Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια τροφοδοτικά όμως?

Πρόσεχε να έχεις load απαραίτητα στην 5άρα, και στο 2ο που δεν έχεις  το 24πινο.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω παιδια ενωσα δυο τροφοδοτικα μαζι και εχω συνολικα 1000watt.Πολυ καλη λυση-πατεντα αν δεν θελεις να δωσεις ενα σωρο λεφτα σε μεγαλο τροφοδοτικο.,

Καλη λυση δεν ειναι γιατι αν δεν ειναι σοβαρα/ποιοτικα τα τροφοδοτικα τοτε πιο πολυ επικινδυνο ειναι παρα τα αλλα που γραφεις.

Ασε που οι καταναλωσεις σε επεξεργαστες και καρτες γραφικων εχουν πεσει αρκετα και σιγουρα ενα 500-600 ποιοτικο τροφοδοτικο καλυπτει τα περισσοτερα συστηματα που εχουν ολοι.

https://www.skroutz.gr/s/414060/Thermaltake-Hamburg-530W.html

https://www.skroutz.gr/s/410171/Thermaltake-Berlin-630W.html

Οσο για τα μεγαλα τροφοδοτικα που γραφεις θα μου επιτρεψεις παλι να διαφωνησω και μαλιστα θεωρω οτι γραφεις και ψιλο χαζομαρες.

Σε ατομα που πραγματικα χρειαζονται τοσα πολλα Watt, πιστευεις οτι θα σκεφτουν αν αξιζει να δωσουν 150+ευρω για ποιοτικα 1000+watt τροφοδοτικα????Ξερεις για τι υπολογιστικα συστηματα(χρηματικης αξιας) προοριζονται αυτα τα τροφοδοτικα αυτα????

Εσενα πχ ποιο ειναι το συστημα σου και εκανες την παραπανω κινηση???

Δημοσ.

Εγω αυτο που βλεπω ειναι κλασσικοι ελληναρες που αποδοκιμαζουν κατι το οποιο ουτε που τους περνουσε απο το μυαλο να το κανουν..πρωτα καντε το οπως το εκανα εγω και υστερα πειτε τις αμπελοφιλοσοφιες σας.,οσο για τα λεφτα που εχει το ''καλο'' τροφοδοτικο οπως λες αν τα ειχα δε θα σκεφτομουν να ενωσω τροφοδοτικα.καμμια φορα το ρημαδι πρεπει να το βαζεις να δουλευει οχι μονο να ριχνεις λεφτα απο εδω και απο εκει στα αρπακτικα που περιμενουν

Δημοσ.

Εγω αυτο που βλεπω ειναι κλασσικοι ελληναρες που αποδοκιμαζουν κατι το οποιο ουτε που τους περνουσε απο το μυαλο να το κανουν..πρωτα καντε το οπως το εκανα εγω και υστερα πειτε τις αμπελοφιλοσοφιες σας.,οσο για τα λεφτα που εχει το ''καλο'' τροφοδοτικο οπως λες αν τα ειχα δε θα σκεφτομουν να ενωσω τροφοδοτικα.καμμια φορα το ρημαδι πρεπει να το βαζεις να δουλευει οχι μονο να ριχνεις λεφτα απο εδω και απο εκει στα αρπακτικα που περιμενουν

Προσπαθούμε να σε γλιτώσουμε απο φασαρίες.

Έχω και λειτουργό πύργο με δύο τροφοδοτικά. Αλλά ο κανόνας είναι να έχεις πάντα load στην 5άρα. Με σκέτο 12άρα δεν έχουν καλό ripple τα περισσότερα, ενώ άλλα δεν ανοίγουν καν (προφανώς εσένα ανοίγει).

Δεν έκανες κάτι ουάου πάντως. Εγώ έχω συνδυάσει 2 τροφοδοτικά sandwich σε ένα κουτί τροφοδοτικού για να είναι πιο συμμαζεμένα. Δεν έχουμε λόγο να στην πούμε γιατί ζηλεύουμε.

Αλλά ναι, όπως μας είπες, ελληνάρες που νομίζουμε ότι ανακαλύψαμε τον τροχό.

BTW ποια είναι, γιατί έχω άσχημο προαίσθημα. (Να μην έχει dedicated για 6pin το 2ο, μήπως έχει μόνο 20πιν και ούτε καν 4πινο για επεξεργαστή? <2001)

Δημοσ.

δεν ειναι κατι ακριβο..ουτε το ενα ουτε το αλλο..το πρωτο το κυριο ας πουμε ειναι της force 500W και το δευτερο ενα no name 450w.Τιποτα σπουδαιο αλλα μεχρι τωρα δουλευουν μια χαρα.Παρεπιμπτοντως δεν καταλαβαινω τι ειναι το ripple που γραφεις συνεχεια

Δημοσ.

αθλια ξεαθλια την δουλεια τους την κανουν και με το παραπανω.και τα εχω χρονια.συν το Ups που προστατευει τον υπολογιστη.οποτε δεν εχω αναγκη και δεν φοβαμαι τιποτα.το ρευμα εχει κοπει εκατονταδες φορες.και δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο,,οποτε συνεχιστε να πληρωνετε αβερτα στα μαγαζια πανακριβα προιοντα..σας περιμενουν

Δημοσ.

Αν πάρεις μια φορά ένα καλό τροφοδοτικό 650W (περίπου 100 ευρώ) με τουλάχιστον 5 χρόνια εγγύηση τότε δεν ξαναγοραζεις psu για παααρα πολλά χρόνια. Το ότι μερικά noname τροφοδοτικά την παλεψαν για αρκετά χρόνια χωρίς προβλήματα ή την παλεύουν ακόμα, δεν τα κάνει αυτομάτως αξιόπιστα. Άλλα καίγονται άλλα όχι..το σίγουρο είναι ότι έχουν μεγαλύτερο failure rate από τα επώνυμα ποιοτικά.

• Like 7
Δημοσ.

Δεν πειράζει, όταν και αν χαλάσουν θα ψάχνει ολόκληρο μηχάνημα :)

Δεν μας αφορά αν θέλει να φάει το κεφάλι του. Τα δύο άθλια σε κόστος είναι όσο ένα μέτριο, αλλά δεν πειράζει, δεν είναι δικό μας.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω αυτο που βλεπω ειναι κλασσικοι ελληναρες που αποδοκιμαζουν κατι το οποιο ουτε που τους περνουσε απο το μυαλο να το κανουν..πρωτα καντε το οπως το εκανα εγω και υστερα πειτε τις αμπελοφιλοσοφιες σας.,

το πρωτο το κυριο ας πουμε ειναι της force 500W και το δευτερο ενα no name 450w.

Καταρχας για κανε μετρησεις και πες μας αν το παραπανω μιγμα που εχεις κανει ποσα πραγματικα Watt αποδιδει και μετα πες μας για τα 1000watt που εγραφες παραπανω.

Δευτερον τα παραπανω τροφοδοτικα εκτως του οτι ειναι κακιστα και δεν αποδιδουν καν τα αναγραφομενα Watt δεν ειναι και τυχαιο για ποιο λογο δινουν και ελαχιστη εγγυηση 1 με 2 χρονια. 

Επισης σε ρωτησα να μας πεις τι υπολογιστη εχεις που σε αναγκασε να ενωσεις τα 2 τροφοδοτικα και δεν απαντησες.

Και τελος οχι αγαπητε ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε τις βομβες τροφοδοτικα που ειδικα αν εχεις ενα ψιλο καλο Pc ο κινδυνος ειναι μεγαλυτερος.

Τωρα αν εχεις κανενα παλιο pc που οντως το εχεις για απλη χρηση οκ ας μεινεις και ετσι. Αλλα μην γραφονται και χαζομαρες(για την ακριβεια μην συνεχιζονται και γραφονται)περι επωνυμων και μη τροφοδοτικων. Ουτε εγω σου εδειξα παραπανω πανακριβα τροφοδοτικα να κοστιζουν μια περιουσια για να γραφεις οτι γραφεις,ουτε ειπαμε οτι τρεξε κοσμε δωσε 150-200ευρω σε τροφοδοτικα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Το μονο σιγουρο με αυτα που γραφεις παραπανω ειναι οτι επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα η γνωστη φραση''η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας''΄.Κοινως ανοικεις και εσυ στην κατηγορια που αγοραζει no name τροφοδοτικα καθαρα λογω κοστους και τα συγκρινει και με τα επωνυμα(500watt το ενα 500watt το αλλο)κατι που προφανως και δεν ισχυει ουτε για αστειο.

Μαθετε πρωτα γιατι αυτα τα τροφοδοτικα(Force,deer κλπ)κοστιζουν οσο κοστιζουν και γιατι εχουν και την εγγυηση που εχουν και μετα γραψτε οτι ειναι να γραψτε.

• Like 6
Δημοσ.

To PC της υπογραφής ξαφνικά δεν ανοίγει. Πατάω το power, παίρνει στιγμιαία ρεύμα (ανάβουν λαμπάκια, γυρίζουν οι ανεμιστήρες) και μέσα στο δευτερόλεπτο σβήνει. Αν δεν το ξεπριζώσω, συνεχίζει να κάνει το ίδιο από μόνο του, παίρνει μπρος, ανάβουν φωτάκια/ανεμιστήρες, σβήνει. Το ίδιο έκανε για μια-δυο φορές και την προηγούμενη εβδομάδα.

Να ελπίζω ότι είναι τροφοδοτικό;

Δημοσ.

Kαλά το πάς μακάρι να γίνονται τέτοια πειράματα ωστε να υπάρχει δουλίτσα, καμία μητρική κανας πυκνωτής που εγκτέλειψε τα εγκόσμια, καμια ανάκτηση δεδομένων, καλά δε σχολιάζω το οτι αδιαφόρησες οτι ο κερατάς ο κατασκευαστής του κάθε τροφοδοτικού το έχει σχεδιάσει σύμφωνα με το atx πρότυπο και ανάλογα με τον τύπο του (single, multi rail) έκανε και μια μελέτη για το load της κάθε γραμμής κλπ, αλλά θα σχολιάσω το οπτικό του πράγματος, δηλαδή το κουτί σου θα είναι κουκλί 2 τροφοδοτικά, της πουτάνας θερμοκρασίες σαν να είναι το pc απο ταινία mad max

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...