Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμ, λεμε γι' αυτες, εδω?
https://defensegr.wordpress.com/2016/01/23/stratiwtikes-elkseis/
Σιγουρα + το βαρος εχει τη σημασια του = αλλο πχ 65kgr αλλο 85, ακομη και στον ιδιο ανθρωπο..
Τετοιες ειδικα εχω καιρο να κανω, αλλα στο βαθμο που ασκησεις για πλατη κανω [σχεδον] καθε
μερα, δεν νομιζω πως δεν συνηθιζονται. Και βεβαια οτιδηποτε σε μονοζυγο θελει και το πεισμα
σου στυλ οτι κρεμεσαι απο τον γκρεμο(!) και επιβαλλεται να ανεβεις μονο/δεν εχεις αλλη λυση!
:devil:

Στο τρεξιμο -ομως με αρβυλα!- μπορει, να κοβομουν: εκτος και σε αφησουν να...
βαλεις δικα σου(!) δεν ειναι ευκολο να τρεχεις γρηγορα, με τα ΕΣ αρβυλα, χαχα!
:mrgreen:

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, NikosZapounidis είπε

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα

Μερικές απορίες παρακαλώ πολύ καθώς είμαι νέος στο θέμα περί στρατού.Επρόκειτο να μπω Μάιο και επιθυμώ να πάω Ειδικές Δυνάμεις.Από τι κατάλαβα μπορώ να πάω στην πλησιέστερη στρατιωτική υπηρεσία και να το δηλώσω.Αλλά και να μη γίνει κάτι μπορώ και πάλι να το δηλώσω κατά την αρχή της θητείας μου στο πεζικό και από εκεί να πάω Ε/Δ?Απλώς θέλω να το επαληθεύσω.Επίσης αν όντως καταφέρω να πάω Ε/Δ πότε θα πρέπει να δηλώσω σε ποια συγκεκριμένη κατηγορία των Ε/Δ θέλω να πάω?Ή σε αυτό δεν έχω δυνατότητα επιλογής?Και μία τελευταία απορία και η βασική μου ανησυχία(συγγνώμη για το πρήξιμο)...Είμαι 1.76 και 71 κιλά με ποσοστό λίπους 13.5.Μία μερίδα και μισή με λίγα λόγια..Η γυμναστική είναι μέρος της καθημερινότητάς μου αλλά λόγω παλαιότερου τραυματισμού δεν είχα την δυνατότητα να κάνω pull ups ποτέ μου και επομένως δεν μπορώ να κάνω ούτε ένα.Σκοπεύω να ξεκινήσω γυμναστήριο με μοναδικό σκοπό να επιτύχω έναν επιθυμητό αριθμό των 10 έστω επαναλήψεων(αν και δεν το βλέπω..αλλά ποιος ξέρει...).Απλώς από τι διάβασα σε παρόμοια forum και συζητήσεις εφόσον μπορώ να κάνω με άνεση τις 50 επαναλήψεις στα Push ups,δεν καπνίζω και επομένως με άνεση μπορώ το χιλιόμετρο σε 5 λεπτά και εφόσον έχω την θέληση, ότι θα μπορώ να τα βγάλω πέρα.Με λίγα λόγια..θα πρέπει να αντιμετωπίσω αυτήν την αδυναμία μου με πλήρη σοβαρότητα γιατί μπορεί να μην με δεχτούν για κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Οι Ειδικές Δυνάμεις μετράνε πρωτα την ψυχή και μετά τα μπράτσα. Πήγαινε με το καλό και καλη τύχη! 

Να είσαι προσεκτικός εκεί στα γυμναστήρια με τους σφιχτες, μην ακους σαχλαμάρες και πάθεις κανένα σοβαρό τραυματισμό. 

Στη θέση σου, αν ήταν όνειρο ζωής να πάω στα κομμαντα, θα πήγαινα στην πιο κοντινη μου μοναδα τους και θα έπαιρνα πληροφορίες απο τον εκεί διοικητή. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι η λαβή δεν ήταν δεσμευτική, αλλά το θέμα είναι ότι η μπάρα βρισκόταν σε σεβαστό ύψος, σε σήκωναν για να τη φτάσεις, δεν την έφτανες με απλό άλμα. Και έχει μεγάλη διαφορά. Στην κάσα της πόρτας στο σπίτι βγάζω για πλάκα, στο στρατό απλά δεν.

Εντάξει, φαντάζομαι αν έκανα καθημερινή προπόνηση θα άρχιζα να βγάζω και όσο θα συνέχιζα θα βελτιωνόμουν. Απλά το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να έδειχναν μεγαλύτερη βελτίωση από μένα.

Αλλά σε κοιλιακούς ας πούμε που έβλεπα κάποιους να ζορίζονται, εμένα μου φαινόταν περίεργο, αφού για μένα τυχαίνει να είναι πολύ εύκολο.

Το θέμα είναι ότι έλξεις, κάμψεις, κοιλιακοί, τρέξιμο, είναι να 'χαμε να λέγαμε (τρέξιμο όχι και τόσο). Νταξ δε λέμε να είναι σούπας ο άλλος, αλλά θα σταθώ σε κάτι που είχε πει ένας πιτσιρικάς (πιο μικρός από μένα) εκπαιδευτής στο Πεύκο τότε και δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο να πω την αλήθεια, και μάλιστα από πιτσιρικά: Ότι το κομμάντο φαίνεται στο μυαλό, όχι στα μπράτσα.

6 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε

Οι Ειδικές Δυνάμεις μετράνε πρωτα την ψυχή και μετά τα μπράτσα.

Αυτό. Είδα να παίρνουν μπερέ άτομα που νόμιζες ότι και Ι5 πολύ τους ήταν (μετά από μένα :Ρ). Αλλά στην ψυχολογική πίεση (έστω αυτή που είχαμε, δεν ήμασταν και Ισραήλ) δεν έσπαγαν. Τους έγραφαν όλους και συνέχιζαν.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
Δημοσ.

Προφανως και το μυαλο ειναι σημαντικο(τερο!) Φανη, αλλα αντε να τους...πεισεις, χεχε! :mrgreen:
Ο λοχαγος μου [ΠΖ], για εμενα ειχε αναφερει -απολυτως σωστα- ως 'χαρακτηριστικα' μου,
τα εξης: "φιλοτιμος στρατιωτης, αλλα σκεφτεται πολυ!" -ναι, ακριβως αυτο ετσι!
Ειναι κακο και προβλημα να σκεφτεσαι λιγο παραπανω: τους μπλοκαρεις λεμε :eek:

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

(...)Σιγουρα + το βαρος εχει τη σημασια του = αλλο πχ 65kgr αλλο 85, ακομη και στον ιδιο ανθρωπο..(...)

Αααχχχ μην το κάνεις κι εσύυυ :rolleyes:

Έχει να κάνει με την αναλογία βάρους. Οσο δηλαδή είναι μαθημένα τα χέρια ενός των 100kgr να σηκώνουν το βάρος του, άλλο τόσο είναι μαθημένα τα χέρια του ανθρώπου των 40kgr να σηκώνουν το δικό του.

Τί θέλω να πω; Θα ίσχυε αυτό που λες αν και μόνο αν είχα γυμνασμένους τους μύες των χεριών χωρίς όμως να αυξηθεί το βάρος του κορμού μου. Τότε όμως θα ήμουν σαν τη φωτογραφία: 18c4778e14575cb7b84b096949085d4c.jpg

:lol::lol:

Κατά τα άλλα ναι, στις ειδικές δυνάμεις συμπρωταγωνιστούν το μυαλό με την ψυχή. 

Δημοσ.

Στα χρονια τα...παλιοτερα (μεχρι ~2004), οταν στα Ο.Υ.Κ. επαιρναν και κληρωτους, τους εξεταζαν πρωτα στο νερο [= πισινα]:
'καθαριζαν' ετσι αμεσα τη πλειοψηφια (που δεν μπορουσαν να κρατησουν αναπνοη), διχως καθολου να πανε για τρεξιμο μετα!
:P

• Like 1
Δημοσ.

sargio εχω υπαρξει τοσο με λιγοτερα οσο και περισσοτερα κιλα, δηλαδη απο 45-85 (!) -σε διαφορετικες ηλικιες, εννοειται-
& παντα στα αναλογικα λιγοτερα ειχα συγκριτικα καλυτερο συνολικο 'αποτελεσμα'! Oσο και αν προπονεισαι, σχεδον παντα,
σε οφελει να κουβαλας τα λιγοτερα δικα σου κιλα (και για λογους υγειας). Εκτος ξερωγω, κι αν καποιος θελει, να παει για
stronger_something_man_whatever
:P
https://www.imdb.com/title/tt7582508/

14 λεπτά πριν, sargio01 είπε

(δεν είχαν τρέξιμο, αγώνα κολύμβησης είχαν)

Το πρωτο στο οποιο τους δοκιμαζαν ηταν αυτο -> ωστε να μην υπαρχει λογος για τα αλλα καν..
Δηλαδη να μην χασουν χρονο οι εκπαιδευτες να τα καταφερνουν ατομα αρχικα στα αλλα, αλλα
μετα να καταληξουν να κοπουν στο νερο. Μου εκανε εντυπωση επειδη γνωρισα 2 "κομμενους"
οτι δεν ηξεραν-δεν φροντισαν να γνωριζουν: τι ακριβως θα επρεπε να μπορουν να πετυχουν :rolleyes:
[καπου εκει ισχυε στην πραξη το "δεν ηξερες, δεν ρωταγες, ωστε να προετοιμαστεις γι' αυτο?"]

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι κάποιος 85 κιλά επειδή γυμνάζεται τότε έμαθε τα χέρια του να σηκώνουν το αναλογικά "νεο" βάρος, αν τα 85 κιλά είναι μόνο "καλοπέραση" ε δεν του φταίει ο πιο ελαφρύς...(χωρίς παρεξήγηση, καταλαβαίνεις πιστεύω πως το λεω :-)) Γενικά, οι έλξεις έχουν να κάνουν με την αναλογία βάρους μεταξύ δυο ανθρώπων.

Για το άλλο ναι, λογικό μου φαίνεται. Το 'γραψα μόνο για να διευκρινήσω οτι στη ΜΥΚ δεν τρέχεις μίλι(αν είσαι του στρατού βεβαίως, επειδή το 'χεις περάσει ήδη στον μπερέ).

Επεξ/σία από sargio01
Δημοσ.

Τουλαχιστον τωρα δεν υπαρχει κανενα θεμα (η δικαιολογιες) για οποιον θελει να λαβει τις πληροφοριες του
-δοξα τω ιντερνετ- τα παντα βρισκονται ευκολα-δυσκολα αρκει να εχεις διαθεση να τα μαθεις-αναζητησεις!:)

Ακομη και με τα ιδια που κανω θα ημουν πολυ καλυτερα θεωρω αν μπορουσα να κατεβω στα 60-62kgr απο τα
67-69 τωρα (και σιγουρα στη ταχυτητα > δυναμη), αλλα δεν το κανω θεμα...δεν ειμαστε και 20χρονοι πλεον :lol:

[Τελος, στα 85kgr που ημουν, οταν ειμαι -στις μυτες ποδιων!-
μαξιμουμ 1.75m, ειναι οχι ακριβως το καλυτερο για υγεια:lol:]

Δημοσ.

Σαν αόριστη γνώση έχω οτι το ιδανικό βάρος του ανθρώπου είναι όσα τα εκατοστά του ύψους του, βάση του δικού σου ας πούμε, το ιδανικό βάρος είναι τα 75kgr και βάση του δικού μου τα 71...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, sargio01 είπε

Υ.Γ. Για τον φίλο που δεν γίνεται να κάνει έλξεις, δεν ξέρω τι θα παίξει αλλά σίγουρα δεν θα μπορέσει να πάει αλεξιπτωτιστής ή ΜΥΚ αν θέλει...:(

ΜΥΚ δεν πας πια σε θητεία.

10 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε

Οι Ειδικές Δυνάμεις μετράνε πρωτα την ψυχή και μετά τα μπράτσα. Πήγαινε με το καλό και καλη τύχη!  

Αυτό! Και εγώ Ε/Δ πήγα. Για εκεί ΔΕΝ ήμουν αλλά την πάλεψα και με το παραπάνω, και με εκτιμούσαν τα στελέχη γιατί ήμουν τυπικός και δεν έδινα δικαιώματα. Τα άλλα (ασκήσεις, εκπαιδεύεις κλπ), τα κάνουν όλοι, χοντροί/λεπτοί και δεν δίνουν τόση βάση σε αυτά, όσο στην ψυχή. Είχα σειρά ο οποίος ήταν χοντρούλης αλλά ήταν πιο σκυλί απ' τα υποτιθέμενα... κομάντο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Adanos είπε

ΜΥΚ δεν πας πια σε θητεία.(...)

Πράγματι, το 'χουν πει κατά καιρούς κι άλλα παιδιά αλλά κάθε φορά το ξεχνάω απο συνήθεια! :P

Edit: Έχουν ψηφιακές παραλλαγές πλέον!!! :o

Επεξ/σία από sargio01
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sargio01 είπε

Edit: Έχουν ψηφιακές παραλλαγές πλέον!!! :o

Ναι, γιατί λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ένδοξου Ε.Σ., και είπαμε να πάρουμε παραλλαγές ψηφιακές. :-(

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adanos είπε

Ναι, γιατί λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ένδοξου Ε.Σ., και είπαμε να πάρουμε παραλλαγές ψηφιακές. :-(

Αμαν αυτή η μιζέρια και η λεζα...

Πες μας και για τα καύσιμα που σπαταλωνται την 28η Φεβ/25η Μαρτίου 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...