Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον ήπιαμε δηλαδή αν του χρόνου θέλω να φύγω; Μπορείς με την δικαιολογία του "δεν έχω λεφτά να σε πληρώσω" να τα βρεις κάπως μαζί του και να την γλιτώσεις φαντάζομαι... :/ shitty laws

Ναι, τον ήπιες..... Το θέμα είναι να τον πιάσεις ήρεμα και να το κουβεντιάσεις σοβαρά. Για παράδειγμα μπορείς να τον πιάσεις 1-2 μήνες νωρίτερα και να του πεις ότι θες να φύγεις αλλά μπορείς να περιμένεις 2 μήνες μέχρι να βρεις άλλον ενοικιαστή. Τυχαίο παράδειγμα αυτό που ανέφερα, μπορείς να συμφωνήσετε οτιδήποτε.

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα πως ρε συ; Κάνεις μια συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, όχι με το ίδιο το ακίνητο! Αν αλλάξει ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει να ακυρωθεί η συμφωνία και γίνει συζήτηση από την αρχή;!

Τι να πω, μόνο εγώ το βλέπω έτσι μάλλον... :)

Όχι δεν πρέπει, γιατί θα έπρεπε? Ο παλιός ιδιοκτήτης πούλησε στον νέο ένα σπίτι με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ένα από αυτά ήταν η ΥΠΆΡΧΟΥΣΑ ΜΊΣΘΩΣΗ! Αλίμονο αν ο κάθε ενοικιαστής θα έπρεπε να αποχωρεί από το μίσθιο ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα σε κάθε αλλαγή ιδιοκτησίας.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, τον ήπιες..... Το θέμα είναι να τον πιάσεις ήρεμα και να το κουβεντιάσεις σοβαρά. Για παράδειγμα μπορείς να τον πιάσεις 1-2 μήνες νωρίτερα και να του πεις ότι θες να φύγεις αλλά μπορείς να περιμένεις 2 μήνες μέχρι να βρεις άλλον ενοικιαστή. Τυχαίο παράδειγμα αυτό που ανέφερα, μπορείς να συμφωνήσετε οτιδήποτε.

Ή μπορείς πολύ απλά να του βρεις εσύ ενοικιαστή ώστε να μην έχει πάτημα οτι θα χάσει ενοίκια αν φύγεις εσύ νωρίτερα μέχρι να βρει άλλον....Γενικά συζήτηση να γίνεται και όλα λύνονται εύκολα...

Δημοσ.

Τώρα το θυμήθηκα, όταν μας είπε για το ένδεχόμενο γάμου, του είπαμε πως και εμείς αν σε ένα χρόνο βρούμε πιο κοντά στη σχολή θα φύγουμε. Μας είπε μόνο να τον ενημερώσουμε κανένα δίμηνο-τρίμηνο πριν αν θέλουμε να φύγουμε και να μην φύγουμε στο μισό χρόνο.

Δημοσ.

Τώρα το θυμήθηκα, όταν μας είπε για το ένδεχόμενο γάμου, του είπαμε πως και εμείς αν σε ένα χρόνο βρούμε πιο κοντά στη σχολή θα φύγουμε. Μας είπε μόνο να τον ενημερώσουμε κανένα δίμηνο-τρίμηνο πριν αν θέλουμε να φύγουμε και να μην φύγουμε στο μισό χρόνο.

Στην πραγματικοτητα και να φυγεις πιο νωρις δεν θα μπει στην νομικη διαδικασια..
Δημοσ.

Αν φύγεις πριν την τριετία το καλύτερο είναι να υπογράψετε και οι 2 συμφωνητικό λύσης μισθωσης.

Δεν είμαι σίγουρος ότι γράφεται έτσι,είναι το χαρτί το οποίο καλύπτει νομικά ιδιοκτήτη και ενοικιαστη.Πχ δεν μπορεί μετά ο ιδιοκτήτης να σε διώξει νομικά ότι έφυγες παράνομα πριν την λήξη του συμβολαίου.

Δημοσ.

Τέλος πάντων, νομίζω πως από τη στιγμή που είναι έτσι δεν έχει και νόημα να το συζητάμε, άσχετα με το τι μου φαίνεται εμένα πιο λογικό...:)

Όχι δεν πρέπει, γιατί θα έπρεπε? Ο παλιός ιδιοκτήτης πούλησε στον νέο ένα σπίτι με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ένα από αυτά ήταν η ΥΠΆΡΧΟΥΣΑ ΜΊΣΘΩΣΗ! Αλίμονο αν ο κάθε ενοικιαστής θα έπρεπε να αποχωρεί από το μίσθιο ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα σε κάθε αλλαγή ιδιοκτησίας.

Δημοσ.

Ζιο, δες το ετσι: νοίκιασες ένα μαγαζί, του έκανες ανακαίνιση, εκτύπωσες κάρτες και φυλλάδια με την διεύθυνση και σε ένα μήνα το πουλάει ο ιδιοκτήτης. Σου φαίνεται λογικό να μπορεί να σε διώξει με το έτσι θέλω?

Αντίστοιχα, όταν μένεις σε ένα σπίτι έχεις επενδύσει κάτι. Τα έξοδα της μετακόμισης, μικρές αλλαγές (βάψιμο, κλειδαριά, κλπ) αλλά ίσως και άλλα πράγματα εκεί κοντά (π.χ. συνδρομή γυμναστηρίου, πάρκινγκ, κ.α.) Δεν είναι σωστό να μπορεί να σε πετάξει έξω ο νέος ιδιοκτήτης εφόσον εσύ έχεις κάνει τα κουμάντα σου με προοπτικές να μείνεις εκεί 3 χρόνια τουλάχιστον.

Φυσικά αν το χρειάζεται οπωσδήποτε, ίσως τα βρείτε και σε αποζημιώσει με κάποιον τρόπο. Αλλά να μπορεί απλά να σε πετάξει έξω είναι άδικο.

• Like 2
Δημοσ.

Ή μπορείς πολύ απλά να του βρεις εσύ ενοικιαστή ώστε να μην έχει πάτημα οτι θα χάσει ενοίκια αν φύγεις εσύ νωρίτερα μέχρι να βρει άλλον....Γενικά συζήτηση να γίνεται και όλα λύνονται εύκολα...

Η αλλιώς κάνεις και το εξής. Το ενοίκιο ποιος το πληρώνει; ο πατέρας; Πιάνεις τον ιδιοκτήτη 1-2 μήνες πριν και του λες ευγενικά ότι έκαναν περικοπή μισθού στον πατέρα σου ή ότι τον απέλυσαν και δυσκολεύεται να πληρώσει τα ενοίκια, και ότι ενημερώνεις 1-2 μήνες πριν για να του δώσεις κάποια διορία να το εμπεδώσει και να αποφασίσει τι θα κάνει. Προφανώς δεν θα θέλει να κρατήσει στο σπίτι κάποιον που δεν θα μπορεί να πληρώνει έτσι θα τον διώξει. Φυσικά αυτό είναι μεταξύ ηθικού και ανήθικου αλλά του δίνεις περιθώριο 1-2 μήνες για να βρει άλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Τι μαλακίες είναι αυτές να έρχεται 2 φορές την βδομάδα στο σπίτι, σιγά μην έρχεται και κάθε μέρα. Εσύ χέστον, γενικά προσπάθησε να μην κάνεις φασαρία μέσα στο διαμέρισμα και αν ποτέ χτυπήσει το κουδούνι μην του ανοίξεις και πες οτι έλλειπες. Τώρα θα μου πεις έχει κλειδιά και μπορεί να μπαίνει όποτε θέλει, άλλαξε κλειδαριά εσύ και άστον να λέει περί εμπιστοσύνης και παρλαπίπες. Ο μόνος τρόπος να το πάρει πρέφα οτι άλλαξες κλειδαριά είναι να προσπαθήσει να μπει αυτός με τα δικά του κλειδιά.

• Like 1
Δημοσ.

Dinos_12345 Λογικά θα υπάρχει κάποιος όρος για τη λήξη συμβολαίου σου στο χαρτί που υπέγραψες, οπότε δεν έχει σημασία το 'πως θα το πάρει.'

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό έλειπε ανησυχήσω για το πως θα το πάρει. Ας το πάρει όπως θέλει, εγώ για ένα χρόνο θα κάτσω εκει και δύο μήνες πριν φύγω θα ενημερώσω, δική του υπόθεση τι θα κάνει μετά. Ας περάσει ήρεμα αυτός ο χρόνος και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε με το θέμα μου και με το παραπάνω, αν θέλετε να γράφετε και άλλοι τις γνώμες σας θα συνεχίσω να διαβάζω αλλά δεν θα απαντώ τόσο πολύ. Καλή συνέχεια

Δημοσ.

Γι αυτο ακριβως βρηκα σπιτι χωρις κανενα χαρτι....ερχεται παιρνει τα χρηματα στην μερα που θα τον παρω τηλεφωνο ,αργω παντα μια βδομαδα και δεν μου λεει τιποτα.ολοι οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα του και δεν υπαρχει κανενα προβλημα,2-3 φορες μπηκε μεσα αφου τον ειπα εγω στην πορτα.

Κλειδαρια αλλαξα και το ειπα μπροστα του πρωτα, οταν με ρωτησε γιατι ,πολυ απλα του απαντησα οτι δεν θελω καποιο πρωι που θα ξυπνησω να εχω συγκατοικο και μου ειπε οκ...πραγματικα δεν ξερεις ποιος εχει βγαλει κλειδι...

Ολα εχουν να κανουν με το τι θα πεις πριν το ενοικιασεις.προσωπικα του ειπα οτι 1ον δεν θελω χαρτια , 2ον οτι θα βαζω οτι θελω στους τοιχους , οσα καρφακια θελω και οτι θα πληρωνω οταν εχω τα χρηματα χωρις ομως να περασει ο μηνας (+ οτι ειμαι 2 μηνες μπροστα) οποτε 2 τελευταιους μηνες δεν θα παρει τιποτα .απο μερια του αυτος ζητησε να μην κανω ζημια στα επιπλα καθως ειναι επιπλωμενο και να μην βαφω τους τοιχους.την 1η φορα που ηρθε επαθε ενα μικρο σοκ αλλα το ξεπερασε, απο τοτε και αφου βλεπει οτι ειμαι σωστος πολλες φορες δεν μου παρνει 5-10Ε για να παω για καφε εξω :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...