Προς το περιεχόμενο

LeuPay MasterCard και LeuPost

Braker1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δωρεάν είναι η μετατροπή αλλά έχουν δικό τους πίνακα συναλλάγματος και πριν λίγο που κοίταξα η ισοτιμία που χρησιμοποιούν είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από αυτή της visa (0.4% παραπάνω)

ναι τσιμπανε, απο τις υπηρεσιες ηλεκτρονικου χρηματος νομιζω η revolut εχει τη καλυτερη ισοτιμια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σημαντικές αλλαγές απο 1-1-2016 !! (για καλό ή για κακό; :blink: ) Σήμερα έλαβα ενα email απο LeuPay που με ενημερώνει πως τη διαχείρηση πλέον θα την αναλάβει η SataBank Μάλτας απο 1-1-2016 και θα αλλάξει αυτόματα και το ΙΒΑΝ απο LU σε MT.  

Μου ήρθε το παρακάτω e-mail. Για ποιόν λόγο αλλάζουν τράπεζα και πάνε σε τράπεζα που εδρεύει σε άλλη χώρα? (Μάλτα αν δεν κάνω λάθος). Δεν θα έπρεπε να έχουμε έστω μια επιλογή άμα θέλουμε να κρατήσουμε το παλιό ΙΒΑΝ ? Ενημέρωση μόνο 10 μέρες πρίν για ένα (κατά την γνώμη μου) σοβαρό θέμα ? Δεν θα πρέπει έστω να ερωτηθώ εάν θέλω τα χρήματα μου να μεταφερθούν από τράπεζα που εδρεύει στο Λουξεμβούργο σε τράπεζα άλλης χώρας? Δεν το λέω με κάκια, ούτε θέλω να ανοίξω αντιπαραθέσεις, απλά δεν μου φαίνεται πολύ "επαγγελματικό"... Η μόνη δικαιολόγηση είναι γενικά και αόριστα ότι «As a result we could offer soon even better financial conditions and many new features and services to be added to the Product»

So what λέω εγώ…. :P

Dear xxx,

Christmas and New Year are coming and we wish to express our gratitude to you for using LeuPay E-Money Platform and being part of its success and fast growing community of clients.

Thank you very much!

We are happy to inform you that with the start of the New Year 2016, the electronic money in LeuPay will be issued by Satabank plc. As a result we could offer soon even better financial conditions and many new features and services to be added to the Product.

After 1st of January 2016 the IBAN numbers of your account will be converted from LUXX to MTXX format without any other change in the system. You can check the new IBAN numbers in your online account on www.LeuPay.eu after 1st of January 2016.

The LeuPay Service and Tariffs will remain the same. The cards will continue to be valid and operational. You can continue using the same personalized security characteristics of the cards and access to your online account.

Satabank plc is a fully licensed credit institution, providing services in all EU countries, registered as a bank in the national registers in all EU countries and also in the Register of the European Banking Authority, available at https://eportal.eba.europa.eu/cir/faces/publicSearchCreditInstitution.xhtml#no-back-button.

To see the Legal Agreement for the Service from Satabank plc, please login to your online account at www.LeuPay.eu and check the documents uploaded in your account.

If you have questions related to this notice, please contact us. We are here to help you and support you.

We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year 2016 enjoying our upgraded Service and new offerings.

Sincerely,
Your LeuPay Team

Σημαντικές αλλαγές απο 1-1-2016 !! (για καλό ή για κακό; :blink: ) Σήμερα έλαβα ενα email απο LeuPay που με ενημερώνει πως τη διαχείρηση πλέον θα την αναλάβει η SataBank Μάλτας απο 1-1-2016 και θα αλλάξει αυτόματα και το ΙΒΑΝ απο LU σε MT.  

Με πρόλαβες για δευτερόλεπτα.... Lol

εχει σκασει το mail σε ολους, ετοιμαζονται μεγαλες αλλαγες... για καλο φυσικα

η sata bank (μα καλα ειναι ονομα αυτο τωρα) παρεχει και αλλα προιοντα

www.sata-bank.com

www.sata-bank.eu

https://www.sata-bank.com/en/home

www.sata-bank.eu

Αλήθεια πώς το ξέρεις αυτό και το λες με τόσο σιγουριά ότι θα είναι για καλό. (δεν διαφωνώ ότι θα είναι για καλό…..η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω… απλά μου κάνει εντύπωση) Μήπως γνωρίζεις τι άλλες υπηρεσίες θα προσφέρουν ?

Πάντος άμα εγώ είχα λογαριασμό σε κάποιο τράπεζα της Ελλάδας (και κατα επέκταση ΙΒΑΝ), και με ενημέρωναν έτσι απλά ότι σε 10 μέρες ο λογαριασμός που διατηρώ και όλα τα χρήματα μου κατά επέκταση θα μεταφερθούν σε άλλη χώρα χωρίς καμία δικαιολογία για τον λόγο που γίνεται αυτό, αρχικά θα ανησυχούσα και η αλήθεια είναι ότι δεν θα το έβλεπα για καλό (προσωπική άποψη πάντα)

Αλήθεια πώς το ξέρεις αυτό και το λες με τόσο σιγουριά ότι θα είναι για καλό. (δεν διαφωνώ ότι θα είναι για καλό…..η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω… απλά μου κάνει εντύπωση) Μήπως γνωρίζεις τι άλλες υπηρεσίες θα προσφέρουν ?

Πάντος άμα εγώ είχα λογαριασμό σε κάποιο τράπεζα της Ελλάδας (και κατα επέκταση ΙΒΑΝ), και με ενημέρωναν έτσι απλά ότι σε 10 μέρες ο λογαριασμός που διατηρώ και όλα τα χρήματα μου κατά επέκταση θα μεταφερθούν σε άλλη χώρα χωρίς καμία δικαιολογία για τον λόγο που γίνεται αυτό, αρχικά θα ανησυχούσα και η αλήθεια είναι ότι δεν θα το έβλεπα για καλό (προσωπική άποψη πάντα)

γιατι το paypal οταν εκανε αλλαγη στους ορους πριν ενα περιπου χρονο ρωτησε κανεναν ;;;

αυτο που καταλαβα ειναι πως η sata ειναι και φυσικη τραπεζα. υποθετω πως λογικα θα μπορεις να ανοιξεις και λογαριασμο εκει, να "κατεβασεις" αν θες τα χρηματα απο τον leupay λογαριασμο σε savings account στη sata, αρα εχεις τοκους, εγγυηση καταθεσεων εως 100.00€ αλλα και απο την αλλη η τραπεζα μπορει να βαρεσει και κανονι (οπως η καθε επιχειρηση βεβαια), επισης (λογικα) θα μπορεις να πας να κανεις καταθεση/αναληψη σε γκισε.

προσωπικα εκει στη leupay δεν τους εχω για βλακες, για να το κανουν αυτο σιγουρα το κανουν για καλο και για να παρεχουν περισσοτερες υπηρεσιες στους χρηστες.

απο την αλλη αν σε καποιον δεν αρεσει αυτη η αλλαγη και φοβαται κτλ, απλα μηδενιζει τον λογαριασμο (ξοδευει τα χρηματα που εχει εκει ή τα σηκωνει απο ΑΤΜ ή τα κανει εμβασμα αλλου) και ας μη κανει χρηση των υπηρεσιων ξανα

η 01/01/16 ειναι πολυ κοντα...

η μέχρι τώρα τράπεζα που την είχαμε Λουξεμβουριανή τα μαζεύει και πάει Μάλτα. Σκέψου δηλαδή με τη άνεση αυτοί αλλάζουν χώρα. τα γραφεία που έχουν στο Λουξεμβούργο θα παραμείνουν? Οσο για την sata bank ουτε ενα site της προσκοπείς δεν έχει. καταστήματα δεν έχει και από τα λίγα που είδα στο site παρέχει ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, για τόκους δεν ξέρω τι παίζει. εγώ τουλάχιστον σαν πελάτης θα ήθελα μια δικαιολογία όσον αφορά την ipay international που ουσιαστικά αυτή έκανε την ipay και κατόπιν leupay, τι απέγινε η μοίρα της? η leupay μαζί με τα τερματικά ήταν τα μοναδικά προϊόντα που είχε, τώρα θα κλείσει? επίσης οι νέες κάρτες από 1/1/16 θα είναι της icard ή της sata bank?

η μέχρι τώρα τράπεζα που την είχαμε Λουξεμβουριανή τα μαζεύει και πάει Μάλτα. Σκέψου δηλαδή με τη άνεση αυτοί αλλάζουν χώρα. τα γραφεία που έχουν στο Λουξεμβούργο θα παραμείνουν? Οσο για την sata bank ουτε ενα site της προσκοπείς δεν έχει. καταστήματα δεν έχει και από τα λίγα που είδα στο site παρέχει ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, για τόκους δεν ξέρω τι παίζει. εγώ τουλάχιστον σαν πελάτης θα ήθελα μια δικαιολογία όσον αφορά την ipay international που ουσιαστικά αυτή έκανε την ipay και κατόπιν leupay, τι απέγινε η μοίρα της? η leupay μαζί με τα τερματικά ήταν τα μοναδικά προϊόντα που είχε, τώρα θα κλείσει? επίσης οι νέες κάρτες από 1/1/16 θα είναι της icard ή της sata bank?

Δεν νομίζω ότι τα μαζεύει η ipay απλά η satabank θα κάνει τη διαχείριση στους leupay λογαριασμούς.

Τώρα είναι πίσω από τη satabank ή ipay ;; (σε μερικά σημεία ακόμα και οι ιστοσελίδες μοιάζουν.. πχ συνάλλαγμα) πούλησε η ipay την υπηρεσία leupay στη satabank ;;

Ποιος ξέρει ;;….  και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει… ούτε μου κάνει διαφορά αν ο leupay λογαριασμός είναι Λουξεμβούργο ή Μάλτα.

Εγώ έκανα δωρεάν εγγραφή στην leupay και από ότι λένε στο e-mail η υπηρεσία συνεχίζεται κανονικά και δεν αλλάζει σε αυτά που ήξερα. 

Άρα προς το παρόν τη δουλεία μου τη κάνω.

Τώρα αν έρθουν και νέες υπηρεσίες με τη satabank καλώς να έρθουν, θα δω τι υπηρεσίες θα είναι αυτές και αν με βολεύει τις χρησιμοποιώ.

Εγω παντως μετακομισα ήδη σε number26.de για την οποία γνωριζω από συνεργάτες στην Γερμανία (και οχι μόνο). Λυπάμαι αλλά (κατά την γνώμη μου) η εικόνα της sata bank ειναι ένα χαλι και μισο για να εμπιστευθεί κανεις τα χρήματά του..

Δεν νομίζω ότι τα μαζεύει η ipay απλά η satabank θα κάνει τη διαχείριση στους leupay λογαριασμούς.

Τώρα είναι πίσω από τη satabank ή ipay ;; (σε μερικά σημεία ακόμα και οι ιστοσελίδες μοιάζουν.. πχ συνάλλαγμα) πούλησε η ipay την υπηρεσία leupay στη satabank ;;

Ποιος ξέρει ;;….  και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει… ούτε μου κάνει διαφορά αν ο leupay λογαριασμός είναι Λουξεμβούργο ή Μάλτα.

Εγώ έκανα δωρεάν εγγραφή στην leupay και από ότι λένε στο e-mail η υπηρεσία συνεχίζεται κανονικά και δεν αλλάζει σε αυτά που ήξερα. 

Άρα προς το παρόν τη δουλεία μου τη κάνω.

Τώρα αν έρθουν και νέες υπηρεσίες με τη satabank καλώς να έρθουν, θα δω τι υπηρεσίες θα είναι αυτές και αν με βολεύει τις χρησιμοποιώ.

Braker1 δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, αν χρησιμοποιήσει κανείς το scamadviser (και άλλα εργαλεία)  βλέπει ξεκάθαρα οτι ακόμη και το site της Satabank Mάλτας είναι στημένο στο Λουξεμβούργο και απο πίσω βρίσκεται πάλι μια Βουλγαρική επιχειρηση όπως και πίσω απο την παρούσα LeuPay. Τυχαίο; 

Να πούλησε η iPay την LeuPay ; ή να είναι η Satabank (bank τρόπος του λέγειν) η μετεξέλιξη της LeuPay για να τσιμπήσουν πιο χοντρά ψάρια; ή μήπως γινονται έλεγχοι στο Λουξεμβούργο και αλλάζουν όνομα εταιρείας για να θολώσουν τα νερά; 

Ο χρόνος θα δείξει....πάντως απο τις τρεις λύσεις που έχουν αναφερθεί στο φόρουμ η πιο αξιόπιστη προσωπικά πιστεύω οτι είναι της Number26 που έχει ως backup την Wirecard Bank AG . Οι λύσεις Revolut και LeuPay (μελλοντική Satabank) είναι απλά μικρές χρηματοοικονομικές εταιρείες που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, χωρίς καμιά απολύτως εξασφάλιση. Για αυτό προσεκτικά μικρά ποσά για αγορές μόνο (ανάθεμα τα cc  :mad: ) και balance 0

Braker1 δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, αν χρησιμοποιήσει κανείς το scamadviser (και άλλα εργαλεία) βλέπει ξεκάθαρα οτι ακόμη και το site της Satabank Mάλτας είναι στημένο στο Λουξεμβούργο και απο πίσω βρίσκεται πάλι μια Βουλγαρική επιχειρηση όπως και πίσω απο την παρούσα LeuPay. Τυχαίο;

Να πούλησε η iPay την LeuPay ; ή να είναι η Satabank (bank τρόπος του λέγειν) η μετεξέλιξη της LeuPay για να τσιμπήσουν πιο χοντρά ψάρια; ή μήπως γινονται έλεγχοι στο Λουξεμβούργο και αλλάζουν όνομα εταιρείας για να θολώσουν τα νερά;

Ο χρόνος θα δείξει....πάντως απο τις τρεις λύσεις που έχουν αναφερθεί στο φόρουμ η πιο αξιόπιστη προσωπικά πιστεύω οτι είναι της Number26 που έχει ως backup την Wirecard Bank AG . Οι λύσεις Revolut και LeuPay (μελλοντική Satabank) είναι απλά μικρές χρηματοοικονομικές εταιρείες που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, χωρίς καμιά απολύτως εξασφάλιση. Για αυτό προσεκτικά μικρά ποσά για αγορές μόνο (ανάθεμα τα cc :mad: ) και balance 0.

μη παει το μυαλο παντα στο κακο, ορισμενες κινησεις μπορει να γινονται ωστε να υπαρχει εξελιξη στις υπηρεσιες. το οτι πισω απο leupay, ipay ειναι η intercard finance (icard.com) απο τη βουλγαρια ειναι αληθεια (για τη sata δεν ειμαι 100% σιγουρος πως απο πισω ειναι η ipay-icard), οπως και 10.000+ ελληνικες επιχειρησεις εχουν παει στη βουλγαρια.

το οτι μια επιχειρηση εχει εδρα στη βουλγαρια δεν σημαινει πως ειναι και απατη

ουτε ειναι φερεγγυα μια επιχειρηση ή τραπεζα που εχει εδρα την Αμερικη (lehman brothers) ή την Κυπρο (τραπεζα Κυπρου)..... ας βγαλουμε τις "ταμπελες".

μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει καποιος να εχει εξαπατηθει ή να εχασε χρηματα απο αυτες τις υπηρεσιες και δεν εννοω μονο τη leupay....αντιθετα τις τραπεζες κυνηγανε ολοι.

το 2016 φαινεται πως θα φερει νεα πραγματα..... και στην ελληνικη αγορα...

(για τη sata δεν ειμαι 100% σιγουρος πως απο πισω ειναι η ipay-icard)

Ψάξε να δεις ποιοι είναι οι nameservers του sata-bank.com και θα σιγουρευτείς. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, επειδή έτσι τον βόλεψε.

Btw, είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι έγινε με την Τράπεζα Κύπρου?  :shock:

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε να δεις ποιοι είναι οι nameservers του sata-bank.com και θα σιγουρευτείς. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, επειδή έτσι τον βόλεψε.

Btw, είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι έγινε με την Τράπεζα Κύπρου? :shock:

δεν θα διαφωνησω μαζι σου. και ετσι να ειναι... με την ipay / icard πισω απο τη sata ως χρηστη δεν με επηρεαζει αρνητικα (το αντιθετο μαλιστα).

το αρχικο προθεμα LU στο IBAN θα γινει ΜΤ και λογικα το SWIFT/BIC απο IPEULULL θα γινει STBAMTMT (σιγα το πραγμα), αφου οπως λεει το mail που εστειλαν δεν αλλαζει κατι αλλο στην υπηρεσια αυτο που εμενα με ενδιαφερει ειναι αν αυτη η αλλαγη θα φερει και νεες υπηρεσιες (οπως γραφουν) προς οφελος των χρηστων.

βεβαια μερικοι μπορει να στεναχωρηθουν γιατι αλλο να λες "λογαριασμο στο Λουξεμβουργο" και αλλο να λες "λογαριασμο στη Μαλτα"......LOL.... η ουσια βεβαια ειναι να γινεται η δουλεια (και εχω την αισθηση πως με τη Μαλτα θα γινεται καλυτερα, btw... το τραπεζικο απορρητο του Λουξεμβουργου θα καταργηθει το 2017 ή 2018 αν θυμαμαι καλα).

εκτος οτι εχασαν μερος των χρηματων τους μερικοι καταθετες της τραπεζας κυπρου εγινε και κατι αλλο ;; (για να μη πω για τις προσφατες εξελιξεις στις ελληνικες τραπεζες με τον εκμηδενισμο της αξιας των μετοχων τους)

Επεξ/σία από Braker1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από ότι βλέπω η satabank έχει κάνει γνωστοποίηση και στην τράπεζα της Ελλάδος από το 2014

ο πίνακας 7 Πίνακας Πιστωτικών Ιδρυμάτων, κατά χώρα προέλευσης (έδρα),  που γνωστοποίησαν την  

πρόθεση για την παροχή υπηρεσιών χωρίς εγκατάσταση) στη σελίδα 11 γράφει SATABANK PLC άρα πλέον μιλάμε για κανονική τράπεζα και όχι για ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος (οπως είναι η iPay) και προφανώς αυτή η αλλαγή έχει να κάνει και με νέα προϊόντα-υπηρεσίες που ετοιμάζουν (όπως έγραφαν και στο mail που έστειλαν).

Επεξ/σία από Braker1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...