μπορείς να μπεις σε Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις? Δεν έχω τραυλισμο πέρασε τώρα Αλλά επειδή το αναγράφει το πράσινο βιβλιάριο με τα εμβόλια Για ειδικές δυνάμεις ή στρατονομια γίνεται τίποτα?
sargio01 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Για το φύσημα έχουν δίκιο τα παιδιά Ιάσωνα, και ήπειας μορφής να 'ναι δηλαδή κόβεσαι (και δεν αξίζει να το κρύψεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις...) Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να συμβουλευτείς γιατρό για το τι μπορείς να κάνεις και τι οχι στο θέμα του στρατού.
blackdiamond18 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά ειμαι 18 χρόνων και θα πάω να σπουδάσω ξενοδοχιακα με ένα πρόγραμμα Γερμανία τον Σεμτεβρη και το χαρτί του στρατού από όσο ξέρω θα ερθει περίπου Μαιο, το θέμα είναι ότι αυτή η σχολή δεν δίνει αναβολή για το στρατο γιατι θεωρείτε ως εργασία και τώρα που έχω ακόμα χρόνο ψάχνομαι να δω τι θα κάνω . Σκέφτομαι να πάω Ι5 εχω διαβάσει σε πολλά forum ότι δεν έχει κάποια σοβαρή επίπτωση και θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος από εμπειρία . Επίσης εγώ θέλω και εχω σκοπό να μείνω μετά μόνιμα Γερμανία και δεν θέλω να με αναγκάσει να γυρίσω ο στρατός αλλά ούτε και να φάω πρόστιμο. Επίσης στο εξωτερικο έχει σημασία αν έχεις βγει στην Ελλάδα Ι5? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
begar Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 @blackdiamond18 Να πας στην ελληνική πρεσβεία-προξενείο, μόλις φτάσεις έξω και να ζητήσεις να χαρακτηριστείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Θα μάθεις για τη διαδικασία και θα ζητήσεις και αντίστοιχη βεβαίωση. Μετά, μόλις σου έρθει το χαρτί για κατάταξη, θα επικοινωνήσεις με τη στρατολογία εδώ και θα τους ρωτήσεις τι παίζει με την περίπτωσή αναβολής. Στο Ι5 πλέον δεν αναγράφεται ο λόγος, οπότε δεν έχει σημασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις