mikemart Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 γεια σε ολους, με αυτο το πολυμετρο μπορω να τεσταρω τροφοδοτικα ; http://www.ebay.com/itm/New-20mW-LCD-Display-Digital-Voltmeter-Ammeter-Ohm-Multimeter-/400579128145?hash=item5d44606b51:g:dyQAAOxyXp5SQqYV ευχαριστω εκ των προτερων
arrows Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Oχι, τουλάχιστον σωστά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δείς τις τάσεις που βγάζει το τροφοδοτικό ΑΛΛΑ αυτό ΔΕΝ αποτελεί την παραμικρή ασφαλή ένδειξη οτι το τροφοδοτικό βρίσκεται σε καλή κατάσταση, πρέπει να δοκιμαστεί υπο φορτίο για να δείς εαν δίνει τα σωστά ampere που του ζητούνται ή πόσο ρίχνει την τάση ή το riple που αυτό θέλει εξοπλισμό για να το δείς, με το πολύμετρο και μόνο δεν πάς πουθενά
mikemart Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Oχι, τουλάχιστον σωστά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δείς τις τάσεις που βγάζει το τροφοδοτικό ΑΛΛΑ αυτό ΔΕΝ αποτελεί την παραμικρή ασφαλή ένδειξη οτι το τροφοδοτικό βρίσκεται σε καλή κατάσταση, πρέπει να δοκιμαστεί υπο φορτίο για να δείς εαν δίνει τα σωστά ampere που του ζητούνται ή πόσο ρίχνει την τάση ή το riple που αυτό θέλει εξοπλισμό για να το δείς, με το πολύμετρο και μόνο δεν πάς πουθενά μπορεις να μου προτεινεις εξοπλισμο; ποιο ειναι το κοστος;
Sheogorath Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 μπορεις να μου προτεινεις εξοπλισμο; ποιο ειναι το κοστος; Παλμογράφο φίλε μου, και είναι εκατοντάδες ευρώ το κόστος. 3
Dare-Devil Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 γεια σε ολους, με αυτο το πολυμετρο μπορω να τεσταρω τροφοδοτικα ; http://www.ebay.com/itm/New-20mW-LCD-Display-Digital-Voltmeter-Ammeter-Ohm-Multimeter-/400579128145?hash=item5d44606b51:g:dyQAAOxyXp5SQqYV ευχαριστω εκ των προτερων Όταν παίζουμε με τα ρεύματα κοιτάζουμε να πάρουμε ένα επώνυμο πολύμετρο . Oχι, τουλάχιστον σωστά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δείς τις τάσεις που βγάζει το τροφοδοτικό ΑΛΛΑ αυτό ΔΕΝ αποτελεί την παραμικρή ασφαλή ένδειξη οτι το τροφοδοτικό βρίσκεται σε καλή κατάσταση, πρέπει να δοκιμαστεί υπο φορτίο για να δείς εαν δίνει τα σωστά ampere που του ζητούνται ή πόσο ρίχνει την τάση ή το riple που αυτό θέλει εξοπλισμό για να το δείς, με το πολύμετρο και μόνο δεν πάς πουθενά Με πολύμετρο μπορείς να δεις αν δίνει σωστά ampere . Απλά σύνδεσε για φορτίο μια αντίσταση . Με 2-3 ευρώ απο ebay παίρνεις μία με rating 50 watt . Eπίσης μπορείς να μετρήσεις και την αντίσταση σε κάθε γραμμή τάσης ή μεταξύ των τάσεων. Αυτά και η μέτρηση τάσης είναι συνήθως αρκετά για να δεις αν ένα psu έχει κάποιο πρόβλημα . 3
Fubar.gr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Τα τροφοδοτικά υπολογιστή (PSU) της Turbo-X θεωρούνται απο πολλούς ώς ότι χειρότερο υπάρχει στην αγορά. Κατα πόσο όμως αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;Εδώ ανοίγω το φτηνότερο και μικρότερο σε ισχύ (450W) τροφοδοτικο της Turbo-X. Στα θετικά: + Επαρκές φιλτράρισμα ηλεκτρομαγνητικού θορύβου (EMI) + Ύπαρξη τηκόμενης ασφάλειας και NTC + Σωστή γείωση και καλής ποιότητας κολλήσεις Αρνητικά: - Έλλειψη προστασίας απο υπερτάσεις-κεραυνούς (ανυπαρξία MOV και gas discharge tubes) - Μέτριας ποιότητας πυκνωτές - Ανεπαρκής στήριξη μεγάλων εξαρτημάτων (πηνία-πυκνωτές) Συμπέρασμα: Δέν έχουν γίνει παραλείψεις σε ότι αφορά την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα και την ασφάλεια του χρήστη. Παρόλα αυτά η ανεπαρκής στήριξη των εξαρτημάτων, οι μέτριας ποιότητας πυκνωτές και η ανυπαρξία αντικεραυνικής προστασίας σημαίνει οτι το τροφοδοτικό αυτό δέν θα μακροημερεύσει, ειδικά σε απαιτητικά συστήματα. Παρόλα αυτά, αν συνδυαστεί με ένα πολύπριζο ασφαλείας, δέν θα έχει πρόβλημα να τροφοδοτήσει έναν υπολογιστή μικρών απαιτήσεων σε ισχύ. 6
pano Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μπράβο φίλε fubar για το review,πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα εύχομαι. Πάντως όσο αφορά το MOV δεν το χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες κατασκευής τροφοδοτικών όπως η FSP(σχεδόν σε κανένα τροφοδοτικό της) και η DELTA(λιανική),τώρα τι να πω μήπως δεν είναι και τόσο απαραίτητο τελικά; 1
Sheogorath Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Αυτό το efficiency 65% με σκοτώνει... Wam ανεμιστήρα έχει και το χειρότερο τροφοδοτικό όλων των εποχών, το hercules, που ήταν κίνδυνος φωτιάς μετά το πρώτο μισάωρο χρήσης. (Johnny Guru Lemon List) http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=324 3
Fubar.gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μπράβο φίλε fubar για το review,πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα εύχομαι. Πάντως όσο αφορά το MOV δεν το χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες κατασκευής τροφοδοτικών όπως η FSP(σχεδόν σε κανένα τροφοδοτικό της) και η DELTA(λιανική),τώρα τι να πω μήπως δεν είναι και τόσο απαραίτητο τελικά; Η ύπαρξη surge protection νομίζω δέν είναι υποχρεωτική βάσει του πρότυπου ATX, όμως κάποιοι κατασκευαστές στα δικά τους design guidelines το έχουν ώς προυπόθεση. Να σημειωθεί οτι spikes παρόμοια με αυτά που γίνονται απο πτώση κεραυνού, μπορεί να προκληθούν απο το αναμα και κλεισιμο άλλων ηλεκτρικών συσκευών (ψυγείων, air condition, του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας) που είτε βρίσκονται στο δικό μας χώρο είτε είναι του γείτονα. Έχω δεί πολλά τροφοδοτικά που έχουν πεθάνει απο υπέρταση, οπότε θεωρώ την ύπαρξη των MOV κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι standard σε όλα τα τροφοδοτικά. Αυτό το efficiency 65% με σκοτώνει... Wam ανεμιστήρα έχει και το χειρότερο τροφοδοτικό όλων των εποχών, το hercules, που ήταν κίνδυνος φωτιάς μετά το πρώτο μισάωρο χρήσης. (Johnny Guru Lemon List) http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=324 Ευχαριστώ για το λίνκ! Αυτό το τροφοδοτικό είναι τάξεις μεγέθους χειρότερο απο το συγκεκριμένο Turbo-X. BTW, το μαύρισμα που έχει η πλακέτα δέν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Αυτές οι πλακέτες είναι φαινολικής βάσης, ουσιαστικά είναι χαρτόνι εμποτισμένο με χημικά τα οποία το κάνουν άφλεκτο. Έχω παρατηρήσει οτι αυτές οι πλακέτες με τον καιρό μαυρίζουν στα σημεία που έχει παρατεταμένα θερμότητα, ακόμα και αν η θερμοκρασία είναι σχετικά χαμηλή. Το έχω δεί και σε επώνυμα προιόντα, όπως πχ τροφοδοτικά απο τηλεοράσεις Samsung. Κάτι που δέν δοκίμασα και είναι σχετικά εύκολο να το ελέγξω με τον εξοπλισμό που, έχω είναι αν κάνει voltage overshoot κατα το άναμα. Ίσως κάνω ένα follow up βιντεο. 3
limenikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 πολλα χρονια πισω με γυρισες !! φτασαμε τα 46χρ....
RigasGR Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Θελω να φτιαξω ενα HTPC της γυναικας, το Corsair CX450-M ειναι ΟΚ απο θεμα αξιοπηστιας η οχι? http://www.corsair.com/en/cx-series-cx450m-450-watt-80-plus-bronze-certified-modular-atx-psu-jp Το setup θα ειναι ενας Celeron η Pentium Skylake μαζι με 1 DVD,1SSD, 1HDD και μια καρτουλα γραφικων Nvidia το πολυ 1 6πινο Στην καρτα γραφικων μπορει και να διαλεξω και μια χωρις τροφοδοσια π.χ GT710 Nvidia. Ευχαριστω,
κωστας_87 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 εγω παιδια ενωσα δυο τροφοδοτικα μαζι και εχω συνολικα 1000watt.Πολυ καλη λυση-πατεντα αν δεν θελεις να δωσεις ενα σωρο λεφτα σε μεγαλο τροφοδοτικο.,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα