djcat Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Καλύτερες εγκαταστάσεις, βγαίνεις σε πόλη με λεωφορείο, πολύ καλό φαγητό - γλυκά, παγωτά, χυμοί, μπύρες, αναψυκτικά. Δεν έχει πολλούς γιωτάδες, δεν έχει εποπ, αν γίνεις δεκανέας ξεχνάς σκοπιές-αγγαρείες, παίρνεις και χρήματα που καλύπτουν άνετα τα έξοδα σου, αν δε μπλέξεις με τα όμορφα μαγαζιά της πόλης. Θεωρητικά σου πάνε και καλά οι υπηρεσίες επειδή τα στρατόπεδα έχουν 100% πληρότητα - στην πράξη δεν ισχύει λόγω βυσμάτων. Πολύ ζέστη το καλοκαίρι, ήπιος χειμώνας, αλλά με πολύ υγρασία Πρέπει να είσαι προβλεπέ και γενικά ψιλοτέντα, ειδικά μέχρι να παλιώσεις. Κάθε στιγμή έτοιμος για συναγερμό. Αρκετές βολές και ασκήσεις. Οι προβλεπόμενες άδειες είναι παραπάνω, αλλά χάνεις τα σκ που παίρνουν εδώ στην Ελλάδα - οπότε θεωρώ πως στο θέμα των αδειών λογικά είσαι χαμένος. Αν δεν έχεις βύσμα και αντέχεις σχετικά την πίεση, θα σου πρότεινα να πας - καλά θα περάσεις. Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που ήμουν κάτω, οπότε μερικά πράγματα ίσως έχουν αλλάξει.
phanispal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 αλλά χάνεις τα σκ που παίρνουν εδώ στην Ελλάδα Τα ποια; Εμένα ακόμα και τις τελευταίες μου μέρες που έπεσαν σε Σαββατοκύριακο και μου έδωσαν διανυκτέρευση και για τις δύο μέρες, με ανάγκασαν να μπω την Κυριακή το πρωί για να ξαναβγω μετά από 4 ώρες. 1
djcat Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Τα ποια; Εμένα ακόμα και τις τελευταίες μου μέρες που έπεσαν σε Σαββατοκύριακο και μου έδωσαν διανυκτέρευση και για τις δύο μέρες, με ανάγκασαν να μπω την Κυριακή το πρωί για να ξαναβγω μετά από 4 ώρες. Με το που γύρισα από Κύπρο σε στρατόπεδο στην Αθήνα, είδα να παίζει αυτο το σκηνικό με τα σαββατοκύριακα. Όπως και οι διανυκτερεύσεις τις καθημερινές. Όλα αυτά τα ξεχνάς στην Κύπρο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Με το που γύρισα από Κύπρο σε στρατόπεδο στην Αθήνα, είδα να παίζει αυτο το σκηνικό με τα σαββατοκύριακα. Όπως και οι διανυκτερεύσεις τις καθημερινές. Όλα αυτά τα ξεχνάς στην Κύπρο.τι πολύπριζο στρατόπεδο ήταν αυτό?
tolis_01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 τι πολύπριζο στρατόπεδο ήταν αυτό? Δεν είναι θέμα πολύπριζου. Εγώ όταν γύρισα από ελδυκ με έστειλαν στο Χαιδάρι (καθαρά τυχαία) και ήταν έτσι όπως τα λέει. Κάθε μεσημέρι σπίτι, και όταν φεύγεις παρασκευή, ξαναγυρνάς δευτέρα πρωί (βέβαια κάτσαμε και καμιά βδομάδα συνεχόμενα σε φυλάκιο της αθήνας, καμία σχέση βέβαια με τη σκοπιά στην κύπρο, στην κύπρο δεν σκεφτόσουν να πάρεις το οτιδήποτε μαζί σου, με το παραμικρό 10Φ, στην αθήνα σκοπιά με ανοιχτή tv ). Αλλά προφανώς δεν είναι σε όλα τα στρατόπεδα της αθήνας έτσι, συν το ότι νομίζω είχαν μια πιο προνομιακή μεταχείρηση σε ελδυκαριους.
phanispal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Για το Χαϊδάρι το έχω ακούσει κι εγώ ότι παίζουν αυτά.
CtrlFreak Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Κανένα νέο απολυθέντα από κει έχουμε? Να ακούσουμε καμιά εμπειρία. Σκέφτομαι πως απ το να βρεθώ σε κανα χωριουδάκι στη παραμεθόριο ίσως Κύπρο να αξίζει περισσότερο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 στο χαϊδάρι δεν έχει ΜΕ; είχα ακούσει ότι οι στρατιώτες εκεί δεν έκαναν φρουρές, αναφορές και άλλες τέτοιες ανωριμότητες, φαΐ, σκοπια, ξάπλα
aris1986 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Κανένα νέο απολυθέντα από κει έχουμε? Να ακούσουμε καμιά εμπειρία. Σκέφτομαι πως απ το να βρεθώ σε κανα χωριουδάκι στη παραμεθόριο ίσως Κύπρο να αξίζει περισσότερο. Πήγαινε Κύπρο. Εγώ το μετάνιωσα που δεν πήγα. Με στείλανε σε ένα χωριό με γκατζόλους πάνω στον Εβρο και κανεις δεν ειχε όρεξη οσο σκληρός και να το παίζε*...(Δίκας, στελέχη,Εποπ κτλπ) Θα σε τεντώσουν άσχημα θα λες τι μαλάκας ειμαι που δεν διαλεξα την Ελλαδα αλλα ολα στο μυαλο ειναι... Θα συνηθίσεις... Θα περάσεις καλύτερα Κύπρο απο Εβρο-Νησια. *Οι αξιωματικοι βαζουν βυσμα γιατι ειναι διπλασιος ο μισθος εκει.
tolis_01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Κανένα νέο απολυθέντα από κει έχουμε? Να ακούσουμε καμιά εμπειρία. Σκέφτομαι πως απ το να βρεθώ σε κανα χωριουδάκι στη παραμεθόριο ίσως Κύπρο να αξίζει περισσότερο. 2011 απολύθηκα εγώ. Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι, όπως τα περιγράφουν και οι παλιότεροι είναι. Στα συν: - Σε πάει πουλμαν Λευκωσία σε κάθε έξοδο (και σε φέρνει πίσω), φίλοι μου νησιά του αιγαίου πλήρωναν 20ρικα στους ταρίφες. - Μισθός, 250ε και άλλα 50 περίπου επιπλέον αν γίνεις δεκανεας στην πορεία (διαλέγουν άτομα, στην τύχη νομίζω). - Βγαίνεις έξοδο σε πρωτεύουσα κράτους. Με ότι συνεπάγεται αυτό (μεγάλη πόλη, πολλά μαγαζιά, πολυς κόσμος κλπ). Πιστεύω πως θεωρείται θετικό από τους περισσότερους. - Καλές εγκαταστάσεις. Σε σχέση με αυτά που είδα στον επαναπατρισμό (Αθήνα), μιλάμε για υπερλουξ ξενοδοχεία (στο 1ο Μ/Κ ταγμα ήμουν). - Το γνωστό μια-μια. Δεν ισχύει πάντα, αλλά σε γενικές γραμμές γίνεται. - Άδεια 5 μέρες πριν πας Κύπρο, και άλλες 10 όταν επαναπατριστείς. Επιπλέον στις προβλεπόμενες άδειες που έχει κάθε φαντάρος. Στα συν και πλην ταυτόχρονα: - Καθαρές τουαλέτες. Αυτό είναι συν. Κάθε πρωι, θα καθαρίζεις τα πάντα στην εντέλεια, τουλέτες, νιπτίρες, μπάνια. Αρνητικό, αλλά χωρίς αυτή την ταλαιπωρία παύει το συν των καθαρών τουαλετών. - Στην ελδυκ μετράει πολύ ο θεσμός του "παλιού". Ο παλιός θα αράζει μέχρι την αναφορά, και εσύ σαν νέος θα καθαρίζεις τουαλέτες, λόχο, αυλή, το θάλαμο (ναι, δεν είναι όλοι υπεύθυνοι για τον θάλαμό τους, μόνο..... οι νέοι!). Το ίδιο ισχύει και για τις άοπλες υπηρεσίες (μαγειρία, λάτζα, καθαριότητες σε κψμ), μόνο οι νέοι. Το θετικό σε αυτό, μόλις φύγει η προηγούμενη εσσο, οι ρόλοι αντιστρέφονται, πλέον αράζεις εσύ - Αρκετή εκπαίδευση. Βολές, συναγερμοί, σκηνάκια κ.α. Αυτό μετράει σαν συν αν θέλεις να νιώσεις ότι έκανες στρατό, στα πλην αν απλά θέλεις να περάσεις μια βαρετή θητεία Στα πλην: - Πρέπει να είσαι πάντα προβλεπόμενος. Θάλαμος καθαρός, γυαλισμένος, ξυρισμένος, ο φοριαμός σου τακτοποιημένος με την προβλεπόμενη σειρά (όπως δείχνει το διάγραμμα του λόχου). Μπορείς πολύ εύκολα να φας κράτηση για μικροπαραπτώματα. - Τα ίδια ισχύουν και στις υπηρεσίες. Σαν νέος ειδικά, δεν τολμάς να πας με κινητό στη σκοπιά, γιατί θα σε "δώσει" ο παλιός. Αλλά και σαν παλιός, αν σε πιάσει αξιωματικός με κινητό (ή mp3 κλπ) στη σκοπιά, έχεις άμεσα 10Φ στο τσεπάκι σου. - Ο παλιός είναι εξουσία, όπως είπα και πριν. Αν πας σε κάποιον κόντρα, μπορεί να σε "χώνει" μέχρι να επαναπατριστεί. στο χαϊδάρι δεν έχει ΜΕ; είχα ακούσει ότι οι στρατιώτες εκεί δεν έκαναν φρουρές, αναφορές και άλλες τέτοιες ανωριμότητες, φαΐ, σκοπια, ξάπλα Ναι, στον επαναπατρισμό μου από ελδυκ σε ΜΕ στο Χαιδάρι με είχαν στείλει, έτσι είναι. Αλλά είναι και κάπως λογικό, στην κύπρο φυλάγαμε πολύ και βαρυ οπλισμό, στην ΜΕ (η δικιά μας είχε απλά ένα φυλάκιο στις υπηρεσίες) φυλάγαμε την tv του κψμ
aris1986 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Oλα αυτα που είπε ο τολις αλλα θυμήσου ένα τελευταίο. Oι πρώτοι 8 μήνες είναι δύσκολοι! περπατώ στο δάσος και ακούω Αννα Βίση, αν είχα τις μέρες σου θα χα αυτοκτονήσει. Περπατώ στο δάσος και ακούω ερπύστριες, λες το καλοκαίρι να γαμ... τουρίστριες;
djcat Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Και άλλο ένα αρνητικό, αν γίνει κάτι τα αεροπλάνα από Τουρκία φτάνουν πιο γρήγορα... Εμένα στον επαναπατρισμό με στείλανε Σ.Σ.Ε. Μια βδομάδα κάθισα στο στρατόπεδο - μια φορά κοιμήθηκα μέσα με απώλειες κάτι καντήλες στο χέρι. Στην υπηρεσία που έκανα σα δεύτερος θαλαμοφύλακας πρόσεχα μια πόρτα μην πάει κανένας και τη σπάσει. Η απόλυτη τρέλα. Δε νομίζω να άντεχα περισσότερο εκεί μέσα. Στρατόπεδο τελείως άλλης φιλοσοφίας σε σχέση με Κύπρο και τίγκα στα βύσματα και στους γιωτάδες. Φίλε, αν δεν είσαι βύσμα ή γιωτάς, τράβα κάτω, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Και μόνο που δε θα επιβαρύνεις τους δικούς σου με έξοδα είναι σημαντικό. Και όταν βγαίνεις έξοδο, έχεις και τα τυχερά σου...
siracos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Προσέξτε όμως Αρκετοί γύρισαν παντρεμένοι από Κύπρο 1
aris1986 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Προσέξτε όμως Αρκετοί γύρισαν παντρεμένοι από Κύπρο Mια χαρά. "Πριόνια" είναι οι Κύπριες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις