soupsouraV Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Πάμπλο, σταματα να τους αποπαίρνεις ολους Δικός μας εινσι αυτός, αφού έφυγε λέμε
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Αλήθεια δεν είναι ότι και πληρωνοταν και έκανε λιγότερες υπηρεσίες από τους ομοιοβαθμους του οπλιτες θητείας; 1
DYEL Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Κάνεις αίτηση στη μονάδα σου με ένα λογαριασμό δεη και μια υπεύθυνη δήλωση από κεπ του ατόμου που θα σε φιλοξενεί στο σπίτι του για τις διανυκτερεύσεις (πατέρα-μητέρα). Υπάρχουν θεωρητικά κάποια όρια σε απόσταση (αλλού 20 αλλού 40 χλμ) και στο ότι το άτομο πρέπει να είναι συγγενής πρώτου βαθμού αλλά αυτά είναι και λίγο στην ευχέρεια του διοικητή και της μονάδας στο κατά πόσο λυγίζονται. Από εκεί και πέρα εφόσον εγκριθεί τις μέρες που είσαι εξοδούχος (δλδ δεν έχεις υπηρεσία) και δεν έχει νυχτερινή ή κάτι τέτοιο δικαιούσαι να διανυχτερεύσεις εκτός μονάδας. Υποχρεωτικό δεν είναι να κάνεις χρήση της διανυχτέρευσης σε κάθε έξοδο (απλά ενημερώνεις ότι θα κοιμηθείς μέσα σαν εξοδούχος για να ξέρουν πόσοι είναι εντός μονάδας) Αν κάνεις όμως χρήση της διανυχτέρευσης οφείλεις να είσαι μέσα στη μονάδα την άλλη μέρα την ώρα του εγερτηρίου δλδ 6 τις καθημερινές και 7 και 30 τα σκ και τις αργίες. Στη δεύτερη μονάδα που ήμουνα λόγω του ότι όλοι δικαιούνταν ΔΝ, υπήρχε για τις καθημερινές η διευκόλυνση του να μπαίνουμε μέχρι τις 6 και 30 αντί για 6 αλλά αυτό και πάλι ήταν θέμα της μονάδας και δεν ισχύει γενικά. Πολυ πιθανον να παρει διανυκτερευση πρωτου φερει κανενα χαρτι,σε εμας ετσι ηταν,μου ειπαν θα παρεις διανυκτερευση αλλα καποια στιγμη να φερεις μια υπευθηνη δηλωση.Ασχετα που ημουν προετημασμενος και ειχα, ηθελαν μονο υπεθυνη δηλωση. Και στις 6:30 μπορεις να μπεις και αμαξι μπορεις να βαλεις χωρις καμοια αδεια κλπ Σε γενικες γραμμες τα πιο πολλα στελεχη σε οποιοδηποτε στρατοπεδο ειναι cool,λιγοι ειναι οι σκατοψυχοι που χαλανε την ολη φαση. Οταν λεω cool εννοω οτι σε γραφουν στα δια τους και δεν ασχολουνται με το τι κανεις. 2
MikeJ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Πολυ πιθανον να παρει διανυκτερευση πρωτου φερει κανενα χαρτι,σε εμας ετσι ηταν,μου ειπαν θα παρεις διανυκτερευση αλλα καποια στιγμη να φερεις μια υπευθηνη δηλωση.Ασχετα που ημουν προετημασμενος και ειχα, ηθελαν μονο υπεθυνη δηλωση. Και στις 6:30 μπορεις να μπεις και αμαξι μπορεις να βαλεις χωρις καμοια αδεια κλπ Σε γενικες γραμμες τα πιο πολλα στελεχη σε οποιοδηποτε στρατοπεδο ειναι cool,λιγοι ειναι οι σκατοψυχοι που χαλανε την ολη φαση. Οταν λεω cool εννοω οτι σε γραφουν στα δια τους και δεν ασχολουνται με το τι κανεις. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λες και θα τον πάρεις στο λαιμό σου τον νέο . Όπως είπα είναι ανάλογα τη μονάδα και το διοικητή. Μεταξύ των 2 μονάδων που ήμουνα υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Στη 1η όσοι διανυχτέρευαν έξω έπρεπε να μπουν 6 νταν όχι 6 και 30 ενώ στη 2η όπως είπα ήταν 6 και 30. Επίσης στη 1η μονάδα έδιναν σε καθένα που είχε ΔΝ κάθε φορά χαρτί (σαν αδειόχαρτο) που να λέει ότι το δικαιούται ενώ στη 2η όχι (απλά γραφόταν στην ημερήσια κατάσταση με υπηρεσίες). Επίσης εγώ επειδή δεν είχα έτοιμα τα χαρτιά μου τις πρώτες 2 μέρες δεν πήρα ΔΝ. Έπρεπε να τα καταθέσω πρώτα και μετά μου έδωσαν. Τέλος, για το αμάξι ειλικρινά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες καθώς σε εμάς ζητούσαν κανονικά, διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας και υπεύθυνες δηλώσεις από γονείς αν το αμάξι δεν ήταν στο όνομα του στρατιώτη για να μπει. (μια φορά τα κατέθετες όπως για το ΔΝ). Στη δε πρώτη μονάδα ήταν ακόμα πιο αυστηροί με αποτέλεσμα αρκετοί να παρκάρουν κάπου κοντά απέξω γιατί αλλιώς είχε πολύ τρέξιμο και γραφειοκρατεία. Γενικά δηλαδή καμία σχέση με τη χαλαρότητα που περιγράφεις (δε ξέρω αν ήσουν αεροπορία-ναυτικό ή προς γουδί) πάντως πεζικό παίζει φουλ καραβανιά. Όπως είπε και ο λοχαγός μας τη πρώτη μέρα των ΣΠΕΝ για να υποδεχτεί τους φαντάρους από άλλα σώματα και μονάδες που είχαν έρθει στη δική μας "Καλωσορίσατε στο πεζικό, στη καρδιά της καραβανιάς " 1
logistoulis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Κανονικά παντού παίζει η χαρτουρα της άδειας για το αυτοκίνητο ακόμα και για τα στελέχη Απλά σε αρκετές μονάδες τα φέρνεις όποτε θυμηθείς και αν είναι τελείως όργια οι υπεύθυνοι αυτό το κάποια στιγμή γίνεται ποτέ
DYEL Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Εγω ετσι τα εζησα Δεν εμπαινα στις 6:30 αλλα ηταν καποιοι που επανηλημενα το εκαναν και δεν ειχαν καμια επιπτωση ακομα και μετα την 15η φορα που βγηκαν αναφερομενοι εν τελη δεν τιμωρήθηκαν. Γ σωμα και στο μηχανικο της Σινδου 2 μηνες εμπαινα χωρις κανενα χαρτι. Στο Γ σωμα 2 φορες μονο ετυχε να ειναι ενας ραμπο στην πυλη που απλα ζητουσε χαρτι και οποιος δεν ειχε παρκαρε εξω,ευτυχως το πρωι ειναι άδεια η λεωφ.στρατου. Στην Σινδο αν δεν με αφηναν να το βαλω μεσα δεν ξερω τι θα εκανα στις 6 το πρωι σε περιοχη οπως ειναι αυτη. Απο αυτα τα σαν αδειοχαρτα εχω καμοια 40αρια Υ.Γ Δεν εχω δει καν πως ειναι αυτο το χαρτι/αδεια ουτε ξερω την διαδικασια για το παρεις,οχι οτι εχει σημασια πλεον. 1
logistoulis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 εγώ πρέπει να έχω ρεκόρ ταχύτητας μέσα σε στρατόπεδο
Norone92 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Χειριστής όλμων: Δεν έχω ακούσει τίποτα για αυτήν την ειδικότητα, μόνο όσα διάβασα από 'δω και από 'κει στο ίντερνετ, τίποτα συγκεκριμένο δηλαδή. Έχει κανείς εμπειρίες να μου πει τί να περιμένω στην εκπαίδευση όπως και μετά απ' αυτήν; 1
stalactite Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Γιατι ολοι στο στρατο παχαινουν; Ειδα εναν γνωστο μου που εγινε διπλασιος. Εχω αγχωθει κι εγω. Αντι να γινεσαι πιο μαχιμος η θα σε αρρωσταινουν με τα φαγητα τους η θα παχαινεις με τη σαβουρα;
logistoulis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Γιατι ολοι στο στρατο παχαινουν; Ειδα εναν γνωστο μου που εγινε διπλασιος. Εχω αγχωθει κι εγω. Αντι να γινεσαι πιο μαχιμος η θα σε αρρωσταινουν με τα φαγητα τους η θα παχαινεις με τη σαβουρα; εγώ είχα φτάσει από 94 στα 75 (τους πρώτους 3.5 μήνες) και απολύθηκα στα 85 στα τελειώματα που ήμουν πιο χαλαρός το φαγητό που μου έδιναν δεν έφτανε και είχα μείνει σκελετός είχα κάνει μεγάλους τσακωμούς για το φαγητό
MikeJ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Γιατι ολοι στο στρατο παχαινουν; Ειδα εναν γνωστο μου που εγινε διπλασιος. Εχω αγχωθει κι εγω. Αντι να γινεσαι πιο μαχιμος η θα σε αρρωσταινουν με τα φαγητα τους η θα παχαινεις με τη σαβουρα; Κοίτα είναι λίγο πιο σύνθετο απ ότι φαίνεται. Αρκετοί λένε φταίει μόνο ο Στεργίου. Εγώ πχ στο κέντρο είπα στον εαυτό μου θα τρώω μόνο ότι μας δίνουν και από κψμ μόνο καφέδες μιας και ήθελα να χάσω βάρος. Όντως μετά από 25 μέρες στο κέντρο και το άπειρο περπάτημα, ορθοστασία κλπ και τρώγοντας μόνο το φαγητό στρατού πρέπει να είχα χάσει κανά 6 κιλά ίσως και παραπάνω. Αλλά στο κέντρο έχεις πρόγραμμα σταθερό, τρως συγκεκριμένες ώρες, κοιμάσαι σχεδόν όλα τα βράδια κανονικά αφού κάνεις 2-3 υπηρεσίες μόνο συνολικά και κάποιες μπορεί να είναι υπηρεσίες που δεν επηρεάζουν τον ύπνο (λάντζα) Στη μονάδα όμως τα πράγματα αλλάζουν και ειδικά όταν είσαι σε μονάδες και φυλάκια που έχεις φουλ υπηρεσίες κάθε μέρα όλη μέρα βγαίνεις εντελώς εκτός προγράμματος στο τομέα ύπνου αλλά και στο τομέα φαγητό. Συχνά δε μπορείς να φας λόγω του ότι έχεις υπηρεσία ή προτιμάς να κοιμηθείς από το να φας γιατί αλλιώς ξέρεις δε θα τη παλέψεις άυπνος με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να τρως μαλακίες (κρουασάν , σαντουιτς) σε ότι ώρες να ναι τη μέρα και τη νύχτα σε ώρες πολύ περίεργες. πχ τρως ας πούμε βραδινό στις 7 (λογική ώρα για εκτός στρατού ζωή) αλλά έχεις περίπολο 3-6 τη νύχτα. Ε εκείνη την ώρα θα σε κόψει η πείνα γιατί θα έχεις να φας πολλές ώρες και θα φας κάτι ενώ στη κανονική ζωή θα κοιμόσουνα και δεν θα έτρωγες. Πρόσθεσε στο παραπάνω ότι σαν εξοδούχος σε κάποιο νησί ή εβρο λογικά θα τρως σουβλάκια αλλά και στο ότι ο υδατάνθρακας είναι η βασική τροφή που σου παρέχει σε αφθονία ο στρατός (πατάτα, ρύζι, ψωμί, μακαρόνια) και έτσι πήρα πίσω ότι έχασα και με το παραπάνω. Κάποιοι λίγοι λόγω των παραπάνω χάνουν αντί να πάρουν κιλά αλλά νομίζω η πλειοψηφία παίρνει.
stalactite Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Κοίτα είναι λίγο πιο σύνθετο απ ότι φαίνεται. Αρκετοί λένε φταίει μόνο ο Στεργίου. Εγώ πχ στο κέντρο είπα στον εαυτό μου θα τρώω μόνο ότι μας δίνουν και από κψμ μόνο καφέδες μιας και ήθελα να χάσω βάρος. Όντως μετά από 25 μέρες στο κέντρο και το άπειρο περπάτημα, ορθοστασία κλπ και τρώγοντας μόνο το φαγητό στρατού πρέπει να είχα χάσει κανά 6 κιλά ίσως και παραπάνω. Αλλά στο κέντρο έχεις πρόγραμμα σταθερό, τρως συγκεκριμένες ώρες, κοιμάσαι σχεδόν όλα τα βράδια κανονικά αφού κάνεις 2-3 υπηρεσίες μόνο συνολικά και κάποιες μπορεί να είναι υπηρεσίες που δεν επηρεάζουν τον ύπνο (λάντζα) Στη μονάδα όμως τα πράγματα αλλάζουν και ειδικά όταν είσαι σε μονάδες και φυλάκια που έχεις φουλ υπηρεσίες κάθε μέρα όλη μέρα βγαίνεις εντελώς εκτός προγράμματος στο τομέα ύπνου αλλά και στο τομέα φαγητό. Συχνά δε μπορείς να φας λόγω του ότι έχεις υπηρεσία ή προτιμάς να κοιμηθείς από το να φας γιατί αλλιώς ξέρεις δε θα τη παλέψεις άυπνος με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να τρως μαλακίες (κρουασάν , σαντουιτς) σε ότι ώρες να ναι τη μέρα και τη νύχτα σε ώρες πολύ περίεργες. πχ τρως ας πούμε βραδινό στις 7 (λογική ώρα για εκτός στρατού ζωή) αλλά έχεις περίπολο 3-6 τη νύχτα. Ε εκείνη την ώρα θα σε κόψει η πείνα γιατί θα έχεις να φας πολλές ώρες και θα φας κάτι ενώ στη κανονική ζωή θα κοιμόσουνα και δεν θα έτρωγες. Πρόσθεσε στο παραπάνω ότι σαν εξοδούχος σε κάποιο νησί ή εβρο λογικά θα τρως σουβλάκια αλλά και στο ότι ο υδατάνθρακας είναι η βασική τροφή που σου παρέχει σε αφθονία ο στρατός (πατάτα, ρύζι, ψωμί, μακαρόνια) και έτσι πήρα πίσω ότι έχασα και με το παραπάνω. Κάποιοι λίγοι λόγω των παραπάνω χάνουν αντί να πάρουν κιλά αλλά νομίζω η πλειοψηφία παίρνει. Όλο αυτο που μου περιγραφεις ομως καταντια του ελληνικου στρατου δεν ειναι; Δεν θα επρεπε να ληφθει μια μεριμνα; Αυτο θελουν οι ανωτεροι στο στρατο; χοντρους φανταρους; Επίσης βλεπω στο instagram καποιον γνωστο μου (δεν ξερω που υπηρετει) ο οποιος ολο φωτογραφιες ανεβαζει ειτε με αλλους φανταρους ειτε μονος του ακομα και σχετικα ημιγυμνες και το σωμα του κομματια. Αυτος πως ουτε εχει παχυνει και ειναι και γυμνασμενος; Μπορει ενας φανταρος να παει γυμναστηριο;
logistoulis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 τι να σου κλάσει ο υδατάνθακας που σου δίνουν όταν κάθεσαι στο κρύο και κοιμάσαι 3+2 ώρες σπαστά πρωτείνη τρως ελάχιστη και αρχίζεις και καις ό,τι έχεις πάνω σου αν είσαι μεγαλόσωμος και έχεις συνηθίσει να τρως μεγάλες ποσότητες 2
phanispal Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Γουστάρω που συντάσσετε απαντητικά σεντόνια στα trolls. 1
gokuthelegend Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Γιατι ολοι στο στρατο παχαινουν; Ειδα εναν γνωστο μου που εγινε διπλασιος. Εχω αγχωθει κι εγω. Αντι να γινεσαι πιο μαχιμος η θα σε αρρωσταινουν με τα φαγητα τους η θα παχαινεις με τη σαβουρα; Αν διαβάσεις τις τελευταίες 2-3 σελίδες θα διαπιστώσεις ότι σε αρκετές μονάδες το φαγητό είναι εντελώς χάλια και αρκετοί παραγγέλνουν συνεχώς φαγητό απ'έξω. Αν τρως σουβλάκια και πίτσες κάθε μέρα, λογικό είναι να πάρεις κάποια κιλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις