Προς το περιεχόμενο

LeuPay MasterCard και LeuPost


Braker1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοίγω ένα θεματάκι για τη LeuPay και το LeuPost ώστε να είναι οι πληροφορίες μαζεμένες.

---

Η LeuPay παρέχει σε όλα τα φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών τη δυνατότητα να ανοίξουν μέσα σε 5 λεπτά δωρεάν λογαριασμό ηλεκτρονικού χρήματος στο Λουξεμβούργο με IBAN, SWIFT / BIC συνδεδεμένο με χρεωστική MasterCard και e-banking.

 

Πλεονεκτήματα


1. Δωρεάν λογαριασμός ηλεκτρονικού χρήματος με IBAN και SWIFT / BIC στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα iPay International S.A. με έδρα το Λουξεμβούργο.

2. Δωρεάν e-banking για άμεση πρόσβαση στα χρήματα 24 ώρες / 365 ημέρες.

3. Δωρεάν και χωρίς συνδρομή χρεωστική MasterCard για αγορές από φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό αλλά και για αναλήψεις των χρημάτων του λογαριασμού από οποιοδήποτε ΑΤΜ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με ημερήσιο όριο τα 1000 €.

4. Δωρεάν άνοιγμα λογαριασμού ηλεκτρονικού χρήματος με IBAN και σε άλλα νομίσματα όπως δολάριο Αμερικής, λίρα Αγγλίας, φράγκο Ελβετίας, γιέν Ιαπωνίας κ.α.

5. Πραγματοποίηση εμβασμάτων από / προς οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό.

6. Φόρτιση του λογαριασμού απευθείας από κάρτα τράπεζας ή μέσω εμβάσματος.

7. Άμεση μεταφορά χρημάτων από Leu-Pay σε Leu-Pay ή My-POS λογαριασμό (και αντίστροφα) καταχωρώντας μόνο τον αριθμό λογαριασμού ή το κινητό τηλέφωνο ή το e-mail του παραλήπτη.

8. Εκταμίευση στο λογαριασμό χρημάτων από το Pay-Pal, στοιχηματικές εταιρίες κ.α. και άμεση διαθεσιμότητα τους για αγορές ή αναλήψεις μέσω της Leu-Pay MasterCard.

9. Σύνδεση της Leu-Pay MasterCard για αγορές μέσω Pay-Pal, eBay κτλ.

10. Μέγιστη ασφάλεια e-banking (PCI-DSS) και Leu-Pay MasterCard με chip 'n' pin, ρύθμιση των ορίων κάρτας, κλείδωμα κάρτας μέσα από το e-banking (σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας) και άμεση ενημέρωση με e-mail ή και SMS για τις κινήσεις που πραγματοποιούνται.


To άνοιγμα του δωρεάν λογαριασμού γίνεται από το: https://leupay.eu/grc/en/open_account/step1




Χρόνος


Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 5 λεπτά και την Mastercard την στέλνουν δωρεάν με το ταχυδρομείο (παίρνει περίπου 15-20 μέρες για να έρθει) ή πολύ πιο γρήγορα με courier (η χρέωση είναι περίπου 10 euro) αλλά θα πρέπει να έχει χρήματα ο λογαριασμός ώστε να τα τραβήξουν από την τράπεζα για να στείλουν την κάρτα.
 



Φόρτιση του λογαριασμού
 

Χρήματα στον λογαριασμό μπορούν να μπουν με έμβασμα (αφού έχει ΙΒΑΝ) ή με σύνδεση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας ώστε μεταφερθούν τα χρήματα από την κάρτα απευθείας στον λογαριασμό (η μεταφορά μέσω κάρτας είναι άμεση, ενώ για το έμβασμα χρειάζονται 2-3 εργάσιμες).




Πιστοποίηση λογαριασμού
 

Για τη πιστοποίηση (verification) του λογαριασμού ο χρήστης αφού τον ανοίξει πρέπει να ανεβάσει σκαναρισμένα ή καλά φωτογραφημένα μέσα από το web-banking (εκεί που γράφει upgrade) την ταυτότητα ή το διαβατήριο του (ότι από τα δύο δήλωσε κατά το άνοιγμα του λογαριασμού) και έναν πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητού, νερό, statement τράπεζας κτλ) που να φαίνεται η διεύθυνση που δηλώθηκε κατά το άνοιγμα του λογαριασμού.

Όταν ο λογαριασμός από BASIC γίνει STANDARD σημαίνει πως έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση και έχουν άνεβει τα όρια για αναλήψεις και εμβάσματα.




Βασικές χρεώσεις



1.50 euro η ανάληψη από ΑΤΜ (προμήθεια ΔΙΑΣ) με όριο τα 1.000 euro / μέρα και 15.000 euro / μήνα.


3 euro ανεξαρτήτως ποσού το έμβασμα από τον λογαριασμό του Λουξεμβούργου σε οποιοδήποτε λογαριασμό σε χώρα SEPA.


Συνδρομές, πάγια κτλ δεν υπάρχουν.


H Mastercard γίνεται χωρίς προβλήματα αποδεκτή για αγορές από το PayPal αλλά και από φυσικά καταστήματα και από e-shop ενώ ο κάθε λογαραριασμός μπορεί να έχει έως 5 κάρτες συνδεδεμένες που σημαίνει 5πλάσια όρια για αναλήψεις και αγορές.




Εφαρμογή για κινητά

 

Επίσης υπάρχει και το LeuPay app για παρακολούθηση του λογαριασμού, κινήσεις, φραγή κάρτας σε περίπτωση κλοπής / απώλειας κτλ.


iOS: https://itunes.apple.com/us/app/leupay/id950974340?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.mobile.leupay&hl=en

Windows: http://www.windowsphone.com/en-zm/store/app/leupay/21ffa858-3c6a-434e-ad54-03b2d8907d4a



 

Εξυπηρέτηση πελατών LeuPay



Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών είναι 24ωρο και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο [email protected] αλλά και στα τηλέφωνα +352 27516565, +352 27516500 και +359 887113444.

Τους όρους χρήσης και όλες τις χρεώσεις αναλυτικά για τις τραπεζικές συναλλαγές μπορείτε να τις δείτε στα συνημμένα αρχεία PDF.



 

Ανάκτηση PIN LeuPay MasterCard



Αν ξεχάσατε το PIN της κάρτας σας μπορείτε πολύ εύκολα να το ανακτήσετε στέλνοντας ένα SMS από το κινητό τηλέφωνο που δηλώσατε κατά το άνοιγμα του λογαριασμού.

Στέλνετε: leupay κενό και τα 6 τελευταία ψηφία της κάρτας σας (πχ leupay 123456) στο +359 886170011

...και αυτόματα θα λάβετε SMS με το status της κάρτας και το PIN της.


 


LeuPost
 

H LeuPost είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android (θα ακολουθήσει και έκδοση για iOS) η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να:


1. Δημιουργήσουν λογαριασμό ηλεκτρονικού χρήματος με IBAN, συνδεδεμένο με εικονική MasterCard για αγορές σε ηλεκτρονικά ή φυσικά καταστήματα με χρήση της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών (NFC) που έχει το κινητό τηλέφωνο. Η δυνατότητα πληρωμών με ανέπαφες συναλλαγές είναι αποδεκτή από όλα τα τερματικά ​My-POS και από ορισμένα τερματικά τραπεζών.


2. Συνομιλούν μέσω γραπτών μηνυμάτων με άλλους χρήστες της εφαρμογής (chat) και να μπορούν να στείλουν και να λάβουν χρήματα μέσα από τη συνομιλία σε πραγματικό χρόνο και με κρυπτογράφηση δεδομένων για απόλυτη ασφάλεια.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.leupost.com

xreoseis.pdf

xreoseis apo 12-12-15.pdf

oroi kai xreoseis.pdf

oroi kai xreoseis apo 12-12-15.pdf

privacy policy.pdf

Επεξ/σία από Braker1
  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

επειδη δεν γνωριζω, ειναι legit?

 

 

ναι. προσωπικά το χρησιμοποιώ αρκετούς μήνες (προ capital controls) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, τώρα με τα capital controls το χρησιμοποιεί και αρκετός κόσμος από Ελλάδα.

 

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει την υπηρεσία ονομάζεται ipay international sa.

 

 

Tο BIC / SWIFT code της ipay international sa είναι το IPEULULL http://www.theswiftcodes.com/luxembourg/ipeulull/   που σημαίνει πως την αναγνωρίζουν (αφού έχει SWIFT / BIC) όλες οι τράπεζες παγκοσμίως.

 

 

είναι μέλος της ένωσης τραπεζών Λουξεμβούργου (ABBL) http://www.abbl.lu/en/annuaire-membres?letter=I

ελέγχεται από την αρμόδια εποπτική αρχή του Λουξεμβούργου τη CSSF http://www.cssf.lu/en/

 

 

και έχει την απαραίτητη πιστοποίηση PCI-DSS για την ασφάλεια των συναλλαγών (δες συνημμένο αρχείο).

 

 

 

περισσότερα σχετικά με την ipay international sa μπορείς αν διαβάσεις και στην επίσημη σελίδα της www.ipay.eu

PCI-DSS.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος οδηγός.

 

Εχω ήδη την πιστωτική κάρτα και κάνω τις δουλειες μου άνετα και χώρις περιορισμούς.

 

thx  :-)

 

η κάρτα που έχεις είναι χρεωστική (τραβάει χρήματα από τον leupay λογαριασμό σου) και όχι πίστωση-δάνειο από την ipay.

 

η ipay δεν έχει δικαίωμα να δώσει δάνεια, πιστωτικές κάρτες, τόκους καταθέσεων κτλ. διαχειρίζεται μόνο τις συναλλαγές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος οδηγός!

Άνοιξα λογαριασμό πριν λίγο, έστειλα και τα έγγραφα και έκανα και αίτηση για την κάρτα. Λέω να τους βάλω κανα 100κακι να δώ τι παίζει για αρχή. Φίλε Braker1 μια και έχεις εμπειρία, πιστεύεις είναι καλύτερα να στείλω με έμβασμα ευρώ και από τον Leupay ευρώ λογαριασμό να τον μεταφέρω στον αντίστοιχο των δολαρίων η κατευθείαν από την ελληνικη τράπεζα στον λογαριασμό σε δολάρια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος οδηγός!

Άνοιξα λογαριασμό πριν λίγο, έστειλα και τα έγγραφα και έκανα και αίτηση για την κάρτα. Λέω να τους βάλω κανα 100κακι να δώ τι παίζει για αρχή. Φίλε Braker1 μια και έχεις εμπειρία, πιστεύεις είναι καλύτερα να στείλω με έμβασμα ευρώ και από τον Leupay ευρώ λογαριασμό να τον μεταφέρω στον αντίστοιχο των δολαρίων η κατευθείαν από την ελληνικη τράπεζα στον λογαριασμό σε δολάρια;

 

thx  :-)

 

Εγώ στη θέση σου θα έκανα την μεταφορά απ' ευθείας στο λογαριασμό μου σε EUR γιατί η ισοτιμία αλλάζει κάθε μέρα (μπορείς να δεις αναλυτικά τις ισοτιμίες που δίνει η ipay μέσα από τον λογαριασμό σου) και όταν θα είχε μια καλή τιμή θα έκανα την μετατροπή από EUR σε USD από τον ένα leupay λογαριασμό στον άλλο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανοίγω ένα θεματάκι για τη leupay και το leupost ώστε να είναι οι πληροφορίες μαζεμένες.

 

---

Η LeuPay παρέχει σε όλα τα φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών τη δυνατότητα να ανοίξουν μέσα σε 5 λεπτά δωρεάν λογαριασμό ηλεκτρονικού χρήματος στο Λουξεμβούργο με IBAN, SWIFT / BIC συνδεδεμένο με χρεωστική MasterCard και e-banking.

 

Πλεονεκτήματα

 

1. Δωρεάν λογαριασμός ηλεκτρονικού χρήματος με IBAN και SWIFT / BIC στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα iPay International S.A. με έδρα το Λουξεμβούργο.

 

2. Δωρεάν e-banking για άμεση πρόσβαση στα χρήματα 24 ώρες / 365 ημέρες.

 

3. Δωρεάν και χωρίς συνδρομή χρεωστική MasterCard για αγορές από φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό αλλά και για αναλήψεις των χρημάτων του λογαριασμού από οποιοδήποτε ΑΤΜ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με ημερήσιο όριο τα 1000 €.

 

4. Δωρεάν άνοιγμα λογαριασμού ηλεκτρονικού χρήματος με IBAN και σε άλλα νομίσματα όπως δολάριο Αμερικής, λίρα Αγγλίας, φράγκο Ελβετίας, γιέν Ιαπωνίας κ.α. 

 

5. Πραγματοποίηση εμβασμάτων από / προς οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό.

 

6. Φόρτιση του λογαριασμού απευθείας από κάρτα τράπεζας ή μέσω εμβάσματος. 

 

7. Άμεση μεταφορά χρημάτων από Leu-Pay σε Leu-Pay ή My-POS λογαριασμό (και αντίστροφα) καταχωρώντας μόνο τον αριθμό λογαριασμού ή το κινητό τηλέφωνο ή το e-mail του παραλήπτη.

 

8. Εκταμίευση στο λογαριασμό χρημάτων από το Pay-Pal, στοιχηματικές εταιρίες κ.α. και άμεση διαθεσιμότητα τους για αγορές ή αναλήψεις μέσω της Leu-Pay MasterCard.

 

9. Σύνδεση της Leu-Pay MasterCard για αγορές μέσω Pay-Pal, eBay κτλ.

 

10. Μέγιστη ασφάλεια e-banking (PCI-DSS) και Leu-Pay MasterCard με chip 'n' pin, ρύθμιση των ορίων κάρτας, κλείδωμα κάρτας μέσα από το e-banking (σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας) και άμεση ενημέρωση με e-mail ή και SMS για τις κινήσεις που πραγματοποιούνται.

 

 

To άνοιγμα του δωρεάν λογαριασμού γίνεται από το: https://leupay.eu/grc/en/open_account/step1

 

Χρόνος

 

Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 5 λεπτά και την Mastercard την στέλνουν δωρεάν με το ταχυδρομείο (παίρνει περίπου 15-20 μέρες για να έρθει) ή πολύ πιο γρήγορα με courier (η χρέωση είναι περίπου 10 euro) αλλά θα πρέπει να έχει χρήματα ο λογαριασμός ώστε να τα τραβήξουν από την τράπεζα για να στείλουν την κάρτα.

 

 

Φόρτιση του λογαριασμού

 

 

Χρήματα στον λογαριασμό μπορούν να μπουν με έμβασμα (αφού έχει ΙΒΑΝ) ή με σύνδεση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας ώστε μεταφερθούν τα χρήματα από την κάρτα απευθείας στον λογαριασμό (η μεταφορά μέσω κάρτας είναι άμεση, ενώ για το έμβασμα χρειάζονται 2-3 εργάσιμες).

 

 

Πιστοποίηση λογαριασμού

 

 

Για τη πιστοποίηση (verification) του λογαριασμού ο χρήστης αφού τον ανοίξει πρέπει να ανεβάσει σκαναρισμένα ή καλά φωτογραφημένα μέσα από το web-banking (εκεί που γράφει upgrade) την ταυτότητα ή το διαβατήριο του (ότι από τα δύο δήλωσε κατά το άνοιγμα του λογαριασμού) και έναν πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητού, νερό, statement τράπεζας κτλ) που να φαίνεται η διεύθυνση που δηλώθηκε κατά το άνοιγμα του λογαριασμού.

 

Όταν ο λογαριασμός από BASIC γίνει STANDARD σημαίνει πως έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση και έχουν άνεβει τα όρια για αναλήψεις και εμβάσματα.

 

 

Βασικές χρεώσεις

 

 

1.50 euro η ανάληψη από ΑΤΜ (προμήθεια ΔΙΑΣ) με όριο τα 1.000 euro / μέρα και 15.000 euro / μήνα.

 

 

3 euro ανεξαρτήτως ποσού το έμβασμα από τον λογαριασμό του Λουξεμβούργου σε οποιοδήποτε λογαριασμό σε χώρα SEPA.

 

 

Συνδρομές, πάγια κτλ δεν υπάρχουν.

 

 

H Mastercard γίνεται χωρίς προβλήματα αποδεκτή για αγορές και από φυσικά καταστήματα και από e-shop ενώ ο κάθε λογαραριασμός μπορεί να έχει έως 5 κάρτες συνδεδεμένες που σημαίνει 5πλάσια όρια για αναλήψεις και αγορές.

 

 

Εφαρμογή για κινητά

 

Επίσης υπάρχει και το leupay app για παρακολούθηση του λογαριασμού, κινήσεις, φραγή κάρτας σε περίπτωση κλοπής / απώλειας κτλ.

 

 

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/leupay/id950974340?mt=8 

 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.mobile.leupay&hl=en 

 

Windows: http://www.windowsphone.com/en-zm/store/app/leupay/21ffa858-3c6a-434e-ad54-03b2d8907d4a 

 

 

 

Εξυπηρέτηση πελατών Leupay

 

 

Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών είναι 24ωρο και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο [email protected]. Yπάρχουν και τηλέφωνα επικοινωνίας τα οποία δεν τα έχω πρόχειρα αλλά αν τα ζητήσετε θα σας τα δώσουν.

 

Τους όρους χρήσης και όλες τις χρεώσεις αναλυτικά για τις τραπεζικές συναλλαγές μπορείτε να τις δείτε στα συνημμένα αρχεία PDF.

Leupost

 

 

H LeuPost είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android (θα ακολουθήσει και έκδοση για iOS) η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να:

 

 

1. Δημιουργήσουν λογαριασμό ηλεκτρονικού χρήματος με IBAN, συνδεδεμένο με εικονική MasterCard για αγορές σε ηλεκτρονικά ή φυσικά καταστήματα με χρήση της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών (NFC) που έχει το κινητό τηλέφωνο. Η δυνατότητα πληρωμών με ανέπαφες συναλλαγές είναι αποδεκτή από όλα τα τερματικά ​My-POS και από ορισμένα τερματικά τραπεζών.

 

 

2. Συνομιλούν μέσω γραπτών μηνυμάτων με άλλους χρήστες της εφαρμογής (chat) και να μπορούν να στείλουν και να λάβουν χρήματα μέσα από τη συνομιλία σε πραγματικό χρόνο και με κρυπτογράφηση δεδομένων για απόλυτη ασφάλεια.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.leupost.com

 

 

Παιδια καλησπερα , 

Θα ηθελα 2 ερωτησεις να κανω καθως τα πραγματα με τα cc εχουν αγριεψει αρκετα και μου εχουν μπλοκαρει και τις 2 μου καρτες χρεωστικες για αγορες και συνδρομες προς το εξωτερικο... σε λιγες ημερες θα εχω στα χερια μου τη moneysafe card αλλα απο οτι βλεπω βιαστηκα πολυ μη ξεροντας κατι για την leupay που τη θεωρω πολυ καλυτερη σε σχεση με την πρωτη αφου σου ανοιγουν και λογαριασμο iban κατι που κανει την πρωτη να υστερει αρκετα...

1 ερωτηση:

Πως θα μπορεσω να φορτισω το λογαριασμο της Leupay? εννοω μπορω να παω π.χ στην τραπεζα Πειραιως και να ζητησω σε αυτο το λογαριασμο να κατατεθει καποιο χ ποσο προς τη Leupay?

2 ερωτηση: ποσο της % κοστιζει μια μετατροπη συναλλαγματος απο λιρες σε ευρω για παραδειγμα ? και ειναι δυνατον αυτο με μια καρτα να παιρνεις απο το balance του Paypal τα χρηματα απο λιρες και να τα περνας στη leupay card και μετεπειτα να τα κανεις αναληψη σε ευρω? 

επειδη ειμαι απειρη στο θεμα αυτο σας παρακαλω βοηθηστε με οσοι απο εσας γνωριζετε... σας ευχαριστω να εχετε ενα ομορφο βραδυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν απ ότι κατάλαβα μιλάμε για μια κανονική τράπεζα, άρα έχουμε να κάνουμε με κανονικό τραπεζικό λογαριασμό.

καμιά σχέση δηλαδή με λύσεις τύπου revolut.

απ ότι βλέπω έχει και μηδενική χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος οπότε το κόστος μεταφοράς περιορίζεται στο 1€ που χρεώνουν οι ελληνικές τράπεζες για εξερχόμενα εμβάσματα.

έξοδα διαχείρισης δεν υπάρχουν αλλά υπάρχει μια χρέωση αντικατάστασης της κάρτας.

 

επειδή μπερδεύτηκα λίγο, αυτοί δίνουν χρεωστική αλλά και προπληρωμένη κάρτα σωστά;

 

έψαξα λίγο στο νετ και βρήκα διάφορα σχόλια, μερικά αρνητικά κιόλας και γενικά πολλοί εκφράζουν την απορία τι ρόλο βαράνε αυτοί.

 

ένα σχόλιο που διάβασα επίσης είναι ότι η συγκεκριμένη τράπεζα δεν καλύπτεται από το αντίστοιχο ΤΕΚΕ λουξεμβούργου.

πράγμα που αν ισχύει σημαίνει ότι δεν είναι για πολλά πολλά.

βέβαια οι περισσότεροι εδώ τη θέλουν απλά για να προσπεράσουν τα cc, κι όχι για να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

γι αυτό το λόγο πιστεύω μας κάνει.

 

θα δοκιμάσω να ανοίξω ένα λογαριασμό πάντως.

 

νόμιζα πως ήταν δύσκολο να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα εξωτερικού χωρίς φυσική παρουσία

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν απ ότι κατάλαβα μιλάμε για μια κανονική τράπεζα, άρα έχουμε να κάνουμε με κανονικό τραπεζικό λογαριασμό.

καμιά σχέση δηλαδή με λύσεις τύπου revolut.

απ ότι βλέπω έχει και μηδενική χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος οπότε το κόστος μεταφοράς περιορίζεται στο 1€ που χρεώνουν οι ελληνικές τράπεζες για εξερχόμενα εμβάσματα.

έξοδα διαχείρισης δεν υπάρχουν αλλά υπάρχει μια χρέωση αντικατάστασης της κάρτας.

 

επειδή μπερδεύτηκα λίγο, αυτοί δίνουν χρεωστική αλλά και προπληρωμένη κάρτα σωστά;

 

έψαξα λίγο στο νετ και βρήκα διάφορα σχόλια, μερικά αρνητικά κιόλας και γενικά πολλοί εκφράζουν την απορία τι ρόλο βαράνε αυτοί.

 

ένα σχόλιο που διάβασα επίσης είναι ότι η συγκεκριμένη τράπεζα δεν καλύπτεται από το αντίστοιχο ΤΕΚΕ λουξεμβούργου.

πράγμα που αν ισχύει σημαίνει ότι δεν είναι για πολλά πολλά.

βέβαια οι περισσότεροι εδώ τη θέλουν απλά για να προσπεράσουν τα cc, κι όχι για να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

γι αυτό το λόγο πιστεύω μας κάνει.

 

θα δοκιμάσω να ανοίξω ένα λογαριασμό πάντως.

 

νόμιζα πως ήταν δύσκολο να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα εξωτερικού χωρίς φυσική παρουσία

 

 

Δεν τη λες κανονική τράπεζα μιας και δεν έχει διάσπαρτα καταστήματα και ΑΤΜ, ούτε μπορεί να δώσει δάνεια, πιστωτικά προϊόντα και τόκο στα χρήματα που έχει ο καθένας στον λογαριασμό του.

 

 

Διαχειρίζεται απλά ηλεκτρονικό χρήμα και τις συναλλαγές…. Για να το γράψω πιο απλά είναι ένα εξελιγμένο PayPal το οποίο παρέχει και IBAN και χρεωστική MasterCard συνδεδεμένο με τον λογαριασμό του κάθε χρήστη.

 

Η κάρτα που δίνουν είναι χρεωστική, αν έχει χρήματα ο λογαριασμός με τον οποίο είναι συνδεδεμένος τότε λειτουργεί και η κάρτα για αγορές και αναλήψεις από ΑΤΜ.

 

Στους όρους το γράφουν ξεκάθαρα:

 

1.3 The Service is described in Section Definitions below in this Agreement and constitutes of issuing of electronic money (e-money) upon receipt of funds by iPay, providing of accounts for e-money with multicurrency balances and IBANs, money transfers within the system of iPay, SEPA and International money transfers, issuing and authorizing of transactions with prepaid cards, with the logo of MasterCard, VISA, JCB and other Card Organizations and Mobile Application for smart phones. A description of the main characteristics of the Service is also set out on the website for the Service. Since the Service is limited to e-money, which does not qualify as a deposit or an investment service in the sense of the Law, the Client is not protected by the Luxembourg deposit guarantee schemes provided by the Association pour la Garantie des Dépôts Luxembourg (AGDL). Client shall not be entitled to interest on the balance of e-money or money collected by iPay that is kept by iPay under this Agreement.

 

Δεν υπάρχει κάμια πρόστασία στα χρήματα που έχει μέσα ο λογαριασμός από τον σύλλογο εγγύησης καταθέσεων Λουξεμβούργου (http://www.agdl.lu/) . Το ίδιο ισχύει και για το PayPal, Skrill, Revolut, Viva,  κ.α. υπηρεσίες που διαχειρίζονται ηλεκτρονικό χρήμα. Κανείς δεν εγγυάται τις καταθέσεις και άμα είναι να βαρέσει κανόνι η τράπεζα δε σε σώζει τίποτα (παράδειγμα τράπεζας Κύπρου).

 

 

Τι ρόλο βαράνε αυτοί εεε ;;;

 

Θα σου πω…

 

Λοιπόν αυτοί στην iPay έχουν ήδη δημιουργήσει δικό τους αυτόνομο τραπεζικό σύστημα με δύο προϊόντα (και από ότι έχω μάθει ετοιμάζουν και άλλα).

 

 

Το ένα (Leupay) είναι για τα φυσικά πρόσωπα και είναι δωρεάν, ενώ το άλλο το οποίο είναι και το μεγάλο τους όπλο ονομάζεται myPOS (δες www.mypos.eu) και προορίζεται μόνο για επιχειρήσεις. Στην ουσία είναι ίδιο με το LeuPay αλλά μαζί με τον λογαριασμό και τη MasterCard παρέχουν-πουλάνε στις επιχειρήσεις και τερματικό αποδοχής καρτών (POS) το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό της επιχείρησης στην iPay και έτσι οι επιχειρηματίες χτυπάνε την κάρτα του πελάτη και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έχουν τα χρήματα από την κάρτα του πελάτη άμεσα διαθέσιμα στον λογαριασμό τους στην iPay και μπορούν να κάνουν εμβάσματα, αγορές ή αναλήψεις μέσω της MasterCard.

 

Η προμήθεια που κρατάει η iPay για κάθε συναλλαγή με τα μηχανάκια της είναι 1.99 % (για την Ελλάδα) και τα μηχανάκια της τα πουλάει σε όλες τις χώρες SEPA.

 

 

Επίσης έχουν και δικό τους online checkout για αποδοχή καρτών για τα e-shop το οποίο ονομάζουν myPOS Virtual και εκεί χρεώνουν από 2.7% και πέφτουν ανάλογα τον τζίρο που κάνει το e-shop.

 

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως το μεγάλο κέρδος της iPay δεν είναι από τις δωρεάν Leupay κάρτες (που στην ουσία το Leupay το έχουν για να γίνει απλά γνωστή η υπηρεσία) αλλά από το ποσοστό % που κρατάνε από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα μηχανάκια της και το virtual pos της.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραία, μου λύθηκαν κάποιες απορίες.

εξελιγμένο paypal, το έθεσες ωραία.

το ότι παρέχει όμως IBAN είναι ένα συν. μπορώ να δώσω όπου θέλω το IBAN να μου καταθέσουν χρήματα. ενώ πχ στη revolut, αν δε κάνω λάθος δέχονται κατάθεση μόνο από λογαριασμό που είναι στο όνομα σου.

 

επειδή θέλω να έχω 2 λογαριασμούς σε € και $, ανοίγω 2 από την αρχή ή ανοίγω τον έναν και μέσα από αυτόν φτιάχνω και τον 2ο;

 

θεωρητικά η κάρτα τους γίνεται αποδεκτή στο paypal.

ψάχνω να βρω μήπως είναι καλύτερη λύση για το paypal να γλιτώσουμε την προμήθεια αλλαγής νομίσματος.

η revolut δεν έχει την προμήθεια του paypal. 

 

άραγε τι είναι καλύτερο revolut/Leupay;

για το paypal εννοώ.

 

πρέπει να κάνουμε κάποιο συγκριτικό, συν με ό,τι άλλες παρόμοιες λύσεις υπάρχουν

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραία, μου λύθηκαν κάποιες απορίες.

εξελιγμένο paypal, το έθεσες ωραία.

το ότι παρέχει όμως IBAN είναι ένα συν. μπορώ να δώσω όπου θέλω το IBAN να μου καταθέσουν χρήματα. ενώ πχ στη revolut, αν δε κάνω λάθος δέχονται κατάθεση μόνο από λογαριασμό που είναι στο όνομα σου.

 

επειδή θέλω να έχω 2 λογαριασμούς σε € και $, ανοίγω 2 από την αρχή ή ανοίγω τον έναν και μέσα από αυτόν φτιάχνω και τον 2ο;

 

θεωρητικά η κάρτα τους γίνεται αποδεκτή στο paypal.

ψάχνω να βρω μήπως είναι καλύτερη λύση για το paypal να γλιτώσουμε την προμήθεια αλλαγής νομίσματος.

η revolut δεν έχει την προμήθεια του paypal. 

 

άραγε τι είναι καλύτερο revolut/Leupay;

για το paypal εννοώ.

 

πρέπει να κάνουμε κάποιο συγκριτικό, συν με ό,τι άλλες παρόμοιες λύσεις υπάρχουν

 

Το IBAN το δίνεις σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και σου κάνει έμβασμα στον Leupay λογαριασμό σου (τα χρήματα τα βλέπεις μετά από 2-3 εργάσιμες). Αν είναι από Leupay ή myPOS λογαριασμό το έμβασμα τα χρήματα βλέπεις αμέσως και για το έμβασμα σε Leupay ή myPOS λογαριασμό αρκεί να γράψεις το κινητό τηλ του χρήστη και το σύστημα τον αναγνωρίζει αμέσως).

 

 

Μπορείς να ανοίξεις τον πρώτο λογαριασμό (πχ σε EUR) και μετά μέσα από το web-banking ανοίγεις και τον δεύτερο σε USD (δωρεάν είναι έτσι και αλλιώς).

 

 

Η Leupay κάρτα γίνεται αποδεκτή από το PayPal.

 

Tη Revolut δεν την έχω δοκιμάσει, παλιά είχα Moneybookers (νυν Skrill), εννοείται πως έχω Paypal και πρόσφατα έβγαλα και μια Viva να δω πως παίζει, αλλά όλα αυτά (Skrill, Viva, Revolut, Payoneer, Viabuy, Monese κ.α.) έχουν την ίδια λογική… του μεγάλου κουβά (τραπεζικός λογαριασμός της εταιρίας) που μέσα εκεί πέφτουν τα χρήματα των χρηστών και μετά η εταιρία τα μοιράζει στα ηλεκτρονικά τους πορτοφόλια.

 

Η Leupay δε συγκρίνεται γιατί παρέχει στους χρήστες δικό τους λογαριασμό με IBAN (μπορούν να έχουν και πολλαπλούς λογαριασμούς) και έχει δικό της SWIFT / BIC που σημαίνει πως την αναγνωρίζουν όλες οι τράπεζες παγκοσμίως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Leupay δε συγκρίνεται γιατί παρέχει στους χρήστες δικό τους λογαριασμό με IBAN (μπορούν να έχουν και πολλαπλούς λογαριασμούς) και έχει δικό της SWIFT / BIC που σημαίνει πως την αναγνωρίζουν όλες οι τράπεζες παγκοσμίως.

 

αυτό είναι ένα συν.

 

ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

ανοίγω τον λογαριασμό και βλέπουμε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άραγε τι είναι καλύτερο revolut/Leupay;

για το paypal εννοώ.

 

πρέπει να κάνουμε κάποιο συγκριτικό, συν με ό,τι άλλες παρόμοιες λύσεις υπάρχουν

Επειδη ακομα δεν γνωριζουμε την αξιοπιστια τους αυτών των εταιρειών, ενα θετικό στη revolut είναι οτι για να την χρησιμοποιήσεις για ενα ποσο εως 1500/ετος δεν χρειάζεται να στειλεις προσωπικά δεδομένα (ταυτότητες,διαβατήρια).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...